Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wracajacy

2015 powrot do Polski z emigracji po ponad dziesieciu latach

Polecane posty

Gość gość
Żaden z moich znajomych po powrocie nie wrócił do UK. Nie wiem skąd w was zachwyt nad tym UK czy Niemcami. Wy chyba naprawdę jesteście tacy jak opisuje was ten koleś, co to wszystkich obraża. Chyba nie potraficie nic w życiu robić, że nie widzicie szansy dla siebie w PL. Ja tez juz niedługo wracam. Zostawiam w UK prace kierownika i będę pracować w biurze PZU. Pozdrawiam.

Gość gość
Wiesz, moze ludzie nie chca widziec szansy dla siebie w Pl , tylko po prostu ja miec ? Spokojnie sobie zyc, bez wiecznego zaciskania pasa i powtarzania ' bedzie lepiej "... Bo ile mozna ? przeciez ludzie najpierw próbuja ulozyc sobie zycie w PL, przynajmniej wiekszośc , a dopiero pózniej nastepuje decyzja o emigracji.. Jak juz człowiek chce po prostu pozyc , a nie tylko przetrwać.. Powodzenia w Pl i nie trac optymizmu :)

Gość gość
To dlaczego nie wyjechaliscie do innego miasta w PL, tylko chcieliście ulożyć sobie zycie w waszym miejscu zamieszkania? Przecież za granice nie wyjechaliscie do biednych regionów UK czy Niemiec, tylko do bogatych. Zapewniam was, ze w Polsce w dużych, bogatych miastach ludzie naprawdę żyją na poziomie. Pozdrawiam

Gość gość
Ale po co wyjeżdżać np z Sepolna do Bydgoszczy ? Mieszkanie trzeba wynajac to kosztuje , dzieci szkoly zmienić , to ja wole pojechać np do Francji .zmieniam wszystko i czegoś się naucze .polska rzeczywistość mnie przytlacza

Gość gość
Dlaczego wracam? Bo zarobilem kapuste, odlozylem, zainwestowalem. Wyjezdzilem sie i nazwiedzalem. Mam juz wszystko czego mi do szczescia trzeba, i poprostu wracam do siebie. Czy jest cos w tym dziwnego???

Gość gość
Przytłacza ci polska rzeczywistość, bo jesteś polskojezycznym smieciem, a po takich śmieciach Polacy depcza.

Gość gość
Jasne bo jestem smieciem- puknij sie w glowe ja mysle ze ludzie zostaja w Polsce bo dziedzicza po rodzicach mieszkania a boje sie ryzykowac. Jak sie nie ma startu za granica to trudno w ciemno jechac. Ja ciagle podziwiam kilku znajomych ktorzy prauja na dwie zmiany za 1400 zl i w polowie miesiaca pozyczaja kase- ale extra zycie. Jedyna ich atrakcja to picie piwa i wstawianie zdjec na fejsa jak super imprezuja. A ja sobie moge jechac gdzie chce co ciebie to obchodzi pajacu

Gość gość
Ja mam rower i tez moge jechac gdzie chce. Wielkie mi cos :D

Gość gość
głąb nie zrozumiał

Gość gość
Żyje temat ? My tez wracamy za kilka miesięcy, warto?nie planujemy "kariery" w uk , oszczędności + ciężka praca dadzą sukces.Zapewne 80% ludzi którzy to przeczytają to idiocie ale czekam na zdanie reszty co? jak? ich patenty i muki Wielu nie zrozumie ale lepiej być biednym wśród swoich, niż żyć na banicji..

Gość gość
Z Sępólna do Bydgoszczy się nie opłaca, ale do Gdańska, Poznania, Krakowa już bardziej, chociaz i tam życie kosztuje i trzeba umiec cos zrobić.

Gość gość
Na banicji? jak ktoś do tego tak podchodzi to może rzeczywiście lepiej wrócić. A może warto otworzyć umysł, nauczyć sie języka i otworzyć się na ludzi aby czuć sie dobrze tam gdzie się samemu wybrało miejsce do życia? Niestety niewielu tak potrafi..i albo żyją z przeświadczeniem wygnańca albo kogoś gorszego a przecież w rzeczywistości jest odwrotnie :) tylko silni są w stanie powalczyć w lepszy byt. I jednym i drugim życzę powodzenia.

Gość gość
Dodam że w tak wielokulturowym kraju jak UK naprawdę cięzko czuc sie obco. Pracuje na szpitalnym oddziale gdzie większość pracowników stanowią obcokrajowcy. I ktos mi powie dlaczego mam sie czuć gorsza od koleżanki/kolegi z Węgier,Słowacji, Czech, Rumunii, Indii czy Barbados.. Po prostu stanowimy różnorodny, ciekawy i zgrany team ;) I najważniejsze, szanujący sie nawzajem. Da się.

Gość gość
Pewnie, ze sie da ! Nie wiem skad w Polakach ten kompleks emigracji i banicji, gdy nie otaczaja sie ludzmi urodzonymi w PL.. Od razu czuja sie gorsi i glupsi niz sa naprawde i tworza bajki o wyobcowaniu i odrzuceniu..

Gość gość
ja naprawde nie rozumie.....skoro taka bieda,tak zle to skad ta otylosc wsrod ludzi,te laski wystrojone??.....wracajac do mentalnosci to skoro tu tak kazdy narzeka i tu sami dobrzy ,uprzejmi,to gdzie jestesmy wsrod tych zlych.....

Gość gość
gość dziś ja naprawde nie rozumie.....skoro taka bieda,tak zle to skad ta otylosc wsrod ludzi,te laski wystrojone??.....wracajac do mentalnosci to skoro tu tak kazdy narzeka i tu sami dobrzy ,uprzejmi,to gdzie jestesmy wsrod tych zlych..... xxx a gdzie ta otyłość która według ciebie ma wiele wspólnego z hmm dobrobytem ? jakie laski wystrojone ?że niby gdzie ?

Gość gość
to sie zgodze ze laski w Polsce wystrojone, zawsze ja przyjezdzam do Poslki to ta ilosc tapety w ciagu dnia u kobiet i odpicowanie sie a nastepnie przemarsz p galeriach mnie zadziwia no ale to ta polska mentalnosc- co ludzie powiedza i zeby sie dowartosciowac a otylosc to z biedy bo sie ne jada zdrowo

Gość gość
cytuje goscia Żaden z moich znajomych po powrocie nie wrócił do UK. Nie wiem skąd w was zachwyt nad tym UK czy Niemcami. Wy chyba naprawdę jesteście tacy jak opisuje was ten koleś, co to wszystkich obraża. Chyba nie potraficie nic w życiu robić, że nie widzicie szansy dla siebie w PL. Ja tez juz niedługo wracam. Zostawiam w UK prace kierownika i będę pracować w biurze PZU. Pozdrawiam. haha w biurze PZU? To na pewno jaks franczyza bo w odzialach glownych stolki obsadzone, a we franczyzie to kokosow nie zarobisz i kyo wie jak to sie skonczy

Gość gość
Polecam w takiej sytuacji pomoc tarocistki . Ja systematycznie korzystam w sprawach pracy, uczuciowych a nawet intymnych. Napisala mi o tym gdzie powinnam szukac pracy i znalazlam w tym miejscu o ktorym napisala.Odpowiada konkretnie na pytania i nie musze dlugo czekac na odpowiedzi. Maksymalnie do 24godzin. Jestem megazadowolona tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
gość dziś to sie zgodze ze laski w Polsce wystrojone, zawsze ja przyjezdzam do Poslki to ta ilosc tapety w ciagu dnia u kobiet i odpicowanie sie a nastepnie przemarsz p galeriach mnie zadziwia no ale to ta polska mentalnosc- co ludzie powiedza i zeby sie dowartosciowac a otylosc to z biedy bo sie ne jada zdrowo xxx jak widać masz zdrowo nakopane pod deklem oraz zawiść i zazdrość zieje z twego miernego postu :) Dziewczyny w Polsce są zadbane , ładne i dbają o siebie i chwała im za to ! Dość już się napatrzyłem na grube obleśne flejtuchowate niemki angielki czy krowy skandynawskie :) Otyłość ? Dzięki Bogu , chociaż Polskę zalewają produkty z syfiastego zachodu to jeszcze nie jest z nami tak źle jak w UK czy DE czy NL !!! Jak się całkiem pozbędziemy tego góffnnna jakie żrą anglicy i niemcy to będziemy o wiele zdrowsi :) Ale otyłych ludzi z biedy ? hmmm to ja nie widziałem :D Za to otyłych ludzi z lenistwa niedbalstwa niechlujstwa i nudnego codziennego życia ograniczającego się do pracy i siedzenia przed tv , bardzo wielu - w UK DE NL i całej Skandynawii :)

Gość gość
sama sobie bijesz brawo pewnie gość dziś za te dziecinna i obrazajaca innych wypowiedz co? Poza tym po co piszesz jako facet? twoje teksty typu nakapane pod deklem xxx syfiaste produkty xxxx Dość już się napatrzyłem na grube obleśne flejtuchowate niemki angielki czy krowy skandynawskie usmiech.gif to widze ze sporo na swiecie bywalas? To nie zgadza mi sie z twoja dziecinada ktora teraz zaprezentowlas wszyscy wiedza jak wygladaja babki w innych krajach, bardzo ciekawe, bo w Polsce akurat nie sa bardziej zadbane to np nazywasz zadbaniem??? http://uniface.pl/galeria/slicznotki-z-facebooka_g3325 http://uniface.pl/galeria/slicznotki-z-facebooka_g3325/foto_2 http://uniface.pl/galeria/slicznotki-z-facebooka_g3325/foto_3 http://www.wiocha.pl/309510,Dwie-slicznotki a poza tym siedzenie przy tv , na kafeterii i zrządzenie to przywilej akurat polskich pustakow takich jak ty jak nie mieszkam w wyzej wymienionych krajach , ktore tak doglebie zwiedzilas , ale tutaj babki sa zadbane i ludzie nie siedza przed tv

Gość gość
Zdziwiony , ze otylośc bierze sie z biedy ? :D W Macu jest tanio stac wiekszośc , a syf jaki tam serwuja widac pózniej na cialach ludzi w nim sie stołujacych. Zdrowa, eko zywnośc , o certyfikowanych producentów jest droga, drozsza niz big hamburger w Macu:P Do tego jeszcze dochodzi bieda umysłowa i obrazek gotowy :)

Gość gość
Polscy tez jedza podroby i pasztety a to kalorii ms ultum. Do tego dużo słodyczy , no i alkohol, który w Poksce leje się strumieniami. Narodowy sport to podnoszenie puszek z tsndetnym piwem

Gość gość
a poza tym siedzenie przy tv , na kafeterii i zrządzenie to przywilej akurat polskich pustakow takich jak ty jak nie mieszkam w wyzej wymienionych krajach , ktore tak doglebie zwiedzilas , ale tutaj babki sa zadbane i ludzie nie siedza przed tv xxx pustakiem i to jak widać mocno walniętym tandetnym zerem to jesteś ty emigrantko z bożej łaski :) takie jak ty zera się nie liczą w ogóle w jakiejkolwiek dyskusji :) nikt takiego zera nie bierze pod uwagę :) siedź tam gdzie siedzisz i pisz najlepiej z tymi którym usługujesz :) po co ci Polskie fora ?? żebyś się dziadówo mogła dowartościować ? czy ponabijać ? czy ulżyć sobie ? ty syfie tani ...brak słów na takie coś jak ty !

Gość gość
Mam nadzieje ze to moje ostatnie lato tutaj. Nie moge juz sie doczekac kiedy w koncu stad zjade na stale. Pozdro wszystkim powracajacym.

Gość gość
gość dziś i ten kolejny wpis to twoj co? Jakis ty musisz byc zerem piszac takie cos cytuje xxx pustakiem i to jak widać mocno walniętym tandetnym zerem to jesteś ty emigrantko z bożej łaski usmiech.gif takie jak ty zera się nie liczą w ogóle w jakiejkolwiek dyskusji usmiech.gif nikt takiego zera nie bierze pod uwagę usmiech.gif siedź tam gdzie siedzisz i pisz najlepiej z tymi którym usługujesz usmiech.gif po co ci Polskie fora ?? żebyś się dziadówo mogła dowartościować ? czy ponabijać ? czy ulżyć sobie ? ty syfie tani ...brak słów na takie coś jak ty ! jak to po co mi polskie fora? Bo jets dla Polakow? dwine to? Nie pochodze z zapijaczonej wsi tylko z Sopotu tempa dzido! Poza tym ty mnei absolutnie brac pod uwage nei musiz, to ja sie pytam po co wchodzisz na to forum, Zeby swoje zalosne madrosci tutaj wrzucac? To ty jestes zerem bo albo tobie sier w Polsce nei wiedzie albo na emigracji sie nie udalo; Ja w Polsce skonczylam studia i mialam dobra prace a na emigracji- nie w UK tempa dzido- radze sobie jeszcze lepiej: A co zobacze i co przezyje to ty tego dziecino nawet nie jestes w stanie sobie wyobrazic : Ciesz sie ze jest dobra pogoda w Polsce, kup sobie zubra lub inne tandetne piwko i wypij zdrowie tych co wyjechali z tej wspanialej Polski:

Gość gość
ty tania zerówo jesteś żałosnym dnem :) i nikim nikim pusta ladacznico :D

Gość gość
Ha ha, czy ta twoim Daniem tania ladacznica nie zauważyła jednak ze ty jesteś nikim ? Prymitywny gościu wzywający ludzi od zera , wielu Polakow mieszka w całej Europie , nie tylko w UK.są tacy którzy cos osiągnęli i nie chcą wracać o kazdybma do yrgovpraeo. Gdyby mężowie tych kobiet cie dorwali to by nie było z ciebie co zbierać. Proponuje wizytę u psychiatry bo te tematy z żółcią jak nicvty zakladssz .czas się leczyć