Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam rodzacych w 2015 coreczki! jakie imie wybralyscie dla coreczki?

Polecane posty

Gość gość
Marcelina lub Dominika.

Gość gość
Marcelina i Dominika bardzo ładne imiona mam dorosłą córkę Dominikę mówi że bardzo lubi swoje imię

Gość gość
Oliwia

Gość gość
nie mam dzieci ale temat ciekawy, bo co niektorzy glupieja.jedna kobita wymyslila dla corki imie Oralia, nie pamietam czy to nie byl watek w kafeterii, ze sie obrazila na przyjaciolke gdy ta jej powiedziala ze wszyscy sie bede smiali

Gość gość
Ja jeszcze nie wiem kto mieszka w moim brzuchu ale jak będzie dziewczynka to będzie miała na imię Liliana

Gość gość
Ola :)

Gość gość
Rodzę na dniach i naprawdę nie mogę się zdecydować...może pomożecie, mam pięcioletnią Antoninę, a teraz chciałabym Anielę, córka Lilianę a mąż Marcelinę... pomocy!

Gość gość 7
W sumie sama nie wiem kogo zaproponować... Ja na dniach urodze Lilianę... - wiec może żeby nie bylo kolejnej Liliany, niech bedzie Aniela :) Marcysia - tez ładnie brzmi..lub Anielka.. wszystkie imiona ładne , kobiece i delikatne :)

Gość gość
ja rodze w sierpniu i tez mam dylemat.Podoba nam się Kinga, Lena i ostatnio zastanawiam sie nad Anią.

Gość gość
Ja też rodzę w sierpniu i chyba będzię Kornelia :) Starsza córa ma na imię Gabriela :)

Gość gość
Patrycja

Gość gość
Afroduta lub Shakira jeszcze zastanawiamy sie z mężem :)

Gość gość
Ania to najpiękniejsze imię

Gość gość 7
Z ta Shakira to chyba żart..? Afrodyta..tez nie bardzo.. Choć ostatnio ktoś na FB u mnie wstawił, że jakaś babka w Polsce urodziła Shakirę :)

Gość gość
Hermenegilda, Kasjopeja, Lukrecja, Tekla lub Poncyljusz, Bolebor, Eustachy

Gość gość
Ja będę miała małą Milenke albo Malwinke.

Gość gość
Lidia lub Idalia. Ciągle się nie zdecydowałam.

Gość gość
Perpetua, Ambroży i Atanazy

Gość gość
Do Katarzyny 22.. jak mogłaś urodzić, jak jeszcze nie było 23 .06? Byłaś w przyszłości?

Gość gość
Gloria - ur. 06.06.2015r.

Gość gość
U nas Anna lub Danuta. Podoba nam się także Joanna, a mi Marika i Martyna, ale mąż protestuje ;) Mam mamę Anielę i strasznie nie lubi swojego imienia - nazywa się Anią, za to mi to imię bardzo się podoba, bardzo łagodne. Ja sama mam na imię Katarzyna i jestem z tego wyboru bardzo zadowolona - i zdrobniale jest OK, i jak ktoś się wścieknie to ma czym krzyknąć, a i w zawodzie pełne imię ma mocny wyraz. Pamiętajcie, że imię zawsze można zmienić w urzędzie. Zawsze można dać dwoje imion - niech dziecko w przyszłości sobie któreś wybierze...

Gość gość
Imię Anna – tak, bardzo łagodne, jednak na co dzień używa się formy Ania, Anka, Andzia i wiele innych cudactw. W pracy mało profesjonalnie brzmi Ania, zbyt dziecinnie a bardzo rzadko używa się formy Anna. Dlatego znam kilka Ann, które wolałby mieć inne imię. Imię Joanna – to jakieś nieporozumienie w Polsce. Daje się dziecku na imię Joanna i od urodzenia do śmierci woła się Asia, Aśka, Joasia i znów forma Joanna jest prawie nieużywana (niemal tylko w dokumentach). Nie jestem zwolennikiem imion kończących się na „sia”. Nie podoba mi się fakt, że ludzie aby podkreślić anty-sympatię do danej osoby używa formy Kaśka, Zośka, Baśka. Dlatego nie dałabym na mię córce Katarzyna. Strasznie trzeszczy w tym imieniu. I znów Kasia brzmi dla mnie zbyt dziecinnie, mało profesjonalnie i zapewne w pracy bardzo rzadko używa się formy „Pani Katarzyno” a raczej „Pani Kasiu”. Z tych powodów jestem zwolennikiem imion takich, które są w pełnej ich wersji używane na co dzień np. Oliwia, Agata, Marta, Ewa, Paulina, Laura itp. Choć Polacy uwielbiają cudować z imionami i dla tych imion też znaleźli inne wersje, które jednak są używane rzadziej a najczęściej jest używana wersja właściwa tych imion :)

Myslimy z mezem nad Julią lub Mileną. Ja bardziej za mileną, no ale to tak na 70% hmmmmmmmmmmm ktoś coś doradzi ? :)

Gość gość
Dla mnie osobiście Julia i Aleksandra (chociaż są strasznie popularne) poza tym Gabriela, Kornelia, Martyna, Kamila, Emilia

Gość gość
a co myslicie o imieniu Maja??

Gość gość
Hmm - Maja jest fajne na pierwsze wrażenie, ale następnie przypomina się piosenka "Pszczółka Maja sobie lata, uuuuuu..." I dlatego w życiu bym nie dała tak córce na imię, bo kojarzy się właśnie z tą piosenkę, gdzie Mają w piosence, ehm, ehm, na końcu. Jak dla mnie porażka.

Gość gość
Maja jest spoko choć chyba bardziej podoba mi się Kaja...a my zdecydowaluśmy się chyba na Lilianę...tzn. córcia (5lat) zdecydowała...mąż nadal mówi o Marcelinie :-)

Gość gość
Do krystyna26 wolałabym Milenkę :-)

Gość gość
Dziewuchy ogarnijcie sie. Tylko nie maja i julia i oliwia. Tych imion wsroc. Wyobrazcie sobie 40 letnia maje. Jak sie zwracac? Pani Maju... Smiechu warte. Dolozyc jedno rosyjskie slowo i nie wiadomo czy smiac sie czy plakac. Julek i oliwii w cholere wszedzie. Zauwazylam ze rodzice kompletnie nie chca byc oryginalni, nie chca nadawac pieknych imion tylko wszystko na jedno kopyto. Litosci!