Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarna2608

Starania o dziecko in vitro 2015

Polecane posty

GoscEwa Nie ze nie moze wybrac ile chce zarodkow tylko sama napisala,ze nikt jej o nic nie pyta. Dajcie juz spokoj.

Gość gośćEwa
Gość mm a po co Ci trzecia jak teraz będziesz mieć pięknego grubiutkiego bobasa . Tak z ciekawości pytam bo to ze nie możesz poprosić 2 zarodków to jeszcze rozumiem chodź dziwna sprawa ale jakby przy 3 podejściu podawali 2 czy chcesz czy nie to już by była lekka przesada .

Gość walczyk
Przy trzecim podejściu podają dwa, jeżeli pacjentka wyrazi zgodę. Pacjentka na wszystko musi wyrazić zgodę, nawet na podanie 1 zarodka podpisuje papiery. Zosia, problem, że ludzie nie dają spokoju jest ton Twojej wcześniejszej wypowiedzi w stosunku do innej użytkowniczki forum. Fakt, że jesteś związana z in vitro od 2007r. nie uprawnia Cię jeszcze do specjalizacji z tej dziedziny i oceniania, co jest głupotą, a co nie. Jeśli natomiast Ty masz na wszystko wpływ, to ciekawe po co Ci lekarz. Wydaje mi się, że jest wręcz odwrotnie. Lekarz układa Ci całe leczenie. Możesz na nie nie wyrazić zgody, lub prosić o zmianę sposobu postępowania. Jeśli lekarz stwierdzi, że ma to sens, to może przystać na takie propozycje. Natomiast co do wykonywania dodatkowych badań, to faktycznie, możesz sobie nawet zbadać dno oka, bo im za to płacisz i nie wypływa to na całe leczenie. Gość MM trzymam mocno kciuki :)

Gość gośćEwa
Hej właśnie wyszłam od lekarza poszłam dziś prywatnie skonsultować co to się ze mną stało . Wiec opowiadam mu moja historie  2 inseminacjie stymulowana fostipur 75 aż za dobrą reakcja na leki  Teraz do in vitro stymulowana fostipur 225 + menopour 75 reakcja zerowa! !!!! Mowie wiem wiem jestem po operacji rezerwa jajnikowa mi spadła ale nie tłumaczy to tego ze reakcji brak bo moje wyniki nie są złe.  No co on powiedział ponieważ 2 razy byłaś już stymulowana tym samym lekiem organizm mógł wytworzyć przeciwciała które nie pozwalają lekowi na pełnienie jego funkcji. ..... mówię że co ! Organizm ponieważ czuł się źle gdy pani go stymulowana wiec wytworzył przeciwciała które bronią się przed tym lekiem .Mówi jest to teoria nie zdarza się to często ale w Twoim przypadku na to wygląda. No wskakuj na fotel zobaczymy ...... cykl idzie swoim rytmem jakby w ogóle nie widział hormonów ma pani 2 mini jajeczka może coś z nich będzie proszę próbować w domu oj zaraz zaraz nic z tego nie będzie nie ma pani jajowodu do jajnika w którym są jajka No ku......  Zaleca pewnie pani dużo dodatkowych badań i zrobią inna kombinacjie leków. ..... Czasem też bywa tak ze to poprostu nie ten miesiąc i już organizm ma swoje widzi misie . Ręce mi opadły

Gość gośćEwa
Walczyk dzięki za odpowiedź ciekawiło mnie to . Zgadzam się z Tobą ze ton wypowiedzi był co najmniej nie na miejscu .

Gość walczyk
Ewa mam nadzieję, że wszystko się u Ciebie ułoży. Może to nie ten cykl, albo zmiana leków przyniesie efekty. Trzymam kciuki i powodzenia!

Gość malinowa27
Witajcie dziewczyny, Chciałam do was dołączyć. Dziś byliśmy u lekarza i zapadła ostateczna decyzja, że jedyna szansa na dziecko to in vitro. Dodam, że mamy już jedno dziecko poczęte naturalnie, staraliśmy się o drugie od pół roku, nie wychodziło, wiec zrobiliśmy konieczne badania no i wyszło, że tym razem naturalnie na pewno się nie uda. Za miesiąc zaczynamy procedurę, teraz robimy jeszcze resztę niezbędnych badań do zabiegu. Szczerze powiedziawszy to jestem przerażona, podczytuje Was od jakiegoś czasu i wiem, że nie zawsze się udaje, tym bardziej, że lekarz może mi na początek podać tylko 1 zarodek, bo jestem młoda i to 1sze in vitro. Jakie w ogole są szanse na ciąze przy 1 zarodku? No i ile trzeba czekać na ponowny transfer po nieudanej probie?

malinowa27 chyba nie ma takiej statystyki ktora by odzwierciedlala jak procentowo sie udaje z 1 zarodkiem. Niektorzy z 1 i maja blizniaki , innym i z dwoma sie nie udaje ,a innym z 1 i slaby sie udaje chyba nie ma reguly. Jesli bedziesz miala jeszcze jakies zamrozone zarodki to po nieudanym transferze w nastepnym cyklu mozna podchodzic po mrozaka :) ale jesli nie mialabys nic zamrozone to miedzy 1 a 2 stymulacja musza byc min te 3 miesiace przerwy.

goscEwa naprawde wyglada to dosc skomplikowanie :( ale nie raz tak jest ze ta droga taka kreta , obys byla w dobrych rekach i oby Ci pomogli.

Dzwoniłam do kliniki i niestety ten drugi zarodek nie rozwinal sie... takze jestem bez mrozakow :(

Gość gośćEwa
Dzięki gość mm . Różne scenariusze mi przez głowę przeszły ale napewno nie taki że utkne na początku. Jutro idę ba wizytę mam nadzieje ze juz coś wymyśli i ze dadzą nowa Stymulacjie od następnej małpy i nie każą się najpierw operować bo dopiero co mnie operowali

Gość In Victa
Witam, 14 XII 2015r miałam transfer jednego zarodka w GD InVicta. Też to było moje pierwsze podejście- na dodatek prywatne więc chciałam dwa zarodki z mężem, lekarz wyraził zgodę na jeden zarodek. W efekcie zaczynam 14 tydzień ciąży :) Mogę polecić In Victę szczególnie Dr: Głodka lub Łukaszuk- obaj mnie prowadzili. Mężą plemniki słabe stąd in vitro. Ale ja też miałam swoją historię- w przeszłości poroniłam raz przy Beta HCG 18 , a raz 350. W klinice porobili mi róne badania genetyczne min. wykryto MTHFR - dzięki tej informacji od początku przyjmuję min. Clexane 0,4 i wiem, że ma ogromny wpływ na nasze powodzenie i CUD, który mieszka we mnie :) Co do objawów, to 6-9 dni po transferze 5 dniowego zarodka miałam w nocy silne bóle @ - bolało identycznie - za każdym razem budziłam sie i brałam Nospę Fortę i Magnez z B6 i leżałam nieruchomo- to trwało z trzy noce pod rząd. 11 dni po transferze poszłam na Beta HCG - 161 !! Byliśmy prze szczęśliwi- przed Betą zrobiłam test sikany,który od razu wykazał ciążę. Co do objawów to tydzień po" terminie miesiączki " zaczęły boleć mnie piersi- zawsze bolały przed miesiączką - teraz nie,a po niej dopiero. Jak byliśmy na USG w 6 tygodniu +3 dni ciąży zobaczyliśmy pykające serduszka i od tego dnia zaczęły się mdłości- na wszystkie najpiękniejsze zapachy: perfumy, odświeżacz powietrza, kadzidełka, świece etc... trwało to do 7-8 tygodnia- TYLKO. Piersi też w 8 tygodniu już nie bolały chodź były powiększone. Panikowałam, że nie jestem w ciąży,bo nie mam objawów ale pomimo braku objawów ciąża rozwija się prawidłowo USG w 8 tygodniu i 10 tygodniu i teraz w 13tygodniu +2dnień( prenatalne) Z objawów to jedynie zostało mi to, że muszę "swoje " odespać, jeżeli śpię krócej niż 10 godzin i boli mnie głowa cały dzień raz na 2 tygodnie. Pisze to dla tych dziewczyn, które jak ja doszukiwały się objawów, a wcale one nie muszą towarzyszyć zdrowej ciąży! Dziewczyny trzymam mocnoooooooooooo za Was wszystkie, które są na drodze In Vitro po swoje Szczęście. Ja od początku byłam pozytywnie nastawiona, wierzyłam, że się uda- mówiłam czasami do brzuszka zaraz po transferze. Wierzyłam, że lekarze wiedzą lepiej ( mam predyspozycje do podważania... ) ale były takie momenty, które JA przypilnowałam, a nie lekarz- jak np Celxane - na początku powiedział, że będę brać od dnia transferu, a później o tym zapomniał i bagatelizował- ja się uparłam, że chcę spróbować z tym zastrzykiem( czułam, że mój organizm tego potrzebuje) Co jeszcze... zaraz po transferze lekarz kazał brać dwa razy dziennie Relanium przez 4 dni- uważam, że to odpowiedni krok był- byłam wyluzowana- mogłam prasować pół dnia ;) ale przede wszystkim mięśnie nie były napięte w organizmie. Przyjmowałam również od pierwszego dnia transferu Estrofem 1x2 do końca 7 tygodnia ciąży i Luteinę pod językowo 3x4tab 50mg i dopochwowo 3x4 po 100mg 1tab - sukcesywnie była Luteina odstawiana- teraz biorę tylko 1x2 po 100mg dopochwowo do końca 16 tygodnia :) Jak macie jakieś pytania jestem do dyspozycji.

Malinowa 27 jaką macie przyczyne niepowodzenia bo ja mam tez jakis problen mam jedno dziecko a teraz 7 lat lipa

Gość gość
Niestety Zośka na każdym wątku o in vitro próbuje zabłysnąć elokwencja z rożnym skutkiem :-P

Gość gośćMarta
Gosc 19.10 rowniez to zauwazylam.

Gość gośćEwa
To ile forum wy dziewczyny odwiedzacie hi hihihi ja się wczoraj zapisałam do 2 bo tu strasznie wolno to idziemy i mało nas. To forum przeczytałam od pierwszej strony tamto chciałam ale jak zobaczyłam 10447 stron hihihi

Gość gośćMarta
In Victa serdecznie Ci gratuluje! Twoja historia dodala mi nadzieji i wiary ze i nam tez sie kiedys uda :-)

Gość gośćMarta
goscEwa a na jakim innym forum jeszcze jestes? Napisz to tez moze dolacze.

goścEwa to jakie jeszcze jest forum? szukalam jeszcze czegos ale chyba takiego nie znalazlam tylko ze starymi wpisami :/ In Victa dalas nadzieje - dobrze jest slyszec czasem te historie zakonczone happy endem ;)

Gość gośćEwa
Tam jest cud malina piszesz i w momencie Ci odpowiadają . 100 razy lepsze od tego . Chcesz komuś odpowiedzieć wstawia się cytat twoja odpowiedz . Jest kalendarz i całe historie dziewczyn które podejście ile jajek i zarodków tak fajnie w skrócie. Gada się o wszystkim nie tylko o in vitro to jak taki czat

Gość gośćEwa
No i tam dużo więcej pozytywnie ciążę bliźniacze jedna za drugą

A ja dostalam dzis piekny prezent na urodziny:) widzialam na usg sliczny pecherzyk:) mam nadzieje ze niedlugo zobacze serduszko:) Gosciu z 19.10 i goscMartucha Domyslam sie ze o mnie wam chodzi..jak widac po ilosci stron tego forum niektore z was dopiero zaczely swoja historie z prawdziwa walka o dziecko przez in vitro i mysle,ze jesli bedziecie musialy walczyc kolejne kilka lat bez skutku to urozumiecie ze ua kolejnym razem to wy bedziecie chcialy podsuwac lekarzom swoje pomysly zeby sie udalo. Przyjdzie taki dzien ze albo sie poddacie albo zrobicie sie twarde. I to jest normalne ze im wiecej ktoras dziewczyna musi przejsc by doczekac sie malenstwa tym jest bogatsza o doswiadczenia i dzieli sie nimi z innymi. Czasem zamiast sie obrazac warto posluchac. I nie wymadrzam sie teraz jak uwaza gosc z 19.10 tylko nauczylam sie tego wszystkiego od dziewczyn ktore przede mna latami walczyly o dziecko i jestem im wdzieczna ze udzielily mi wiele swojego doswiadczenia i sily do walki.

Gość gośćEwa
Zosia wszystkiego najlepszego na urodziny i obyś ten prezęt rozpakowała za 9 miesięcy. Jest różnica między dawaniem "dobrych " rad dzieleniem się swoimi spostrzeżeniami a ocenianiem kogoś ze pisze głupoty. Skoro masz taką wielką wiedzę to teraz już wiesz więcej tak jak gość mm napisał że nie ma wpływu na to ile zostanie podanych zarodków tz. Ze nie ma bo tak widać wygląda program rządowy. Wiec może przyjmij tą wiedzę . I nie pisz takim tonem a na koniec nie odwracaj kota ogonem. Ja tez myślałam jak to nie może chcieć 2 zarodków ja mogę ale napisałam ze wydaje mi się to dziwne a nie ze pisze głupoty . Pozdrawiam

GoscEwa Dziekuje. Rzeczywiscie napisalam takim tonem poniewaz goscMm pisze rowniez na innym forum i moze mi sie fora pomylily bo to juz drugi lub trzeci raz kiedy napisala ze nikt o nic jej nie pyta w klinice. Zwrocilyscie uwage na moj ton ale nie zwrovilyscie uwagi na to co wczesniej napisala goscMm. Po prostu przerazilo mnie to jak moze jej nikt o nic nie pytac. Wybaczcie ale dla mnie to jest nie do uwierzenia.

Przesledzilam jeszcze raz i to bylo tez na tym forum od str.121. Poza tym goscEwa ty bylas zdziwiona tak samo jak ja ze nikt nie pyta jej o zdanie..napisalas to kilka razy. Roznica jest taka ze ty napisalas spokojnie a mnie to zdenerwowalo bo jesli naprawde tak jest to to jest skandal i nie rozumiem jak tak mozna w stosunku do pacjenta. I co najwazniejsze: Ja zrozumialam ze nie chodzi tylko o ilosc zarodkow tylko ze W OGOLE nikt jej nie pyta o zdanie i robia z nia co chca. Nie chce juz

GoscMM Jesli sie przeze mnie zdenerwowalas to przepraszam cie ponioslo mnie. Zycze ci wysokiej bety. Napisalas ze masz zamrozone komorki...to znaczy oocyty tak? To juz daje jakies dodatkowe szanse i nadzieje w przypadku niepowodzenia..ze nie bedziesz musiala robic nowej stymulacji tylko z nich skorzystac... Ale tymczasem mam nadzieje ze teraz ci sie uda.

Tak po pierwszej punkcji zamrozilam i trzymam je na tzw czarna godzine :) Jesli teraz by sie nie powiodlo,a na rzadowy program sie nie zdaze juz zalapac to zlape troche oddechu po urlopie i je wykorzystam.

Gość gośćEwa
Zosiu właśnie chodzi tylko i wyłącznie o ton twojej wypowiedzi .Bo mnie też wydawało się dziwne ale nie głupie to co pisze. Ja zrozumiałem ze nikt jej nie pyta ile chce zarodków ze o to nikt ja nie pyta. Ważne że widzisz swój błąd i tyle w temacie