Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monsterka 1123

Wrześniowe mamy 2015

Polecane posty

Gość intu
Byłam dzisiaj u gina, wszystko z maleństwem ok, serduszko już bije :-D aż się popłakałam:-P w dalszym ciągu nie mogę uwierzyć jaki to cud, że jakie maleństwo centymentrowe a już ma działające serduszko.. Badania wyszły mi ok, oprócz moczu :-/ mam +++ co ponoć oznacza, że pewnie jest bakteria, dlatego mam urosept łykać i dać mocz na posiew. Na szczęście brzuch mnie nie boli, więc może to nic poważnego. Za 2 tyg kolejna wizyta

Gość intu
Anulla85 u mnie równy 7 tydz dziś i był zarodek, więc u Ciebie też powinno być widać :-)

Hej. A więc tak jak wcześniej pisałam od mojej ostatniej miesiączki mija 6 tyg. A moja beta z dzisiaj to 241,3. Nadal za mała.... Jestem umówiona na jutro do gina. Nadal się martwię....

Wiatm :):):):):) Szczęśliwa szczęsliwa szczęśliwa ;D Dziasiaj także widziałam serduszko maluszka , piekny widok :):):) Maluszek ma już 5,8 mm co odpowiada 6tydz i 3 dzień. Pani doktor powiedziała ze ciąża rozwija się idealnie .( tylko nie wiadomo skąd te plamienia które cały czas się utrzymują ) Następną wizytę mam dopiero na początku marca wtedy będzie robione USG genetyczne tydzień przed usg mam zrobić test PAPP-A Karolina ja biore witaminy Pregna Plus Intu- mnie tez wzruszył widok bijącego serduszka :) Anulla- daj znac jak tam po wizycie ;)

Gość asiekasiek
jejku ja jutro idę do ginekologa... mam nadzieję, że wszystko w porządku będzie... dzisiaj już 7 tydzień się zaczął:) a tak to to kurcze mnie bolą piersi są takie ciężkę:/ mam miseczkę C normalnie i już nie mieszczą mi się w stanikach:/ ja jeszcze nie robiłam sobie hcg... może się boję, że coś będzie nie tak i będę się stresowała bardziej... ja jeszcze w pracy nic nie mówiłam... trochę się glupio czuje bo koleżanka planuje sobie urlop a ja hmmm tak w sierpniu już chcę iść na L4 jak nie wcześniej. ale zobaczymy co i jak. w zależności jak będę czuła się... mam zamiar powiedzieć o ciązy pod koniec lutego na początku marca... jejku to moja pierwsza ciąża i wszystko nowe:)

Gość intu
Asiekasiek to witaj w klubie, ja też pierwsza ciąża, więc panikuje strasznie:-/ ja bety hcg nie robiłam i lekarz mi nic nie mówił, to chyba jest tylko jak test ciążowy, tylko z krwi i jak masz potwierdzoną ciąże to nie robisz :-) Ja na zwolnienie napewno pójdę wcześniej, gdzieś pod koniec kwietnia planuję ( w maju są komunie i straszny zapieprz w mojej branży) , chociaż przez ten pęcherz to już mnie dziś pytał czy nie chce L4;-)

viola881988! U mnie dokładnie takie same daty jak u Ciebie :) Na 1szej wizycie, czyli 16.01. lekarz podał termin porodu 19.09.2015 :) Kolejna wizyta 11.02, nie mogę się doczekać! Troszke sie deneruje bo kłuje mnie brzuch, ciagnie jakos dziwnie a czasami nie dzieje się nic.. Póki tego brzuszka nie widać nie potrafię być pewną..

Gość asiekasiek
a jakbym miała stojącą pracę i jakąś męczącą fizycznie to brałabym L4 bez gadania. Ale że mam siedzącą i dopiero zaczęłam w sumie to tak nie będzie chciała iść na L4... chociaż jak mnie wkurzą...:p heh teraz powiedziałam do męża, że dzidziuś napiłby się soku pomarańczowego ze świeżych pomarańczy to mąż poleciał do kuchni:) troszkę glupio mi tak wykorzystywać bo strasznie mnie wyręcza... ale kurcze następny raz może się nie powtórzyć :)

Gość agata89z
Hej. Dołącze sie. Wczoraj na teście dwie kreseczki i pierwszy cykl starań. Mam juz 2 letniego synka- wtedy udalo sie za drugim razem:-)

Byłam dziś u ginekologa-pierwsZa wizyta. 5tyg i 2 dni. Nie było USG lekarz powiedział, że trochę za wczesnie. Mam badania n toksoplazmozę i różyczkę. Więcej za tydzień. Co mnie zaskocZylo chciał mnie od razu wysłać na zwolnienie. Tym mnie zaskoczył. Ale ja pracuje 8 godz przed komputerem. Na razie mi odpuścił bo pracuje przed laptopem.

czy mogę sie też dołączyć? w sobotę zrobiłam test i były dwie kresk:)i termin wg moich obliczeń 28 września w czwartek ide do ginekologa :). To moje trzecie dziecko:)

Gość agata89z
Dziewczyny chodzicie do ginek.prywatnie czy na nfz?

Ja chodzę prywatnie, myślę, że w dzisiejszych czasach to prywatnie inaczej lekarz patrzy... ;/ Najbardziej denerwuje mnie to że chodząc do lekarza prywatnie przeważnie trzeba płacić też za każde badanie.

Ja chodze na fundusz i jestem bardzo zadowolona, na fundusz przyjmuja tylko stare pacjentki na nowe niestety nie ma miejsc . Wiec się ciesze że tam jestem:):):) Chodze do kobitki wszystko pięknie wyjaśnia , pokazuje , mówi co bedzie robic po co i dlaczego . Z pierwszym dzieckiem chodziłam prywatnie, nie ma żadnej różnicy. Dziewczyny z jakich jestescie miast jak mozna wiedziec???

Pewnie to zależy od samego lekarza, mój akurat przyjmuje tylko prywatnie ale zdarzyło mi się kiedyś (nie będąc w ciąży) iść do lekarza na NFZ i nie wspominam tego zbyt dobrze, bo nic się nie dowiedziałam, jedynie tego że to normalne że mogę miesiączkować co dwa miesiące bo to jest w normie. Poszłam do "swojego p dr" i mnie z tej "normy" wyleczył. I może dlatego już mam takie zdanie o lekarzach przyjmujących na NFZ.

hejka22 dziękuje że pytasz, zrezygnowałam z wczorajszego usg żeby sobie oszczędzić rozczarowania ze np jeszcze nic nie wiadć, dlatego ze jak byłam w 5 tyg i 5 dniu to był tylko mały pęcherzyk i lekarz stwierdził że prawdopodobnie była późniejsza owul. Więc zakładam że pewnie nic bym nie zobaczył i bym się jeszcze bardziej stresowała:/ o to strasznie odległy masz termin kolejnej wizyty, a te testy PAPP-A robisz sama z siebie czy masz skierowanie? Zazdroszczę, też już tak bardzo chcałabym uslyszeć serduszko:) asiekasiek nie przejmuj się, ja też nie mam w planach na razie nic nikomu mowić w pracy a również jestem na etapie planowania urlopu rocznego, poczekam do końca 3 miesiąca, i wtedy pomyśle. aaaga32 gartuluję, też mi się marzy trójeczka dzieciaczków ale czasy takie że nie wiem czy sie zdrcyduję , tymbardziej podziwiam Ciebie i życzę spokojnej ciąży:) a w jakim wieku masz dzieciaczki? Ja również chodze do lekarza prywanie, płacę tylko za wizytę, badania robię w lux medzie i w sumie ponosze nie wielkie koszty.

Gość Misiola86
Pregna plus. Zapisane jeszcze w okresie starań . Zawiera kwas foliowy. Mam brać dalej.

Gość gośćmmm
Hej.okres ostatni mialam 27.11,dosc regularne co 26-28 dni.23.12-test negatywny,27.12 dwa testy pozytywne.beta hcg 5.01 3160.13.01 usg z widocznym pecherzem ale brak zarodka,za tydzien powtorka czyli wczoraj pecherzyk urosl ale dalej brak zarodka,wg OM wczoraj byl 7 tydz i 5 dni.ginekolog podejrzewa puste jajo lub duzo mlodszà ciàze.mialyscie podobnie.i omazywalo sie ok??

Gość gość
gośćmmm już pisałas chyba na każdym mozliwym forum, jesli lekerz Ci tak powiedział to prawdopodobnie tak jest, czego od nich oczekujesz??? że wystawią inną diagnozę, idz na tydzień do lekarza i nie zaśmiecaj kafe

Gość gość
Tak.wstawiam w tematach ktore tematycznie pasują i oczekuję odpowiedzi od dziewczyn ktore byc moze mialy podobne przypadki.nie wiem co w tym dziwnego??!!

Anulla - testy PAPP-A robie prywatnie kosztują 100 zł , a jesteś zadowolona z tego Lux medu , miesiąc temu się do nich zapisałam ale jeszcze żadnych wizyt u lekarzy nie miałam . Cały dzień chodze i mam mdłości masakra co kawałek musze cos przegryzac wtedy troszkę mi lepiej :/ Oj chyba troszkę się przytyje w tej ciązy a do szczupłych nie należę ;) Wizyte mam późno ale jak by się coś działo albo jakieś bym miała pytania to w każdej chwili moge przyjść więc nie mam problemu , karte ciazy oni i tak zakładaja dopiero od 13 tyg Gość - musisz niestety czekac na kolejną wizytę wiadomo nadzieja umiera ostatnia może ciąża była późniejsza i wszystko będzie ok trzymam kciuki :)

Gość virada123
hej dziewczyny! Ja tez mam termin na wrzesien, dokladnie 21 wrzesnia:) Mam juz jedno dziecko, synek ma 1,5 roku. Poki co boli mnie troche brzuch, innych objawow nie mam. Do lekarza ide za 2 tyg, tez chodze prywatnie do lux medu. Ten sam lekarz prowadzil moja pierwsza ciaze. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, oby tylko przelecial ten pierwszy trymestr!:)

Gość anulla85
hejka22 a gdzie Ty w takiej cenie zrobisz testy PAPP-A??? Ja słyszalm że 500-700 zł kosztują w moich stronach...Z lux medu korzystam sporadycznie, są dobzi lekarze ale też bardzo odległe terminy do nich... ja tylko robie tam badania krwi bo można przyjść ze skierowaniem od prywatnego lekarza i robię w ramach pakietu. Mój lekarz, bierze 120 zl za wizytę i w tym na kazdej wizycie usg, także tragedi nie ma, do tego przyjmuje codzinnie bo jak nie prywatnie to w szpitalu więc gdyby się coś działo to mogę do niego w każdej chwili zadzwonić i się z marszu dostac, co bardzo cenie:)

Gość asiekasiek
Hej, ja dzisiaj byłam u ginekologa:) serduszko widać i zarodek :) kurcze nie umiem wyobrazić sobie, że tam w brzuchu coś tam jest:) wypisała mi badania i pytała się czy chcę zwolnienie, ale odmówiłam. badania na betę nie robiłam i dobrze bo jak ktoś ma być w ciązy to będzie:) mam nadzieję, że będzie dobrze :):) o tych testach co piszecie to dzisiaj ginekolog mi mówił, że może mi kogoś polecić i kosztują takie badania ok 180zł - miasto Kraków

Własnie mi moja ginekolog poleciła zrobic te testy u nich w przychodni, nawet napisała mi na kartce więc nie ma mowy o pomyłce co do ceny :):):) Dobranoc dziewczyny ....spokojnej nocki :):):)

Gość kasia1986nika
Witajcie mamusie! Jestem w 7tc .mam core 7letnia.Termin mam na wrzesien ale nie wiem dokladnie z moich obliczen wypada 9 dowiem sie na nast.wiYcie u gin.leze od dwoch tyg w lozku mam straszne mdlosci czasem wymioty zyc mi sie nie chce.Z pierwsza cora przelezalam cala ciaze tak wymiogowalam a tu teraz obowiazki a nie mam na nic sil.pozdrawiam kasia

Gość patafonik
Witam nowe Mamusie ;) dlaczego tu taka cisza? Również doskwierają mi wymioty i mdłości. Dodatkowo masakrycznie boli mnie gardło. Nie mogę mówić ani jeść. Do lekarza ide dopiero w poniedziałek, nie wiem jak wytrwam, nie wiem też jakich tabletek moge bezpiecznie uzywac. Poradźcie coś:( płukanie gardła nie wchodzi w grę;/ a co u Was?