Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy kobiety to niższy gatunek?

Polecane posty

gość dziś Jeszcze 100 lat temu kobiety prawa głosu nie miały, sa państwa gdzie jeszcze nie mają. Dziewczynki SA zabijane po urodzeniu, albo glodzone.... startujemy z gorszej pozycji... x Startujemy z gorszej pozycji od zawsze,czy to nie jest celowe?By świat wyglądał właśnie tak?

Gość gość
przyjdą takie czasy że zamkniemy teraz my was w klatkach będziemy wydzielać żarło , będziecie teraz wy niewolnikami :-) za karę jesteście dręczeni w małżeństwie i zaganiani do pracy :-)

Gość gość
gość dziś i jeszcze co niektóre do tego czytać nie umieją:/ przecież wyraźnie napisałem, że skupmy się na ostatnich 50-60 latach, bo wtedy kobiety miały już równe szanse. No bo wiadomo że wcześniej blablabla. xen A co do kucharzy to w międzynarodowych rankingach zawsze najlepszi są faceci. A pani Market czy inna to wyjątek potwierdzający regułę. Ja wiem, że wybitna kobieta będzie mądrzejsza od przeciętnego faceta. Ale my tu mówimy o statystyce. Poza tym wybitni faceci zawsze osiągają więcej niż wybitne kobiety.

Gość gość
Ale matolku dlaczego jako kucharze SA najlepsi? Bo nie maja cyklu miesięcznego, nam się w zwiazku z hormonami smak zmienia w ciagu cyklu.Cala tajemnica...

Gość gość
Kobiety są gorszymi kucharkami tylko z oszczędności. Wola wrzucic do zupy resztki żeby było więcej niż je wyrzucić dla dobra smaku. Jak zaczną dobrze zarabiać to im to przejdzie

Gość gość
gość dziś tak, tak, pomarzyć zawsze dobrze, a tymczasem wiesz czemu kobiety mają mniejsze stopy? - żeby mogły stać bliżej zlewozmywaka:D

Wybitny facet jest oceniany za osiągnięcia,kobieta ma trudności wynikające z płci. Własne sukcesy musi udowodnić, by nie były postrzegane jako osiąknięcia poprzez łóżko.

Gość gość
gość dziś Ale matolku dlaczego jako kucharze SA najlepsi? Bo nie maja cyklu miesięcznego, nam się w zwiazku z hormonami smak zmienia w ciagu cyklu.Cala tajemnica... x ale co to ma do rzeczy? ja nie wnikam w przyczynę, czy akurat kobieta ma cykl, wyrosło jej trzecie oko, ale che się jej częściej spać. stwierdzam po prostu fakt i nie szukam wymówek

Gość gość
Ja mam sliczne malutkie stopki,rozmiar 34/35 zeby wszystkie buty na nich ładnie wyglądały. Naczynia myje zmywarka i mąż.

Gość gość
To k***a gotuj a nie męcz wora

A co do kucharzy to w międzynarodowych rankingach zawsze najlepszi są faceci. A pani Market czy inna to wyjątek potwierdzający regułę. Ja wiem, że wybitna kobieta będzie mądrzejsza od przeciętnego faceta. Ale my tu mówimy o statystyce. Poza tym wybitni faceci zawsze osiągają więcej niż wybitne kobiety. x Nie pisałam o pani"market".Myślę, że wybitny facet wie co rozmówca miał na myśli.

Gość gość
gość dziś może i wyglądają, ale zapewne jak większość chodzisz jak pokraka w szpilkach i nie umiesz w nich nawet podbiec po innej powierzchni niż równiutka ścieżka:)

Gość gość
Nie muszę biegać,mam auto..swoje...

Gość gość
xen dziś piszę z telefonu a on ma czasem głupie podpowiedzi, powinno być Merkel:)

Gość gość
Ugotowales juz obiad żonie na jutro?

Gość gość
Ty się tu zajmujesz wywyższaniem na różnych tematach już Cię rozpoznaję

Gość gość
jeśli chodzi o inteligencję w sensie IQ to takie badania były robione już wiele razy- wychodzi na to, że grupa mężczyzn i kobiet ma podobną średnią, z tym, że kobiety bardziej ujednoliconą, a wśród facetów są większe odchyły tzn geniusze i skrajne debile :p po drugie: wychowanie i stereotypy, które są ciągle żywe (co widać w twoich wypowiedziach) osobiście doświadczyłam wiele razy sytuacji, w których zostałam potraktowana niezgodnie z umiejętnościami, tylko dlatego, że mam cycki. Niby wszystko możemy, ale ciężko się przebić i ciągle walczyć- widzę jak niektóre bardzo zdolne koleżanki zwyczajnie odpuszczają. Podam jeszcze ciekawy przykład pewnego eksperymentu, o którym czytałam- otóż grupa studentek została podzielona na dwie- jednej grupie powiedziano, że bierze udział w badaniu, które ma potwierdzić, że kobiety mają takie same zdolności matematyczno- fizyczne jak faceci, drugiej że ma pokazać, że są gorsze w tej dziedzinie. Wyniki były zaskakujące. Pierwsza grupa odpowiadała lepiej na pytania niż wcześniej panowie, drugiej poszło koszmarnie. To są wciąż żywe, działające w społeczeństwie przekonania, niesprawiedliwe i strasznie frustrujące :o

xen dziś piszę z telefonu a on ma czasem głupie podpowiedzi, powinno być Merkelusmiech.gif x Pani Merkel lubi Tuska, jednak z kulinariami nie wiele ma wspólnego:).

Gość gość
gość dziś Nie muszę biegać,mam auto..swoje... x super, a jak autko się popsuje to prosisz kobietę o pomoc?:) a jak trzeba gdzieś podbiec po trawie to nóżki albo szpileczki połamiesz:)

Gość gość
ja na szpilkach nawet biegam po różnych powierzchniach nie tylko równych i schodach ale co to ma do tematu? swoją drogą już widze faceta który umiałby chociażby ustać na takich butach :D

Gość gość
ale drogie panie, wciąż nie podałyście choć jednej dziedziny w której kobiety odnoszą większe sukcesy od mężczyzn. Tylko jakieś tłumaczenia, że historia, że cykl, że coś tam bla bla. Czyli mam rozumieć, że takiej nie ma?

Gość gość
tak rodzą takie niewdzięczne śmieci płci męskiej jak ty i je wychowują

Gość gość
Jak się auto psuje,,,to place i wymagań,,żadna łaska..

Zapewne są, jednak facet jej sukces przypisze sobie.Kobieta światła z natury jest skromna, nie szuka poklasku. Ważne , że spełnia się emocjonalnie, prywatnie.

Gość gość
gość dziś tak rodzą takie niewdzięczne śmieci płci męskiej jak ty i je wychowują x W ten sposób bardzo potwierdzasz tezę o niższości swojego gatunku. Czy ja was w jakikolwiek sposób wyzywam? liczę po prostu na merytoryczną dyskusje i argumentu, a z waszej strony same bluzgi:/

Gość gość
W ten sposób bardzo potwierdzasz tezę o niższości swojego gatunku. Czy ja was w jakikolwiek sposób wyzywam? liczę po prostu na merytoryczną dyskusje i argumentu, a z waszej strony same bluzgi:/ x a nazywanie kobiet niższym gatunkiem to komplement?:o

Gość msalice17
Faceci są tak wybitni że niektórzy z nich wpadli na to, żeby wywoływać wojny dzięki którym miało okazję zginąć miliony ludzi.

Gość gość
a nazywanie kobiet niższym gatunkiem to komplement? x ale to było pytanie, zostały też podane przesłanki, które skłaniają mnie do takiego myślenia. a tu oczekuje na argumenty, że tak jednak nie jest (albo jest):)

Gość gość
Kopernik była kobieta :-)

Gość gość
Kopernik była kobieta x tak mi się właśnie zdaje, że tylko na argumenty tego pokroju mogę liczyć:)