Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdruzgotany

Trudne sprawy

Polecane posty

Gość Zdruzgotany
dzięki za rady,ale o związku w przypadku gdy nie jestem ojcem nie ma nawet mowy.Sytuacja byłaby inna gdyby mi od początku o wszystkim mówiła.Nie zwiąże się z dziewczyną która od początku mnie okłamywała,a i teraz chyba nie mówi do końca prawdy. Ale to jeszcze przede mną,póki co jeszcze nie jest pewne,że dziecko jest nie moje.Zobaczymy,pewna szansa na moje ojcostwo jest.

Gość gość
Chyba jesteś dużo starszy od swojej dziewczyny bo mądrze sie wypowiadasz.Rozsądny z Ciebie facet.

Gość Zdruzgotany
Mam skończone 23 lata,ona 19.

Gość gość
Ooo...to młodziutki jesteś a wypowiadasz sie bardzo mądrze.

Gość Zdruzgotany
Dzięki za dobre słowo.

Gość gość
Co by nie było to się ułożyło.Większe ludzie mają problemy.Nie załamuj się bo los naprawdę nie jest wobec Ciebie aż taki zły.

Gość gość
Raczej nie jesteś ojcem i rzeczywiście większe ludzie mają problemy.

Gość gość
Przyszly juz te próbki do testu? Ile taki test kosztuje?

Gość Zdruzgotany
Zostały wysłane wczoraj z Bydgoszczy,dzisiaj jeszcze nie ma.Koszt 800 zł.

Gość gość
Skąd jesteś? Może się poznamy?

Gość Zdruzgotany
Ja?

Gość gość
Tak,Ty :-)

Gość Zdruzgotany
Jestem z centralnej Polski i póki co nie mam zamiaru nikogo poznawać,a przynajmniej do czasu aż rozwiąże się mój obecny problem.Czy później to też nie wiem,ale jeśli ktoś chce pogadać o moim problemie lub ma podobny to zapraszam na maila. Jarek.17@o2.pl

Gość gość
A skąd dokładniej jesteś? Bo ja też z centralnej można powiedzieć...

Gość Zdruzgotany
Nie chcę pisać o tym tutaj,poza tym moja sprawa jest jeszcze w toku.Bardzo możliwe,że to ja jestem ojcem.

Gość gość
Gdybyś byl ojcem to by Ci powiedziała ze jest w ciąży.

Gość Zdruzgotany
Nie wiem co o tym myśleć,może była w szoku,może sama się pogubiła z tym wszystkim.Nic nie wiadomo,a bardzo możliwe,że dziecko po prostu urodziło się trochę wcześniej,także czekam na testy. Ale jeśli nadal chcesz pogadać to maila podałem.

Gość gość
Przestań się łudzić. Zwyczajnie chciała cie w robić w te ciążę. Trzeba być ślepym by tego kie widzieć. Współczuję

Gość Zdruzgotany
Po co miałaby teraz kłamać?Przecież zaraz będzie test.Wszystko wyjdzie na jaw,a ona nadal by mnie oszukiwała?To nie logiczne! Dzisiaj zapewniała mnie,że w połowie kwietnia miała początek ostatniej miesiączki,więc możliwe że jestem ojcem.Wiem,że nigdy nie było wytrysku w środku,ale plemniki mogą się też znajdować w płynie przed wytryskiem.Wszystko jest możliwe jeszcze.

Gość gość
Pewnie sama nie jest pewną kto ojcem jest dlatego sie łudzi

Gość gość
Halo, jest Sylwester. Odpuśćcie.

Gość gość
Plemniki zawarte w prejakulacie nie są zdolne do zapłodnienia to mit. Jestem położna od 10 lat i w mojej praktyce nie spotkałam się z takim przypadkiem.

Gość Zdruzgotany
Z całym szacunkiem dla Pani,ale położna zajmuje się raczej opieką nad dzieckiem po przyjściu na świat,a nie tym jak powstają dzieci. Dla kogo jest sylwester dla tego jest.Mnie to za bardzo nie interesuje.

Gość gość
Preejakulat, płyn ejakulacyjny (z łac. pre – przed + ejakulat) – wydzielina gruczołów opuszkowo-cewkowych oraz gruczołów cewkowych wydzielających śluz, wydobywająca się z penisa podczas pobudzenia seksualnego, pełniąca funkcję naturalnego lubrykantu. Ilość wydzielanego preejakulatu jest zmienna osobniczo; niektórzy mężczyźni w ogóle nie produkują ejakulatu, a inni nawet ponad 5 ml. Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej *****iwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; w tym samym badaniu wykazano, że preejakulat może zawierać limfocyty CD4 i makrofagi, zatem może być w nim obecny wirus HIV. Autorzy zasugerowali, że ryzyko zarażenia HIV jest większe niż domniemane ryzyko ciąży w przypadku dostania się preejakulatu do pochwy, gdyż nigdy nie stwierdzono przypadku takiego zapłodnienia. Badania przeprowadzone w 2007 roku na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem Davida Resnicka potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe. Wiec powtarzam nie spotkałam się w swojej praktyce z takim cudem. Zajście w ciążę jest bardzo skomplikowanym procesem.

Gość gość
Drogi autorze w wielu krajach np UK Francji to położna prowadzi ciążę odbiera poród zajmuje się ciężarna a także antykoncepcja i całym tym tematem . Wiec nie podważaj mojej wiedzy ani też praktyki.

Gość Zdruzgotany
Badanie z 2011 dowiodły,że w płynie przed ejakulacyjnym mogą znajdować się żywe plemniki. Proszę wybaczyć nie znam się na położnictwie.

Gość gość
Czyli w kwietniu spala tez z tamtym i to on jest ojcem.Nie bylo wytrysku to nie ma ciąży.

Gość Zdruzgotany
Pierwsze spotkanie ze mną było 7 kwietnia.Ona upiera się,że już w marcu nie sypiała z byłym.Mówi to tak zdecydowanie,że jej wierzę.

Gość gość
Ja tez nie znam przypadku ciąży bez wytrysku:) gdyby to było takie proste to nie byłoby już miejsca na ziemi he he wkręcajcie cie laska a tys taki głupi

Gość gość
Czekamy na ten test.