Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zimnomi32

macie już ciepłe grzejniki w mieszkaniach?

Polecane posty

Gość gość
Jeśli macie stałą opłatę za ogrzewanie to nieźle was kantują. Nie ma podzielników ciepła więc każdy mieszkaniec chulaj dusza - kaloryfery na full bo przecież płaci zawsze tyle samo. Ja bym nie mógł tak mieszkać i składać się na ogrzewanie każdego w bloku. Poza tym skąd administracja może wiedzieć ile tej zimy trzeba będzie ogrzewać? Są przecież łagodne zimy (jak rok temu) i są ostre zimy po kilka miesięcy poniżej -10. A ty płacisz to samo czyli mocno nadpłacasz.

Gość gość
no ja nie widziałam jeszcze, żeby ktoś nie potrafił obsłuzyć termostatu i płakał, że jest za gorąco. jak ktoś siedzi w 30 stopniach, to dlatego że tak lubi. no i niech każdy pilnuje swojego nosa- jeden lubi zimą mieć 30 stopni i suche powietrze od którego aż skóra "parszywieje", drugi siedzi zimą przy 15 stopniach ubrany w futrzaną kamizelkę i śluz z nosa spada mu na klawiaturę, bo szkoda marnować kasy..

Gość gość
Być może nadplacam,ale tak jest i nic nie poradzę (to nie moje mieszkanie, wynajmujemy), a gdy bardzo mało grzeją to oplata na następny okres grzewczy jest pomniejszana troszkę, ale wiadomo, ze to kwestia 50zl w jedna lub druga, niewielkie roznice. No ale tak jest i każdy mieszkaniec moze grzać ile chce. To maly bloczek, 4 klatki po 6 mieszkan, widocznie tak sie dogadali. Mieszkanie mam cieple i zima grzejniki max na 2 ale jak ktos chce miec na 6 to jego prawo...

Gość gość
Nie wszędzie jest regulacja temperatury, jeszcze zdarzają się grzejniki gdzie nawet lekkie odkręcenie to od razu grzanie na Full...

Gość gość
są opłaty wnoszone co miesiąc takie same, a potem roczne rozliczenie. Licznik jest na dole w budynku a ciepłotę reguluje komputer, więc nie przesadzaj, że tak nas kantują. Jak jest ciepła zima, to zwykle sa spore zwroty. Ale właczaja ogrzewanie na żądanie lokatorów, a nie wtedy, kiedy im pasuje

Gość gość
dla mnie tez jest zimno (10*c) i palę już w piecu. Kiedy piorę, pranie wysycha zaraz, bo puszczone grzejniki i uchylone okno by wilgoc uciekała i żadnego kisu.

U nas cieplutko bo sami ogrzewamy sobie mieszkanie węglem:) czy są tu jeszcze tacy tradycjonaliści jak ja, którzy ogrzewają węglem?:) gdzie zamawiacie? ja zastanawiam się nad dokupieniem u firmy smarttrans.net.pl, poleciła mi ją koleżanka, która jest z nich zadowolona a akurat teraz do końca miesiąca mają promocję.

Gość Kasia_78
U nas cieplutko:) Ale to też zależy od grzejników. Niedawno wymienialiśmy i różnica miedzy tym a poprzednim rokiem jest naprawdę duża. Dla wszystkich zmarzluchów (takich jak ja:D ) polecam grzejniki na http://www.kreocen.pl/kreowskaz/2014/listopad.html?page=8 . Ja jestem bardzo zadowolona.