Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eliza2311

Dwie Kreseczki :)

Polecane posty

Własnie musisz nam dac znac :) ja mam na10:30 wizyte ale w pt :) kurcze tak sie zastanawiam czy moge wziac tabletke na bol głowy bo normalnie mi rozsadzi :(

kurcze rzeczywiście to juz polowa 2 misiaca ...ejku jak to leci :) jeszcze tylko 7 misiecy :P

Eliza, w ciąży najlepiej jest nie brać żadnych leków bez konsultacji z lekarzem, ale jeśli już Cię tak bardzo boli głowa, możesz wziąć jedną tabletkę paracetamolu (żadnego innego leku, tylko paracetamol jest dopuszczalny w ciąży). Możesz też spróbować domowych sposobów, choć nie zawsze działają: ciepła kąpiel, leżenie w ciemnym i cichym pokoju, okłady, masaże

Gość martyna889
Ja taki bol glowy mialam wczoraj, ale nic nie wzielam, wiem , ze ciezarne napewno nie moga nic z ibuprofenem, mozna wziasc paracetamol, bo on nie szkodzi :) ale tez trzeby uwazac, no ale czasem bol taki, ze trzeba cos wziasc :P

ok dziekuje za informacje mam w domu tylko ibuprom dlatego nic nie wezme przemecze sie moze mi przejdzie .. oby :) ae po obiadku ciepla kapiel sobie zrobie i poleze ;)

Gość kiara86
No to widzę, że mamy wizyty jedna po drugiej :) oby tylko wszystkim nam te wizyty przysporzyły dobrego samopoczucia. Co do bólu głowy to też mi lekarz mówił , że wyłącznie paracetamol,ale ja bym nie wzięła mimo wszystko póki co i z ciepłotą kąpieli nie przesadzić....

Nie nie bez przesady normalna kapiel nie jakas goraca ;) ja wytrzymam z ta glowa najwazniejsze ,zeby maluszkowi nic sie nie stalo :) no i kazda dzien po dniu bedzie zdawala relacje .Ja jestem bardzo dobrze nastawiona na ta wizyte i wierze w to ,ze wszystko bedzie dobrze u nas wszystkich

Gość martyna889
ja tez w to wierze :) ze kazda z nas pod serduszkiem nosi zdrowe i silne malenstwo :)

Gość anulka82
Iwonko będzie dobrze trzymam mocno kciuki kochana.:*

Gość martyna889
No to dziewczyny musze sie pochwalic :P ja 1 wizyte mam 12 stycznia o 17 :) wlasnie sie umowilam i musialam ja wyblagac bo chciala mnie wcisnac dopiero za 3 tyg takie terimny tu maja, ale na szczescie wyprosilam :) nie moge sie juz doczekac :)

dziewczyny,a chodzicie do lekarza prywatnie czy na NFZ? pytam bo mi tu kazdy mowi ze najlepiej prywatnie,a to jednak koszty są spore i tak sie zastanawiam czy naprawde az taka roznica w 'opiece' jest

Ja chodze prywatnie i nie poszłabym na NFZ ,ponieważ w mojej rodzinie byly przypadki , ze na NFZ sa niedokladni lekarze wszystko robia na odpier** za przeproszeniem ;/ Moja kolezanka chodzila najpierw na NFZ poniewaz sie starała o dzidzie,ale chorowala na tarczyce i przyjmowala leki ,ale cud sie stal czula ze zaszla w ciaze wsyztko pieknie ładnie , zrobila test dwie grube kreseczki poszła do pani doktor zaznaczam na NFZ i co sie okazalo? Pani doktor po zbadaniu stwierdzila ,ze ona jest niepoważna za szybko sie cieszyla bo dwie kreski to od tarczycy i od lekow.. Po czym sie zdenerwowala i poszła do ginekologa prywatnie on rownież wykonal badania usg (tak jak tamta Pani doktor od 7bolesci) i sie okazalo ,ze dziewczyna jest w polowie 3-ego miesiaca ciazy (blizniaczej) .Dlatego ja bardzo duza uwage zwracam na lekarzy wole te 130zł zaplacic za wizyte i miec czyste sumienie :)

Eliza, ale dużo też zależy od samego lekarza, jakie ma podejście i w ogóle jakim jest człowiekiem. Niestety nie każdy się nadaje na lekarza i nie wszyscy są nimi z powołania. Ja znam paru lekarzy, którzy są doskonałymi specjalistami i cudownymi ludźmi, z każdej wizyty wychodziłam od nich uśmiechnięta, bez względu na to czy byłam prywatnie czy na kasę. Teraz idę do mojej pani ginekolog prywatnie, bo na kasę ma za duże kolejki, ale następną jak tylko się uda to pójdę na NFZ - po co wydawać pieniądze niepotrzebnie. A moja lekarka jest super - i dobry lekarz i świetna kobitka, wszystko wytłumaczy, pocieszy i zażartuje czasami.

Ja jakos nie jestem przekonana co do lekarzy na NFZ nie wiem takie jest moje zdanie i go nie zmienie :) ,moze w pozniejszym czasie zmienie podejscie ,ale poki co nie ;) Napewno nie wszyscy sa tacy jak opisalam wyzej ,ale ja jestem upredzona ;)

Może po prostu nie trafiłaś jeszcze na takiego, który i na kasę się przykłada i jest miły. Ja już miałam taką przyjemność, ale tych lekarzy jest tylko kilku.

taa,a zobaczcie ze ma kilka podobnych ogloszeń, w innych szpilach ma nawet identyczny opis :P znalazla sobie patent na sprzedaz dziewczyna :D

A to czyli pic na wode :P hehe myslalam ,ze naprawde poszly za tyle ,ze ktos chcial jej wynagrodzic pienieznie bol :P

Gość martyna889
u mnie samopoczucie bardzo dobrze :) i jak ostatnio bywa to znowu wieczorem dostalam przyplywu energi heheh nie wiem czemu :P a za dnia to chodze pol przytomna :P a jak tam u was samopoczucie ? :)

Gość alpinemilk
Dziewczyny jak już wspomniałam wcześniej dopadło mnie dzisiaj jakieś przeziębienie, a wczoraj kuł mnie jajnik. Seks przerywany w szczytowy dzień płodny, ale dzisiaj na dodatek poleciała mi krew.. Test zamierzam wykonać w czwartek, ewentualnie w sobotę. Jakie dajecie szanse?

Gość martyna889
alpinemilk poleciala ci krew czyli jak ? dupo malo ? czy to bylo lekkie tylko plamienie a moze poprostu dostalas okres ? seks przerywany tez daje mozliwosc zajscia w ciaze, nieduza, ale prawdopodobienstwo jest :) test wykonaj w dniu spodziewanej miesiaczki i wtedy bedzie wszystko jasne :)

AlpineMilk, moja ciąża zaczęła się krwawieniem, tyle że w dniu spodziewanej miesiączki, a nie tydzień przed, ale kto wie, różne cuda się zdarzają, także niczego nie możemy wykluczyć :)

Gość kiara86
tez radzę zrobić test w dniu spodziewanej miesiączki. Co do wizyt to prywatnie,choc mysle,ze jak jest dobry lekarz to i moze solidnie zbada, ja mam bardzo złe doświadczenie co do NFZ i na pewno bede chodziła prywatnie. No to widze,że za tydzień już będziemy prawie wszystkie przebadane i bardzo się cieszę, przynajmniej moze wreszcie się uspokoimy.

Tez mam uprzedzenie co do NFZ :) dlatego rowniez postanowilam tylko prywatnie chodzic ;) moze kolezanka dostala miesiaczke przedwczesnie ,albo plamienie gdy zagniezdza sie zarodek (chociaz watpie) bo to o wiele za wczesnie ... ja dzieki Bogu nie mam plamien ani nic z tych rzeczy .. tak za tydzien juz bedziemy mogly wiecej wiedziec na temat ciazy jak przebiega dzieki lekarzowi :) Ok kobietki lece lulac dobranoc :)))