Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monsterka 1123

Wrześniowe mamy 2015

Polecane posty

Gość kasia1986nika
U mnie oprucz wymiotow i mdlosci boli mnie zoladek i mam chyba.zgage pisze chyba bo nigdy nie mialam.Mdlosci.mam 3tydzien a.mam juz dosc na nic nie mam sil poprostu zyc.mi sie nie chce.gin zapisalala mi wotamine b6 nic nie pomogla teraz hydroxyzinum na ulotce.pisze.ze nie mozna tego brac w.ciazy ale jak mi to przepisala to chyba wie co robi! Brala to ktoras mamusia? Jeju leze i mi tak niedobrze :( plakac mi sie chce....co to garla.to wiem ze nie mozna tak brac lekow w ciazy moze niech pani idzie jutro do apteki tam powinny wiedziec co na.gardlo dla kobiet w ciazy ;)

Gość anulla85
patafonik ja mam podobny problem, chyba mnie bierze jakiś przeziębienie, sa proszki do ssnania jak również syrop i coś na katar firmy Prenalen dla kobiet w ciąży: http://www.aleleki.pl/szukaj/?pn=Prenalen Kurcze dziewczny nie wiem czy wam współczuć czy zazdrościć, ja nie mam żadnych obajwów... z jednej strony powinno mnie to cieszyć a z drugiej strony troszeczkę martwi bo zawsze się słyszy że jak sa objawy to znaczy ze ciąża rozwija się prawidłowo. Tłumacze sobie że może mam takie grzeczne dziecko które niechce męczyc mamusi:) Ostatnio na stronie lux medu znalazłam placówkę współpracującą z nimi dosyć blisko miejsca zamieszkania, i postanowiłam iśc i zbaczyć , byłam wczoraj , na miejscu okazało się że to państwowa służba zdrowia, warunki dające dużo do życzenia, lekarz bez mojej wiedzy postanowił mi zrobić cytologię i włożył jakiś taki przyżąc po którym bardzo mnie wszystko bolało... taka wyszłam wku... z tej wizyty że powiedziałam sobie nigdy więcej państwowo....do tego wypisał mi receptę ....na kwas foliwy i witaminy... jakbym nie wiedziała... Nawet nie odbiore tej cytologi bo robiłam dosłonie 3 tyg temu u mojego lekarza prywatnie... Najbliższa wizytę mam za półtora tygodnia ale spróbóję dostac się za tydz w sobotę do lekarza który prowadzi mi ciąże i mam nadzieję ze ujżę swoją mała fasolkę:)

Gość Misiola86
Patafonik- mnie na wtorkowej wizycie u gin ledwo pokuwało gardło. Dostałam chlorochinaldin i w środę poszłam do pracy. W czwartek wstałam z mocnym bólem gardła. Teraz juz mam białe cZopy. Wiec Angina. Na szczęście u mnie u rodzinnej wchodZi sie od ręki. Od razu wypisała mi zwolnienie do 30 stycznia i kazała leżeć miôd malina i cytryn? Jak to nie pomoże to dopiero ewentualnie antybiotyk. A tak nie chciałam zwolnienia w ciąży. Jeszcze zaproponowała że da zwolnienie ciążowe ale ja nie wiem czy chce juz informować. To jestdiero koniec 6tygodnia. Zastanawiam sie jednak powoli czy nie powiedzieć wcześniej o ciąży. Szef jest prorodZinny a ja mam umowę na czas nieokreślony. Z drugiej strony to tylko jego słowa a ja jestem pierwsZa osoba w firmie która jest w ciąży.

U mnie chyba już się zaczynają mdłości, na razie takie delikatne..;) Pierwszą wizyte u gin. mam dopiero 3.02, także jeszcze nie widziałam mojej fasolki.

Gość Anulka09
Witajcie dołączam do wrześniowej kampanii. W poniedziałek ujrzałam 2 krechy, wtorek beta 13575, środa usg maleńki zarodek z serduszkiem :)) wiadomo to bardzo wcześnie wg OM 6t4d wg usg 6t0d ale jest nadzieja. Lekarz stwierdził ze pęcherzyk umiejscowiony prawidłowo i jak na ten czas jest ok .... Jednak mam od wczoraj lekkie beżowe plamienia i krzyż mnie boli. Gin twierdzi ze nie mam panikować bo co 4 kobieta plami. Stosuje wiec luteinę i leżę plackiem .... Kolejna wizyta 11.02 ;)))) zyczycze wiec nam szczęśliwych ciąż

Gość gość
Gm. Ja byłam u ginekologa którego znam od lat -NFZ- 5tyd i 4 dni. Dałam hcg powiedziałam jak sie czuje a on pogratulował, spytał o datę miesiączki ostatniej sprawdził termin porodu na swoim kółeczku dał skierowanie na toksoplazmozę i różyczkę i tyle. Bylam w szoku. daty porodu nie podał. O usg nic nie powiedział. Kazał przyjść za tydzień . Ciekawe jak sie zachowa za tydzień.

Gość gość
na bol gardla w ciazy mozna brac tantum verde, pomaga zawsze

Gość kasia1986nika
GOSC mi tak samo dala na rozyczke na hiv itd daty mi nie podala bo mowila ze za wcz.przyszlam.Teraz ide w nast.tyg to bede znala date.Fatalnie się czuję ,rzygam i mam okropne mdlisci ani jeden dzien mnie nie puszcza.Mam core 7 lat to z nia przelezalam cala ciaze z wymiotami ,zazdroszcze Wam ze nie macie ani mdlosci .Mozecie normalnie funkcjonowac ja ani nie jestem w stanie nic ugotowac! Tesciowa gotuje ;) milego dnia

Witam :):):) Ja niestety wczoraj wieczorem znowu miałam plamienia ...masakra jakaś ;( , tak bardzo bym chciała donosic ciąże ....Na szczeście przeszły i mam nadzieje że już się nie pojawią a z dzidzią wszystko ok . Objawy nadal się utrzymują , cały dzień chodze zmęczona nie mam siły po prostu na nic , a jak się kłade spac to nie moge zasnać ...heh Na wtorek zapisałam się do endokrynologa zrobic sobie badania na tarczyce , w pierwszej ciązy musiałam brac leki . Pozdrawiam was dziewczyny i Wasze brzuszki :):):):)

Gość kasia1986nika
Ale tu cisza ....

Gość gość
Hej.wg OM 8 tydz i 2 dni,zaczelam dzis plamic.pojechalam na izbe.pecherzyk jest 1,86cm,zarodka nie widac zbytnio.jakies pojedyncze komorki.brak akcji serca.lekarz mowi ze prawdopodobnie ciąza obumarla.ale jakies szanse widzi bo to na tym etapie roznie bywa.czy ktoras z was miala podobnie i potem okazalo sie ok?

Gość gość
Dziewczyny w którym tygodniu ciązy można stosować kremy na rozstępy jeśli chodzi o brzuch?

Gość kasia1986nika
Czytalam ze w czwartym ;)

możesz chyba stosować od samego początku intensywnie nawilżające, są też takie specjalne na rozstępy dla kobiet w ciązy

Czy mogłabym do was dołączyć? Ostatni okres miałam 16.12. Jutro będe testowac. Dzisiaj złapaly mnie mdłości

Gość kasia1986nika
Witaj Gosiaczek21 gratuluje! Ja ostatni okres.mialam.12.02.a mdlosci zaczely. Mi sie w.piatym tych ,byly takie slabe ale w szustym masakra wymioty -mdlosci przez 24 h do dzisiaj .Teraz.zjalam.zupe i leze by jej nir wrocic ale zaraz pobiegne tak.mi sie plakac chce bo mam juz dosc ani zjesc normalnie nie moge.Jem na sile dla dzidziusia.a tak to mam jadlowstret.Byle przeszlo,bo nie wiemm ile.dam jeszcze rade.

Gość gość
Ania Hej dziewczyny dosc dlugo mnie nie bylo ale sledzilam co piszecie :). Juz sie nie moge doczekac konca tego pierwszego trymestru zostal mi jeszcze miesiac :( ciagle mdlosci niedobrze ahh... Ale damy rade :)

Oj cichutko tutaj na kafe Oj cieżko juz z tymi objawami ale damy rade :) Synek o dziwo dzisiaj poszedł wcześniej spać więc wykorzystam okazję i tez się położę a co należy mi się :)::):):):) Pozdrawiam :):):) Piszcie jak tam po wizytach u gin :):):)

Gość Aneciulka
Hej przyszłe mamusie ja byłam na wizycie dzisiaj serduszko juz bije dzidziuś ma juz 11,8 mm i termin porodu mam na 13 września :)

Gość martyna889
czesc :) mozna dolanczyc ? Ja jestem w 7 tygodniu i 4 dniu ciezy :) Na usg bylam w 6 tygodniu i 3 dniu i juz serduszko mojego malenstwa bilo :) Wczesniej udzielalam sie na forzm dwie kreseczki, ale jakos dziewczyny przestaly sie tam nietety udzielac :) Termin mam na ok 10 wrzesnia :) Nastepna wizyta w poniedzialek :) pozdrawiam

Gość patafonik
Wczoraj byłam na usg. Widziałam bijące serduszko! Dzidzia ma już ponad 1 cm. Termin mam na 11.09 z usg 13.09. Chyba dopiero teraz do mnie dotarło co się dzieje; ) a tak poza tym to dalej walczę z przeziębieniem: czosnkiem, sokiem malinowym i miodem, jednak bezskutecznie; )

Cześć dziewczyny. Dołączam się do wrześniowych mam. Ostatni okres miałam 5.12. Byłam u ginekologa ( prywatnie) ale jeszcze serduszka nie było widać, na następnej wizycie powinno już bić i wtedy lekarz określi dokładny termin porodu, wstępnie jest 12 września. Na razie lekarz zlecił zrobić badanie moczu, morfologie i glukozę. I pewnie co kolejna wizyta to trzeba będzie zrobić inne badanie. Mam córeczkę, która w kwietniu skończy 2 latka. Ja sama mam skończone 25. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, teraz zdarzają mi się czasem mdłości, brak apetytu i ogólne zmęczenie ale nie jest tak źle. Pozdrawiam was dziewczyny, spokojnej nocy :)

Gość gość
Strasznie cichutko przenosze sie na parenting

Gość gość
A co do kremow na rozstepy , ja uzywam juz od teraz niestety na moich piersiach one sie juz pokazaly takze w 2 miesiacu dla mnie jest za pozno bo te co mam to moga juz nie zniknac .. Jak narazie stosune oliwke bambino i olejek do masazu firmy hipp bardzo zadowolona jestem tez z kremow pharmaceris bedac nastolatka tylam i chudlam i tylam i chudlam takze juz wtedy uzywalam kremy na rozstepy.. Moim zdaniem w czwartym miesiacu jest juz troche za pozno dla osob ktorym juz widac brzuszek.. Ja profilaktycznie uzywam juz teraz. Ania

Gość bidi92
Dziewczyny kochane :) ja też bylam dzisiaj na usg... dzidzia duuuża, 2cm, serducho wali jak dzwon i mamy juz 8tyg i 5 dni. Termin: 4 wrzesień. Mdlosci, wymioty, zawroty glowy i brak apetytu tez mi nadal doskwiera. Lykam mamarin pomaga na tyle zeby cokolwiek jesc :) musimy byc silne :) damy rade.

Bidi to ja mam znowu tak ze mam straszny apetyt, na sniadanie przewaznie wczesniej nic nie jadlam tylko pilam kawke, oczywiscie przestawilam sie jak tylko sie dowiedzialam ze jestem w ciazy i przyzwyczailam sie do kanapeczek z rana. Ale od soboty mam tak wielki apetyt ze dzisiaj zjadlam az 6 kanapek z szynka serkiem i pomidorkiem... tylko ze za kazdym razem jak sie juz najem to zaczyna mnie mdlic i wszystko laduje w kibelku niestety... mam nadzieje ze za niedlugo mi to przejdzie bo caly czas chodze glodna...

Gość bidi92
Jak mam lepszy dzień to tez chce mi sie jesc ale staram sie nie przejadac bo wlasnie wszystko zaraz oddaje. Lepiej mniej a czesciej podobno :)