Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlenka2206

Mamy na marzec 2015r

Polecane posty

Hej moje drogie !!! Ja to chyba powinnam zmienić ksywe na nocny marek :-(Co tam u was żadna sie nic nie odzywa goracza przedswiateczna hi hi Co tam dziewczyny tak milczycie ani stara ekipa ani nowe nic :-(U mnie hmmmm skończyliśmy przygotowanie miejsca dla kruszynki :-) Wczoraj bylo wielkie sprzątanie !!! Teraz juz można myśleć o świętach :-) Dzis ubieramy choinke stoi juz od przedwczoraj na dworze świerk srebny do sufitu piękny :-) Malutka w moich nocnych bezsennych przemysleniach tez towarzyszy jak wdtane siiiiiii to sie budzi i chwile jeszcze sie kreci przed chwilka miala czkawke :-) Oj kobietki jak wczoraj usiadłam w pokoiku to zdalam sobie sprawę ze to juz wkrótce z jednej strony strach z drugiej radość :-)

Gość ulubiona123
Hej!:) No przedświąteczne zabieganie daje się we znaki :) Ja właśnie oczekuję wizyty teściów :P A tak to siedziałam zarobiona w ciastach, i jak chce się zrobić dobre (bo goście przyjadą) to oczywiście nie wychodzi... Poza tym mam problem znowu z dziąsłami, znowu mnie bolą tak że gryźć nie mogę. Nie mogę się najeść przez to...Asia to fajnie, że już po przygotowaniach :) Odkąd stoi łóżeczko u nas coraz bardziej dociera do mnie, że już niedługo będziemy pełną rodziną...:) U mnie leci 28 tc, malutki jest chudziutki, bo waży koło 900g. Mam nadzieję, że będzie grzecznie siedział w moim brzuchu przynajmniej do 37 tc :)

Ulubiona napewno spokojnie maluchy doczekaja do terminów naszych porodów :-) My dzis ubieralismy choinke gotowalismy bigosik i tskie tam teraz lajtowo .Ide do kąpieli i depilacji bo jutro pan Dr hi hi wiec trzeba sie przygotować :-)

Gość ulubiona123
Dzień Dobry :) A tutaj wciąż takie milczenie...Asia napisz co u lekarza, ile waży córcia i czy dobrze wszystko. Ja dziś idę na pierwsze KTG o 16:00 :) A teraz w ciągu dnia muszę pojeździć i porobić zakupy. Bo na święta obiecałam zrobić sernik i sałatki :) Wczoraj teście byli, ale odziwo wizyta przebiegła b. miło, a byłam tak bojowo nastawiona :P

Hej kobietki !!!! Siedze w poczekalni u lekarza wiec jeszcze nic nie wiem .Ulubiona moze tesciowka wyczula Twoj bojowy nastroj hi hi .Odezwę się później :-)

Hej kobietki ! Wczoraj lekarz mnie wkurzył bo szedł na "oplatek " i wszystkich "ruk cug " przyjmował. I nie zrobil mi USG posluchal tylko serduszka i na fotel kosmiczny tam sie okazalo ze stan zapalny wciąż jest i zmienil globulki juz sama nie wiem teraz kazal przyjść 7 ego.Pytalam o KTG powiedział ze po 34 tyg.Z kolei 30 mam wizyte tutaj u miejscowego teraz to zbankrutuje chyba bede musiala juz z jednego zrezygnować. Ale wciąż sie zastanawiam.A co tam u was????? Ulubiona jak tam KTG ? Marlenka zajeta mezusiem ale to zrozumiałe. Moj luby mi bardzo duzo pomaga :-) Milego dzionka

Gość ulubiona123
Hej dziewczyny! Asia tak to bywa z lekarzami czasami niestety :/ A brałaś tą lacibios femine?? Kurcze ciągle mamy jakieś stany zapalne, jak nie "na dole" to ja mam teraz znowu dziąsła tak obolałe, poodsuwały mi się od zębów, jeszcze jakiejś paradontozy się nabawię, albo jakaś ropa będzie mi się zbierać, boję się tych katuszy u dentysty :/ Ja byłam wczoraj na tym KTG i powiedziała mi pielęgniarka, że to jeszcze za wcześnie bo synek jest za malutki i nie za bardzo chciało się cokolwiek zapisać. Teraz mam iść po 30 tc. Ale skurczy macicy nie mam i posłuchałam serduszka także ok.

Hej dziewczyny u mnie praca wre wlasnie upieklam serniki córcia i luby mi pomagają :-) Ulubiona to fajnie ze skurczy nie ma jeszcze przyjdzie na nie czas a jeśli chodzi o ten preparat to kupie zaraz po kuracji bo juz mnie to denerwuje :-( Święta w milej atmosferze sie szykuja jeszcze zeby pogoda byla inna ale nie mozna mieć wszystkiego !!!!!

Gość ulubiona123
Asia ja też upiekłam już sernik i właśnie zrobiłam do niego polewę :) Mój luby na wigilii pracowniczej, ale uznał, że nie pije, bo żona w ciąży i nie chce mnie denerwować :D Jestem zdumiona :) Marlenka odezwij sie

Drogie mamusie Zdrowych Radosnych Ciepłych i pełnych miłości Świat Bożego Narodzenia dla was i waszych najbliższych :-)

Gość ulubiona123
Dzięki Asia :) Ja Wam również dziewczyny życzę zdrowych i spokojnych Świąt spędzonych z najbliższymi w ciepłej atmosferze :)

Gość ulubiona123
Hej dziewczyny, jak tam po świętach? U mnie już się trochę uspokoiło. Zaczynam dziś 29 tc :)

Gość jakotaka1
Cześć dziewczyny, trafiłam na Was dopiero dzisiaj. Jestem z woj. podkarpackiego z Krosna dokładniej. Mój synek zaczął dwa dni temu 28 tydzień. Bardzo dużo stron zapełniłyście i ciężko Was dogonić w jedej chwili, ale postaram się to zrobić :)

Gość Asia8181
Hej Kobietki !!!! Hej Jakotaka :-) Bardzo nam miło napisz cos wiecej o sobie i dzidzi :-) U mnie święta pracowite az mi nogii popuchly wiec dzis odpoczywam !!!

Mam 23 lata, jestem studentką posiadającą własną mini firmę i jest to moja druga ciąża. Pierwsza zakończyła się wywoływanym poronieniem... młody będzie nosił imiona Jan Jakub :) na ostatniej wizycie 4go grudnia ważył 765g, a mamusia jest na plusie 4-5kg w zależności od wagi którą się ważę. Następna wizyta 8go stycznia. Nie doczytałam jeszcze czy wiecie już jak chcecie rodzić. Ja mam wadę wzroku i cichą nadzieję, że uda się wyprosić skierowanie na cc. Po bólu przy wywoływaniu poronienia powiedziałam sobie, że więcej tego sobie nie zrobię. Poza tym mój brzuch jest jakoś połączony z kolanami i każdy najmniejszy skurcz odczuwam dwa razy mocniej w kolanach właśnie.

Hej kobietki :-) Ten sezon swiateczny juz mnie męczy :-) Jestem wielka jak słoń :-) :-) ciężko mi sie schylac sprzątać i w ogóle :-) coraz częściej mysle juz o porodzie.Kiepsko sypiam :-(wczoraj bolal mnie brzusio tak jak na okres i to dość mocno dziewczyny i troche sie wystraszylam.Jutro mam wizyte u lekarza zobaczymy co tam słychac u naszej kruszynki.Jakotaka fajnie ze jestes teraz sezon swiateczny wiec trochę cicho tutaj.A co tam u was kobietki ????

Gość etsi1987
Asia8181 co u Ciebie? Jak po wizycie? My też wczoraj byliśmy skończony 30 tydzień. Niestety mały jest nisko, odwrócony tyłeczkiem do dołu, brzuch się napina. Dostaliśmy skierowanie do szpitala i 5.01 mamy się stawić :( Dziewczyny czy któraś z Was tak ma, albo miała ?

Hej ja właśnie po kąpieli akcja depilacja hi hi prawdziwy wyczyn :-(Wizyta kolo 17 wiec jeszcze trochę czasu :-(Oj to kiepsko ale lepiej ze trafisz do szpitala i Cie przebadaja będziesz bezpieczniejsza mysle ze malenstwo jeszcze moze sie ustawić prawidlowo wiec nie stresuj sie bo to nie dobrze lepiej dmuchać na zimne!!! Po wizycie sie odezwę :-)

Gość etsi1987
Dzięki za dobre słowo. hmm depilacja tak to jest wyczyn :P

Gość ulubiona123
Hej dziewczyny! Hej Etsi i Jakotaka :) Sorry, że tak milczałam, ale mąż ma wolne między świętami więc wykorzystujemy to jak możemy :) Wczoraj pojechaliśmy kupić wózek do Częstochowy, bo tam jest najwięcej producentów wózków w całek Polsce, wiem to, bo kiedyś mieszkałam w Częstochowie i mąż akurat pracował na składaniu wózków :) No i kupiliśmy i już stoi bryka naszego synka. Tyle, że w modelu na który się zdecydowaliśmy ze względu na lekkość prowadzenia i wagę kolory były nieciekawe i kupiliśmy cały czerwony. Choć ja nie chciałam czerwonego, miał być jakiś stonowany kolor a tu wyszło jak zwykle. Niby mogłabym jeszcze wymienić, ale jak tak stoi to powoli się przyzwyczajam do tej żarówy :) Asia czekamy na wieści po wizycie! Etsi ja mam podobnie bo mój mały też leży nisko nogami do dołu, ale moja gin mówi żeby się nie martwić bo raczej się jeszcze obróci. Ale połóż się do szpitala, poobserwują czy się szyjka nie skraca i będziesz spokojniejsza. Jakotaka co u Ciebie? Ja mam na plusie też niewiele póki co, ale ginka mówi, żeby się nie martwić. Przykro mi z powodu Twojego poronienia. Można wiedzieć w którym tyg ciąży było wywoływane??

Hej dziewczyny. U mnie kiepsko mam rozwarcie i bezwzględnie muszę leżeć :-((((musze przetrzymać chociaż 3 tyg bo maleństwo jest malutkie nie cale 1,5 kg lekarz powiedział zeby chociaż mialo 2 a jakby się coś działo szpital strasznie sie boję

Gość ulubiona123
Asia to niedobrze, to leż i nie wstawaj! A który to tydzień u Ciebie? 32 chyba?? No jeszcze wytrzymaj najlepiej ze 4 tygodnie.... Kurcze jak to trzeba uważać na siebie...

Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa to 31 tydz leci prawie 32 .Dokładnie lekarz powiedział ze pewnie za dużo biegalam przed i w czasie świąt ale mialam tylu gości to co mialam zrobić. Teraz tylko sie modlić aby mi ta gościnność nie wyszła czubkiem głowy! !!Hmmm od jutra leze plackiem i mam nadzieje ze to wystarczy.

Hej dziewczyny! !! Nocka przespana!!! Luby jeszcze chrapie.Jak dobrze ze jest w domu jeszcze.Niedlugo sobie pojedzie wiec bedzie nieciekawie w tej sytuacji. Ulubiona powiem Tobie ze wozki czerwone tez sa ładne sama o takim myslalam ale tak pół na pol czerwony z jakims jeszcze. A ile dalas jesli mozna spytać? I to taki 3 w jednym?? A jakie plany macie na sylwka domòwki u siebie czy gdzieś ????

Cześć dziewczyny :) Ulubiona, moje maleństwo miało 9 tygodni jak przestało się rozwijać a w 12 było wywołanie. I gdyby nie badania nawet bym nie wiedziała, że coś jest nie tak... ale może i lepiej, że tak się stało. Co do wózka mój Jasiek ma już zakupionego Baby Merca Neo Lux cały szary. Koleżanka miała czerwono-szary i tez był ładny. Cenowo jak na nowy to całkiem spoko bo 1200zl z calym wyposażeniem, a jakbym się targowala to nawet i 1100 by się udało. Kurcze Asia, z tym porodem teraz to tak nie fajnie. Najgorszy czas w sumie. Ja też ostatnio biegam, skacze i sprzątam ale póki co czuję się rewelacyjnie. I nawet przez myśl mi przejść nie może, że miałabym spędzić ostatnie tygodnie leżąc.. muszę się jeszcze obronić za miesiąc! :P Ze świętami mam spokój na następnych kilka lat dopóki teściowa żyje :) tylko się spakować i jechać do nich na wyżerkę ;)

Gość ulubiona123
Hej kochane, Asia myślę, że jak przystopujesz i będziesz leżeć to na pewno mała jeszcze dotrwa te kilka tyg. w brzuszku. Bądźmy dobrej myśli :) Co do wózka: mój jest cały czerwony, śliczny tylko po prostu byłam nastawiona na spokojny kolor. A do czerwieni rzadko który kolor pasuje. Mam zieloną ścianę w pokoju i się gryzie z tym wózkiem jak stoi. Poza tym czy kocyk czy pieluszkę podłożyć to też ciężko bo do czerwieni nie za bardzo pasuje błękit czy zieleń... I już z mężem przegadałam, że zamienimy na brązowo-beżowy z lnianego materiału. I w piątek będę dzwonić. Jeżeli o cenę chodzi to za ten który mam (tylko gondola i spacerówka) dałam 900 zł a ten na który zamienimy będzie 200 zł droższy. Ale dołożymy żeby jednak pasował, bo potem będzie służył długi czas i trzeba być zadowolonym :) A sylwester w domku jakoś nie mam ochoty na wojaże