Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wracajacy

2015 powrot do Polski z emigracji po ponad dziesieciu latach

Polecane posty

Gość gość
Juz wszyscy wrocili co mieli wrocic?

Gość gość
Pewnie tylko mowia o powrocie a kasy i odwagi brak. No i normalnej pracy, bo po latach byle jakiej pracy jak można dostać pracę w Polsce za jako takie pieniadze?

Gość gość
gość 2015.01.07 Hahaha ty tyfusie co osiągnąłem?? Spełniam każde swoje marzenie nie jedno ale wiele, to że dzięki ciężkiej pracy doszedłem do szczebla menagera mam 80 osób pod sobą (nie pracuje w żadenj fabryce nawet na oczy nie widziałem) ile mam odłożone haha nie napisze bo będzie ci wstyd a i tak nie uwierzysz! Najlepsze że budzę się z uśmiechem na twarzy x x nie fikaj,nie fikaj zastanów się że nic nie jest dane na zawsze, w każdej chwili człowieka może dopaść jakaś tragedia i z bogacza robi się nędzarzem wystarczy choroba i spłucze twoja uśmiechniętą facjatę

Gość gość
osoba pracująca w Warszawie,po studiach z 30 letnim stażem w resorcie bardzo ważnym dla państwa praca bardzo odpowiedzialna 3400 zł na rękę mój mąż pracuje w fabryce w małej miejscowości 3600 na rękę to takie porównanie teraz jak wyżyć w Warszawie za 3400 teraz

Gość gość
zaraz wyskoczy ci co to mają znajomych zarabiających 12 tyś pewnie tacy są ale to jest na układach i układzikach zdolna osoba bez tytułu profesora robi projekty profesorom którzy patentują jako własne ale do czasu,zdolna osoba też chce zrobić profesurę no i trzeba ją zgnoić bo nie ma już kurki znoszącej złote jaja no i z 12 tyś zrobił się huk na bruk realia polskie kocham mój kraj i nie wyobrażam sobie wyjazdu stąd ale rozumiem ludzi wyjeżdżających każdy próbuje poprawić swój los

Gość gość
ość 2015.01.03 Przecież juz tu sie przedstawiałeś debilko. Poza tym ja wiem kto z PL wyjeżdża. Ludzie po marnych studiach z zarządzania, nieudacznicy nie potrafiący przybić gwoździa i bandyci ścigani wyrokami. To jest właśnie to całe ukowskie, patologiczne, polskojęzyczne spoleczenstwo xx Zapomniałes o sobie niespełniony piłkarzyno :) Po jakis marnych studiach na AWF ,wuefisto :D

Gość gość
O

Gość gość
No żeby skończyć AWF nie trzeba mieć mózgu więc wcale się nie dziwię że skończył w fabryce.

Gość gość
Powodzenia w Polsce i wytrwalisci ja mialem 2500 tys w pl pochodze z malej miejscowosci to jest maks co sie dostanie i nie idzie za to normslnie zyc planowac przyszlosci wiecznie na styk nie sztuka tez znalezc prace w wiekszym miescie placac 2 x wiecej za wynajem... tutaj jakies spokojne zycie czlowiek wiedzie bez tych przyziemnych problemow typu rachunki do poplacenia w pl wystarczy popatrzec na ludzi starszych jakie maja twarze zorane przez zycie... zycie na kredyt mnie nie interesuje obecie od 2 lat w angli zyjac normalnie na rtm samym poziomie co w pl moze troche lepszym odlozone mam okolo 80tys w zl oczywiscie prace mam dobra normy dwa razy mniejsze niz w pl wiadomo w pl fajnie bo u siebie ale jakim k..a kosztem wieczna walka o lepsze jutro... ale powodzenia mam nadzieje ze wam sie uda w sumie nawet lepiej zeby jak najwiecej osob wracalo to i tutaj bedzie jeszcze lepiej

Gość gość
najlepiej aby wszyscy ci co są pazerni na kasę i żyją tylko dla kasy pozostali w UK owskim syfie :) w PL mogą żyć tylko zaradni ludzie i ci co wyjeżdżając za granicę , już coś posiadali a nie tacy co nawet własnego mieszkania nie mieli :)

Gość helaz
gość dziś najlepiej aby wszyscy ci co są pazerni na kasę i żyją tylko dla kasy pozostali w UK owskim syfie usmiech.gif w PL mogą żyć tylko zaradni ludzie i ci co wyjeżdżając za granicę , już coś posiadali a nie tacy co nawet własnego mieszkania nie mieli usmiech.gif x x jak młody człowiek po studiach co tylko może mieć mieszkanie? no chyba mamusia kupiła w Pl zostają ciotki pociotki znajomki którzy dostają pracę jak w Korei przywództwo reszta siedzi i bidę klepie bo nawet za 5 tyś nie pohula żeby godziwie żyć w Pl ,powiadam godziwie,nie z dnia na dzień to potrzeba na rodzinę 2+2 10 tyś minimum

Gość helaz
a motywuję to tym że my z mężem tylko we dwoje mamy 4 tyś razem i to jest nędza no na jedzenie i opłaty wystarczy, kupno jakiegoś taniego ciucha,utrzymanie auta ale nic poza tym ano zapomniałam psa mamy, kto ma psa wie że pies kosztuje i to nie mało

Gość gość
godziwie żyję za 6 tys z mężem na miesiąc ok ale mamy już dom zostaje utrzymanie które też jak w naszym przypadku jest tanie bo mieszkamy na wsi , reszta kasy to urlop zmiana auta co jakieś 3 lata i wydatki dla nas :) źle mi nie jest a co najważniejsze jestem u siebie w pięknym otoczeniu , spokój cisza a to dla nie najnajnajważniejsze !

Gość gość
z mężem za 6 tyś to rozumiem,może wystarczyć ale z dwójką czy trójką dzieci już gorzej

Gość gość
A na co was stać w uku gdy macie 3 tysiace na miesiąc na cztetoosobowa rodzine? Co za kretyni.

Gość gość
zarabiacie 6 tysiecy lacznie i waszym problem jest zmiana auta co 3 lata? buhaa chyba z uzywanego na uzywane ...no chyba z auta ktore kupujecie sa made in china :D noi ten dom w pl beztroski taki pewnie po babci ewentualne jakiejsc cioci lub mamie bo wiekszosc ludzi zmaga sie z kredytami przez cale zycie placac za swoje zazwyczaj male 4 katy wyobraz sobie sytuacje w ktorej macie 6 tys 2ke dzieci i kredyt za chate 300tys plus za dzialke np 80 -rowna sie wiazanie konca z koncem od pierwszego dopierwszego przez kolejne 30lat inna sprawa to ty wychowujesz dziecko przez 4 lata po tym okresie rodzi sie nastpne i znowu wskakujesz na macierzynski no chyba ze bedziecie oplacac nianie :) czyli 6/2 -3 tysiace jaki z tego wniosek wystarczy nie miec w pl dzieci i mozna wiesc calkiemprzywoite zycie hehe ja nie mowie zewanglii jest super bo nie jest ale mam ta swiadomosc ze nigdzie nie jest kolorowo a tym bardziej w pl w kraju z ktorego doslownie sp ...lily miliony a ludzie tutaj lubia zakladac rozowe okulary zwlaszcza przed powrotem do polandii hehe :) szkoda ze te slynne zdanie "lepiej u siebie za mniejsze pieniadze" nie przyswiecalo im w czasie kiedy uciekali z pl sie dorabiac teraz po 10latac sa oswieceni wracaja do pl madrzyc sie przed calym narodem hehe

Gość gość
w anglii jakos nie widac czechow za duzo niemcow holendrow czy innnych nacji za to polakow rumunow i blugarow od groma hmm ciekawe czy ma to zwiazek z krajem pochodzenia ewentualnie nastrojami spolecznymi polityka panstwa ...nie na pewno nie :D

Gość gość
gość dziś zarabiacie 6 tysiecy lacznie i waszym problem jest zmiana auta co 3 lata? buhaa chyba z uzywanego na uzywane ...no chyba z auta ktore kupujecie sa made in china smiech.gif noi ten dom w pl beztroski taki pewnie po babci ewentualne jakiejsc cioci lub mamie bo wiekszosc ludzi zmaga sie z kredytami przez cale zycie placac za swoje zazwyczaj male 4 katy wyobraz sobie sytuacje w ktorej macie 6 tys 2ke dzieci i kredyt za chate 300tys plus za dzialke np 80 -rowna sie wiazanie konca z koncem od pierwszego dopierwszego przez kolejne 30lat >>> dlaczego prymitywna istoto podważasz to co piszę i to jak żyję ? :) skoro nie wiesz nie wypisuj swych złośliwych bredni bo to tylko świadczy jeszcze bardziej jak syfiaste musiało być i jest nadal twoje życie :) dom mam nowo wybudowany , samochód zawsze kupujemy 3 letni to chyba nie jest źle? zwłaszcza że większość ludzi mieszkających w UK jeżdżą starymi strychninami :) jeździmy na urlopy dwa razy do roku praktycznie całą Europę mamy zwiedzoną w brudnym paskudnym UK też byliśmy napatrzyliśmy się jak większość z was tam żyje , zaledwie 20% Polaków tam mieszkających żyje na średnim poziomie cała reszta lepiej się nie wypowiadać bo wstyd :) dzieci mamy jedno i na tym poprzestaniemy :) żyje nam się dobrze a co najważniejsze spokojnie i w pięknym miejscu :) żal cię ściska ? no cóż nie każdy musi żyć na twoim poziomie :)

Gość gość
Ty syfiasta, posrana szmato. Kobieta spłaca piękny domek a ty w uku spłacasz dożywotnio stodole z pluskwami i szczurami. Po twoim poście od razu mozna wywnioskować, ze jestes z polskiej patologii, ktora nic w zyciu nie miała. Teraz syfie cieszysz sie, bo w uku masz na syfiasty pokój i fasolkę z puszki. Pyerdolony smiec.

Gość gość
Ta gościowi co krytykuje zycie w PL, to jakas niespełniona dziewica. Widac od razu, ze faceta nie miała w zyciu.

Gość gość
Tak, bo krytyka PL zalezy od stopnia zuzycia i ilośc facetów w zyciu :D Co to ma do rzeczy ? xx Do pani z domkiem, męzem 1 dzieckiem i 6 tys. miesięcznie.. A ten domek to na jakiejs wsi ? Czy w malutkim miasteczku ? mama i teściowa podrzucaja siaty produktów rolnych czy mieszkaja z wami ? 6 tysiaków dla rodziny w duzym miescie, nawet jak ma swój dom, to nedza :D Nie mówiąc o dzieciach. Czy ty myslisz , ze nikt nie ma domów, dzieci , samochodu i nie wie jakie sa koszty utrzymania, jakie zycia na luznym, swobodnym poziomie ? Skoro ci na wszystko starcza i jestes happy , super ! :) Dla innych te 6 tys. to grosze, bo nie pozwalaja zyc na poziomie do jakiego sie przywyklo i jaki chce sie utrzymac. Pewnie, ze 6 tys. wystarczy na fajne zycie w np. Małdytach (podolsztynska wies ) , ale to grosze na zycie np. w Trójmiescie..

Gość gość
Ty głupia pisdo a jak ty żyjesz w uku za 1000 funtów. No pochwal się emigracyjny śmieciu. Masz tylko iPhone I stertę zdjęć z wycieczek do Egiptu. Mój kumpel ma 4 tysiące na trzyosobowe rodzinę w pl, wybudowany pensjonat za 750 tys an kredyt, który sam się spłaca i jeszcze mu z tego zostajE. Wycieczki raz w roku. pal gumy emigracyjny śmieciu z UKa.

Gość gość
Zobaczcie jaka wyszczekana,. Sama w uku siedzi mając góra 3, 4 tysięcy na rodzinę, spłaca kredyt dożywotnio za zapluskowiona, domopodobna stodole, dzieci chodzą do podrzednych publicznych szkół, jakaś tania wycieczka od czasu do czasu i ogólnie życie towarzyskie na kafeterii. Jakie to życie na poziomie, ty działu zasrany? Ty z gófna wyjechałas i dl ciebie fasolka z puszki to rarytas. Rzygać się chce na ten syf.

Gość gość
Czyli co zarabiacie razem 6kola i macie juz splacony wybudowany nowy dom a do tego co 3 lata zmieniacie auto na 3 latka? Haha cos tu sie kupy nie trzyma ;) za duzo tego dobrobytu jak na 6 tys ... ;) Gosc ma pensjonat nad morzem ktory kosztowal 750tys z kredytem milion w gore plus dzialka minimum 200tys i do tego ma rodzine na utrzymaniu hehe ciekawe kto mu dal kredyt bo za 4tys minus koszty zycia w plto byloby go stac na mieszkanie 2 moze 3 pokojowe w bloku za 200-300 tys Mam jakies wrazenie ze te posty tojednaita sama osoba z bardzowybujala wyobraznia ;)

Gość gość
Ty glupku, koszty z wynajmu pokoi wliczył jako potencjalny dochód. Dodatkowo w pensjonacie prowadzi bar i restauracje. Ty to widać gófno wiesz. Domy w pl ludzie budują mając 4 tysiące dochodu i zapewniam cię śmieciu lepiej żyją niż ty Emigracyjna nieMoto.

Gość gość
z tymi prymitywami zawistnymi z UK nie ma o czym dyskutować jak widać :O traaagedia ! powiem tylko jedno , to że ty jeden z drugim żyjesz jak zero nie znaczy że każdy musi tak żyć ! nie będę się tłumaczyć komuś kogo na oczy nie widziałam co mam i jak żyję ! ale jedno już wiem doskonale to co widzieliśmy będąc w UK na urlopie , całkowicie się zgadza !!! aż wstyd opisywać to jak żyją tam Polacy którzy tu szczekają jak psy ! dzięki bogu że nie muszę się poniewierać za parę groszy wśród takich ludzi jak wy ! i do wiadomości !!! żyje mi się baaardzo dobrze spokojnie i mam czas na życie , a wy? ;)

Gość gość
a my coz ...mozemy ci tylko zazdroscic nowego domu bez kredytu zmiany auta co trzy lata a to wszystko z pensji 6tys zl hehe :D moze oprocz anglii na kierunek wakacji obierasz sobie jeszcze np dubaj to by tlumaczylo przynajmniej skad macie nowy dom skoro nie po babci mamie oplacacie tylko rachunki czyli kredytu nie macie normalnie jakies czary mary chyba wroce jutro do pl znajde pracce za 3 tys zone ktora zarabia tyle samo i dom spadnie nam z nieba ! lol

Gość gość
aa wliczyl nieistniejace pokoje w przychod haha dobre dobre no usmialem sie nie powiem smieszne to bylo :D bar i restauracja kolejne 100tys minimum czyli zaraz uzbiera nam sie 1.5mln zl dlugu na zarobik 4 tys /miesiac do tego pewnie jeszcze rodzina haha wesolo sie zrobilo naprawde pozytywnie tak sie sklada debilku jeden ze mam znajomych z takim pensjonatem nad morzem ze smazalnia ryb obok i wszystkie koszta zanizylemprawie do polowy bo zakup dzialki pod pensjonat w odpowiednim miejcu czyli do 1- 2 gdzie jeszcze ktos bedzie sie chcial wprowadzic to koszt 300-500 tys zl pensjonat 18pokojowy 1mln zl a gdzie czyli 1.5 mln to jest takie minimum minimum do oddania ale jestes za tepy zeby o tym wiedziec wydaje ci sie tylko ze cos wiesz bo znajomy ci tak powiedzial moze zapomnial dodac ze pol rodziny mu pomoglo? no i ten przyklad :D tak jakby kazdy przecietny czlowiek w pl mogl miec pensjonat za 1,5mln zl jamam np wiekszosc znajomychh zarabiajacych do 2,5tys x dwa z zarobkami ich dziewczyn i maja kredyty za male mieszkankaw blokach na 30lat jestes debilem jesli myslisz ze dostal kredyt na te inwestycje w takiej kwocie za 4 tys... moi znajomi sprzedalidwa domy zeby postawic taki pensjonat wlozyli oszczednosci calego zycia i poszli po kredyt 120tys na wykonczenie tego pensjonatu i przy emeryturach i dochodem syna na laczna wartosc 9tys zl netto mieli problem zeby go dostac bo chyba nie wiesz debilku na jakich warunkac przyznawane sa kredyty pod biznes plan bo w zyciu nie dostalby kredytu pod hipoteke na taka inwestycje jestes smiieszny napisales bzdure i sie pograzyles a wyzej masz same fakty

Gość gość
Gdzie ona napisała ze na dom bez kredytu ? 6 tysiecy to w PL dobre zarobki, na wszystko praktycznie starcza.Poza tym porównaj piękne domy Polakow w PL z waszymi zagrzybionymi ruderami w UK i Pal gumy matole.