Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Maxi_ja

Ze 111 do70... 40lat i 40kg do zrzucenia, ktos jeszcze?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
haha carmen, to mas臋 ju偶 mam, a teraz czas na rze藕b臋;) Popatrzmy: Bia艂ka 1,7 /kg ojej! U mnie 0.8 na kg wagi nale偶nej, po 5-ciu jajkach dopiero mam 35g bia艂ka, a mi臋sa dziennie nie zjem wiecej ni偶 150-200gram i to wcale nie chudego, wi臋c w bia艂ko mniej zasobnego, cie偶ko uzbiera膰 by by艂o:). A co to za dieta niskow臋glowodanowa - wysokot艂uszczowa? jak po kilku dniach w臋gle na poziom 150g wyskakuj膮, bia艂ka wysokie, a t艂uszcz tylko uzupe艂nienie. Kto艣 sobie ni z d**y nazw臋 dostosowa艂, a no tak - student humanista:D No nic na kulturystk臋 nie nadaj臋 si臋:( Za to przelicznik zapotrzebowania kalorycznego do艣膰 precyzyjny - tylko do jakiej wagi, zastanej czy nale偶nej, tego nie pisze. Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Ekstra, lubie byc silna kobiet膮;) chociaz kulturysci sa silni, czy tylko tak wygl膮daj膮?;) Dzie艅doberek, nie mam nic wi臋cej do napisania, ale podnosze i trzymajmy si臋! kasimat - dziekolwiek jeste艣 - wracaj!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 optymalistka
Co艣 nie czytam swoich wpis贸w, a wys艂a艂am w po艣piechu posta i sie nie podpisa艂am, nie widz臋 tego

Udost臋pnij ten post

To co podane przeze mnie jako lin jest bardziej z przymru偶eniem oka Wydaje b臋d膮c na jakiejkolwiek diecie musicie mie膰 proporcje sk艂adnik贸w dobranych do siebie i okre艣lony cel bo od tego powinna zale偶e膰 dieta Bo jak nie liczycie kcal ani gram贸w niczego tylko jest teoria ze t艂uszcze w imi臋 w臋glowodan贸w to tez nie do ko艅ca..cz艂owiek ma swoje zapotrzebowanie dziennie i dobrego dieta powinna by膰 dobrana :) Trzeba wzi膮膰 pod uwag臋 ze za du偶o niczego nie jest dobre. Tycie pod wp艂ywem spo偶ywania cukr贸w: Oczywi艣cie chodzi tutaj o cukry proste, wyst臋puj膮ce g艂贸wnie w s艂odyczach, s艂odkich wypiekach, bia艂ym pieczywie, bia艂ych makaronach itd. Takie produkty po spo偶yciu wywo艂uj膮 nag艂y wzrost poziomu cukru we krwi, co jest dla organizmu niekorzystnym zjawiskiem, kt贸re trzeba zwalczy膰, dlatego taki skok poziomu cukru we krwi aktywuje trzustk臋 do uwalniania insuliny - hormonu, kt贸ry obni偶a poziom cukru. To wi臋kszo艣膰 z nas wie. Ale w jaki spos贸b insulina obni偶a ten poziom cukru? Ot贸偶 aktywuje ona kom贸rki w膮troby, kom贸rki mi臋艣niowe i t艂uszczowe, aby wch艂ania艂y ten cukier. W膮troba magazynuje go w postaci glikogenu i wykorzystuje, uwalniaj膮c do krwi w chwilach, gdy nasz organizm jest "g艂odny". Mi臋艣nie r贸wnie偶 magazynuj膮 cukier jako glikogen, by wykorzysta膰 go podczas intensywnego treningu. Jednak pojemno艣膰 tych dw贸ch "magazyn贸w" jest ograniczona i niestety niewielka. Ca艂a reszta cukru z krwi jest wch艂aniana przez tkank臋 t艂uszczow膮 i magazynowana na czas "g艂odu", co objawia sie u nas kobiet szczeg贸lnie znienawidzonymi "boczkami". Aby unikn膮膰 waha艅 poziomu cukru we krwi, nale偶y spo偶ywa膰 w臋glowodany z艂o偶one, kt贸re trawione s膮 stopniowo i stopniowo uwalniaj膮 cukier do krwi, przez co nie nast臋puje nag艂y skok i wyrzut du偶ej ilo艣ci insuliny. W臋glowodany z艂o偶one znajduj膮 si臋 m. in. w pe艂noziarnistych makaronach, pieczywie, kaszach. Tycie pod wp艂ywem spo偶ywania t艂uszcz贸w: Organizm ka偶dego z nas jest w stanie strawi膰 i wydali膰 pewn膮 ilo艣膰 t艂uszczu. Nadmiar t艂uszczu odk艂ada si臋 wok贸艂 narz膮d贸w wewn臋trznych, mi臋艣ni oraz w naczyniach krwiono艣nych. Je偶eli nadmierne spo偶ycie t艂uszczu b臋dzie zjawiskiem jednorazowym, uk艂ad pokarmowy poradzi sobie z jego strawieniem, oraz wydaleniem go z organizmu. Je艣li jednak systematycznie, codzinnie b臋dzie dochodzi艂o do nadmiernego spo偶ycia t艂uszcz贸w (no niestety codzienne sma偶one schabowe w panierce, z frytkami nie s膮 zbyt zdrowe), nasze cia艂o b臋dzie systematycznie odk艂ada膰 nadwy偶ki t艂uszczu wok贸艂 narz膮d贸w i mi臋艣ni. Tym sposobem r贸wnie偶 szybo tyjemy. Oczywi艣cie tkank臋 t艂uszczow膮 (na szcze艣cie) mo偶emy r贸wnie偶 zredukowa膰 stosuj膮c zbilansowan膮 diet臋 oraz aktywno艣膰 fizyczn膮.

Udost臋pnij ten post

hej dziewczyny, ale pogoda... Sisja, witaj w klubie, ja tez lubie owoc na wieczor, wydaje mi sie, ze jest wtedy mniejsza razliwosc na insuline i jakos ulgowo przechodzi, poza tym czesto wieczorem mam wlasnie ochote na cos kwasno-slodkiego i owoc idealnie mi sie w to wpasowuje. Carmen - ale ladny spadek, gratuluje - kurcze, 5kg w niecaly mc!! Mam lenia dzis, oslabienie z powodu @ i nie moge sie wziac do kupy...marze o powrocie do domu, kocyku i herbacie rumiankowej 馃尰

Udost臋pnij ten post

Maxi_ja -m i tez nie dzia艂a Margeryta - dzi臋kuj臋 ale ja 1,5 kg nie licz臋 w pierwszym tygodniu spada woda i prawdziwe wyniki s膮 od 2giego i tak naprawd臋 ja zapisuje wyniki od 9.03 Wiec dla mnie to 3,5 na 17-27

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sisja
Margeryta zgadza si臋,czasami w艂a艣nie takie jab艂ko"a'la szarlotka ratowa艂o mi 偶ycie i nie si臋ga艂am po co艣 du偶o gorszego. Wczoraj jednak nie zjad艂am,ale nie wykluczym takich sytuacji.I mo偶e nawet takie po艂膮czenie nie jest z艂e,bo cynamon podobno obni偶a poziom cukru we krwi. Poza tym za wiele jedynie s艂usznych ,niepodwa偶alnych teorii ju偶 w 偶yciu s艂ysza艂am i nawet je艣li przestrzegam,to nie traktuj臋 tego fanatycznie.Z tego wieku ju偶 wyros艂am;)

Udost臋pnij ten post

Sisja, ja ju偶 mam w ty艂ku wszystkie teorie dietetyczne 艣wiata, to przez nie zaczelam tyc, odchudza膰 sie i chudn膮膰, kompulsywnie podjadac...to one sprowadzi艂y mnie na manowce i pozwoli艂y wm贸wi膰 mi sobie, 偶e nie umiem normalnie je艣膰. Dlatego teraz mam jakie艣 tam swoje ramy, ale nie przeginam. Jem co lubi臋 i tak komponuj臋 smako艂yki, abym jad艂a z ochot膮 wszystko i z umiarem. WIem, 偶e jakbym stale jad艂a t艂uszcz to owszem, chud艂abym, ale po kiku mcach rzuci艂abym si臋 jak Reksiu na w臋gle.

Udost臋pnij ten post

Wiem, 偶e musz臋 dba膰 o poda偶 bia艂ka. Wiem, ze jak mam ochote zje艣膰 na wiecz贸r jab艂ko czy banana to jem, a nie my艣li w stylu o bo偶e, jest po 18, banan zabije mnie, przecie偶 na noc nie mo偶na weglowodan贸w, stanie si臋 co艣 z艂ego, koniec 艣wiata. Um贸wmy si臋, nie tyje si臋 od 1 banana, 2 kanapek, tyje si臋 od zgo艂a czego innego...

Udost臋pnij ten post

Teraz jem lekko, jak bia艂ko mnie m臋czy lubie sobie robi膰 wegetaria艅skie dni, nie odmawiam sobie niczego w ma艂ych ilo艣ciach, wowczas nie zafiksowuj臋 si臋 na 偶adnym pokarmie i nie odbija mi szajba. Kiedy艣 dostawa艂am sza艂u jak kto艣 jad艂 chleb przy mnie wieczorem albo jakiekolwiek w臋glowodany :-P

Udost臋pnij ten post

tak, 艣mieszne i 偶a艂osne, ale tak by艂o. Jakby to by艂o moje by膰 albo nie by膰. Straszne i paranoiczne. Teraz jem to co lubie, o porach, kt贸re ja ustalam, jak jestem g艂odna, tyle ile ja chc臋, nic mn膮 nie rz膮dzi, nic nie musz臋 i to m贸j najwi臋kszy sukces, chudn臋 jedz膮c l偶ej i mniej. Moim paliwem na razie m贸j w艂asny smalec.

Udost臋pnij ten post

co si臋 dzieje z t膮 Kafe? 偶eby nada膰 posta trzeba go poszatkowa膰, bo inaczej traktuj膮 jako spam. Nic, uciekam w ten deszcz, 偶ycz臋 dobrych humor贸w i dalszego fajnego dietkowania 馃尰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sisja
Mam podobne podej艣cie.Jedyne nad czym musz臋 popracowa膰, wbrew leniowi,kt贸ry ma si臋 dobrze:P ,to wysi艂ek fizyczny.Cz艂owiek ma艂o ma tego wysi艂ku,wsz臋dzie samochodem,prace domowe wykonuj膮 za nas cudowne urz膮dzenia ,a 偶eby trwale schudn膮膰,trzeba niestety nieco si臋 pom臋czy膰.Wszystkie moje jak偶e owocne diety(chud艂am du偶o,ale nietrwale) niestety nie mia艂y tego wsparcia w zwi臋kszonej aktywno艣ci fizycznej.Owszem jak wa偶y艂am 55kg to ch臋tniej i wi臋cej si臋 rusza艂am,ale w zasadzie jakiego艣 regularnego,bardziej intensywnego treningu nie robi艂am,niestety.

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny a ja Wam powiem tak podej艣cie jest bardzo wa偶ne i 偶eby od偶ywia膰 si臋 zdrowo na zawsze a nie by膰 na diecie do terminu a p贸藕niej szale艅stwo bo.Juz jeste艣my szczup艂e. Nie ma co popada膰 w rygory ale np je艣li o mnie chodzi owoce rano dla mnie super i warzywa na patelnie na noc rozkosz z oliwa z oliwek uwielbiam wiec ja wiedz膮c po 18owocow nie albo inne cuda dopasowuje do swoich upodoba艅 tyle ze ja sobie tym razem dalam wy偶sze wymagania ni偶 do tej pory w dietach nie chce tylko schudn膮膰 tym razem to dla mnie za ma艂o. Chce si臋 zmieni膰 na tyle 偶eby zapieralo dech w piersiach i tak b臋dzie koniec kropka. 呕aden s艂odycz 偶adna przek膮ska nie jest warta odwlekania tego efektu. Jak mam na co艣 ochot臋 to patrz臋 i my艣l臋 hmm b臋d臋 szczuplutka nie za 6miesiecy tylko za 7.... A to nie dzi臋kuj臋 ja chc臋 ju偶!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dech w piersiach to r贸偶ne rzeczy mog膮 zapiera膰, stan przedzawa艂owy zapiera dech jak cholera

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Serdecznie zapraszam na profesjonalne Forum og贸lno-tematyczne KATHARSIS. Znajdziesz tam doskona艂膮 atmosfer臋, mn贸stwo ciekawych temat贸w oraz dobr膮 zabaw臋 w pi臋knej oprawie! Zapewniam, 偶e WARTO! http://forumdyskusyjne y0 pl/ W miejsce spacji wstaw kropki ;) x Pozdrawiam i czekam na Ciebie! (Jest mo偶liwo艣膰 zareklamowania swojej strony, Forum, Bloga..etc.)

Udost臋pnij ten post

Gisc- znajd藕 sobie zaj臋cie zamiast siedzie膰 na forum kt贸re Ci臋 nie interesuje i nie wnosi niczego do Twojego 偶ycia po jasna choler臋 tracisz tu czas? Jak trzeba mie膰 nudne 偶ycie 偶eby siedzie膰 non stop na forum na kt贸rym nikt Ci臋 nie chce s艂ucha膰... Nie pojmuje Twoje opinie na ten moment nie s膮 przez nikogo brane pod uwag臋 wiec po co Ty si臋 wogole wysilasz.. Z mojej strony to ostatnia wypowied藕 w Twoim kierunku. Id藕 sobie znajd藕 po偶yteczne zaj臋cie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
carmen ja tu rzadziej niz ty zgl膮dam, ty tu jeste艣 od rana do nocy

Udost臋pnij ten post

Witam . Widze Carmen 偶e masz jakiego艣 wytrwa艂ego wielbiciela . Ja bez szale艅stw dietuje , wage wpisze na koniec miesi膮ca . Ja kolacje staram si臋 je艣膰 bia艂kow膮 , cz臋sto mam ochote na jab艂ko ale odpuszczam . Kiedy艣 chodzi艂am do dietetyczki i ona m贸wi艂a 偶e jeden zjedzony owoc wieczorem mo偶e zniweczy膰 efekt calego dnia odchudzania . Kiedy艣 te偶 my艣lalm 偶e owoc wieczorem jest ok . , teraz owoce jak jem to tylko do po艂udnia . Crmen napisz jak robisz warzywa na patelnie bo mnie wychodz膮 takie jakie艣 malo smaczne cos zle robie . Napisz jak d艂ugo je pieczesz i co dodajesz .

Udost臋pnij ten post

Ja warzywa bardzo prosto z mro偶onki kilo fasolki + paczk臋 warzyw na patelnie (mro偶onych zwyk艂ych a nie z dodatkiem t艂uszczu czyta膰 na etykiecie) podelwam woda na teflonie dodaje wegety czosnek dusz臋 mam przypraw臋 meksyka艅ska jak si臋 uduszone to k艂ad臋 na talerz i polewam oliwa z oliwek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 optymalistka
Witam wieczorkowo:) Dzisiaj bardzo niekonwencjonalnie jad艂am, trudno by mi by艂o nawet z tego jakie艣 podsumowanie zrobi膰. 艢niadanie mia艂am normalne czyli jajka na mi臋kko, p贸艂 kromki razowca z mas艂em i spory plaster pasztetu. Potem postanowi艂am ugotowa膰 bigos i na pocz膮tek pojad艂am 艣wie偶ej kiszonej kapusty, potem podjad艂am troch臋 kawa艂k贸w mi臋ska i boczku z pieczeni przy krojeniu, a na koniec wypi艂am kwas spod kapusty, kt贸ry wcze艣niej odla艂am:) W ka偶dym razie bigos doszed艂, ale ja ju偶 by艂am najedzona:) Wieczorkiem si臋 g艂贸d odezwa艂 i zjad艂am plasterki duszonej piersi z kurczaka z chrzanem. Ja r贸wnie偶 nie preferuj臋 owoc贸w p贸藕nym wieczorem, optymalni przed snem polecaj膮 w臋glowodan z艂o偶ony, najlepiej ziemniak, czasem wino wytrawne czerwone pij臋 albo sok pomidorowy lub wielowarzywny bez fruktozy z owoc贸w, takie warzywka z patelni te偶 by mog艂y by膰, czasem mam ochot臋 na kromk臋 z mas艂em:) Dzisiaj wieczorem pier艣 skutecznie mnie zapcha艂a:) Dobrych sn贸w:D Maxi gdzie znikn臋艂a艣?

Udost臋pnij ten post

Ja w t臋 teori臋 o owocach zakazanych wieczorem absolutnie nie wierz臋 :D Gdyby to by艂a prawda, to wi臋kszo艣膰 wegan powinna by膰 gruba :D to偶 po艂owa ich diety to owoce :D Poza tym owoc owocowi nie r贸wny - czym innym jest zje艣膰 banana, gruszk臋 czy winogrono, a czym innym gar艣膰 bor贸wek czy miseczk臋 truskawek. Kolejna rzecz - niekt贸re warzywa maj膮 wi臋cej cukru ni偶 owoce :D

Udost臋pnij ten post

Ale偶 nigdzie:) Odrabia艂am zaleg艂o艣ci z dw贸ch dni niebytu;) Szukaj膮c zaginionych 膰wicze艅 na spalanie t艂uszczu odkry艂am bardzo lekki, 艂atwy i przyjemny rozruch: http://stopnadwadze.pl/cwiczenia/cwiczenia-odchudzajace/cwiczenia-dla-poczatkujacych-spalanie-tluszczu/ 15 min dzi艣 i codziennie do niedzieli, od nowego tygodnia zapodaj臋 ci臋偶sze 膰wiczenia i mam nadziej臋, 偶e si臋 obejdzie bez zakwas贸w;) Poza tym jeszcze dzi艣 dwa ABSy, basen i sauna, tak偶e ok, ale nie cierpi臋 na szcz臋scie:) Menu: - tost ze smalcem i og贸rkiem - 2 jaja sadzone i talerz warzyw: pomidor, rzodkiewka, papryka - bak艂a偶an zapiekany z pomidorem, salami i serem - udko kurczaka duszone z pieczarkami i cebul膮 - gar艣c orzeszk贸w Chaos dzisiaj u mnie te偶 okropny, ale co poradzi膰... Zam贸wi艂am ukryte terapie, b臋d臋 sie doszkala膰 po 艣wi臋tach:) A teraz mnie trzymajcie, bo je艣膰 mi si臋 chce - jak zwykle po basenie;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 optymalistka
aqua, kt贸re warzywa opr贸cz buraka, marchewki ewentualnie , kt贸rych i tak nie jadam:) Nie jadam owoc贸w na noc, bo fermentuj膮 mi w 偶o艂膮dku z resztkami tego co zjad艂am wcze艣niej i powoduja dyskomfort przynajmniej u mnie. Nie ma to nic wsp贸lnego z odchudzaniem

Udost臋pnij ten post

Na przyk艂ad zielony groszek, korze艅 selera, wspomniana marchew, buraki 膰wik艂owe. Dojrza艂a papryka zawiera tyle samo cukr贸w co truskawki :D Dojrza艂e pomidory te偶, tyle, 偶e te z supermarketu nigdy nie osi膮gaj膮 dojrza艂o艣ci, ale te z w艂asnego ogr贸dka ju偶 tak. Brukselka tez ma sporo, fasolka szparagowa. Wiele warzyw ma ca艂kiem sporo cukr贸w o ile we藕mie si臋 pod uwag臋 ilo艣膰 jak膮 si臋 zjada - miska sur贸wki chocia偶 jest z warzyw mo偶e zawiera膰 w sumie wi臋cej cukr贸w ni偶 jab艂ko. (I to cukr贸w prostych, nie typu skrobia i innych z艂o偶onych)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 optymalistka
aqua kotku ty nie rozpatruj pod wzgl臋dem ilo艣ci w臋glowodan贸w w produkcie tylko pod wzgl臋dem cukr贸w prostych a w przypadku owoc贸w to czystej fruktozy. To w og贸le nijak ma si臋 do siebie, ten groszek czy seler czy nawet pomidor do najskromniejszego owocu.

Udost臋pnij ten post

Do warzyw zawieraj膮cych du偶o przyswajalnych w臋glowodan贸w nale偶膮: czosnek (22-28% inuliny) i groch zielony (12-13% skrobi). Zawarto艣膰 cukr贸w prostych w niekt贸rych warzywach jest do艣膰 wysoka. Pomijaj膮c buraka cukrowego, kt贸ry zawiera przeci臋tnie oko艂o 17,5% sacharozy, wymienia si臋 przede wszystkim buraka 膰wik艂owego o syreniej zawarto艣ci cukru wynosz膮cej 8% i marchew-zawieraj膮c膮 6-7% cukru. Cukry wyst臋puj膮ce w warzywach reprezentowane s膮 przez cukry proste, w niewielkim stopniu za艣 przez sacharoz臋. Wyj膮tek stanowi korze艅 buraka 膰wik艂owego, w kt贸rym przewa偶a zawarto艣膰 sacharozy. W marchwi stosunek cukr贸w prostych do sacharozy jest zmienny i zale偶y w przewa偶aj膮cej mierze od: Odmiany Warunk贸w klimatycznych Rodzaju gleby Etapu dojrza艂o艣ci

Udost臋pnij ten post