Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bąbolina

Co uważacie za kicz w mieszkaniu?

Polecane posty

Gość gość
Z tymi kuchniami różnie. Moja koleżanka ma małą z salonem, lekko kremową. To wygląda ładnie i potulnie. A ja szukam domu na sprzedaż i te wielkie białe kuchnie wyglądają tragicznie. Do tego białe plastikowe okna. Pełno wielkich szafek i szuflad. Może ludzie tak urządzają bo tak tanio?

Gość gość
Chyba ludzie nie wiecie jak wygąlda boazeria i wysadzone nią szafki. Jeszcze ta taka pokomunistyczna. Kicz i smród!

Gość gość
Łuki zamiast drzwi :) Każde pomieszczenie w innym ostrym kolorze Kolorowa wzorzysta posciel Pokoje dzieci wytapetowane w świnki pepy lub disneye Różowe od stop do głów ubranka i zabawki dziewczynek Lampki kolorowe takie z żelem co bąble pływają :)

Gość gość
niewolnik!:-)

Gość gość
I wyj***c to wreszcie czas

Gość gość
nie k***a będę spać w białej całe zycie pościeli a nie ma mowy :-)

Gość gość
ja bym jeszcze dodała te takie drzwi zasuwane plastikowe, albo jakieś drewniane we wzorki. Moja koleżanka ma ich w domu pełno. Przy nowoczesnych meblach wygląda to żałośnie.

Gość gość
ja ustalam kiedy jest czas nie jakiś inny homosapiens :-)

Gość gość
Białe kuchnie sa piękne ale jesli nie sa z najtańszych materiałów. Blaty z litego drewna i drewniana podłoga . Super. A nie mdf.

Gość gość
Kolorowa pościel wygląda fajnie. No chyba że ktoś już zdążył wytapetować sobie sypialnie w kolorki i kupił narzute w jeszcze inne wzorki niż pościel.

Gość gość
tak zabrać gnojom różowe lalki zgadzam się

Gość gość
A ja mam dosc kuzwa kolorowej tandetnej pościeli , całe zycie miałam, teraz chce lniana biala .

Gość gość
hahaha bo się chce tego czego nie było

Gość gość
Tak, wypaczacie dzieciom gust tym błyszczącym różowym gownem

Gość gość
Białe drewno jest śliczne to fakt :) I ogólnie białe kuchnie małe w połączzeniu z jadalnią lub salonem też są okej. Ja tu mówie o skrajnych wiejskich przypadkach, gdzie kowalski remontuje komore 5mx5m w najtańszą białą kuchnie. Szukałam domów, chciałam wreszcie na swoje i te kchnie zdarzały mi się tak często, że chyba się wybuduje sama. Bo to jak ludzie potrafią urządzić dom to cyrk. Nie mam nic do białego drewna! Taka kuchnia to wręcz marzenie.

Gość gość
a gacie w motylki mogę se założyć?

Gość gość
Jesli ktoś od dziecka otaczał sie szlachetnymi materiałami i spał w jedwabiu to nie będzie nagle marzył o kolorowej pościeli z kory .

Gość gość
Ja lubie kolorową pościel, ale np w jakieś subtelne kwiaty. Nie jakies ostre kolory czy wzory geometryczne. Mam białe łóżko, białą drewniana podłoge i białe etażerki. Pościel to moja jedyna ozdoba w sypialni :)

Gość gość
no nie wiem ja zawsze byłam otoczona modelami taka branża a teraz chce włochatego dzikusa

Gość gość
Niektórzy ludzie mają tendencje do wystawiania zabawek jako ozdób. Plastikowe figurki myszek itd. Kilka razy z życiu się z tym spotkałam.

Gość gość
Kiedys u kogos widziałam szafki w kuchni różowe ze złotymi okuciami :D do tego firaneczki z falbankami i niebieskie błyszczące płytki na całej ścianie , myślałam ze jebne

Gość gość
Chcesz bo modny , oh ty snobko :))

Gość gość
Mój chłopak w domu rodzinnym ma krzyżyk nad każdym wejściem do pomieszczenia. Jeszcze może by jakoś uszło ale tam każdy krzyżyk jest z innego materiału, z innej epoki i innego koloru :P Niektóre są takie powykrzywiane, nierówne, że niby z prawdziwego drewna a są plastikowe. Nigdy jemu tego nie powiem, ale o większą tragedie trudno :P

Gość gość
gość dziś Ja lubie kolorową pościel, ale np w jakieś subtelne kwiaty. Nie jakies ostre kolory czy wzory geometryczne. Mam białe łóżko, białą drewniana podłoge i białe etażerki. Pościel to moja jedyna ozdoba w sypialni V Pięknie ! Tez tak chce , narazie mam sypialnie w stylu japońskim ciemne wenge biel i czerwień dodatków a marże o takim sweet home

Gość gość
- meble "na bogato", stylizowane na antyki, w ciemnych kolorach w mieszkaniu 50m2. - wzorzyste firanki, do tego zalony z falbankami i innymi ozdobnikami w takim samym mieszkaniu takie rzeczy to pasuja do domu, gdzie sam salon ma te 40-50m2 a nie do klity w bloku z wielkiej plyty, gdzie ciezko przejsc bo stoi szafa gdanska - kolorowe sciany, w kazdym pomieszczeniu inne - np kuchnia zolta, pokoj zielony, przedpokoj niebieski czy rozowy - smieci typu plastikowa ciupaga z wczasow w Zakopanem stojace na szafkach -drzwi z szyba, zwlaszcza do sypialni. -lazienka wielkosci 2m2 urzadzona plytkami w 3 roznych wzorach i najlepiej oczojebnych kolorach - inny kolor i wzor na scianie i na podlodze. Kiedys widzialam jak kobieta wlasnie takie kazala sobie polozyc w remontowanej od podstaw lazience.

Gość gość
Ah i co jeszcze ma mój chłopak. W kuchni ma oddzieloną podłoge - część ze stołem drewniana i część kuchni w płytkach podłogowych. A na ich granicy ma położoną złotą, wypukłą listewkę (czy nie wiem jak się to nazywa). W łazience ma wystawe szamponów i płynów. Zajmują u niego wszystkie półki prysznica i zdecydowanie ponad połowe powierzchni przeznaczonej do użytkowania. U nas nie pozwalam na takie coś. Chociaż on ma do tego tendencje. Chciał kiedyś kupić narożnik w jakies kwiatki. Ne taki ładny, takie wiejskie wzory.

Gość gość
Polska szkoła dizajnu :D

Gość gość
Co cie dziwi ze podłoga drewniana w części jadalnej? Czy dziwi cie ta listwa ?

Gość gość
Ja pierdo***le pokazcie polskie dizajnerki jak wy macie w domach-bedzie sie z czego usmiac a nie tylko krytykujecie