Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Temat na luzie. Jakie znacie największe przykłady bezguścia?

Polecane posty

Gość gość
przykladem bezguscia jest stroj nieodpowiedni do okazji czyli dekolty i mini w szkole.mocny makijaz jak u zdziry. tatuaze nad tylkiem.dlugie robione stare paznokcie .ogol ie to i tak mnie nie obchodzi co kto ma na sobie tylko jakim jest czlowiekiem.

Gość gość
Moja teściowa. Ma 50 lat, a ubiera się i nosi jak staruszka. Mimo, że całkiem ładna z niej kobieta, to bardzo niezadbana i za bardzo "babcino" się nosi. A najbardziej mnie wkurza jak mówi na mają mamę, że nosi nieodpowiednie stroje (według niej sukienka przed kolano to mini). Moja ciocia. Ma drogie rzeczy, ale nie potrafi połączyć ich w gustowny sposób. Moja szwagierka. Kocha cekiny, panterki, podróbki jedwabiu. No koszmar.

Gość gość
Jakaż ja jestem szczęśliwa ze nie żyje wśród was zakompleksionych bab co myślą że życie kończy się po 30tce:) mam 40 lat noszę obcasy od 16 roku życia zawsze podkreślam swoją kobiecość zakładam obcisłe sukienki i krótkie spódnice bo mam świetne nogi poza tym nie mam zmarszczek zdziwiony co? Takie geny no i nigdy nie palilam nie pijam mocnych alkoholi wysypiam się i ciesze życiem a na dodatek jestem mamą 4 miesięcznego malucha I dla mnie bezgusciem jest robienie z siebie damy gdy słoma z butów wyłazi. Niestety niektóre z was choćby nie wiem jakiego projektanta ciuchy nosiły zawsze pozostana nijakie bo z klasą trzeba się urodzić:) I faktem jest ze polskie ulice pełne są tandetnie ubranych kobiet fuj. Ubrania z bazaru czy szmatlandii kola w oczy.Polke czy Polaka bez trudu rozpoznaje się w tłumie. Jesteście najgorzej ubrany mi kobietami w europie zaraz po Rumunkach Pozdrawiam

Gość gość
no to chyba nie byłaś nigdy za granicą ,bo to co napisałaś to totalna bzdura niestety a coś o tym wiem .

Gość gość
Od ponad 10 lat mieszkam za granicą mało tego przynajmniej 2.3 razy w miesiącu krąże między Włochami i Portugalia także nie zarzucaj mi nieznajomości tematu. Nie wiem o jakiej ty "zagranicy" piszesz chyba uk? Tylko ze na wyspach co 2 kobieta to Polka ze wsi.

Gość gość
gość 15:04 absolutnie racja,klasy i dobrego gustu się nie kupi natomiast kiczowatą i tandetną można być zawsze,wiek nie ma tu nic do rzeczy,poza tym symetrycznie do wyglądu sposób zachowania się,mówienia jest zazwyczaj równie odpychający,znam osobę w wieku 20+ a więc młodą o wyglądzie starej rapszli i zachowaniu moherowej babciny, dziewczyna ma taką "manierkę" spieszczania głosu,czy to w rozmowie przez telefon czy face to face i przy powitaniu albo pożegnaniu brzmi to mniej więcej tak"noo ćieść,nooo hejka,nooosiemka,noooto paaapaaa" wszystko to mówi takim infantylnym,cieniutkim głosikiem i w połączeniu z jej wyglądem wyrośniętego dzidziusia robi naprawdę groteskowe wrażenie,, poza tym ma nieznośny zwyczaj powtórzeń wyrazów , w jej rozumieniu ma to chyba uwiarygadniać to co mówi,np."ta X to ma takie fatalne firanki w domu,ale to takie fatalne,no takie fatalne że szok"albo "a ta Y to jest taka gruba ale to taka gruba,no,taka gruba" i tak dalej w tym stylu ,styl i klasa- to nie jest kwestia wieku,nie tylko sam strój o tym decyduje

Gość gość
Dla mnie bezguściem są: 1. wszelkie tatuaże- szczególnie imiona, daty, motta, kwiaty (zwłaszcza róża); 2. pasemka; 3. naturalne futra; 4. wypchane zwierzęta; 5. tuningowanie starych samochodów; 6. suknie ślubne, w których panna młoda wygląda jak "beza"; 7. ogromne "wiejskie" wesela na ponad 200 osób.

Gość gość
gosc 15:59 - to masz kolezanke hahahah umarlam dobre

Gość gość
tleniony zolty lub szary blond, mocno wymalowane powieki, biale kozaczki, wszystkie tanie sztuczne futerka z sieciowek, kurtki skorzanopodobne,

Gość gość
Polaka bez trudu rozpoznaje się w tłumie. Absolutna racja, i to nie tylko po butach, ubraniu, ale po wyrazie twarzy, to jest bardzo widoczne. Też nie poisze o UK.

Gość gość
SUKIENKA Z LAT 80 I DO TEGO DREWNIAKI :D

Gość gość
Kolczyki koła jak u cyganki :o

Gość gość
'nie jesteś facetem to syczysz żmijo, a facetom się podoba Aniston i kropka" A skąd ty to wiesz że ona podoba sie facetom. Jesteś facetem ? Może po protu tobie sie ona podoba bo nienawidzisz Angeliny i dorabiasz ideologie pisząc hipotezy o facetach

Gość gość
11:59 Jaki bogaty opis. Że też ci sie chciało tak rozmieniać na drobne. Książke na temat znajomej napisz skoro uważasz ją za tak interesującą.

Gość gość
Nigdy żadnej lasce nie powiedziałem i nie powiem ze mi się podoba nie potrafię się przełamać od urodzenia nigdy nic nikomu takiego nie powiedziałem taki ma charakter i już

Gość gość
Tu ciekawa jest ta fascynacja zachodem . Widać straszliwe kompleksy niższości i pochodzenia .Gdzie tam kobiety są lepiej ubrane ? USA ? Tabuny grubasów w rozlazłych szmatach ubrane byle jak z wylewającym się sadłem . Często pod marketem widać obrazek -mamusia plus córy wyglądają tak jak rodzina muminków odziana w second handzie . I dodam pokłady chamstwa ignorancji i buractwa obecnego w tamtym kraju . Trzeba w PL wychowywać się w patologii żeby jak niektóre tutaj bezkrytycznie podziwiać tamtejsze obyczaje . Pomijam już szalejącą tam przestępczość .

Gość gość
Nigdy żadnej lasce nie powiedziałem i nie powiem ze mi się podoba nie potrafię się przełamać od urodzenia nigdy nic nikomu takiego nie powiedziałem taki ma charakter i już p********ily ci sie tematy

Gość lekarka z wrocka
lubię angelinę to ty sobie teorie dorabiasz hahaha ale głupota :) matko ogółem napisałam, bo zadbana jest i wielu facetom się podoba, nie ma kompleksów i nie schowała się pod namiot po trzydziestce no, a to w polandowie już zbrodnia, na szczęście mieszka daleko stąd i nie czyta co mają do powiedzenia zaszczute szaraki wielkie ekspertki kafeterii :D

Gość gość
kobieta po 30stce? :D w polandowie jak nie masz meza i dzieci do 25 roku zycia to jestes stara panna

Gość gość
"ale już 25 latka w mini ledwo tyłek zakrywającej to nie jest szczyt bezguścia hahaha jezyk.gif nie wcale " A jednak jest to mniejsze zło. Młodości wiele się wybacza, bo uroda i potęga młodości działa. Ja popieram wypowiedzi powyżej. Mam ponad 30 lat. Kiedyś ubrałam krótkie spodenki pomimo bardzo zgrabnych nóg i po tym eksperymencie stwierdziłam że to była jednak głupota. Już nigdy więcej. Minisukienke też moge ubrać ale tylko po domu w lipcu przy 30-stopniowym upale. Co z tego że nogi zgrabne jak widać jak byk że mam 30 lat! To już nie ten urok, nie ten czar. A dodam że nie wyglądam jakoś przedwcześnie staro, na tle rówiesniczek wyglądam w normie.

Gość gość
17:39 Jesli mieszkasz w UK to proponuję fora angielskie. Chyba że wchodzisz tu leczyć kompleksy ale to raczej potwierdza tylko że jednak je masz. Nie sra sie do własnego gniazda. Nikt z klasa tak nie robi, nikt z klasą nie używa słowa polandia i jest to zjawisko równoległe do pojęcia kiczu i bezguścia

Gość gość
jaka agresja, nie ja pierwsza uzylam slowa polandia

Gość gość
a do tych co sie oburzają i wg których kobieta po 30tce ma prawo chodzić w mini to powiem tyle owszem ma prawo bo prawo tego nie zabrania ale trzeba powiedziec sobie wprost każdy wiek ma adekwatną do swojego wieku optymalnie pasującą oprawe. I tak np. fryzurą adekwatną do 5 letniej dziewczynki są kucyki z kokardami ale już 15 latka wygląda w takiej fryzurze nieco głupio, ale mini to taka spódniczka że spokojnie można nosić i do 25 roku życia ale potem ta granica jest płynna ale powoli powoli im bliższej 30-tcki to tym bardziej coś tu nie gra w tym ubiorze. A więc kobieta 30-tka w mini wygląda podobnie dziwnie jak 15 latka w kucykach z kokardami. Jest tu jakiś zgrzyt. Kłócić się z tym to tak samo jakby pisać że nastolatek spokojnie może chodzić w śpiochach i pajacach.

Gość gość
Obrazki z UK przykłady gustu kobiet . Cała dzielnica w co ubrane panie ? -chałaty jakieś do ziemi , burki , nikaby na łbach chusty prawie u każdej . Oto sławetne UK ! I to jest tamtejsza moda . Może brytyjskie klubowiczki ? Oj tu można cały dzień pisać o przykładach bezguścia i choćby niedostosowania stroju do pory dnia czy roku .

Gość gość
Nie wiem w takim razie jak wyglądasz skoro twierdzisz, że spodenek krótkich nie założysz? Trochę mnie to dziwi a trochę śmieszy, chyba że Ty nosisz takie spod których pośladki wystają. Nie widzę powodu żeby latem, w weekend czy po pracy, nie nosić krótkich spodenek, ale skoro Ty się staro czujesz to już Twój problem.

Gość gość
"czyli dwudziestce wystarczy, że jest dwudziestką nie ważne, że ma 20kg nadwagi i ubiera się jak z disco bandżo, a trzydziestce nawet to, że jest zadbana, ładna i zgrabna nie pomoże? hahaha dobre jezyk.gif" Ja myśle że normalny facet na jedną i drugą spojrzy z uśmieszkiem i przejdzie dalej

Gość myszon szary
nie ten urok i nie ten czar po 30stce? chyba nie ten mózg i kupa kompleksów bo ja tam trzydziesteczki lubię pamiętam, że pół szkoły kochało się w mojej polonistce w tym ja, bo drugie pół to dziewczyny a miała 35 lat jak byłem w maturalnej klasie i wlaśnie wiele kobiet wtedy wygląda najkorzystniej poza tym szorty nad morzem to takie faux pas na zgrabnym tyłku? matko kobietki kiedy ten zaścianek z was wyjdzie?

Gość gość
skoro 30 latka nie moze ubrac szortow w upalny dzien wychodzac na miasto to co ma ubrac? Dlugie dzinsy? :O faktycznie, dlugie jeansy, mokre od potu i przylepione do d**y sa o wiele bardziej gustowne niz letnia sukieneczka czy spodenki :O

Gość gość
Trochę więcej dystansu by się przydało,ale także wam drodzy forumowicze,bo krytykować można owszem ale niektóre osoby przesadzają z tym,ja osobiście nie mam nic do dresów,pod warunkiem że nie wychodzę w nich np na jakąś uroczystość,tylko np na zakupy czy pobiegać.Nie widzę w tym kiczu,podobnie jak farbowanie włosów na czarno.Sama mam takie bo właśnie takie mi pasują mam od urodzenia czarne brwi i ciemną oprawę oczu.Dla mnie kicz kojarzy się z mocną solarką,tipsami,ciemnym podkładem i takie.http://www.wiocha.pl/740999,Pania-chyba-pszczoly-pogryzly