Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletka Po to morderstwo dziecka niepoczetego

Polecane posty

Gość gość
Do rescator z 22:11 A to ztego, ze gdyby kiedyś tam Twoja matka wzieła tą tabletķę po gdy Ty byłś zarodkiem,to byś obumarła i dziś nie mogłabyś sobie tu o tym dyskutować.

Gość gość
Tytuł tematu to absurd nad absurdy. A brak starania się o dziecko czym jest?

Gość gość
a może zróbmy jeszcze zakaz masturbacji dla mężczyzn bo przecież przy jednym wytrysku bez celu popełniają ludobójstwo większe niż hitler

Gość gość
A to ztego, ze gdyby kiedyś tam Twoja matka wzieła tą tabletķę po gdy Ty byłś zarodkiem,to byś obumarła i dziś nie mogłabyś sobie tu o tym dyskutować. x moj ulubiony argument-z doopy wziety na zasadzie gdyby babcia miala wasy :) gdybym obumarla jako zarodek to by mnie nie bylo , myslisz pacanie ze siedzialabym teraz w niebie na chmurce i rozpaczala ze nie moge na kafe popisac??? TAK TO NIE DZIALA

Gość gość
merkaba nic takiego nie pisze w ulotce angielskiej. zmyślasz jak zwykle. co wy macie takie skłonności do kłamstwa? x nie czepiaj sie jej ona nie zmysla tylko bezmyslnie powtarza to co ksiadz i inne oszolomy powiedzialy

Gość gość
23:30 Ale argumentem zes zasunal/ela...normalnie jegi moc mnie powalila! A nie przyszlo Ci do glowy ze jest roznica miedzy kobietami ktore chca miec dziecko a tymi ktore calkowicie nie? Gdyby matka chciala to by to zrobila ale miala wybor to raz a dwa, ze to byla chciana ciaza. Bedac zarodkiem-bez mozgu i co najwazniejsze serca-raczej nic by mnie to nie obeszlo bo niby jak? Po wtore nie kazdy wierzy w zycie wieczne kleru.

Gość gość
A to ze ksieza sie onanizują i sperme wycierają w szmaty to niejest morderstwo poco sie wpier....ją lepiej chyba zjesc pigułkę niz zakopac dziecko w ogrodzie lub zamknąc w beczce ja wiem ze oni woleli by azeby niechciane dzieci oddawac zakonnica wtedy jest zamieszanie i nikt niewie kture dziecko jest zakonnicy a kture obce a i biznes sie kreci kasa za odwiedziny potecjalnych rodziców adopcyjnych biora zato pieniadze niby za poczestunek

"eee tam "nie akceptuje" może nie jest "za" ale kasiorę na tym trzepie bardzo dużą. mówię tu o tym "Samoswoj" niedawno pisał jaka kasiorę zarabia a teraz udaje głupiego " Nie ma jak malutka insynuacja, nikt nie sprawdzi, a wątpliwości zostaną. Trudno, ludzie obrzydliwi też są na tym świecie i mają prawo do życia, choć rzeczywiście przydałoby się opracować prawo eliminujące takich typasów.

"Ciąża zaczyna sie w momencie zagniezdzenia zarodka w macicy. Wiec srodek ktory temu zapobiega ciazy nie przerywa, . Natomiast rzeczywiście powoduje śmierć zarodka." Nam chodzi o ochronę życia człowieka, co mnie do cholery interesuje podtrzymanie ciąży, jak by było technologicznie (z akceptowalnym zaangażowaniem środków) możliwe transferowanie zarodka to by można te sprawy traktować rozdzielnie, ale takich rzeczy się nie robi. Ale łatwiej zabić niż ratować, to święta prawda.

"Zapomniałeś" o zabijaniu w obronie własnej, na przykład gdy ktos probuje uszkodzić twoje cialo, albo wlamac sie do twojego domu. W wielu krajach jest to bezkarne i chyba slusznie. " Tak jak powiedziałem, morderstwo potrafi być słuszne, ale tylko w obronie ważniejszego dobra, dla mnie jedynym dobrem w obronie którego można mordować jest życie. Jakoś nie pasuje mi do tej kategorii dóbr wartych zabicia czyjaś wygoda, kilka miesięcy niedogodności, unikniecie rozstępów na brzuch itd. - A przecież o tym piszemy, zabijamy człowieka bo nam przeszkadza w pierdołach, bo to nic nie kosztuje, bo wolno, bo potrafimy nie myśleć (oj, jak ja zawsze zazdrościłem ludziom bezmyślnym, o ile maja łatwiejsze życie)!!!

Gość gość
dziecko jest OD MOMENTU POCZĘCIA A NIE OD MOMENTU ZAGNIEŻDŻENIA SIĘ ZARODKA - zabijasz niezagnieżdżony zarodek = zabijasz dziecko!!!

Gość gość
Do RESCATOR 555 Napisz proszę co jest dla Ciebie uczuciem przeciwnym do miłości.

Gość gość
''A nie przyszlo Ci do glowy ze jest roznica miedzy kobietami ktore chca miec dziecko a tymi ktore calkowicie nie? '' Róznica jest, chcieć, a nie chcieć to oczywiście róznica. A czy Tobie nie przychodzi do głowy, że czy dziecko chciane czy nie chciane to wciąż dziecko i jeśli jest juz poczęte to ma prawo do życia i bycia kochanym. Jeśli połykasz taką tabletkę lub masz założoną spiralę, nie dajesz takiemu dziecku żadnej szansy, ale Wam przecież o to chodzi, prawda?

Gość gość
Myślmy o konsekwencjach. Jeśli nie udostępnijmy tabletki, to każde doniesienie o dzieciach przypalanych papierosami, torturowanych i gwałconych powinno poruszyć nasze sumienie. Bo będziemy w pewnym stopniu odpowiedzialni. Bo mogłoby do tego nie dojść, gdyby nie nasza "słuszna walka o życie". Słuszna? Moje sumienie nie pozwala mi walczyć z wolnym wyborem matki.

Gość gość
Wiesz taka matka każda matka ma wybór w tym (przepraszam,że tak dosadnie) czy rozkłada nogi przed ojcem tego dziecka czy nie.

Gość gość
ja tez jestem przeciw- trzeba zapewnic zajęcie pracownikom socjalnym oraz producentom beczek na kapustę :D

A nie lepiej perspektywę na urodzenie. I godne oddanie dziecka, przyzwoici opiekunowie łatwo się znajdą. Warto tylko pouczyć dewotów, by nie gnoili panien z brzuchami i kobiet oddających dziecko do adopcji - a z tym jakoś mamy problem.

Gość gość
Szkoda że tak ważny temat przybiera najczęściej jałowo -chałowy charakter!

No i oczywiście odrobina odpowiedzialności i konsekwencji przed, a jak trafi się wpadka, to można by od społeczeństwa wymagać propozycji na godne z tego wyjście. A nie zamykać kobietę matni i zmuszać do zbrodni (nawet jeśli kodeks karny tego nie penalizuje, jest to zbrodnia)

Gość gość
Ludzie zamiast pigułek "po'', spirali itp. nauczcie się kochać lub chociaż próbujcie kochac innych ludzi i byc za nich odpowiedzialni, tak jak Wy byście chcieli być kochanym i szanowanym.ŻEBY COS ZMIENIĆ NA TYM ŚWIECIE NA LEPSZE, TRZEBA ZACZĄĆ OD SIEBIE SAMEGO I SWOJEGO OTOCZENIA.

Gość gość
ten gość dziś cierpi na wtórny analfabetyzm idiotyzm i cholera c o jeszcze bo chyba na biologi spał

Gość gość
Takich jak ten gość jest tu więcej, o zgrozo !!!!

Gość gość
Całkowity zakaz walenia konia ! To morderstwo zbiorowe..

Gość gość
problem jest prosty do rozwiązania - pozwolić na dobrowolną sterylizację - myślę że około 20% reprodukcyjnych - chętnie by to zrobiła i uprawiała seks z partnerem bez kompletnie żadnego stresu - dla sporej części społeczeństwa płodność to problem a nie dar.

Gość gość
ślady na piasku We śnie szedłem brzegiem morza z Panem oglądając na ekranie nieba całą przeszłość mego życia. Po każdym z minionych dni zostawały na piasku dwa ślady mój i Pana. Czasem jednak widziałem tylko jeden ślad odciśnięty w najcięższych dniach mego życia. I rzekłem: “Panie postanowiłem iść zawsze z Tobą przyrzekłeś być zawsze ze mną; czemu zatem zostawiłeś mnie samego wtedy, gdy mi było tak ciężko?” Odrzekł Pan: “Wiesz synu, że Cię kocham i nigdy Cię nie opuściłem. W te dni, gdy widziałeś jeden tylko ślad ja niosłem Ciebie na moich ramionach.” anonim

Gość
>>Nam chodzi o ochronę życia człowieka, co mnie do cholery interesuje podtrzymanie ciąży, jak by było technologicznie (z akceptowalnym zaangażowaniem środków) możliwe transferowanie zarodka to by można te sprawy traktować rozdzielnie, ale takich rzeczy się nie robi. << Alez swietnie wiem o co wam chodzi ( a wlasciwie o co udajecie, ze wam chodzi, bo naprawde chodzi wam o ograniczanie seksu, szczegolnie pozamalzenskiego). Ale pytam po raz kolejny, dlaczego nie zadacie zakazu spiralki domacicznej, ktora ma wlasnie takie dzialanie jak tabletka PO, tyle, ze dziala caly czas?

Gość doc
tabletka ellaOne - polska nazwa Wanda1 nie zabija zadnego dziecka!!! nie dopuszcza do zagniezdzenia sie zarodka!

Gość
>>Tak jak powiedziałem, morderstwo potrafi być słuszne, ale tylko w obronie ważniejszego dobra, dla mnie jedynym dobrem w obronie którego można mordować jest życie. Jakoś nie pasuje mi do tej kategorii dóbr wartych zabicia czyjaś wygoda, kilka miesięcy niedogodności, unikniecie rozstępów na brzuch itd. - A przecież o tym piszemy, zabijamy człowieka bo nam przeszkadza w pierdołach, bo to nic nie kosztuje, bo wolno, bo potrafimy nie myśleć (oj, jak ja zawsze zazdrościłem ludziom bezmyślnym, o ile maja łatwiejsze życie)!!!<< Przede wszystkim mylisz pojecia: morderstwa z zabojstwem, ciekawe, czy to swiadczy o twojej umiejetnosci myslenia. Tak sie sklada, ze zarowno w przypadku spirali jaki i tabletki PO, kobieta po prostu nie wpuszcza do swojego brzucha "intruza". Tak jak ja nie wpuscil bym do swego domu cyganskiej rodziny, czy do swojego kraju uchodzcow-arabow. Moze ty i podobni jestescie altruistami i poswiecacie swoja prace i majatek, zeby pomagac wszelkim potrzebujacym. Ja jestem egoista, cudzego nie chce, a swojego nie dam. I rozumiem kobiety ktore nie chca poswiecac swojego ciala, dla kogos czy czegos, kto ich zdaniem nie jest tego warty. A prawo pozwala im na taki egoizm. No a wy zawsze mozecie zaoferowac kobiecie zdecydowanej na aborcje opieke i utrzymanie przez jakis czas, aby uratowac tak dla was cenne zycie. Ale robcie to za wlasne pieniadze, albo za pieniadze koscielne, a nie z moich podatkow.