Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sante87

13 x 2014... "pierwszy dzień nowego życia"forum wsparcia dla osób z dużą nadwagą

Polecane posty

Ja dzis troche opoznione s iadanie bo maly marudny, dzis serek wiejski lekki bulka z ziarnami i mandarynkaa Zaraz lece na zakupy

zgrzeszyłam właśnie :O - "aksamintną" gorzką pralinką Lindor ( mojego męża prezent mikołajkowy) stały otwarte i kusiły - uległam 😭 😭 😭 - ledwo kupy mi się ta dieta moja trzyma i tu jeszcze takie wyskoki ehh... :O

Ja mam ochote na goraca czekoladke badz kakao do tego kocyk i ciekawa kiazeczka X 20.25 Gdzie sie podziewacie?? Ja juz po kolacji dzis english breakfast :-) troche pogrzeszylam ale napralam sie dywanu wiec moze juz spalilam Zycze milej nocki Dobranoc

Gość monikamagdalena
ja już też po kawce kurcze, albo mam wrażenie, albo wieje pustką

Gość gość
Ja, gdasonia. Samo mnie wylogowuje, nie chce mi sie logowac Wieje pustka bo pada watek, znaczy. Jezeli jednak czytacie a nie piszecie to chociaz powiedzce, zeby was w 4 litery pocalowac.... E, moze sie unosze niepotrzebnie, przy tak pysznym sniadanku izulek jem podobnie jak ty na kolacje :) smazony boczus wedzony i na to jajo :) i oliwki, zeby choc troche przypominalo dpb. Ja jednak nie mam zadnych wyrzutow a wlasciwie mam, powinnam usmazyc 2 jajka bo sie nie najadlam. Z wczorajszej pogody bylam bardzo zadowolona bo pojezdzilam na rowerze, nie padalo, nie bylo wiatru, wracalismy o 21 i wydawalo sie, ze to kwiecien, mozna sie rozmarzyc :)

Heheh niedlugo zostanieny we trzy :-) X. Gdasonia ja wxzoraj poszalalam na kolacje oprocz jaja z fasola zrobilam sobie tosty z maslem i serem zoltym hehe

Gość gość
ja, gdasonia izulek, ja zjadlam jeszcze 1 kanapke z szynka bo bylam niedojedzona ale nie przejmuje sie bo jade z mama do lekarza na drugi koniec miasta, mysle, ze wszystko spale chociaz nie tak jak ty, przy tym dywanie... a pewnie, mozemy i we trzy ale jednak jest to wnerwiajace... Spadam, dziewczynki

Wnerwiajace to sa ale te kuuuurewskie przychodnie. Poszlam zarejestrowac mlodego do pulmonologa a pani mi oswiadczyla ze nie robia zapisow na pierwsze wizyty, prosze dzwonic w styczniu. No szlag mnie chce trafic poprostu

Gość wiew94
monikamagdalena - banan i kawa na śniadanie to trochę za mało. Ważne żeby pierwszą rzeczą jako zrobimy po przebudzeniu jest napicie się szklanki WODY - aby uzupełnić wodę w organizmie. Jeśli KAWA jest pierwszą rzeczą jaką pijesz rano to dodatkowo odwadniasz swój organizm :( Pamiętajcie tez o tym żeby dziennie wypić co najmniej półtorej litra WDOY. Aby woda nie zatrzymywała się w organiźmie - w ten sposób można zrzucić wagę u osób które zaczną pić wodę a wcześniej tego nie robiły. Wody nie zastąpi żaden inny płyn. Kawę poleciłabym wypić jako drugi napój w ciągu dnia. Jeśli chcecie zrzucić jeszcze troszkę więcej polecam pić zaparzony korzeń imbiru! moja koleżanka w miesiąc schudła 1,5kg od picia imbiru - usuwa on toksyny z organizmu. Korzeń należy obrać i kilka cienkich plasterków zalać gorącą ale nie wrzącą wodą. Dodatkowo picie imbiru poprawia naszą cerę. Sprawdziłam to u siebie! A co do banana to super, mogę Ci zaproponować zrobienie placka z banana, żeby posiłek był bardziej sycący i energia żeby starczyła Ci na dłużej. Zgniatasz banan widelcem, dodajesz 4 łyżki płatków owsianych błyskawicznych i 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Powstaje Ci konsystencja niezbyt gęsta ani niezbyt rzadka. sklejasz to w kuleczkę, rozgniatasz na placek na patelni teflonowej (smażymy bez tłuszczu!) jak się troszkę przypiecze to łąpatką delikatnie podnosimy i przekręcamy na druga stronę. Ciepły placek na wierz dajemy serek wiejski. i posypujemy cynamonem, płatki owsiane i mąka kukurydziana są węglowodanami złożomi, więc energii z nich starczy Ci na 3h :) Białko masz z serka wiejskiego. Będzie to bardziej wartościowe danie po którym nie będziesz miała uczucia głodu.

ehh dziewczynki jestem i ja :) dzisiaj zupełnie bez głowy :O wdzięczna mojemu aniołowi stróżowi - bo wyszłam na siłownie i zapomniałam wyłączyć gaz po garnkiem w którym gotowałam sobie kawałek kurczaka ( żebym jak przyjdę po siłce miała co zjeść) przypomniałam sobie jak zaliczyłam 15 min na bieżni i 30 min na orbitreku i spina taxi do domu i się modliłam!!!! przywitał mnie smród spalenizny na klatce ale na szczęście to tylko spalony garnek z zawartością - strata nie wielka - tylko ten smród w mieszkaniu 😭 macie może jakiś sposób????

Elle musisz dobrze wywietrzyc mieszkanie X Ja dzis u mamy siedze za niedlugo ide na priv wizyte z malym do pulmonologa nic w domu nie zrobilam

smród spalenizny jest dosyć trwały, ja kiedyś nalałam płynu do płukania( rozcieńczonego z wodą) do buteleczki z atomizerem i starałam się spryskać wszystko co można (dywany, kanapę, fotele, firany, zasłony ...

Gość gość
wietrzę, wysypałam sól na talerzyki ( podobno pochłania zapach) gotowałam wodę z octem, trochę pomogło, moje chłopy wracają wieczorem, wolałabym żeby się obyło bez komentarzy :( i jeszcze wyczytałam w internecie żeby gotować skórki z pomarańczy i cytryny - szczęście że chałupy nie spaliłam :P

to ja :) monia zaraz spryskam i wymyję podłogi, firany i tak do prania :)

Gość Kachna29
Wiew94 nie produkuj sie, bo na tym watku Panie tylko udaja, ze sie odchudzaja. Tzn chca, ale ciagle podjadaja i efek jest jaki jest a w sumie to go nie ma. Mile Panie przeczytac jeszcze raz co wiew94 napisala , albo i 3 razy. Powtorzyc, zapamietac i stosowac. A tak juz nie zlosliwie - Dziewczyny, czemu tak sie poddajecie ? A to durna pralinka Linda czy co to tam bylo, a to jakis cukierek barborkowy a to co innego. Kurde no ! Mial byc watek o odchudzaniu, mialy sie dziewczyny wspierac i isc do przodu jak burza i co ? I dupa blada. Probowalam Was zmobilizowac, dawac dobre rady, ale zosralam zwyzywana od nawiedzonej. Tylko ze ja po 3 tygodniach mam 5 kg mniej i jeden rozmiar mniejszy a Wy co ? Dziewuchy do roboty !

kachna moja waga rano 97,9 czyli na dzień dzisiejszy mam 5,3 kg na minusie ( przez 19 dni ) aksamitna pralinka Lindor była warta grzechu :P

tez mam słabość do lindora, a w jaki sposób udało ci się zgubić taki balast?

adellll oszukany Gaca, :P albo obok Gacy :P ( bo z solą, i nie ważę produktów) po świętach postaram się nie oszukiwać :D

witam z rana wczoraj na kolacje zjadłam paczkę pierniczków i ... nie mam wyrzutów taką miałam ochotę, ja po świętach też mam zamiar poGacować, ale na gapę

witajcie przy spóźnionym śniadanku i kawce :D byłam w końcu zrobić te wyniki :) ehhh w końcu !!!! ja to się lubię leczyć :O dziewczynki wczorajsze zabiegi ( chyba głównie gotowanie skórek cytrusów) skutecznie zniwelowały brzydki zapach - sposób warty zapamiętania bo może działa też na smażoną rybę ( nie cierpię zapachu smażonej ryby !!!) dzisiaj mam sporo biegania po mieście a jutro od rana siłownia :) monia służę pomocą w gacowaniu tzn mogę jakąś rozpiskę podesłać jak bedziesz chciała :) Miłego dnia dziewczyny 🖐️