Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eliza2311

Dwie Kreseczki :)

Polecane posty

Gość kiara86
Dobranoc dziewczyny ja też idę spać :)

Gość martyna899
czesc dziewczyny :) jak tam samopoczucie z rana ? :) u mnie ogolnie ok, ale nic nie moge zjesc. moze pozniej cos przelkne :) Bierzecie juz witaminy dla kobiet w ciazy ? czy moze tylko kwas foliowy ? albo czekacie do 1 wizyty by wam lekarz cos polecil ? :) ja wczesniej bralam kwas foiliowy, ale od dzisiaj biore witaminy dla kobiet w 1 trymestrze:) Pozdrawiam :)

Hej dziewczyny!! Ja biore kwas foliowy juz od ponad roku ;) bo tak dlugo sie staram.A do tago lekarz ostatnio przypisal mi duphaston,bo przed moja ostatnia wizyta mialam lekkie plamienia,ale teraz jest ok. I mam nadzieje ze tak zostanie ;) Jak bede u lekarza to zapytam czy moge brac witaminki dla kobiet w ciazy. Nie chce sama ich brac.Wiem ze to tylko wiaminy ale jakos sie boje :/

Dzis cyce bola mnie mocniej niz wczoraj ;) ale za to nie mdli mnie dzis w ogole . A wy jak sie dzis czujecie? Iwonko czekam niecierpliwie na wiesci od cebie.Jak bedziesz po wizycie to koniecznie napisz;)

Gość martyna889
anulka ja bralam w kazdej ciazy witaminki i teraz tez :) by mi niczego nie brakowalo, bo roznie to bywa, ale jak masz obawy o lepiej poczekac, lekarz tez moze ci polecic jakies dobre witaminy, bo teraz tyle tego na rynku jest, ze czlowiek nie wie co wybrac :P ja juz nie moge sie doczekac poniedzialku, tak bym chciala juz zobaczyc malenstwo czy wszystko ok, a tu tyyyle jeszcze musze czekac :(

Gość martyna889
a iwona na ktora godzine dzisiaj miala wizyte ? napewno nam sie pochwali jak jej malenstwo sie dobrze rozwija i keidy ma termin :)

Martyna bedzie dobrze poniedzialek juz niedlugo ;) szybko zleci :) Ja musze czekac jeszcze do czwartku w przyszlym tygodniu :/ a ten czas tak sie ciagnie ze szok :/

martyna889 a jesli biore kwas foliowy to jak zaczne brac witaminki to musze go odstawic?

Gość martyna889
anulka 82 jak zaczynasz brac witaminy, to kwas foliowy odstawiam, bo w tych witaminach juz on jest zawarty w tej samej dawce co teraz lykasz :)

Gość martyna889
prosze bardzo :)

Hej dziewczęta :) ja biore feminovit (dla kobiet w ciazy) wczesniej bralam kwas foliowy, ale odstawilam bo w tych witaminkach juz go jest wystarczajaco :) i euthurox na tarczyce no i oczywiscie duphaston .Ja na 14 mam do pracy ,ale oczywiscie postaram sie zajrzec na forum jak mi sie uda :) a jak nie to niestety dopiero jutro bo dzisiaj pewnie na nadgodzinach zostane do 24

Gość kiara86
Cześć dziewczyny u mnie zero kłucia w brzuchu czy to leże czy chodzę, bardzo mnie to niepokoi bo przez 3 dni obserwuje taki stan, wczescniej mnie strzykało w jajnikach i brzuchu,a teraz kompletnie nic :( i nawet piersi jakby troche mniej bolały.a to dopiero 7 tydzien, dzis ide do pracy na kilka godzin dokonnczyc to co zaczelam. Rano obudziły mnie okropne mdłości..... masakra Czy Was kłuje w brzucchu i jajnikach? ja chyba do jutra zeswiruje, tak marze żeby nic mojej fasolce nie było,ale nie podoba mi sie pare spraw.

Gość niunia 13
Dziewczyny potrzebuje porady ostatni okres miałam 29.11.14 i do tej pory nie mam robiłam test 31.12.14 niestety negatywny bylam u Gina w pon nie mógł ciąży stwierdzić bo mam tyłozgięcie macicy i mam czekać na okres lub za 2 tyg przyjść. Zaznaczę ze sie staram o drugie. Nie mam jak isc na krew.

cześć dziewczyny! ja się dziś czuję równie dobrze, co wczoraj. To aż dziwne trochę. Wizytę mam na 15-tą, ale do tego czasu to ja się chyba wykończę nerwowo, tak się stresuje, że szok. Niech już będzie ta 15-ta. Martyna ja biorę tylko kwas foliowy, ale może rzeczywiście trzeba pomyśleć o jakichś witaminkach. Kiara, mnie ostatnio też nie boli brzuch ani jajniki, wczoraj wieczorem tylko raz mnie coś zakłuło. Niunia, też mam tyłozgięcie macicy i na początku nie mogli mi znaleźć zarodka w macicy. Musisz uzbroić się w cierpliwość i powtórzyć badanie. Szkoda, że nie możesz wykonać bety. Badanie z krwi by trochę rozwiało wątpliwości.

Tak,wiec niunia 13 uzbroic sie w cierpliwosc musisz ...my z dziewczynami lekarzami nie jestesmy i ciezko nam cokolwiek stwierdzic .. ja własnie zjadłam sniadanko i wzielam witaminki ...Mnie czasami zakuje w jajniki w glowie sie zakreci,ale za to mdlosci jako takich nie mam :) Kazda z nas jest inna i inaczej bedzie przechodzila , a co do piersi to mnie dzisiaj bola ,ale nie jakos mocno tylko tak neutralnie

Gość kiara86
Iwonka- trzymamy wszystkie kciuki,zeby było dobrze ciesz sie kochana,ze to juz dziś,a ja dopiero jutroo o 20.... masakra niunia- tak jak napisała eliza każda jest inna mi wyszedł w dniu spodziewanej miesiaczki..ale wydaje mi sie,ze juz powinien Ci wyjsc. Ja robiłam z apteki PINK TEST ,a pozniej w rossmanie kupiłam Ja narazie biore tylko kwas foliowy, jutro pojde do lekarki to zapytam o witaminy.Martwie sie,bo piersi mnie nie bolą, wcześniej miałamobolale,a teraz niestety lipa...ja chce juz jutro.....

Gość anulka82
kiara mnie też przestały boleć piersi na 3dni a dziś zaczynają znowu boleć. W jajnikach od wczoraj nic nie czuje,żadnego klucia,rozciagania, nic. Czytałam gdzieś że to normalne, organizm chwilę odpoczywa a potem dolegliwość wracają. Zdarza się tak że znikają całkiem a wracają dopiero w 3trym. Glowa. do góry wszystko będzie dobrze ;)

Gość gość
W oczekiwaniu na dziecko polecam siebie jako ciekawą lekturę :) Piszę o tym blog: www.MartynaG.pl o porodzie, o ciąży, o wyprawce, o wychowaniu małego człowieczka... O byciu matką, żoną i panią budującego się domu.

Gość martyna889
mnie kluja jajniki, ale tylko czasem i przewaznie wieczorem jak juz leze w lozku bo za dnia czlowiek zalatany i nawet uwagi nie zwraca, ale tylko czasem i to delikatnie, co do piersi to hmmm... bolu jako takiego nie ma, sa tylko wrazliwsze :) ale nie w ten przyjemny sposob hehe :P i pelniejsze ( poznaje po staniku), co mnei nie cieszy bo juz mam miseczke E :( Iwonka fajnie masz dzisiaj podejrzysz malenstwo :) a ja musze czekac do tego poniedzialku do 17 :( jak ja to wytrzymam nie mam pojecia hehe :) Niunia mi tez sie wydaje, ze test juz powinien ci pokazac ciaze. Ja ostatnia meisiaczke mialam 1 grudnia, a test zrobilam 3 stycznia i odrazu byla gruba druga krecha, ale u kazdego jest inaczej. Najlepiej zrobic beta hcg z krwi, to bys miala pewnosc, ale jak pisalas nie masz jak, wiec niestety pozostalo ci czekac i powtarzac test domowy . Zycze ci powodzenia :)

Gość gość
dziewczyny wlasnie robie obiad :D Cos mnie tchnelo na ziemniaczki z koperkiem, do tego zrazy w sosie wlasnym i buraczki z duza iloscia chrzanu mmmmmm :D moze ktoras tez chce ? :P bo chyba przesadzilam z iloscia tego obiadu hehe :) a wy co dobrego pichcicie ? :)

Gość martyna889
to u gory to ja :P zapomnialam sie podpisac :P

Gość kiara86
Mniam obiadek pyszny wymyśliłaś :) ja dziś sie nie nadaje do gotowania dlatego jak byłam wczoraj u rodziców to mama zrobiła krokiety i barszczyk noi dała na wynos tak wiec obiad mieliśmy taki. Anulka trochę mnie pocieszyłas z zanikami kłucia, dziś poczułam takie okropnie przeszywające ukłucie jakby w macicy bo zaraz nad wzgórkiem lonowym i tak może kilka razy po tym jak chodziłam co mnie trochę zaniepokoilo,wreszcie jutro lekarz. Powiem Wam ,że mam stresa gorszego jak podczas magisterki czy matury... już wyobrażam sobie jak zaczyna mi robic usg.Jak widzę w tv maleństwa to ciągle mysle jak to byłoby cudownie juz we wrześniu gdybym szczęśliwie urodziła. No Iwonka niedługo do lekarza i też powiem Wam , że czuję jakby ktoś z moich bliskich szedł do gina :) super, że mamy taki temat

Gość kiara86
w jakiej dawce bierzecie kwas foliowy?

Gość martyna889
ja biore w dawca 400 raz dziennie, a ty ? :) mnie wlasnie dzisiaj cos naszlo na gotowanie i powiem nie skromnie, ze wyszlo pyszne :P synek zjadl wszystko, niedlugo corcia wroci z przedszkola i tez bedzie wcinac, no a potem maz :P mam nadzieje, ze im bedzie smakowalo jak nam :) za to wczoraj nie mialam najmniejszech ochoty na gotowanie i byly domowe frytki z ziemniaczkow :)

Gość kiara86
no ja też , taki obiadek na pewno będzie smakował. Fajna masz rodzinkę w dodatku teraz kiedy fasolka w brzuszku licznie Was bedzie :) też bym tak chciała ,moze kiedyś z Bozą pomocą sie uda :)

Gość martyna889
kiara napewno sie uda :) i moze jeszcze wieksza rodzinke bedziesz miala niz ja :P Przy takiej rodzince to rece pelne roboty sa :) czlowiek nie ma chwili dla siebie :P szczegolnie jak starsza wraca z przedszkola to wtedy sie zaczyna kongo hehe :P Olinek tak sie cieszy, ze za chwile zaczynaja sobie dokuczac i co chwile.. mama, olek mnie bije... mama olek mi wzial lalke... mama maja fuj heheh :P ejst kolorowo:) ciekawe jak to bedzie jak 3 sie pojawi, az troche strach :P ale bardzo sie ciesze, choc i boje :P

Gość kiara86
mimo wszystko też tak chcę :) taki dom to prawdziwy skarb

Gość martyna889
ja mysle ze to juz bedzie moja ostatnia ciaza :) 3 dzieci zdecydowanie mi wystarcza :P dlatego ta ciaza chce sie nacieszyc :P