Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

filtrowanie wstępne ogólnodostępne

Polecane posty

6 maja – Święto Gwardii Szwajcarskiej (Watykan) Ale też imieniny obchodzą; Filip, Jakub, Jan a przysłowie mówi że „Na świętego Filipa jeśli deszcz rzęsisty, będzie plon dobry i czysty” a u mnie właśnie rzęsisty deszcz, czyli jest nadzieja że mój trud nie pójdzie na marne :D

Korzystając z okazji że nie mogę ogródkować dziś, to może pomieszam trochę w garach, zrobię jakiś gulasz z większej ilości mięska:D Chodzi mi po głowie taka rolada boczkowa, może też się skuszę, a chyba też upiekę chlebuś, bo tego z niedzieli przecież już nie ma:D Życzę wszystkim dobrego nastroju przez cały dzień🌼

Dzień dobry :) o Cześć Ferdzi :) saama jestem wystarczająco wkurzona na siebie :-O mam dobrą nauczkę. Teraz piszę jeszcze z laptopa bo dopiero włączyłam. Wyczaiłam jak można wejść na kafe mimo, że Firefoks nie może się połączyć z serwerem. Ale wspomniane przez Ciebie g/ów/na tak mi już grasują, że za chwilę laptop się rozgrzeje i zgaśnie :( Syn wczoraj chciał co nieco odinstalować ale sprawdził, że procesor jest zajęty w 100% i gdzie się nie ruszył było pełno upierdliwego badziewia, laptop się w końcu sam wyłączył. Stwierdziliśmy, że zrobimy go od nowa. Może dzisiaj coś zacznie. A ten Eset Noda teraz Ci wgrali ?

piszę po kawałku bo może w każdej chwili zgasnąć... u mnie w nocy padało ale burzy nie słyszałam, chyba nie było bo nikt nie słyszał. Muzyczkę odsłucham na telefonie, dzięki:) za herbatkę również dziękuję, dzisiaj z szałwią bo znów mnie wirus atakuje:-O i mam "gruźliczy" kaszel. ale wykorzystałam to i poszłam na L-4. Dopiero we wtorek do pracy.

heh...już z telefonu bo laptop zgasL. Saam :) wracając do wczoraj to ja w zeszłym roku gdy byłam na wakacjach wchodziłam przez telefon do banku sprawdzać stan kasy :D i nic złego się nie stało. Ale nie miałam jeszcze Opery. W pracy też ludzie przy kasie robią w telefonie przelewy z konta na konto gdy karta nie przechodzi w terminalu.

Dzien Doby 🖐️ Wiecie ,wstalam taka oszolomiona ,zalekniona i jeszcze dochodze . Lapie lepsze chwile i wstaje aby cos zrobic .Tak wiec przy okazji zlego samopoczucia mam gimnastyke ,siad w fotelu ,podbieg (akurat do kuchni ,znow siad ,podbieg do sypialni ,siad i znow do kuchni :-) .Naprawdwe tak mam co jaklis czas .Tym sposobem gotuje juz zupe grzybowa na zeberkach oczywiscie :-). Ferdzi ,herbatka aromatyczna ,bardzo dobra ,dzieki ,ale teraz zrobilam sobie kawe ,bo zle na oczy widze . Musze po poludniu jechac do lekarza rodzinnego po skierowania na badania laboratoryjne ,mysle ,ze tm razem nie bede siedziala 5 godzin pod gabinetem . Dobrego Dnia 🌻 U mnie cieplo i slonecznie

Kurcze ,coraz czesciej moj laptop gubi literki

Calinessa, przykro mi, że aż tak zawaliłaś sobie kompa:( Pewnie nie ma innej rady, tylko zainstalować nowy system. Tak, w serwisie wgrano mi nowy system i zabezpieczyli Nodem, co skutkowało tym, że kiedy chciałam coś ściągnąć a była to potencjalnie niebezpieczna strona, to odmawiał wykonania. Wydawało mi się nawet, że nic nie pozwoli mi ściągnąć, no ale po konsultacji z serwisantem, dowiedziałam się, gdzie mam ściągać a skąd nie ściągać. Piszesz, że jesteś kaszląca ? kurcze, czy nie uważasz, że coś za często łapią Cię te przeziębienia? Przecież używasz zdrowe suplementy, czy może one nic nie dają, czy może Ty się narażasz jakoś wyjątkowo. Może przez jazdę rowerkiem w różnych temperaturach i nie odpowiednio ubrana ? Życzę Ci lekkiego oddechu, bez kaszlu i pełnego relaksu na L4. Daa, czyżby u Ciebie też niskie ciśnienie ? Przecież nie zmuszam Cię kochana, do picia tylko i wyłącznie herbatki z pokrzywy( sama chciałaś :P) ale kawusię zrobiłam przecież dla wszystkich, więc też możesz po nią sięgnąć. Mam nadzieję, że po wypiciu kawy, szybciej dojdziesz do równowagi i nie będziesz już siadać i biegać na zmianę, tylko zyskasz pion. Wierzę, że tym razem nie będziesz musiała czekać u lekarza tak długo , tylko dlaczego nie wypisał Ci skierowania, kiedy byłaś ostatnio? Dziś rano próbowałam zarejestrować telefonicznie mamę do lekarza na popołudniu i co? ....o 7 30 już nie było bloczków normalnie masakra. Musi żonkil w piątek przed pracą , podjechać do ośrodka i osobiście ją zarejestrować, innego wyjście nie widzę:O

a jeszcze wrócę na moment do kursów komputerowych. Otóż jakieś 4 lata temu, skorzystałam z tego darmowego programu. Warunkiem była zgoda na miesięczny kurs psychologiczny. Oczywiście weszłam w to, bo bardzo chciałam nauczyć się robić prezentacje w PPsie. Kurs komputerowy trwał dokładnie tyle ile psychologiczny. Niestety, z komputerowego nie wyniosłam wiele. Fakt, że wiele już umiałam, potwierdziłam tylko swoją wiedzę, ale to na czym najbardziej mi zależało nadal dla mnie jest enigmą. Mimo moich próśb i nalegań o ten temat, poświęcono mu jedynie 1 godzinę, i to na ostatnich zajęciach. Bez zadań, prób i dokładnego omówienia:O Byłam i jestem do tej pory rozczarowana tym kursem. Jedynie kurs psychologiczny dał mi wiele. Tak że nawet jak Wam się uda zapisać na taki kurs, to nie liczcie za bardzo, że czegoś konkretnego tam się nauczycie. Chociaż, jak się tak zastanowię, to może w dużej mierze zależy to od wykładowcy. My mieliśmy takiego dupka gawędziarza. Najlepiej mu się gadało o d***e Maryni a nie o tym o czym powinien gadać. Dwa dni mieliśmy zastępstwo, był młody chłopak, można powiedzieć z" powołania" i on bardzo przystępnie tłumaczył, ale też wymagał i te najbardziej niekumate, przy nim coś zajarzyły. Więc może nie mam racji?

Ferdzi ,zapewne masz racje ,ja nie korzystalam z kursow ,jestem samoukiem ,co mi potrzeba to umiem .Jesli trzeba zrobic cos trudniejszego ,mam synow ktorzy sie tym zajmuja . Dzis nie spedze tylu godzin u lekarza bo to rodzinny i ide zawsze pod koniec godzin jego przyjmowania .Poprzednio bylam u onkologa . Jesli nie ma juz numerkow (u nas sa numerki :-p )to przyjmuje mnie poza numerkami . Myslalam ,ze mam niskie cisnienie i teraz zmierzylam i mam152/73 takze nie jest tragicznie ,bywa gorzej . Cal ,co bedziesz miala na obiadek :-)

dzień dobry ! :) l cześć Ferdzi 🌻 l hej Celinko 🌻 l witaj Danusiu 🌻 l Ferdzi nie odnalazła że dzisiaj także Dzień Melepety. Pewnie z tegoż powodu kręci się w pobliżu mnie pewien melepeta i absorbuje moją uwagę i czas. Trzeba to przetrzymać, chyba innej rady nie ma. l W sprawach komputrów to ja jestem też właśnie jestem melepeta i dlatego nie zabieram głosu. Chyba że chodzi o zlomowanie sprzętu to chętnie służę pomocą :classic_cool: l Tymczasem pora na kawę, zarówno topikową (o ile Danusia nie wypila) jak i realną (o ile czajnik zagotuje wodę bo coś dzisiaj szwankuje melepeta jeden) l udanego dnia wszystkim :) l l

Celinko :) jeżeli ktoś używa rozsądnie swojego telefonu (bank,wikipedia i prognoza pogody) to myślę że jest to bezpieczne narzędzie. W moim przypadku łatwiej wymienić gdzie mój aparat jeszcze nie zaglądał :p wolę więc zachować ostrożność. l l

Właśnie Ferdzi, ostatnio naczytałam się, że suplementy to ściema i przekonało mnie to na trochę. Przestałam zażywać od początku marca(zostawiłam tylko ten kojący nerwy) a bardziej skupiałam się na produktach żywnościowych które mi to zastąpią. No i niestety chyba się za bardzo rozpieściłam suplementami bo bez nich już zaliczyłam jeden megakatar i teraz znowu . A całą zimę i wcześniej zdrowiutka byłam :) Jutro lecę do salonu zamiast do apteki po naturalną wit.C i Vital O dla mojej grupy krwi i naturalną aspirynę(kora z wierzby). W aptece też są fajne suplementy ale one są pół na pół z chemią, której dosyć mamy wszędzie no i akurat tego co ja jem to nawet z chemią nie ma tylko wyłącznie chemiczne. Tak więc jak na razie nadal bedę nałogówką moich superfoodów :D Daa :) pewnie też już masz zamulony laptop, mój co chwila gubił literki tylko wyłapywałam to a te ostatnie sciąganie dołożyło mu ćwieka do trumny!

Trochę zazdroszcze Wam tego picia kawy ale jedynie co mnie w niej pociąga to zapach świeżo palonych ziaren kawy. Nie wiem dlaczego mi tak szkodzi gdy słyszę o jej zdrowotnych właściwościach. a może już mi nie szkodzi tylko o tym nie wiem ?

Saam ,jakzebym smiala spijac Twoja kawe ,no skadze :-) W moim kalendarzu nie widnieje dzien Melepaty ,nawet nie ma w internecie objasnienia takiego slowa .Chyba sobie wymysliles :-) Cal ,tak ,laptop juz wraca do poprzedniego stanu przed wyczyszczeniem ,choc jeszcze nie szumi .

kurcze, znowu zgasł a pisałam co mam na obiadek bo Daa pytała. Dzisiaj obiadek chorej mamci ugotowała córcia i jest to zupka pomidorowa z makaronem.

kurcze, znowu zgasł a pisałam co mam na obiadek bo Daa pytała. Dzisiaj obiadek chorej mamci ugotowała córcia i jest to zupka pomidorowa z makaronem.

Danusiu :) melepeta 😭 przeliteruj :D l l

Cal ,wzruszajace ,dobra corcia :-) Gdy wrocilam ze szpitala ,syn tez ugotowal u siebie zupe pomidorowa z ryzem (a ja nie moglam nawet patrzec na jedzenie ) i przywiozl .Siedzial przy mnie tak dlugo ,az troche zjadlam ,nawet mi smakowala,byla lepsza od moich pomidorowek :-)

Saam ,jednym slowem 'debil' :D

Ostatni raz wchodzę na wystygniętego laptopa. Zanim tu dotarłam minęło chyba z 15 minut i już jest gorący😭gorączkuje bidulek:( Chcę się wylogować i usunąć historię wyszukiwania zanim sam zgaśnie. A melepeta to pewnie coś coś między marudą a laikiem, co? czy tylko maruda?

czas mi dziś wyjątkowo szybko zapiernicza ale w piekarniku siedzą już chlebusie sztuk dwa :D a rolada boczkowa czeka na swoją kolej, by wskoczyć i też się upiec. Daa, tak się składa, że też jestem samoukiem komputerowym, no może od czasu do czasu na odległość pomagał mi syn, ale w większości do wszystkiego dochodziłam sama. Teraz jak patrzę wstecz, to śmiać mi się chce, jakie miałam straszne problemy, przeżywałam jako porażki, nie spałam w nocy, rozgryzałam temat, a teraz wiem że to co kiedyś było zagadką , dziś jest fraszką :D No ale to wszystko czas i praca z uporem muła - przecież muszę, przecież to się da:D Kurs jak pisałam na wiele mi się nie zdał, no może zapoznałam się z ekselem, ale uważam że też bardzo pobieżnie. Na szczęście go nie potrzebuję a tabelki zrobić można i w wordzie:D Saam, daj linka do tego tajnego kalendarza, bo w moich dwóch żaden melepeta nie stoi :P U mnie też na horyzoncie nie widać żadnego i dobrze, bo nie lubię jak mi ktoś przeszkadza, kiedy realizuję swoje plany. Calinessa, kawa na prawdę bardzo dobrze wpływa na nasz organizm, więc jeśli nie ma innych przeciwwskazań, to może spróbuj raz, a nóż rozsmakujesz się w tym cudownym napoju. Za to za oknem, bardzo nisko osadzone czarne chmury:O czyżby miał się sprawdzić czarny scenariusz pogodowy ? Miałam już kiedyś zapytać czy korzystaliście z tej stronki ? http://how-old.net/# Tu się wklepuje zdjęcie 1 osoby i po przetransferowaniu oblicza ile osoba na zdjęciu ma lat. Mnie wyszło że mam 47 :D:D zabawne, ale całkiem dobrze mi z taką wiedzą :P:D

no tak , pewnie nowa stronka. To jeszcze dopiszę do Calinessy , że fajnie mieć pod bokiem córkę, czy syna. Niestety jako że nie mam córki, a synowie daleko, pozostaje mi dogorywać w samotności w razie choroby 😭 Ty i Daa, szczęściary jesteście.

żonkil przyjechał, a ja jeszcze nie zrobiłam surówki

Dzwoniła do mnie Meri wprost z pociągu, jedzie do naszego City do lekarza i jednak pobędzie u dzieci kilka dni.

Przed chwila 'popelnilam 'ciasto ,babke :-) Syn dokonczyl sernik ,to ja wpadlam do szafek i z glowy szybko na 'oko 'powbijalam jajca ,powsypywalam maki i sie zastanawiam czy 1 szklanke czy 2 (teraz juz za pozno )itd ,cos mi sie zdaje ze za rzadkie to ciasto :-),bialo -czarne z jogurtem .Co ja zrobie jak lubie piec ,niekoniecznie je jesc .Do kawki popoludniowej sie skusze ,oby nie wyszedl zakalec :-) Ferdzi ,syna nie mam na co dzien ,ale ,ze miejscowy ,to czesto . Teraz musze zrobic oko :-) aby wygladac idac do lekarza :-)

Ferdzi :) gdy już będę miała laptopa na chodzie to przypomnę się o link do tej stronki. To która Ty jesteś na tej fotce co mi się otworzyła ? ta na plecach ? ;) Ja to mam odwrotnie bo na fotkach wyglądam starzej niż w rzeczywistości...i w sumie to też mnie cieszy że nie odwrotnie :D

Daa, Ty czarodziejko:D rachu ciachu i ciacho gotowe :D a ja się tyle nawyrabiałam (robotem:P) chlebusie , i chyba coś poszło nie tak, bo nie wyrosły jak trzeba a może wyrosły tylko spadły :O Zobaczę co w środku, kiedy wystygną. Ciekawe jak mi wyjdzie ta rolada, jak też będzie coś nie tak, to się już na dobre zeźlę Calinessa, tak myślę o tym Twoim lapku i dochodzę do wniosku, że skoro się przegrzewa, czyli procesor ma 100 % zajętości, to chyba synio za bardzo Ci nie pomoże zmianą systemu. Te objawy o których piszesz, często się dzieją w Acerach i to znaczy że system chłodzenia padł i niestety trzeba wymienić wentylator. Tak że chyba wizyta w serwisie będzie konieczna, obym się myliła.