Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdruzgotany

Trudne sprawy

Polecane posty

Gość gość
Była w szoku przez 9 miesięcy? Przestań. Chcesz na sile znaleźć logiczne wytłumaczenie tej sytuacji. A ono jest tylko 1 .dziecko nie jest twoje bo: 1 nie zachodzi się w ciążę bez wytrysku 2 powiedziałaby o ciąży chociażby tobie skoro bala się reakcji rodziny 3 chodziłaby do lekarza i dbała o siebie 4 nie zmieniałaby daty współżycia z ex 5 na twoje wątpliwości nie reagowałaby slowami" nie dręcz mnie" Zrobisz co zechcesz albo odejdzie z albo zostaniesz twoje życie twój wybór ale wiedz jedno ona kłamie od początku i to nie wróży dobrze.

Gość gość
A jakich epitetow? ktos wyzej powiedzial ze jest bezdennie glupia...hehe to jeszcze lagodnie powiedziane, twoja laska jest po prostu debilna! pantofelek ma wiecej rozumu niz ona, 19 lat na karku a w glowie siano! gratuluje wyboru partnerki i wspolczuje dziecku p*****lnietej matki, jak przyszla matka moze wogole nie pokazywac sie u lekarza przez cala ciaze??? no chyba taka ktorej wszystko jedno czy dziecko sie urodzi czy nie,pewnie czekala az natura sama zajmnie sie problemem a tutaj zonk dzieciak sie urodzil..., kuzwa i zeby na lyzwach smigac przed samym porodem to trzeba miec ladnie w lbie nasrane ale widze ze tobie taki pustostan pasuje, wiec chyba pasujecie do siebie...powodzenia zycze temu dziecku bo bedzie mu potrzebne w zyciu majac taka "matke"

Gość gość
No w końcu ktoś dobrze to podsumował

Gość gość
A może ona jest opóźniona albo z rodziny patologicznej? Szkoda mi bardzo tego dziecka.Jak nie jest Twój i odejdziesz od niej to może to się źle skończyć. Ona może cos zrobić temu dziecku.

Gość gość
Laska nie raczyla cie poinformowac o dziecku? super cie potraktowala, pewnie nie wie nawet kto jest jego ojcem, puszczalska locha.

Gość Zdruzgotany
Są już testy,próbki zostaną jeszcze dzisiaj pobrane i wysłane do Bydgoszczy do analizy.Cały czas wierzę,że to moje dziecko.

Gość gość
Ja tez bym chciała żeby dziecko bylo Twoje.Miałoby normalna rodzine i fajnego ojca.Wszyscy Ci tego życzymy i trzymamy kciuki ;-)

Gość gość
Dziwne to wszystko. Wydajesz się rozsądny, piszesz naprawdę mądrze, z troską, miłością. Ale jak u licha będąc w stałym związku mogłeś nie zauważyć ciąży, to dla mnie nie do pojęcia... Nie dziwił Cie brak okresu? Nie miałeś podejrzeń? Współżyjąc nie zauważyłeś zmiany brzucha? Przecież brzuch ciazowy jest okrągły, napięty, zupełnie inny niż brzuch gruby. Można go może jakoś ukryć przed otoczeniem pod swetrami, ale nie wyobrażam sobie jak ukryć to przed partnerem, z którym się współżyje... Nie czułeś ruchów dziecka? Rany... Z nia jest coś nie tak. Nie można być 9 mcy w szoku. To co robiła było idiotyczne. Świadomie narażała siebie i dziecko. Bez lekarza? Okłamując potencjalnego tatusia? Na łyżwach w 9 mcu? To ogromne ryzyko, ale też b. dziwne, że dała radę... Ja z trudem wstawałam z kanapy :) Jeśli to wszystko prawda to bardzo Ci współczuję. A najbardziej szkoda dziecka, bo tatuś nieznany, a na swoją mamę to maleństwo raczej nie może liczyć... Najlepiej byłoby dla niego, gdyby się okazało, że to Ty i tego Wam z całego serca życzę... A jak reagują dziadkowie, zajmą się nim zamiast jego beztroskiej mamy?

Gość Wille
Dobrze Ci radze, uciekaj od tej dziewczyny! Ona nie nadaje się na matke i partnerkę! !! Jest skrajnie nieodpowiedzialna i głupia! Ja się pytam jak można nie chodzić do lekarza w trakcie ciąży, nie uważać na dziecko (jazda na łyżwach), a w dodatku nie powiedzieć o ciąży swojemu partnerowi?! Toż to patologia, a nawet gorzej, bo mam znajomą, która wywodzi się z patologicznej rodziny, ale regularnie chodziła do lekarza i nie ukrywala ciąży! W dodatku kłamie... :/ ja ci życzę, żeby to nie było twoie dziecko, bo jeszcze byś musiał alimenty płacić. Jeśli masz trochę oleju w głowie to nie daj się wciągnąć w to bagno!

Gość gość
Według mnie autor jest opóźniony w rozwoju:O nie zauważyć ciąży???Albo to prowo albo obydwoje stanęli na rozwoju umysłowym w wieku lat dziesięciu

Gość Zdruzgotany
Próbki zostały pobrane i wysłane.Sam proces pobrania próbek bardzo prosty trzeba tylko uważać i bardzo ostrożnie to robić. Powiedzieć mogę jeszcze jedno,że bez względu na wynik moje kontakty z tą dziewczyna będą zakończone,mimo iż ona nadal twierdzi że dziecko jest moje.Ja jej w ogóle nie poznaje,to jest zupełnie inny człowiek,nie wiem może cierpi na schizofrenie?Tak czy inaczej zmieniła się o 180 stopni. Byłem dzisiaj z moją mamą,ona głowa ciągle opuszczona,ręką zasłania twarz.Nikomu nie patrzy w oczy,okazało się tym razem,że u ginekologa nie była ani razu! Jeśli to mój syn będę się starał o opiekę-rodzina mi pomoże.Jeśli nie-więcej mnie nie zobaczą.

Gość Zdruzgotany
Wiem,że wyszedłem na idiotę tak samo jak wszyscy inni,ale naprawdę ten brzuch nie wyglądał na ciążowy.Cała rodzina się temu dziwi.Pytaliśmy to ona zaprzeczała.Ja się z nią widywałem mniej więcej co tydzień.Też się dziwie,że nie zauważyłem.

Gość gość
zdruzgotany ja ci wierze, znam kilka osób w ciazy które jak szły do porodu to wyglądały jakby sie troche bardziej objadły , wogole brzucha prawie nie miały , tym bardziej ze piszesz iz dziecko wazy tylko 2,5 kg jest malutkie, a jak jescze nosila luzniejsze ubrania i tak drastycznie zaprzeczala to mogles nie zauwazyc. z cała pewnościa mogę stwierdzic ze nie jestes ojcem dziecka, bo wczesniakiem byc nie moze nawet takie malutkie poniewaz lekarze bez problemu po badaniach sa w stanie stwierdzic w ktorym tygodniu urodzilo sie dziecko, wg mnie laska wiedziala ze jest w ciazy i przespala sie z toba zeby cie wrobic, a jak jeszcze nie skonczyles w niej to sie nie łudz nie bedziesz jeszcze ojcem takie cuda sie nie zdarzaja . glowa do góry i czekaj spokojnie na wyniki

Gość gość
Za tą cenę to chyba robisz testy anonimowe prawda?pamiętaj,że one są nic nie warte w sądzie w razie czego,bo nie ma tam żadnych danych.Będziesz musiał bulić za nowe jeśli sprawa trafi do sądu.

Gość gość
jesli test wykaze ze chlopak nie jest ojcem to mysle ze dziewczyna ani jej rodzice nie pojda sie błaźnić jeszcze do sądu

Gość Zdruzgotany
Testy są robione w renomowanym ośrodku medycyny sądowe w Bydgoszczy,laboratorium pracuje przy Uniwersytecie Mikołaja Kopernika,a same badania wykonuje osoba tytułująca się "profesor doktor habilitowany".Sam ośrodek na stronie w internecie zamieścił wszystkie certyfikaty.A samego testu anonimowo zrobić się nie da bo: 1.Trzeba zrobić przelew-mają pewne dane 2.Trzeba podać adres na który maja przyjść próbówki,a potem wyniki 3.Koperty sterylne i próbówki trzeba również podpisać. Tak dziecko jest lekkie bo ważyło przy porodzie 2,5 kg,ale wzrostu miało już 51 cm.Jego mama natomiast też jest dosyć niska,ale za to szerokie ma biodra i to może przez to?Nie wiem. Chciałbym jeszcze zapytać czy dziedziczne są znamiona na ciele typu pieprzyk tyle,że nie brązowy,a taki jak kolor skóry.Taka okrągła wypustka(nie wiem czy wiecie o co mi chodzi).Dziecko ma taką koło lewego ucha od strony twarzy.A ani ja,ani mama takiej nie mamy.

Gość gość
Jesssuuuu jakiś ty tępy.Anonimowe to znaczy,że na piśmie,które ci przyślą z wynikami nie będzie żadnych danych i w sadzie będziesz mógł tym sobie doopę podetrzeć

Gość gość
kto powiedział,że nie będzie?Robiłeś już taki testy,widziałeś kartkę z wynikami takowych?

Gość gość
Na chłopski rozum taki test nie bedzie mógł być dowodem w sprawie sądowej. No bo sam pomyśl. Możesz pobrać próbki od dowolnych osób np kolegi albo cudzego dziecka i wysłać. Myślę ze badania na potrzeby sprawy w sadzie sa jakoś nadzorowane np material jest pobierany w klinice przez personel. Jaką masz gwarancje ze rodzina dziewczyny Ci nie zarzuci sfalszowanie probek np w celu unikniecia alimentów. Ja Ci wierze ale pisze tylko jak być może.

Gość gość
Ja mu wierzę ze mogło nie być widać mam otyla kuzynke i nawet w 9 miesiącu nie było widać po niej ciąży :/

Gość gość
16:13 o tym mu właśnie piszę.Wiarygodne dla sądu będzie badanie gdy on,ona i dziecko stawią się w klinice i osoba tam pracująca pobierze od nich próbki śliny.Do tego jeszcze cykną fotkę szczęśliwej trójeczki:D

Gość Zdruzgotany
Mniejsza o to,to nie jest przedmiotem sprawy.Szkoda czasu rozprawiać się nad tą kwestią.

Gość gość
sam robi dla siebie, ja rowniez z chlopakiem po urodzeniu dziecka bede robic dla jego p*********j rodziny

Gość gość
Oglądałam na Id discowery sprawę z USA.Dziewczyna sypiała z dwoma chłopakami i zaciążyła.Dziecko bylo bardzo podobne do jednego z nich.On się wypieral i nie chcial zrobić testu.Wkoncu zamowil probówki i poprosił kolegę żeby patyczkiem portal swoją ślinę.Gdy pokażą dziewczynie wynik ta nie chciała uwierzyć i powiedziała że odda sprawę do sądu.Wtedy on chwycił kabel i udusil ją i dziecko które miało 10 miesięcy....

Gość gość
Moje dziecko urodziło się prawie 3tyg przed terminem. Dostało 9 pkt w Appgar, i nie było w inkubatorze. Co prawda nie było zbyt duże, ale to nie reguła. Wody miałam bardzo mętne i zielone, bo zaczęło oddawać smółkę jeszcze będąc w moim łonie. To przez cholestazę ciężarnych którą miałam. Mojego brata córka urodziła się w 37tc. Dostała 10pkt, ważyła 3100 i byłą długa 53cm. Nie została uznana za wcześniaka.

Gość gość
Zdruzgotany Żeby testy DNA były ważne w sądzie, próbki musi pobrać lekarz medycyny sądowej, albo musi być obecny przy pobraniu. Wiem na 100%, bo temat przerabiałam osobiście.

Gość gość
Ale on nie jest ojcem na bank.Wiec będzie miał problem z głowy.Ten drugi jest ojcem i to on będzie miał zasądzone alimenty a nie autor.

Gość Zdruzgotany
Zobaczymy,w prejakulacie mogą znajdować się żywe plemniki.Więc może być różnie.Dziewczyna nadal się upiera,że końcówka lutego było ostatnie współżycie z byłym. Pytałem kilka postów wyżej o dziedziczenie znamion?Wie ktoś coś na ten temat?Ja i dwie siostry mamy pieprzyki w tym samym miejscu co nasz ojciec.Dziecko ma taką kuleczkę w kolorze skóry obok ucha,a ani ja ani dziewczyna takiego nie mamy.Nie wiem czy o czymś to świadczy.Tak czy siak dzieciak jest bardzo podobny do mamy.

Gość gość
Też sądzę, że nie jest ojcem, ale pisałam tylko że nie ma reguły na zielone wody tak samo jak i na wagę dziecka na różnych etapach ciąży.

Gość gość
Co do pytania o znamię czy wypustkę kolo ucha dziecka. Nie wiadomo co to jest - dziecko jest za małe żeby stwierdzić czy ta zmiana nie jest przypadkiem nabyta w trakcie porodu. Czy to nie jest obtarcie czy spuchnięcie. Ciężko jest też coś stwierdzić jak tej zmiany nie widzimy. Można zapytać lekarza. Nawet jeżeli okaże się że zmiana jest na stałe i jest to jakaś forma znamienia to w żadnym wypadku nie musi identycznej mieć któryś z rodziców dziecka. Znamię nie musi być genetycznie przekazywane. Owszem bardzo często zdarza się, że podobne znamię ma dziecko i rodzić, ale już o wiele rzadziej w tym samym miejscu. Dodatkowo wiele cech dziedziczymy po dziadkach i jeszcze starszych pokoleniach. Myślę, że nie powinieneś skupiać się na takich rzeczach, doszukiwać się podobieństw i różnic. To błędna droga. Test genetyczny załatwi wszystko. Co do ważności badań genetycznych celem ustalenia ojcostwa przed sądem. Po pierwsze nie są małżeństwem, więc to panna musi wnieść sprawę do sądu o ustalenie ojcostwa i alimentów. Po drugie sąd i tak zarządzi nowe testy genetyczne, za które mężczyzna nie płaci, jeżeli okaże się, że nie jest ojcem. Ale to już sprawy na później.