Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletka Po to morderstwo dziecka niepoczetego

Polecane posty

Gość gość
nie mam żadnego szacunku dla ludzi o poglądach, które uważam za głupie, szkodliwe czy niebezpieczne i nie bedę udawać, że uważam takie osoby za mądre, a ich poglądy za tak samo dobre jak każde inne.. Nikt nie twierdzi, że hormony są zdrowe- tak samo antybiotyki są niezdrowe, mają mnóstwo skutków ubocznych, koncerny zarabiaja na nich kupę kasy, ale lepiej je wziąć niż umrzec na zapalenie płuc albo w sposób naturalny, bez ingerencji leków, przechodzić np kiłę:D Chwilowe rozchwianie równowagi hormonalnej, to dość niewielka cena za uniknięcie niechcianej ciąży i bilans zysków i strat dla zdrowia wychodzi zdecydowanie na korzyść zażycia tabletki- przestańcie się więc zasłaniać zdrowiem skoro chodzi wyłącznie o ideologię i reszta tych "argumentów", to tylko mydlenie oczu! [BTW to ciąża i poród, to doświadczenie znacznie bardziej wyniszczające dla organizmu niz jakakolwiek antykoncepcja hormonalna..] Dlaczego tak sie nie ekscytujecie np osobami, które leczą trądzik retinoidami- to jest dopiero szkodliwe, że hej, a jednak nikogo nie obchodzi i każdy uważa, że to sprawa osoby z trądzikiem czy chce ryzykować czy nie, a jak w grę wchodzą CUDZE gonady i macice, to już jest sprawa publiczna..

ciąża zmienia przykład agnieszka chylinska z brzydkiego kaczątka w piękna kobietę

Gość gość
a moją żonę zmieniła z szałowej kobiety w nieapetyczną żabę

Gość ryszardk
niedługo sprzedawcy kiełbasy zaczną kierować się wolnością sumienia przy jej sprzedaży, zastanawiając się czy akurat tej osobie mogą ją sprzedać. Trzeba było wybrać taki zawód, w którym nie ma potrzeby dokonywania moralnych wyborów. Czy jednak takie zawody istnieją?

Gość gość
no raczej nie ciąża ją zmieniła tylko makijaż, wlosy, inne ciuchy. moje koleżanki i ja tez chodzilyśmy w latach 90tych w glanach/martensach i burych swetrach, a teraz zadna tak nie wygląda. to sie nazywa zmiana stylu, a nie ciąża. a jak ciąża potrafi zniszczyc ciało i zdrowie, to mozna się tutaj dowiedzieć albo na ciążowym albo na pod forum o chirurgii plastycznej czy zdrowotnym..

Gość gość
Nie jestem przeciwniczką tychże tabletek, przyznam, że sama je raz wzięłam, ale dopuszczenie ich do obiegu bez recepty jest dla mnie głupotą. Na ogół nigdy nie było problemu z ich zdobyciem, trzeba było jedynie skonsultować się przed z lekarzem. Także jak najbardziej TAK dla tabletki PO, ale NIE dla tabletki PO bez recepty, bo 16 latki będą ją łykać co miesiąc. 🖐️

Gość gość
Najśmieszniejszy watek jaki ostatnio czytałam , poglądy raczej mało zróżnicowane i właściwie dwa obozy tylko ale i tak kilka perełek da się wyłuskać .W tym demokratycznym kraju , można wszystko pod warunkiem ,że pod publikę .Łatwiej dla ludzi albo bo co ludzie powiedzą .Jak która zechce kupić to i tak kupi legalnie czy nie .Jak zechce wyskrobać to znajdzie się ,,lekarz "który za kasę uciszy sumienie no ewentualnie się wyspowiada i po sprawie .Kiedy zaczyna się życie , kiedy komórka zmienia się w czująca istotę ?dla każdego w innym momencie .Dla jednej z chwila zapłodnienia dla innej dopiero po pierwszym kopnięciu , jeszcze dla innej po porodzie kiedy dziecko staje się tak realne że bardziej się nie da .Dla mnie opcja numer 2 rusza się znaczy się jest żywe .Mam nieco radykalne poglądy jeśli chodzi o potomstwo .I dość proste w zrozumieniu seks= dziecko =koszty moralne i materialne .Skoro jestem na tyle dojrzała ,żeby uprawiać seks to wiem czym taka zabawa może się zakończyć .Jeśli jednak seks to dla niektórych forma sportu to raczej nie są zainteresowani zbieraniem medali za każdym razem .ewentualnie jeśli maja na głowie tak ważne rzeczy jak zdobycie kolejnej flaszki to im tam wisi czy się w domu drze dzieciak z głodu czy nie , jak zdąży pożyć wystarczająco długo to mops zabierze a może jeszcze w tv pokażą każdy w końcu chce mieć swoje pięć minut .No ale kto by tam sobie zawracał głowę , bezdomnymi dziećmi , czy sprzedawanymi na czarnym rynku dla pedofilów czy na organy do przeszczepów , porzuconych , zakatowanych, zagłodzonych , poczętych przez przypadek albo z gwałtu.Naprawdę są kobiety zdolne pokochać owoc przemocy ? A może jeszcze wybaczają sprawcy odszukują go on wali skruchę biorą ślub kościelny i żyją długo i szczęśliwie .Naprawdę przy tym wszystkim jedna pigułka to naprawdę dzieło szatana ile ona sprowadzi cnotliwych dotąd panienek gimnazjalistek na złą drogę ile mężatek zdeprawuje ile kobiet popchnie na drogę grzechu .Masakra .Ogarnijcie się .Nie chce nie biorę bo takie mam poglądy .A wybór jest prosty .Bo można wybrać między nie chce bo nie chcę .Seks jest dla ludzi i może w wybujałych fantazjach ma służyć jedynie prokreacji co ma się nijak do normalnego życia .Człowiek ma rozum i wolna wole aby mógł dokonywać wyborów a nie aby je dokonywano za niego .Ten nasz rząd niech znajdzie sobie inny sposób na odwrócenie uwagi ludu od wydarzeń w kraju niż kiepska sensacja rodem z telenoweli a kobiety niech mają wybór .Bo to ich d...py , to one wszystko biorą na siebie i to one w większości przypadków ponoszą konsekwencje decyzji o urodzeniu dziecka .A wiecie co tak mi wpadło przy okazji do głowy ,ze mniej panów by się zmywało po zmajstrowaniu pociechy gdyby to z nimi ono zostawało a mamusia przyszła by piękna pachnąca i raz w miesiącu wysłałaby może 20 zł na poczet alimentów .To jest myśl .Jak mnie mój chłop na odciski nadepnie to tak zrobię a jak odchowa to wniosek o przekazanie opieki bo niewydolny wychowawczo i można żyć.się rozmarzyłam . Podsumowując wara komu od gara jak za zupę nie płaci .Moja d...pa moje sumienie, mój wybór .I tyle w temacie

Gość gość
A jaki wybór ma to poczęte dziecko?Znów racjonalizowanie- jesli mi pasuje,urodzę, jeśli nie, to zawsze znajdzie się metoda, żeby się go pozbyć, bo to przecież'' moja d...a i moje życie''.

Poglądy poglądami Niemniej fakty pozostają faktami: PIGUŁKA PO JEST ŚRODKIEM WCZESNOPORONNYM !!! BO tylko taki może wykazać skuteczność po 2-3h po stosunku ( czyli do czasu, kiedy plemniki już na pewno są przy oocycie) I wszelką dyskusję wypada toczyć tylko z taką wiedzą, wszystko co neguje ten fakt to po prostu kłamstwo. A kiedy i jak można, a kiedy nie można celowo zabić człowieka, a dyskutujcie do woli, pozostaje to morderstwem.

Gość gość
Prawda jest taka, że nikt nie ma pewności czy ta komórka jajowa na drugi dzien rano nie jest zapłodniona.jest na to 50% szans... a wy uważacie, że nie! Jasnowidze, czy co??? To w jaki sposób zabijasz nie ma znaczenia.... jesteś morderczynią. Zakładając, że weźmiesz tę pigułkę kilka razy w roku, to przez kilka lat, trochę się uzbiera... może lepiej zabezpieczyć się przed, a jeśli i tak zajdziesz w ciąże to na swoj2 barki i ponieś konsekwencje swojego działania....

Gość gość
Do gościa z 9:33 Zgadzam się z tym w100%.

Gość gość
Do rescator 555 W przyrodzie nic nie ginie, prędzej czy pózniej rachunki się wyrównają, na tym czy już na tamtym świecie.

Gość gość
tylko, że tamten świat nie istnieje

Gość gość
To kwestia Twoich przekonań.

Gość gość
Nie rozumiem po co w ogole rozstrząsać ten temat? :O co wam to da? Ok są kobiety, dla których te tabletki są ok i będą je brać. Są też kobiety dla których to morderstwo. No ale co z tego wynika? Po co się wtrącać w życie innych? Nie chcesz brać tabletek, to ich nie bierz, ale co cie obchodzi co robią inne kobiety? To nie jest wasza sprawa. Każdy robi to co mu pasuje i nie rozumiem po co jeszcze ta dyskusja tutaj się tak ciągnie.

Gość gość
to tylko u nas pieprznięte, chore psychiczne itp. osoby próbują na siłę uszczęśliwić innych swoimi poglądami,

Gość gość
jesteśmy wolnymi ludzmi i mamy prawo wyboru jestem za, a ci co tak głośno krzyczą przeciw to może trochę doczytają przeciwko czemu tak dokładnie protestują. Dlaczego chcecie cofnąć nas do średniowiecza .Lepiej wziąć tabletkę niż póżniej wyrzucić dziecko na śmietnik.A tak w ogóle to w Polsce mięć dzieci to prawdziwe wyzwanie nie jest to kraj sprzyjający rodzinie oj nie

Gość gość
A kto tu kogo na siłę przekonuje, na tym forum każdy może napisac co myśli i tyle. Według mnie jeśli widzę,że ktoś krzywdzi innego i nie reaguję, to poprostu na to przyzwalam. Kto nie potępia, ten przyzwala.

Gość gość
Decyzja o posiadaniu dziecka należy tylko do matki ;)

Gość gość
To w takim razie kobieta, która nie dba o siebie w ciąży i przypadkowo powoduje poronienie też morduje ?

Gość gość
Potępiasz? Zanim kogos potepisz, to wypadałoby wiedzieć coś więcej o tej osobie, jaką ma sytuację, ile ma lat itd. Jesli ktoś nie ma pieniędzy, nie ma mieszkania, itd, to zabronisz takiej osobie uzyć tabletki? W takim razie zaopiekujesz sie później jej dzieckiem, dasz jej pieniądze na jedzenie, zaoferujesz pokój u siebie w domu? NIE. Więc po co te krzyki? Potrafisz tylko gadać i nic poza tym, bo tak Ci jest wygodniej. Nie potępia się zachowania ludzi, kiedy się ich nie zna i nie wie się w jakiej są sytuacji.

Gość gość
nie zgadzam się,że to jest decyzja tylko kobiety,jak ludzie podejmują współżycie płciowe,to akurat zobowiązuje do wspólnego podejmowania takich decyzji nie mniej,nie uważam,że dostępność tabletki jest czymś złym,a jej stosowanie( w sytuacjach rozumiem awaryjnych) grzechem ciężkim jak ogłosił episkopat,bo grzechem jest też obżarstwo, pijaństwo, pedofilia, poruszanie się innym środkiem transportu niż osiołek.... Tego wszystkiego nauczał mistrz ,a kler ma to w dalekim poważaniu

kobieta przypadkowo powoduje poronienie też morduje ? a jak można przypadkowo poronić poronienie jest tylko samoistne celowe to już aborcja

Gość gość
samoistne to sprawa Boga. czyli nie samoistne tylko celowe. czyli morderstwo. merkaba twierdzi, że Bóg morduje. antykatolik!

Jak nie dba o siebie, to trochę jak prowadzenie po pijanemu: "... jakoś tak zrobił się wypadek, ale ja nie chciałem...."

Gość gość
merkaba powinna bardziej dbać o siebie.masz racje

Wzięcie pigułki PO to jak wrzucenie granatu do pokoju gdzie mogą (choć nie muszą) być ludzie, ktos widzi jakąś różnię? - czy wrzucający taki granat jest winny śmierci tych co są w środku ? "....w końcu mogło tam nikogo nie być, a mnie zależy na tym, by tam właśnie nikogo nie było i jestem w tym skuteczny, gdzie tu morderstwo.."

Gość gość
katolicy to taka grupa ludzi która uwielbia innych poprawiać, pilnowac, wtrącac sie do życia innych ludzi, nakazywać i zakazywac, rozliczać, natomiast belki w swoich oczkach nie dostrzega

Wiesz, jeśli mordują ludzi, to jakoś mnie to tyka. Bo wolę piętnować zażywających pigułkę "PO" niż próbować zniechęcić polityków dbających o brak konkurencji komorami gazowymi, dala mnie to tylko kwestia skali, nie zasady, morderstwo jest morderstwem, a jedyne której jestem w stanie zaakceptować to gdy poniechanie jego grozi jeszcze większymi stratami ( w ludziach).

Gość gość
morderstwo? czy możesz mi podać paragraf z kodeksu karnego określającego zażycie pigułki "PO" za morderstwo i karającego za to więzieniem?