Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Uwolniony_wdzieczny

ODDECH SHREKA! KONTYNUACJA

Polecane posty

Go艣膰 Kielczanka 45

G贸ra Upppp

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Kielczanka 45

Ja zg艂asza艂am si臋 na maila i Pani sama do mnie zadzwoni艂a. Mam nie艣wie偶y oddech w samej tylko jamie ustnej, licz臋 bardzo na t膮 lamp臋.馃聽Poczytajcie o terapii fotodynamicznej, zaproszenie na badanie na pewno sami te偶 znajdziecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kielczanka 45

Telefon na Montelupich 4 w Krakowie: 607 317 621

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kielczanka 45

No chyba ja tylko mam halitoz臋 i tylko ja na topiku zosta艂am. Leczy si臋 kto艣 w Krakowie? Og艂oszenie o badaniu ukaza艂o si臋 17.10.2018 聽wiem od lekarki 偶e jest wielu pacjent贸w. Kto tam je藕dzi niech napisze czy warto. Musz臋 100 km przejecha膰聽馃槈

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Operetka

Czy stary topik b臋dzie dzia艂a艂?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kielczanka 45

Mo偶e jaki艣 inny topik dzia艂a i wszyscy tam pisz膮.馃き

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Butikowa

G贸ra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lost

Nie wiadomo czy temat wroci, zawsze wracal po dluzszej czy krotszej przerwie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielczanka45

Jestem ju偶 w domu po badaniu w Krakowie. Pomimo tego, 偶e chyba topik umar艂 na 艣wie偶o postanowi艂am napisa膰 jak by艂o.

1. Pierwsze by艂o badanie Oral Chrome, przez jedn膮 minut臋 trzyma艂am strzykawk臋 ciasno w ustach, po minucie pani wci膮gn臋艂a powietrze z mojej jamy ustnej do strzykawki, postawi艂a strzykawk臋 na urz膮dzeniu Oral chrome i czeka艂y艣my na wynik.

2. Pobrano ode mnie wymaz z tylnej grzbietowej cz臋艣ci j臋zyka do badania na bakterie.

3. Oczyszczono mi kamie艅 naz臋bny z dolnych przednich z臋b贸w, bo tam zgromadzi艂o si臋 go najwi臋cej. Troch臋 te偶 z g贸rnych przednich z臋b贸w.

4. Na koniec powt贸rzono jeszcze raz badanie Oral Chrome, gdy偶 pani powiedzia艂a 偶e za drugim razem zdarza si臋 troch臋 inny wynik, u mnie by艂 identyczny jak za pierwszym razem.

5. Dosta艂am wskaz贸wki jak czy艣ci膰 j臋zyk prawid艂owo, rady dietetyczne aby nie je艣膰 cebuli i czosnku

6. Dosta艂am gratis past臋 do z臋b贸w Elmex, szczoteczk臋 do z臋b贸w i skrobaczk臋 do j臋zyka.

7. Za tydzie艅 mam wyznaczony termin na艣wietlania lamp膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielczanka45

Lekarka stwierdzi艂a 偶e : MAM HALITOZ臉. Nic mnie tak nie ucieszy艂o jak ta wiadomo艣膰, bo moja rodzina m贸wi艂a 偶e mam halitofobi臋 i 偶e sobie wmawiam. 31 lat czeka艂am na t膮 diagnoz臋.

Podam teraz wynik badania:

1. Siarkowod贸r聽(H 2 S)聽 ------>聽468 ppb a norma jest 125 ppb

2. Siarczek dimetylu (C H 3 ) 2 S ------->聽 90 a norma jest 8

3. Zwi膮zek, kt贸ry napisany jest odr臋cznie, chyba (C H 3 S H) --------> 0. Zero oznacza, 偶e przyczyn膮 halitozy nie jest 偶o艂膮dek ani zatoki.

Tak wi臋c przyczyna halitozy le偶y w samej jamie ustnej wi臋c zakwalifikowa艂am si臋 na lamp臋. relacj臋 zdam za tydzie艅

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielczanka45

Co do lekarki i samego badania odczucia s膮 jak najbardziej pozytywne, wszystko trwa艂o kr贸tko, ok p贸艂 godziny. Trzeba jednak przyj艣膰聽na pierwsz膮 wizyt臋 15 minut wcze艣niej, bo trzeba w rejestracji wyrobi膰 sobie kart臋 na podstawie kwitka, kt贸re wypisze wam lekarka. Na drug膮 wizyt臋 dosta艂am ju偶聽kwitek teraz, wi臋c od razu id臋 do rejestracji a potem pod pok贸j 121 (pierwsze pi臋tro).

Skuteczno艣膰 terapii. O to te偶 zapyta艂am, lekarka powiedzia艂a mi, 偶e nie ma na razie metody, kt贸ra wyleczy halitoz臋 do ko艅ca 偶ycia. Pacjenci po na艣wietlaniu lamp膮 czuj膮 popraw臋 i kiedy sko艅cz膮 badania, mog膮 jeszcze przychodzi膰 na艣wietla膰 si臋, nie wiem jednak czy te kolejne na艣wietlania s膮 p艂atne czy nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielczanka45

Bardzo prosz臋 inne osoby, kt贸re podda艂y si臋 terapii fotodynamicznej w Krakowie o swoje odczucia co do skuteczno艣ci tej metody.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kielczanka 45

www.profilactica.pl , tutaj znajduje si臋 zaproszenie na badanie do Krakowa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kielczanka 45

Ludzie co z wami? Gdzie jeste艣cie ...馃あ

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Butikowa

G贸ra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lost

Jest to ciekawa sprawa, obawiam sie tylko, ze malo skuteczna bo bakterie beda sie namnazac i wracac, i czy nie w wiekszej ilosci aby???? Ale moze przyniesie to jakis wymierny efekt, i moze dosc dlugotrwaly... Pisz jakie skutki na biezaco

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kielczanka 45

Tam tworzy si臋 jaki艣 tlen dzi臋ki fotoczu艂emu 偶elowi i on niszczy bakterie beztlenowe. Ale dowiem si臋 dok艂adnie w 艣rod臋 - t膮 informacj臋 mam z internetu, nie od lekarki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Cze艣膰. Stary topik znikn膮艂, pisa艂em do admina kilka razy i nadal nic. Ciekawi mnie ta terapia lampami. Do Krakowa mam kawa艂 drogi.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

W ktorym miejscu znajd臋 to darmowe zaproszenie bo nie mog臋 znale藕膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Jak twoje wra偶enia po pierwszym naswietlaniu? Poczu艂a艣 poprawe oddechu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kielczanka 45

Na stronie 7 wy偶ej poda艂am telefon do Krakowa,聽wystarczy zadzwoni膰. Nie 艣piesz si臋 z terapi膮 bo nie wiadomo jakie efekty... Na艣wietlania jeszcze nie mia艂am ale napisz臋 wszystko jak b臋d臋 po.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielczanka45

II wizyta w Krakowie na ul. Montelupich 4

1. Po tygodniu聽mycia z臋b贸w tylko past膮 Emlex i czyszczeniu j臋zyka nast膮pi艂o pogorszenie Halitozy, wynik na urz膮dzeniu Oral chrome przekroczy艂 1000 ppb siarkowodoru. Takie by艂y zalecenia by tylko tej pasty u偶ywa膰.

2.Nie dosta艂am wyniku bakteriologii bo jeszcze nie by艂o.

3. Dosta艂am skierowanie na badanie mykologiczne z antybiogramem w kierunku candidy na ulic臋 S艂awkowsk膮 17. Od聽Montelupich to tylko 1,5 km , posz艂am na piechot臋. Zrobiono mi wymaz z j臋zyka i wymaz z jamy ustnej. Wyniki za 2 -3 tygodnie wyl膮duj膮 na biurku u lekarki, nie trzeba ich przynosi膰.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielczanka45

W 3 punkcie jest ma艂y b艂膮d:聽"badanie mykologiczne z antymykogramem" powinnam napisa膰聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielczanka45

4. Pani doktor z Montelupich pobra艂a mi specjaln膮 szczoteczk膮聽osad z j臋zyka, kt贸ry聽zosta艂 w艂o偶ony do lod贸wki.

Nast臋pne badanie mam za tydzie艅. Pozdrawiam wszystkich 馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ggg

Mo偶e co艣 si臋 ruszy. Te偶 tyle lat walcz臋 i ni ch...ja nie mog臋 tego rozgry藕膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielczanka45

Spos贸b mycia j臋zyka jest bardzo istotny. U偶ywamy do tego specjalnej skrobaczki - ja mam od lekarki skrobaczk臋 z Meridola. Zamiatamy j臋zyk tylko w jedn膮 stron臋, od tylnej grzbietowej cz臋艣ci j臋zyka do przodu - najpierw jedn膮 po艂贸wk臋 j臋zyka, potem drug膮, po 10 x na ka偶d膮 stron臋, kiedy jeszcze mamy past臋 do z臋b贸w w buzi - potem dopiero wszystko p艂uczemy wod膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Szczoteczka tez dobrze czy艣ci. Trzeba by膰 konsekwentnym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielczanka45

Szczoteczka ma cz臋sto ko艅c贸wk臋 do czyszczenie j臋zyka ale moim zdaniem skrobaczka jest lepsza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielczanka45

Nie wiem co z moim聽wyjazdem w 艣rod臋 do Krakowa bo rozchorowa艂am si臋 ju偶 od pi膮tku, bior臋 leki. Postaram si臋 do 艣rody wyzdrowie膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Zauwa偶y艂 kto艣 takie powi膮zanie ze gdy jeste艣my wyluzowani to nie smierdzi a gdy cho膰 na chwil臋 si臋 zestrsujemy to zaczyna 艣mierdzie膰?

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋