Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdruzgotany

Trudne sprawy

Polecane posty

Gość Zdruzgotany
Kurde nie wiem kompletnie co robić.Jestem z nim i jego mamą codziennie po kilka godzin w szpitalu.Polubiłem go.

Gość gość
Z mężem robiliśmy dzieciaka 11 marca, a urodziłam 24 listopada - tydzień przed terminem. Nie wiem jak ty to liczysz, ale chyba nie wiesz ile trwa ciąża i od jakiego dnia jest liczona. Sprawdż to na kalkulatorze terminu porodu, jest tego pełno w internecie.

Gość Zdruzgotany
Sprawdzałem już na wszystkie sposoby.Przypomnę,że pierwszy nasz seks miał miejsce 22 lub 27 kwietnia,nie doszedłem w niej(ale podobno preejakulat zawiera plemniki),więc nawet licząc 266 dni (38 tygodni) od pierwszego razu 22 kwietnia to wychodzi,że termin porodu powinien być w drugim tygodniu stycznia.Dziecko może być moje tylko wtedy gdy jest co najmniej 3 tygodniowym wcześniakiem.Rzecz kluczowa dla sprawy to czy dziecko jest wcześniakiem,ale pisałem na ten temat dużo kilka postów wcześniej.Jedni uważają,że może być wcześniakiem,inni że nie.Dodam tylko,że chcę tylko uspokoić swoje sumienie,test i tak będzie robiony,więc wszystko się okaże.Póki co wiele wskazuje na to,że dziecko nie jest wcześniakiem,nie jest nawet terminowa,a przenoszone.

Gość Zdruzgotany
Update informacji.Dziewczyna przyznała,że ostatni okres zaczął jej się w połowie kwietnia...

Gość gośćasiula
Skąd wiesz że nie kłamie. Nie wiedziała, nie pamiętała a nagle ją olśniło? Pewnie chce, żebyś przestał ją wypytywać

Gość Zdruzgotany
dzisiaj i 13 już wyszli

Gość gość
Tak to jest jak się na biologii nie uważało. Wymyśliłes durny temat, idż już lepiej do książek. Taaa, brzucha ciążowego u laski nei zauwazyłeś z którą uprawiałeś seks... jasne... a świstak siedzi i zawija w sreberka:D Dziecko ma oczy niebieskie pajacu?? a to nie wiesz że większość dzieci ma niebieskie oczy?? Na genetykę widze też nie chodziłes w gimnazjum, bo nawet jakby miało niebieskie to też Twoje może być. Poza tym jakim trzeba byc głęboko upośledzonym żeby nie widziec podobieństwa rysów twarzy, budowy ciała do siebie??? I wreszcie cymbale przy nieregularnych miesiaczkach i licząc 1 dzień cyklu 1 kwiecien to wychodzi jak byk 9 miesięcy. Więc jeśli to nie prowokacja, to nie pociesze Cię - BĘDZIESZ PŁACIŁ :D

Gość gość
Poza tym c***o, 2,5 kg dziecko pasuje własnie na 37-38 tydzien:D Radzę następnym razem machać fiutkiem tylko z gumeczką ;D

Gość gość
ostatni okres 10 kwietnia Kiedy urodzi się moje dziecko Prawdopodobna data poczęcia: 24.04.2014 (8 miesięcy temu) Początek drugiego trymestru (12. tydzień): 17.07.2014 (5 miesięcy i 1 tydzień temu) Początek trzeciego trymestru (22. tydzień): 25.09.2014 (3 miesiące temu) Szacunkowa data urodzin: 17.01.2015 (za 2 tygodnie i 5 dni) czyli 24 grudnia to byłby koniec 37 tygodnia - czyli praktycznie donoszona ciąża!!! ja miałam cc w 37 tc i 4 dniu i dziecko nawet minuty nie spędziło w inkubatorze. za donoszone uznaje się ciąże powyżej 38tc. wcześniak to poniżej 36tc. także twoje dziecko nie jest żadnym wcześniakiem.

Gość gość
Dziecko było w zielonych wodach wiec nie może byc wcześniakiem!!Ja urodzilam sie w 40 tyg.i wazylam 2.700 kg.bo rodzice są drobni.Wiec waga nie ma tu nic do rzeczy.Nie skończył w niej wiec wątpię ze dziecko jest jego.

Gość gość
Zielone wody nie Sa oznaka donoszonej ciazy rozne sa sytuacje gdzie wczesniej może do tego dojść !!!!

Gość Zdruzgotany
D gościa kilka portów wyżej.Jak byś przeczytał/a posty kilka linijek wyżej to byś wiedział,że nie zamierzam się migać od odpowiedzialności.Bardzo bym chciał aby dziecko było moje.Co do świadomości ciąży w otoczeniu:wiem,że trudno w to uwierzyć ale nie wiedział o tym nikt ani ja ani jej rodzice,koleżanki i nauczyciele.Ukrywała wszystko do końca i mimo od pytaliśmy wiele razy to ciągle zaprzeczała. Dziecko zostało urodzone na samym początku 36 tygodnia ciąży licząc że poczęte zostało przy pierwszym razie. Co do wód płodowych to lekarka wyraźnie powiedziała,że wyglądały one tak jakby dziecko zrobiło kupę w środku i w tym żyło.

Gość gość
A co na te sytuacje mówią Twoi rodzice?Wiedzą o wszystkim?

Gość gość
I co w związku z tym okresem? Dziwne ze po 9 mies ja olśniło kiedy go miała. Każda kobieta jak współżyje i "uwaza" To wie kiedy ma okres!!! A jak nie pamięta to sobie przypomni , od tego dnia wszystko sie liczy Usg, badania, termin porodu. Ona chyba chce żebyś to Ty był ojcem dlatego tak bajeruje ze nie wie kiedy co i jak.

Gość Zdruzgotany
Rodzice zarówno moi jaki jej dowiedzieli się o dziecku wtedy jak się urodziło.Tak samo jak ja,wierzcie bądź nie,ale to prawda.Urodziła 24 grudnia,13 grudnia byliśmy na łyżwach i nic nikt nie zauważył.23 wieczorem buszowała z koleżankami po mieście i też nikt nic.Samemu trudno mi w to uwierzyć,ale to prawda. Jeśli chodzi o samo ustalenie ojcostwa to zarówno jej jaki moi rodzice o wszystkim wiedzą od początku.Moi wiedzieli dzień wcześniej,gdyż podzieliłem się z mamą swoimi wątpliwościami. Jej rodzice wiedzieli o wcześniejszym wieloletnim chłopaku i że zakończyła z nim znajomość na krótko przed poznaniem mnie.Oni tak jak ja czekają na badania DNA i tak jak ja chcieliby abym to ja był ojcem.Wiedzą,że odejdę gdy to nie będę ja,ona też to wie-dzisiaj to powiedziałem. I mogę już na 100% stwierdzić,że pierwszy raz miał miejsce 26 kwietnia... W środę już prawdopodobnie dostane pocztą zestaw do pobrania próbek śliny.

Gość gość
Ja tez uważam ze ona bardzo by chciała żebyś to ty byl ojcem bo jest teraz z tobą i zapewne kocha cie. Ale wszystko wskazuje na to ze to nie jest twoje dziecko. A powiedz-co z tamtym chlopakiem?Dlaczego sie rozstali?Czy zejdą sie gdy on okaże się ojcem?Jesli nie,to będzie musial płacić alimenty.

Gość gość
Nie,nie możesz być wobec tego ojcem.Dziecko musiałoby urodzić sie 6 tyg.przed terminem.A nic na to nie wskazuje.To tamten chłopak jest tatusiem.Ale dostanie szoku gdy się dowie...

Gość Zdruzgotany
Z tego co wiem to przez większość związku był w porządku,po 2 latach zaczęło mu odbijać i robił awantury z byle powodu.Gdy powiedziała,że odchodzi uderzył ją.Później przepraszał,wydzwaniał do jej rodziców,przyjeżdżał parę razy nieproszony. Wiem,że mnie kocha,ale dlaczego dalej ściemnia?Czy na prawdę nie pamięta?Przecież wie o teście i oczywiste jest to,że prędzej czy później wszystko wyjdzie na jaw.Dzisiaj jak postanowiłem ją trochę przycisnąć żeby pomyślała dobrze czy pod koniec marca z nim nic już nie było to wykrzyczała mi w twarz "nie dręcz mnie!" Z tego co ja liczyłem dziecko musiałoby urodzić się w +/- połowie 35 tygodnia abym to ja był ojcem

Gość gość
Wiec to niemożliwe żebyś byl ojcem.Nie łudź sie nawet :-(

Gość gość
Może byc tak-ani Ty nie jesteś ojcem ani tamten.Skad wiadomo z kim sypiała?

Gość Zdruzgotany
Nie to nie wchodzi w grę.Jestem albo ja,albo on.

Gość gość
Jeśli dziecko urodziło się w połowie 35 tygodnia ewentualnie na początku 36 to nie jesteś ojcem tylko jeśli ciąża została przenoszona.Przy założeniu,że dziewczyna uprawiała seks pod koniec marca.

Gość gość
Ale wszystko wskazuje na to ze jednak nie jest ojcem.Dziewczyna reaguje gniewem gdy ją pyta o sex z tamtym i ostatnią miesiączkę.Czyli ma pewność ze nie on jest ojcem.Liczy na to,ze może on jednak z nią zostanie.

Gość gość
Nie ty jesteś ojcem, proste. Nie jest tego pewna, gdyby była taka czysta, nie uprawiała sexu z byłym w marcu, ba nawet na początku kwietnia, to by Ci powiedziała od razu, że jest w ciąży, skoro byliście wtedy w związku. Nie powiedziała, nie jest pewna i robiła Cię przez ten cały czas w balona, kto wie może wcześniej. Nieodpowiedzialna smarkula, uciekaj póki możesz

Gość Zdruzgotany
Nie wiem już co o tym myśleć,jutro będzie już zestaw do pobrania śliny.

Gość gość
Zaciągła Cie do łóżka będąc już w ciąży. Myślała ze dasz sie wrobić w dzieciaka.

Gość Twoja Morgana
Przykro mi . Nie łudź się ze dziecko jest twoje. Dlaczego ukrywała ciążę? Gdyby było twoje to powiedziałaby ci o ciąży . Z jakiegoś powodu tego nie zrobiła. Ona wie. Liczy teraz ma cud albo że pomimo wszystko zostaniesz z nią. I zostaniesz. :) Nie ten co splodzil ale ten co je wychowa jest ojcem. Z czasem to zrozumiesz choć dziś jeszcze odrzucasz tę myśl będzie dobrze choć oboje potrzebujecie na to czasu. Wrócisz do niej gdy emocje opadną powodzenia

Gość Zdruzgotany
Ja myślę,że jest pewna szansa,że jest Twoje.nie duża,ale jest.Także nie zakładaj z góry najgorszego.

Gość gość
Jest za młody żeby związać sie z dziewczyną z dzieckiem.Co na to powie jego rodzina? Niech ona wraca do byłego chłopaka który jest ojcem jej dziecka.Fakt-dziecko nie jest niczemu winne,ale wychowywac nie swoje?Gdyby nie mogl miec własnych dzieci to o.k.Ale w tym wypadku-odradzam .Nie masz 40 lat żeby brać panne z dzieckiem.