Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Betii12

jak myslicie? czy jestem w ciazy?

Polecane posty

Hej dziewczyny :) mam do was pytanie, wiem jest ich tu bardzo duzo na ten temat, ale po prostu juz nie wiem co robic. Kochalam sie z moim chlopakiem 2 dni przed szczytem owulacji, skonczyl we mnie, ale w prezerwatywie. Czytalam na kilka forach, ze wiele dziewczyn mimo to zaszlo w ciaze... raz okres mam dostac za 4 dni, wczesniej robilam test ciazowy wyszedl negatywny, ale na drugi dzien pojawila sie na tescie delikatna 2 kreska, dlatego jestem niespokojna. Zrobic drugi test czy poczekac do dnia miesiaczki ? jej strasznie sie boje, studiuje na 2 roku, nie chce zawalic roku, duzo poswiecilam, zeby przetrwac na uczelni. Wiem glupie to pytanie, ale nie uprawiam sexu zbyt czesto, nie jestem doswiadczona. Pomożcie i doradzcie

Gość gość
jesli prezerwatywa nie byla uszkodzona to marne szanse na ciaze, ale dziwna jest sytuacja z ta slaba druga kreska na tescie. na twoim miejscu poczekalabym do okresu i jesli go nie dostaniesz powtorzylabym test

no wlasnie kupilam juz drugi test, ale zrobie go w dniu spodziewanego okresu, chciaz korci mnie , zeby go zrobic. od wczoraj zle sie czuje, wymiotowalam raz, ale jest taki wirus u nas teraz, ze duzo osob wymiotuje, poza tym to jeszcze za wczesnie chyba na jakies objawy

Gość gość
po dwuch tygodniach pojawiaja sie pierwsze objawy ciazy

Gość gość
Poczekaj do terminu okresu i jeśli się nie pojawi to zrób test.

poza tym wyczytalam na tescie, ze nie powinno sie odczytywac pozniejszego wyniku testu jak do 5 min, pozniej jest nie wazny, czy jakos tak, ale kurcze obawiam sie . Te dnis ie tak dluza...

Gość gość
daj fotkę tego testu.

Gość gość
test na drugi dzien jest po prostu przeterminowany... druga kreska pojawia sie w wyniki reakcji chemicznych, jesli po ok 15 minutach ne bylo dwoch kresek to nie jestes w ciazy...

no nie bylo po 15 min, na drugi dzien jak patrzylam na niego to chcialam wyrzucic to zauwazylam ta druga kreske, wiec go zostawilam...

Gość gość
ale co z tego ze autorka wstawi zdjecie testu. test ma prawidlowy odczyt ok 2-5 minut pozniej moze sie pokazac leciutka kreseczka co wcale nie oznacza ze jest w ciazy

Gość gość
no dobrze, ale tak jak pisze, na drugi dzien wynik jest juz niewazny, na pewno nie jestes w ciazy

Gość gość
kiedy mialas owulacje czy zapladnienie? mi test z moczy wyszedl juz na 8 dzien.

Gość gość
Boże ;/ reakcja po paru godzinach i lekka kreska na teście jest.Test wyszedł negatywnie i nie doszukuj się !!

Gość gość
A po co w ogóle robiłas ten test tyle czasu przed okresem?

A wiec tak kochalam sie w 12 dzien cyklu, a cykl trwa 28 dni. Zrobilam test 8-9 dni po stosunku, dlaczego ? Nie wiem , po prostu chcialam sie upewnic bo we mnie skonczyl.

Gość gość
nie jestes w ciazy.

Gość gość
jak wół pisze na kazdej ulotce testu nie czytac wyniku po uplywie dluzszym nic np 5 minut -,- ludzie czytajcie ulotki sami sie nakrecacie

Gość gość
Skoro użył prezerwatywy a ona nie pękła to skąd w ogóle myśl o ciąży? Do okresu masz jeszcze czas. Po co się nakręcasz? Po każdym razie będziesz tak kombinować?

Dzieki za rady, te pytania z mojej strony sa dlatego, bo jak wczesniej wspomnialam nie wspolzyje czesto, przewaznie uprawialam stosunki przerywane, to byl pierwszy raz kiedy tak sie stalo

Gość gość
daj sobie spokój bo tylko się stresujesz. Skoro gumka była cała to nie zajdziesz.

Gość gość
Hej jestem tu nowa☺ pomóżcie mi czy moje przypuszczenia są dobre. Ostatnia miesiącze miałam 17.11.2014 cykle 28 dni. Od około 1,5tygodnia pobolesna mnie jajniki a najczęściej wieczorem jak juz leżę i nad ranem piersi są wrażliwe i widać duże żyły na nich.z narzeczonym kochamy się regularnie co jakiś czas kręci mi się w głowie i ostatnio miałam mocne uderzenie gorąca apetyt mam większy i jestem senna moglabym cly dzien lezec w lozku plecy tez mnie bola czy możliwe ze jestem w ciąży? Test robiłam trzy dni przed domiemanym okresem (15.12.2014).i wyszedł negatywny czy też możliwe ze zrobiłam za wczesnie? Proszę pomóżcie staramy się już od 8 miesięcy i nic

ja jako autorka nie wiele ci moge powiedziec dlatego zadawalam pytania. zauwazalne jest , ze dostalysmy w ten sam dzien okres i mam ten sam cykl ;p licze na to , ze uda ci sie zajsc w ciaze, skoro juz tak dlugo sie starasz. chyba sa to pierwsze objawy ciazy , a jedna z kolezanek pisala mi wyzej , ze objawy sa juz po 2 tygodniach , wiec trzymam kciuki

Gość gość
Dziekuje☺ tylko ze ta @ trwala tylko 3 dni i była dziwna tak naprawdę miałam jeden dzień obfita reszte dwa dni to końcówka i cisza. Oczywiście gratuluję wszystkim dziewczyna które juz są w ciąży. Długo już to trwa a ginekolog mi ppowiedziała zeżebym nie liczyła dni płodnych itp bo u mnie to jak w szwajcarskim zegarku wszytko może się stac. Zobaczymy jeszcze dwa dni...☺

bedzie dobrze:) mowia, ze jak przestajesz sie starac i uprawiasz sex z przyjemnosci to wtedy najczesciej sie zachodzi. moje kuzynki tak mialy. wiele miesiecy jedna 2 lata starala sie o dziecko i nic.... w koncu sie poddala i nagle niedlugo potem dowiedziala sie , ze jest w ciazy, sama nie weirzyla. ginekolog powiedziala , ze czasem stres tak wplywa, sama mysl o dziecku, ze sie stracie i nic nie wychodzi. glowa do gory:)

Gość gość
Siedzę na łóżku i tak mi się kręci w głowie ze hoho . Ja właśnie juz się ,,podałam,, nie myślę o ciąży i czerpie przyjedność z seksu

dzieki dziewczyny za wsparcie, ale moje podejrzenia byly sluszne... no coz prawdopodobnie prezerwatywa unimil miala mikrouszkodzenia. test wykryl ciaze po nowym roku mam pierwsza wizyte u ginekologa

Gość gość
Cholerka, tak coś czułam autorko, ale nie chciałam straszyć. Mi tez test pokazał drugą kreskę dopiero po czasie i okazało się że ciąża. Trzymam kciuki, abyś pomimo wszystko dała radę. Licencjat spokojnie skończysz, potem rok przerwy i możesz robić magistra. Zobaczysz będzie dobrze! Są jeszcze młodsze matki, które świetnie dają radę.

no trudno sie mowi, licencjat jakos robie, pozniej ewentualnie magisterke zaoczna. jesli bede dala rady to wszytko podzielic... na dzien dzisiejszy jestem zalamana, wiem, sa mlodsze matki, ale ja nie jestem gotowa na macierzynstwo.

Gość gość
Też nie czułam się gotowa. Instynkt przyszedł dopiero z początkiem 7 miesiąca. Pewnie i Tobie przyjdzie. Natura rzadko zostawia kobiety same sobie pod tym względem.