Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starania o 2 dziecko START

Polecane posty

Gość marteczka87
Test nadal negatywny ..ja odpuszczam czekam na @ mam dola takiego odpuszczam starania takze i kafe trzymajcie sie zycze wam 2 kresek.

Gość bombka 88
Marteczka oj przestan dawah zostan ze mna :)

Gość 2 plus 3
marteczko - przykro mi z powodu rozczarowania, ale się nie dołuj. To naprawdę czysty przypadek, że akurat tylu dziewczynom w tym temacie udało się od razu w styczniu, normalnie starania zajmują zdrowym parom kilka miesięcy. Jeśli chodzi o karmienie, to nie rozumiem. Jak mogło z tego powodu zabraknąć pokarmu? Może po prostu noworodek nie umiał się tak ładnie przystawić do piersi jak starszy? Ja oczywiście wybieram mleko swoje zamiast modyfikowanego, ale dla obu dzieciaczków. Nie sądzę, żeby karmienie starszego miało wpływ na laktację przy młodszym :) madzieńka - jak najbardziej jest możliwe, my też nie kochaliśmy się równo w owulację, tylko 3 dni i 2 dni przed owulacją.

Gość gość
Dziewczyny mam pytanie do tych, które mają nieregularne cykle. Jak radzicie sobie z wyznaczeniem dni płodnych?

2 plus 3 dziękuje podniosłaś mnie na duchu teraz tylko czekam mam nadzieję, że w tym cyklu się uda :) marteczka jestem tu nowa może jeszcze nie znam Was tak dobrze ale uwierz nie ma co się załamywać nie teraz to kolejny cykl tylko mniej myślenia i na spontan dziś mój lekarz też powiedział, że jeśli nam się teraz nie uda to mam wyluzować i się uda bo on ma takie pacjentki które były bardzo zafiksowane i nie udawało się a odpuściły i teraz już przychodzą z fasolką :) także nie łam się wracaj tu do dziewczyn :)

hej gościu ja wiem że mam owulację bo śluzu jest więcej i jest on przeźroczysty i wyskakują mi pryszcze i ogólnie czuję się inaczej a już nie wspomnę o tym że mam większy apetyt na sex. musisz się wsłuchać w swoje ciało ( ono samo Ci powie ) eeeee marteczka nooo coś ty :-( zostań z nami. jeszcze okresu nawet nie dostałaś a już chcesz uciekać.

Gość mamcia2011
hej laski,,, ja melduje sie po pracy, jestem na makkksa wykonczona... padam na pysk:/ kupilam sobie jeszcze jednen test bo nadal nie mam @, jutro z rana zrobie ale mysle ze bedzie to na marne zrobiony bo czuje okres moooccno, ale zrobie dla siebie zeby morlaniaka nie miec:p gosciu ja to nigdy nie wiem kiedy ma dni płodne, w sumie to niby troche ostatnio widac ale mi jak ma takie nieregularne to uz sama nie wiem:p marteczka nie odchodz:) ja tez tu jestem nowa wiec nie znam Twojej sytuacji ale musisz wrzucic na luuzz moze bez spiecia i sie uda:) moejej znajomej siostra zaszła w ciaze po dwoch latach staran, chodzili na badania i wszystko było u nich ok, ona dostawała juz depresji i załamania psychicznegi i odpusciła, pojechali na wakacje zeby odreagowac i z tych wakacji wrócili juz we troje:)

Gość marteczka87
Minia widocznie nie... kochane mam do was pytanie czy wasze dziecko tez tak z nerwow zaciska raczkami i zabki? Niepokoi mnie to...moja od jakiegos czasu nie spi mi po nocach budzi sie w nocy z krzykiem ze cce sie bawic itp a dzis od 00.30-3.45 nie spala a ja dzis do pracy na 5 nie wiem co zrobic zeby mi spala po nocach..moze ktos mi doradzi Nadal @ brak...

Gość serotkaa
Nick - - - - - - -Wiek - - - Cykl starań - - - - - Data nadejścia @ Olaboga13-----------29---------1------------------ciąża usmiech.gif kunegunda123 ----26---------1-------------------ciąża usmiech.gif Anka_32--------------32----------1----------------- ciąża usmiech.gif 2 plus 3-----------------30--------1-----------------ciąża usmiech.gif serotkaa-----------------33-------1------------------ciąża usmiech.gif Bombka88 - - ------ 27----------1 --------_--------27.01.2015 Agaa87----------------27----------4-------_---------28.01 . 2015 Dita333 ----------------31------------5----------------30.01.2015 Kwiat_nasturcji-----------24---------3--------------2- 02-2015 miniaaaa --------------30-----------4-----------------08.02.2015 Agnessss86------------28------------5--------------10.02. 20 15 Milena8889 - ------- 26 -------------4 ----------------? Iza28-------------------28-----------5------------------? Sylwia 86 - - ------- -28-------------1 -------------------? pigwa86---------------28------------1-------------------1 1.02.2015 calanthee-------------29-----------2------------------7-0 2-2015

Gość serotkaa
Dopisałam sie do tabelki. I jak tam dziewczyny, są jakieś dzisiejsze wyniki testów? Co do tego czekania i testowania w dniu @. Ja wcale nie uważam żeby to było jedyne najlepsze rozwiązanie, owszem, wtedy test na pewno wyjdzie, ale może wyjść pozytywny i 3 dni przed, tak jak u mnie. Ja wczoraj miałam dzień @ i zrobiłam kontrolnie jeszcze jeden test i krecha była juz b. gruba i ciemna. Więc jak ktoś jest niecierpliwy, chce wiedzieć wczesniej, to moim zdaniem od 10 dnia po owulacji można śmiało próbować, nie zrażając się, gdy nie wyjdzie...

serotka czyli ty z Nas najstarsza jesteś :-) i proszę bardzo za pierwszym razem strzał w 10 :-) każde dziecko inaczej przechodzi bunt. mój synek próbuje mi teraz wejść na głowę ogólnie w przedszkolu nauczył się dziwnych zachowań takich jak plucie i wymuszanie płaczem. twoja córka ma nocne epizody. a ty ją kładziesz w dzień spać???? może powinnaś przestać

Gość madteczka87
Minia coreczka spi raz dzienie ok 12 spi na 1, 5 h i potem o 20 takze nie jest zle jesli jej nie uspie to sama mi zasnie a tego nie chce i moze byc caly dzien marudna apoza tym wg mnie 16mcy dziecko jeszcze powinno w dzień spac gorzej jest z jedzeniem taki straszny niejadek...strasznie mnie to martwi...

Gość bardzochce
Cześć dziewczyny, ja również staram się o 2 dziecko, mam córę 7lat. Mąż niestety ciągle odkłada decyzje (mamy już 35lat) więc planuję "wpadkę". wiem, że pewnie zostanę tu oskalpowana, ale młodsza nie będę, mąż ciągle "za rok" "może w przyszłym roku" "wakacje planujemy przecież" itd. Gdy pytam go, co by było w razie wpadki to wtedy mówi,że to inna sprawa.Więc ciągle próbuje się zapłodnić...ręką. Za tydzień @, OBY jej nie bylo..

my tu nie jesteśmy od tego z cię oceniać tylko wesprzeć w staraniach. sama napisałaś że młodsza nie będziesz i raczej to już ostatnie lata w których możesz bezpiecznie myśleć o 2 dziecku. pewnie byłoby lepiej dla twojego sumienia gdybyś jednak porozmawiała z nim szczerze i bez ogródek czego ty chcesz. ale jeśli on jest jak głaz a ty bardzo pragniesz tego dziecka ;-) to my trzymamy kciuki

a widzisz nie wiedziałam ile ma miesięcy twoja córeczka. pewnie że musi spać. myślę że musisz przetrwać ten trudny okres. tak z dziećmi już jest że często chcą tego czego akurat ty nie przewidujesz. później z tego wyrastają i zaczynają robić jeszcze gorsze rzeczy. hehehehe :-) taki dowcip.... mało zabawny bo każda z nas chce mieć jeszcze jedno dziecko więc te złe chwile w których cierpliwości nam nie starcza trzeba będzie pomnożyć X2.

Gość Milena888888898
Witam ! Tu zalozycielka tematu. Udalo sie nam w tym cyklu. Ciaza potwierdzona beta. Jitro umawiam lelarza. ;-) mam nadzieje ze bedzie ok, staralismy sie 5 cykli

Gość Milena888888898
A test zrobilam w 26 dn ( przy cyklach 35 dn ale ten cykl byl inny mialam stresy w pracy musoalp cos sie porzesuwac) no i w 26 dn test pozytywny , nastepnego dnia beta potwierdzila ciaze, tak ze po 5 mies staran mamy swoja druga kruszynke. Powodzenia Wam dziewczyny zycze, a tym co juz sie udalo gratuluje :)

Gość gość
Milena gratuluje ja juz 3 dzien po terminie bez @ podejrzewam ze przesunal mi sie przez przeziębienie. ..zadnych stresow wydaje tez mi sie ze podswiadomie ze non stop mysle ze jest ciaza a te mysli blokuja...

Milena gratulacje :) jest nas co raz więcej :) To teraz na którą kolej?

Gość kunegunda123
Hej dziewczyny to znowu ja przepraszam ze tak dlugo mnie nie było ale nie mam NS nic czasu. Maz w Niemczech w pracy. W mojej pracy straszne zamieszanie zmiany kulę papierowej roboty. Ehh szkoda badać. Badania zrobione mam w moczu cos tam wapna i w krwi za dużo hcm czy cos nie pamiętam ;) ale w ciąży to niby się zdąża . jutro wizyta u gin. Mam nadzieje ze bedzie słychać serduszko bo ostatnio jak byłam ( ostatnia mies 15.12.14 a wizyta 19.01.15) na USG wyszło 4 tydz 1 dzień taka wielkość płodu ja obliczylam ze powinien być juz 5 tydz. Nie było widać ani słychać dzidzousia tylko jajeczko ;( Man nadzieje ze na jutrzejszej wizycie juz zobacze. Mój maz bardzo się cieszy a ja jakoś nie potrafię tak do końca w to uwierzyć. ;( naczytalam się głupia o pustych jajeczkach płodowych. Objawy ciąży są bol i powiększenie piersi senność mdłości czego przy synku nie czulam w ogóle. Oby jutro było wszystko ok bo zwariuje. Mialyscie tak może.? Test ciążowy w dniu okresu nie wyszedł po południu na nast dzień rano blafziutka kreską a 2 dni po juz dużo mocniejsza ale okres miałam nieregularny ale nie wiem czy to ma znaczenie co do wielkości płodu. Pozdrawiam Was cieplutko

Gość marteczka87
Kuneguda skoro masz test pozytyw. To dobrze nie schizuj i nie czytanej inform na necie nakrecasz sie jeszcze bardziej bo zaszkodzisz plodowi.. mysl pozytywnie wiem ze ciezko ale postaraj sie będzie dobrze. Dziewczyny czy wy mialyscie przed okresem mokro? Nie wiem czy to normalne bo 3 po terminie a @ brak poczekam jeszcze z tydz i pojde na bete . W dzien po terminie test negatywny...wkurzam sie juz wole dostac okres niz miec rozlegulowany i przesuniety

hej :-) gratulację milena :-) kunegunda nie nakręcaj się jest ok i będzie ok :-) marta a czemu nie zrobisz jutro rano znowu testu??? ja czekam na okres cycki mam jak baniaki, bolą jak cholera

Gość marteczka87
Nie wiem moze po prostu czekam na okres... nie ukrywam ze dwa razy miałam mdlosci ale to ponoc normalne ze przed okresem tez tak bywa.. tez miałam bolesne sutki pamietam ze z coreczka bolaly mnie do terminu a potem przestaly bolec... Smieje sie ze jestem urojona...

Gość gość
Minia a ty kiedy masz termin @

Marteczka ja w tym cyklu nie naatawialam się w ogóle ale zdziwilo mnie to ze w sylwestra miałam dużo mega dużo białego śluzu później było go mniej ale tez mokro a przed okresem się uspokoiło no chyba ze przy wysiłku ale jak mi się okres spoznial zrobilam tesy i nic a śluzu dalej dużo dopiero po 2 dniach wyszja kreska ale tez nie za mocna. Brak okresu o śluz może oznaczać bakterie ale w tedy ma on bardzo brzydki zapach podobno. U mnie spoz ial się okres było mokro i jestem w ciazy

Gość marteczka87
Aha dzieki kunegunda.. pamietam ze z coreczka tez mialam mokro przed okresem i byla ciaza...