Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blondyneczka87

Implantacja zarodka, jakie miałyście objawy? kontynuacja

Polecane posty

Gość gość
up

dzięki Kamyczek za info. porozmawiam z nim, cykle mam raczej niedługie więc idąc 10dc powinno być tuż przed owulacją, najwyżej poproszę żeby przyjął mnie drugi raz i zobaczył czy pękł pęcherzyk.

Gość gość
Doris przepraszam jeśli to napiszę ale nie czytam was od początku jedynie parę stron... mam rozumieć że testy owulacyjne nie pokazują u Ciebie owulacji?

No właśnie nie pokazują, tzn. widać drugi pasek ale nie jest on tej samej barwy tylko zawsze jaśniejszy od testowego. W ostatnim cyklu test nie pokazał dwóch kresek nawet jak miałam plamienie owulacyjne więc myślałam, że to po prostu wina tanich, kichawych testów z allegro. A, raz w ciągu 3 cykli pokazał mi 2 równe kreski - jak zdychałam na grypę i miałam 39,5 stopnia temperatury więc nie wierzę za mocno w ich skuteczność.

Gość Evi1705
Paski owulacyjne w moim przypadku też były bez sensowne ale doczytałam później przy pco wyniki mogą być zakłamane... blondyneczka ja miałam progesteron ok a jednak miałam brać.... ktoś też po owu brał tutaj luteine czy duspathon ale nie pamiętam kto :-( to miało wspomóc ciałko i tyle.... jak Sie nie ma nic do stracenia to czemu nie :-)

tzn. chodzi mi o te tanie testy z allegro a nie testów owulacyjnych w ogóle

Evi no byc może tak jest z tym duphastonem, ja i tak go biore bo mam za niski a jak to jest jak ktos ma w normie to nie wiem, ale byc moze to kwestia tego ze przy clo jednak trzeba sie wspomóc progesteronem mimo ze jest w normie

Gość gość
Ja drugi raz stosuje testy owulacyjne, w pierwszym tylko raz pokazała się druga kreseczka i też jasniejsza. W drugim nie było wogóle 2 kreseczki ale wiedziałam że owulacja była przed testowaniem. Czy przy regularnych cyklach 30 dniowych jutro mogłabym spodziewać się II kreseczek na tescie ciazowym?:)Byłby to 28dc.Ale...wczoraj zrobiłam test i negatyw, czy wszystko już jasne?

u mnie nie ma potrzeby brać dupka bo progesteron mam w normie owulacja przebiegła prawidłowo wiec po co się faszerowac. a ostatecznie endo dziś miało 10 mm i było widoczne ładne cialko zolte. jestem szczęśliwa :-) ja chodzę prywatnie i byłam zdziwiona ze nic za monitoring nie płaciłam. byłam 3 razy dwa razy przed od 11 dc i dziś 1 po owulka byla 14 dc lub 15 dc. ale mam inny problem bo jeśli teraz się nie uda to daje nam 3 miesiące i mam przyjść na droznosc jajnikow ale chyba będę jednak musiała to przesunąć bo w czerwcu za rok będę miała slub a nie chial abym iść z dużym brzuchem. Boże żeby się teraz udało w tym cyklu :-) napewno zrobimy badania nasienia jakoś namowie mojego :-) jest ciężko nie myśleć ale gin powiedział ze nie może życie takie medyczne zawładnąć moim życiem ciągłym wyliczaniem wszystkiego :-)

ja używam testów owulacyjnych z allegro i mi za każdym razem pokazały dwie kreski i nawet teraz przy monitoringu tez zrobiłam dla pewności i idealnie pozytywny wyszedł w piątek wiec one dIalaja na mnie :-)

Gość Marta0912
Maomi, tak dokładnie w okolicach Świąt będzie się działo... ;)

Gość kamyczek85
Kurcze dziewczyny zepsul mi sie humor po tej wizycie jak lekarz powiedzial ze mam grube endo i raczej obstawia okres Kolejny cykl w plecy, meczace to strasznie Pozbawil mnie nadziei, w sobote planowana @

Doris jak ja chodzę prywatnie to płace 100 za wizytę a dzis powiedziała ze jak tylko zerknąć na usg i ustalić plan działania to 50 i tyle bede płacić tez za następne. Evi No wiem, ze słabe ale gin powiedziała ze jeszcze moze urosnąć do owulacji, ajak nie to mi da jakiś lek, którego nazwy oczywiście nie pamietam;) wyczytałam ze na endo jest dobre czerwone wytrawne wino i orzechy, wiec leżę teraz pod kocem i popijam winko;)

Gość Beatrice 27
**Justyneczka** aaaaaaa!!!!! Gratuluje Ci z calego serca:-) Tyle czekalas na te upragnione 2 kreseczki i w koncu sa :-) Strasznie sie ciesze :-) Zycze Ci teraz duuuuzo zdrowka :-* Dbaj o siebie i fasolinke. Buziaki od cioci i dwoch gwiazdeczek :-)

Gość Beatrice 27
**Justyneczka** aaaaaaa!!!!! Gratuluje Ci z calego serca:-) Tyle czekalas na te upragnione 2 kreseczki i w koncu sa :-) Strasznie sie ciesze :-) Zycze Ci teraz duuuuzo zdrowka :-* Dbaj o siebie i fasolinke. Buziaki od cioci i dwoch gwiazdeczek :-)

A co do testów owu to u mnie tez nie zdawały egzaminu, zawsze wychodziły pozytywne;) wiec jak dla mnie szkoda na nie kasy, ale wiem, ze sa dziewczyny, ktorym pomagają wyznaczyć dni płodne. Tak wiec na dwoj***abka wróżyła:)

sarilec dzieki za slowa otuchy:) Dzis mi kamień z serca spadł, byłam na wizycie drugiej i jest moja fasolka pojawiła sie!:) serduszko tez biło, malenstwo ma 12mm to 7 tydz i 3 dzien nawet sie ruszała moja kruszynka, nie wierzyłam gin mi pokazywał dwa razy, gdy wiercił sie maluszek. Juz jestem spokojna, gin powiedzial jak sa objawy ciązy to dobrze, im wiecej ich ma kobieta, tym maleństwo silniejsze. Gratuluje dwóch kreseczek Justyneczka, oraz witam nowe staraczki i trzymam kciuki. Gosciu ja stosowałam testy owu mi pomogly za pierwszym razem, wczesniej sama bez nich probowalam sie wbic w dni płodne i jakos nie wyszło. naomi u mnie z mdłosciami to tez róznie raz są cały dzien , a innego dnia brak, ale wracaja nastepnego dnia i sa częsciej jak ich nie ma.

Aneta a widzisz tak się martwilas kochana a tu wszystko wporzadku rosnijcie zdrowo :-* Beatrice co u ciebie jak się czujecie? który to tc? Kamyczek ale ja kiedyś słyszałam że jak endo jest grube to może być to @ albo ciaza niech ktoś mnie poprawi jak źle mowie. wiec może jednak nic straconego? iczozord co u was???? Baletka co tam u ciebie?

Nitka, ja również płacę za wizytę 100zł plus 50zł za usg więc 50zł za całość nie jest złą opcją :). No nic, mogę se gdybać a co i jak to okaże się w poniedziałek na wizycie. Agnieszka jeżeli chodzi o drożność jajowodów to mam dwie znajome, które starały się o dziecko, jedna 2 lata a druga 1,5 roku i po zabiegach bardzo szybko zostały mamami. Mój w tym tygodniu robi badania nasienia bo powiedział, że według tego co czytał to, że para nie może mieć dziecka procentowo w całej populacji rozkłada się 50/50 więc on nie będzie udawał, że go to może nie dotyczyć i idzie się zbadać.

agnieszka wiem nie potrzebnie zaczełam grzebać w necie nakręciłam się, że jednak może tak się zdażyc w moim przypadku, juz nic nie czytam powiedziałam sobie. miłego dnia wszystkim

Gość gość
A ja czekam niecierpliwie, co sie okaże w czwartek:)) powinnam dostać @.

Gość kamyczek85
Agnieszka jedziemy na dokladnie tym samym wozku, ginek powiedzial ze daje nam 2 miechy z monitoringiem, w dniach okoloowulacyjnych mamy przytulac sie dwa razy dziennie,Nie wiem czy moj to przetrwa. Tylko co z tych dwoch miesiecy jak my juz pol roku dzialamy i nic. Endo teraz mowil ze grube oczywiscie nie wyklucza ciazy ale stawia na okres i tym moja nadzieja prysla. Lekow zadnych nie da bo skoro owulacje sa z moich obserwacji to narazie nie bedzie mnie faszerowal Tylko teraz co mam w pracy sciemnic? Monitoring bedzie do poludnia a u mnie nie wiedza ze sie staram i raczej bym nie chciala mowic Oj nie sadzilam ze sprawy tak sie potocza , myslalm ze skoro juz mam jedno dziecko to nie bedzie problemu, ehhhhh

Kamyczku najciemniej ze masz jakies zabiegi/ rehabilitacje np na kręgosłup albo jakies masaże. Ja tak miałam i przesunęli mi godziny pracy tzn zaczynałam dwie godziny pózniej i dwie pózniej kończyłam, i tak przez tydzien:) moze Ci sie uda:)

kamyczek Nitka ma racje, mozna mowic ze zabiegi albo ze dentysta i ze kanalowe masz i wtedy mozna kilka razy zatruwac zeba bo nie chce sie zatruc:) ja mialam trutego 2 razy wiec byly 3 wizyty:) zawsze to jakas dodatkowa wymówka:)

Gość agnieszka5g
u mnie w pracy można się wypisać ale trzeba oczywiście odrobić. a u ciebie tak się nie da? no mamy podobnie tylko ja chyba będę mowila wszystko poprzesuwac z ciążą bo slub w drodze jak pisałam wyzej

Dziewczyny a bierzecie jakies wspomagacze? Endometrium nie daje mi spokoju i szukam:) wyczytałam ze bardzo ważne sa kwasy omega3 i magnez i pomagają budować endo. A poza tym omega 3 jest superważna dla przyszłych mam bo wplywa korzystnie na budowę mózgu fasolki. Ktoś cos?;)

Gość kamyczek85
Agnieszka tak czytalam ze masz slub , faktycznie koliduje, ale wiesz zawsze mozna isc w ciazy , ja szlam w piatym miesiacu hi hi Nitka w sumie to kierowniczka jest spoko, mysle ze jak cos dobrze sciemnie to mnie pusci, u nad jest zawsze duzo ludzi wiec musialabym za wczasu ludzi z glowa umawiac Nitka ja biore folik i pije magnez z wit d3, ponoc na endo winko i orzechy pomagaja, mi chyba nie trzeba skoro powiedzial ze grube, tez wczoraj na necie szukalam info na ten temat ale nic jednoznacznie nie wyczytalam Czekam na @ w sobote ma byc pipa jedna

Gość Evi1705
No moje wspomagacze to clo, duspathon, wtedy był inofolik ale myślę że zwykły kwas foliowy wystarczy :-) mi pomogło.... Agnieszka powiem tak, jak planujesz wielkie weselicho to ciąża może być problemem bo wiadomo każdy przechodzi inaczej ja nie widzę tego żebym miała mieć wesele z moim wiązadła i i pękającymi naczynkami i cieszę się że u mnie jest to tylko przyjęcie bo wiadomo nie ma tyle latania podczas przyjęcia....

No wesele będzie tak na 80 os. jeszcze jak bym była teraz w ciąży to bym na spokojnie urodziła ale jak bym zaszła lipiec sierpień to akurat bym była blisko porodu. jeszcze do 4 miesiąca mogłabym slub wziąść jak bym była w ciąży. wiec albo teraz albo dołożymy sraranka w taki. sensie ze bez wyliczeń i gina.