Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda len

Mamy rodzące w styczniu 2015

Polecane posty

Hej Dziewczyny. Ta kafeteria coś się zacina, napisałam posta i go nie ma, więc jeszcze raz pisze. Czy rozmawiacie do swoich brzuszków i czy słuchacie muzyki dla kobiet w ciąży i niemowląt? Ja codziennie mówię do mojej niuni i staram się słuchać takiej muzyki: https://www.youtube.com/watch?v=44yTDFgp9PU Ciekawa jestem czy rozpozna tą muzyke po urodzeniu ;)

Gość wefoundlove
Przez cala ciaze mam problem z nerkami. w 26 tygodniu sytuacja byla tak krytyczna, ze wyladowalam w szpitalu z zatorem w moczowodzie. I cale szczescie bo moja byla pani doktor stawiala na medycyne naturalna i najwidoczniej chciala krzywdy mojej i malenstwa. Stwierdzila, ze mam sie przemeczyc z tym potwornym bolem jeszcze 9 tyg a potem wywola porod. Na nastepny dzien moj chlopak zawiozl mnie nieprzytomna do szpitala gdzie stwierdzili zatrucie organizmu. Na szczescie odratowali mnie i jest juz w miare ok ale caly czas musze na siebie uwazac a jak tylko urodze malenstwo natychmiast musze poddac sie leczeniu bo teraz mogloby to zaszkodzic mojemu synkowi. Po tym calym zamieszaniu podejrzewam, ze synek zostanie jedynakiem bo boje sie powtorki z rozrywki. Dzis zaczelam 36 tydzien, moze za 2 tygodnie bede tulila moje malenstwo? Ale ze mnie optymistka :)

Gość Magda len
Edi mowie do brzuszka zazwyczaj jak sie rusza to gladze brzuszek i mowie jej po imieniu, albo jak sie nie rusza to znowu mowie jej zeby sie ruszala, bo mama sie martwi. Muzyki dla dzieci nie slucham, ale chyba zaczne ;-) moj maz tez mowi do brzuszka ;-)

Wefoundlove trzymam kciuki za Ciebie i za maleństwo :) życze dużo zdrowia!

Gość gość
Dziekuj***ardzo Edi :) Z dzidzia wszystko w porzadku, badania ok, rosnie jak na drozdzach wiec nawet sie nie martwie. Ja tez dojde do siebie a wtedy wraz z moim chlopakiem bedziemy cieszyli sie rodzicielstwem :)

Gość gość
Dobranoc!

Dziewczyny w jakim rozmiarze macie kombinezon dla dzidzia na wyjscie ze szpitala. Zastanawiam się czy kupić 56 czy 62..

Gość gość
witam gratuluję ciąży, zapraszam do zapoznania się z moją ofertą z wyprawkami dla mam ciężarnych, noworodków i niemowlaków, a także markowymi kosmetykami - idealne na co dzień oraz na prezent np. świąteczny czy urodzinowy, bez marż sklepowych, wszystko w jednym miejscu za jednym kosztem wysyłki, a ceny wprost z serwisu allegro, produkty są nowe, oryginalne, z gwarancją producenta. prz dużych zamówieniach przewidziane gratisy i rabaty cenowe.... www.kosmed-hurt.pl lub na olx przejscie na gorze mojej strony, choć na stronce cała oferta przejrzysta... dziękuję i życzę szczęśliwego rozwiązania i pociechy z maleństwa!

Gość Magda len
Edi ja mam taki spiworek jakby, z rekawkami i kapturkiem tylko nozki razem i mam go wiekszy, bo dzidzia urosnie szybko

Gość wefoundlove
edi ja mam na 56, jak wyrosnie to kupie nowy :)

Gość Aguśka1234
Ja mam 62 :)

Gość Aguśka1234
Dobranoc :)

Gość Aguśka1234
Cześć :) życzę Wam dzisiaj słodkiego i spokojnego dnia :)

Gość Magda len
Cześć dziewczyny :) Jak nocka ? Jak się czujecie ? Ja nie potrafię już leżeć ani na boku ani na plechach, siedzi mi się też niewygodnie.. eh

Hej Dziewczyny. Ja byłam dzis na długich zakupach, niestety nie znalazłam fajnego kombinezonu- śpiworka :( Brak małych rozmiarów- chyba musze poszukac przez internet. Kilka godzin na nogach dało mi się we znaki brzuch mam twardy jak kamień i nogi takie jakby spuchnięte. W nocy znów ne mogłam spac po prostu się obudziłam w srodku nocy i dwie godziny z boku na bok się kręciłam i myslałam, że już nie zasne. Oj tak jeszcze miesiąc i chcę urodzić, Wole troche przed czasem niż po terminie, no ale to tylko takie moje mrzonki ;)

Gość Magda len
też zauważyłam, że ciężko dostać małe śpiworki, ja dostałam od kuzynki i też nie jest mały, ale myślę, że ze szpitala do domu w samochodzie da rade, tylko tyle żeby ją przenieść :) Ja dziś też pracowity dzień, od rana sprzątam, gotuje i tak mi minął dzień ;) Widzę, że Was też tutaj dziś nie ma ;)

Gość Aguśka1234
Cześć :) Wzajemnie :) Jak tam edi znalazłaś już kombinezonik?

Hej Aga. Kupiłam dwa kombinezony, ale żaden mnie nie satysfakcjonuje, jeden z kolekcji chłopięcej ( granatowy), a drugi dziewczęcy z odpinanymi stópkami i rączkami i to jest chyba kiepskie rozwiązanie dla noworodka, wiec pewnie zostawie ten granatowy. Kupilam bo to ostatnie rozmiary, jakbym jeszcze cos znalazła lepszego to najwyzej te oddam, mam na to miesiac.

Gość Magda len
Cześć Mamusie no i kolejny zabiegany dzień.. dopiero teraz mam czas żeby tu zaglądnąć Dziś w nocy bardzo się przestraszyłam, od kilku tygodni mam duszności, ale dziś w nocy ból w klatce piersiowej i między łopatkami, trudności z oddychaniem i drętwienie ust, serce wariowało , a mój mąż w pracy na noc.. chciałam już dzwonić na pogotowie, ale mi przeszło. Czy miewacie coś takiego ? co o tym myślicie ??

Gość gość
Nerwica. Mialam to samo i to byl poczatek tej strasznej choroby! Tyle ze ja w ciazy nie bylam i cale szczescie bo leki bralam i wyszlam z tego.

Gość Magda len
Ja już kiedyś miałam nerwicę, ale nie byłam wtedy w ciąży, dostałam leki i już rok jestem zdrowa. A teraz nie mam powodów do stresu i czuję się zupełnie inaczej niż wtedy. Mamusie wróciłam właśnie z tego badania prenatalnego i wszystko jest ok, jest jednak większa niż wyszło na tamtym zwykłym USG, ma 2017g i ma włoski :D

Gość Magda len
Dziewczyny coś cicho ostatnio :(

Madziu no to super! Troszke zazdroszcze Ci tego badania, ciekawe czy moja ma włoski... :) No i jak widzisz nie było się czym martwić z tą wagą:) Ja mam przyspieszony puls i jak to mówiłam lekarce to mówiła mi,ze jak byym miała do tego dusznosci itp. to żeby zażywać potas. Wypisała mi nawet recepte, ale ja tego nie wykupiłam bo na razie dusznosci nie mam. Ja mam otatnio jakis kryzys jestem strasznie rozdrażniona, a wynika to chyba z tego, ze czuje, ze powinnam juz wszystko miec dla dzidzia a ja jeszcze nie mam wiekszosci rzeczy. Dzis zamówiłam wózek, chociaz tyle.. eh

Gość Aguśka1234
Edi troszkę mam jak Ty. :) Ja ogólnie muszę jeszcze kupić kosmetyki, podkłady, laktator, termometr i butelki. Taka końcówka, ale trochę tego jest. Mój maluszek uciska mi na kręgosłup i czasem mam problem z chodzeniem. :(

Ja kupię tą całą reszte jak bede odbierać wózek bo to w tej samej hurtowni,wiec w tedy bede miala juz wszystko, ale po mimo to sie denerwuje...

Gość wefoundlove
Dziewczyny nie stresujcie sie na zapas, nasze malenstwa potrzebuja spokoju :) Edi na wszystko jest jeszcze czas, chocbys na raty miala kupowac, jednego dnia to, drugiego to itd. Dasz rade :) Magda gratuluje, duza juz twoja dzidzia jest :) i te wloski, ahh chcialabym juz zobaczyc mojego Stefanka :) Aguska, najlepiej wypoczywaj, jesli nie musisz nic robic, poloz sie i zrelaksuj, takie uroki koncowki ciazy niestety. A ja dzis jestem bardzo szczesliwa bo wg USG jestem w 38 tygodniu ciazy. Synek rosnie jak na drozdzach a na KTG wykazalo skurcze, teraz co 2 dni mam sie stawiac na kontrole. Mam nadzieje, ze to juz niedlugo :)

No to nieźle Wefoundlove., możesz już rodzić!Jak znajdziesz chwile to pisz do nas co i jak :) Pozdrawiam