Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polska Kraj nędzarzy i kłamsta

Polecane posty

Gość gość
Ciężko mi cos powiedzieć bo z państwowej nie korzystam, a prywatna mnie zawiodła.

oprócz banków namnożyło nam się również aptek. Pamiętam czasy, że w moim miasteczku była jedna apteka. Teraz jest chyba z dziesięć. I wszystkie zdaje sie są rentowne:D także. jak cie cos boli to do lekarza, diagnoza - śmierć w pół roku, potem do banku, kredycik, apteka, zabierz wnuczki żeby nie dźwigać i możesz jeszcze z reszty dać na ofiarę;)

Gość gość sluzba zdrowia
nie podniecajcie sie lemingi, wlasnie dziś opublikowano ranking w którym polska sluzba zdrowia jest za Albania i Macedonia :-D

Gość gość
no dalej mówcie ze jest super :(

bez obrazy ale c***a zrobicie. Nie twierdze, że nie jesteście inteligentni ale słowa koleżankio filmie który zalinkowałem "hokus pokus" czy jakoś tak świadczą o kompletnej ignorancji spowodowanej oczywiście propagandą na temat tego co sie dzieje na świecie. I niby jak chcecie walczyć z czymś czego widzicie jedynie podstawowe przejawy, zarysy we mgle. Podejdą was i zniszczą. to jest nieuniknione.

Gość gość
Apteka to niezły biznes napędzany strachem przed chorobami. Zobaczcie jak teraz straszą codziennie rakami. Naprawdę można zwariowac ze strachu.

Gość gość
To nie jest ignorancja bo film obejrzalam. Po prostu nie mieści mi się to w głowie. Fakt ze ludzie u władzy nie powinni być infantylni i cos mi nie gra. Nie chce tez dopowiadac sobie jakiś teorii.

a najpewniej nic nie będą musieli robic. Wysarczą lokalne metody. Zadowolicie sie zmianą władzy i pseudorozwiązaniami na papierze, pustymi obietnicami. Z tego co widze też jeszcze niedawno byłem ślepy na to wszystko.Niestety przejrzałem na oczy. Teraz jakaś kurfa w przewie miedzy serialami pyta czy sie lecze psychiatrycznie. Prawda jest taka, że aby osągnąć stan w jakim sie znajdujesz koleżanko pracowało latami tysiące psychiatrów, lekarzy, socjologów i naukowców. Tylko po tożebyś teraz mogła napisać to co napisałaś. Spadam stąd. Niepotrzebnie tu wracałem

Gość gość
problem w Polsce jest z lemingami, oni to w 90% urzędnicy, najwięcej jest w wawie, nie maja pojecia o przedsiebiorczosci ale o niej slysza z tv wiec mysla ze tu sa warunki. A prawda taka ze przecietny polski przedsiebiorca zarabia mniej niż urzędnik :-O

Gość gość
Gameover nie odchodzi jesteś tu głosem rozsądku:) sam mówisz ze kiedyś tez byłeś ślepy na to wszystko,dajmy szanse innym przejrzeć na oczy ,pomozmy im

i właśnie, taki właściciel firmy musi ciężko pracować od rana do wieczora często z pomocą rodziny i nieźle się nakombinować żeby zarobić to - co zarabia urzędnik pracując przez 5 dni w tygodniu do 16 z przerwą na kawusie i ciasteczko serniczek którym w danym dniu poczęstowała pani Halinka.

jak mam sie z wami kontaktowac to na pewno nie na tym forum pełnym płatnych mend zkażdej oklicy sk***** syństwa. Ani na FB bo to samobójstwo.Dodatkowo jak mi powie jeszcze raz, że spamuje próbując wysłać linka czy chociażby post z zakazanymi tu słowami to rozpiertole kompa i sąsiada, który przyjdie z pretensjami, że chałasuje.WIęc sorki ale spadam stąd. NIe będ sie grzyzł z jakimś spedalonym radkiem z PO i innymi niedoy******i kurfami. za nerwowy jestem. Bywacie

Gość gość
trzeba pamiętać ze rzad władzy nie oda i jak najszybciej trzeba ja wydrzec szanse oczywiscie ma pis i dopiero jak pis rozliczy sie z platforma to możną uderzyć np z ruchem narodowym który i tak jest teraz słaby kolejne ostrzeżenie przed lewica i seksem http://gloria.tv/media/kmv1EmGeBRA

PiS z PO to prowadzą juz prywatną wojnę , im nie zalezy żeby cos zdziałać dla ludzi tylko żeby wyłapywać mankamenty konkurenta i się nawzajem wykańczać. Gdyby PiS wygrało wybory to wszystkie urzędy, spółki jak już wcześniej pisałam przechodzą "tornado" do tego Kaczyński będzie platformiaków udu/piał w więzieniach. Kolejna wojna , oni będą się żreć a my tyrać żeby przeżyć.

Gość gość
platforma w swoich rekach ma media i wojsko a może nawet wezwać posiłki z innych państw druga sprawa poparcie ma pis a udzielają solidarność i rydzyk a to jest 6 milionów głosów

Gość gość
idę do szpitala i muszę sobie zapewnić :papier toaletowy,wyżywienie bo np na śniadanie serwowane jest jedno jajko i JEDNA kromka chleba plus rozwodniona inka,na obiad 3 kartofelki i łyżka fasolki w sosie pom. na kolacje 2 kromeczki i jeden!plasterek mielonki .więźniowie lepiej jedzą. Pol biedy jak masz rodzinę nie daleko albo kasę na zamówienie pizzy gozej jak jesteś osoba samotną nie daj boże starszą. Malo tego nawet głupi apap muszę sobie zapewnić sama!pielęgniarka każe mężowi kupić maszynkę jednorazowa bo nie maja a muszą podgolic miejsce cięcia! Jezdze po dziorawych drogach naprawianych po każdych roztopach,pociągi są wolniejsze i jest mniej połączeń niż przed ll wojna św. Boje się wejść do budynku gimnazjum (współczucie nauczycielom) i jeszcze wiele ale nie wiem czy jest sen o tym pisać,może faktycznie to nam palma odbija ,może politycy nie działają na rzecz żadnego lobby a w naszym najlepszym interesie?

Gość gość
już ujadanie jak zwykle!żle wam polaczki? to na szparagi do Niemiec.

Gość gość
Trzeba uderzyć do jakiejś grupy która już się rozwinęła skrzyknąć się i rozpocząć demonstracje i strajk Chcemy mieć system referendalny to trzeba zacząć od persfazji skutecznej!

celem rządu jest posiadanie biednych obywateli to są ludzie którzy będą pracować na najniższą stawkę w europie co przyciąga zagranicznych inwestorów. Biedny obywatel będzie słuchał swojego przywódcy jak świnia grzmotu i łatwo takimi manipulować przez media. Oni nie chcą żebyśmy godnie zarabiali, mieli dostęp do lekarza. Ponieważ uznają że jeśli będziemy mieć dobre warunki to będziemy żądać więcej i więcej. To jest taka sama strategia jak w korporacjach dział marketingu.Gdzie uczą że nie można dać klientowi za wiele ! wiecie dlaczego ? bo będzie chciał więcej , będzie roszczeniowy i podwyższał swoje wymagania Ma mieć usługę, płacić i niech spiertala ! Jesteśmy jak pies na łańcuchu przy budzie, masz miche , masz bude do spania i pilnuj, waruj i pracuj i masz być wdzięczny za cudowny kraj i 25 lat wolności. Musimy sobie lepsze życie wydrzeć pięścią, górnicy walnęli pięścią i rząd się przestraszył.Kopacz tłumaczy się tym trzęsącym głosem i ustąpiła, teraz inne branże jadą do Warszawy albo planują żądania. Można ? można a teraz wersja Komorowskiego : "morzna ? ano morzna "

Gość gość
Popierajmy polityków którzy przlamuja schemat i starają się walczyć z sitwa!

Gość gość
Kto jest myśli ze taki system referendalny powinien obowiązywać?

Gość gość
oni maja media telewizje i radio my mamy internet i drukarki mozna przypomnac lemingom ile afer narobił tusk ile ludzi skrzywdził i podrzucać gdzie się da koszt jednej kartki to góra 20 groszy

Gość gość
chyba ze można zchakowac Polsat czy tvn i pościć w wiadomościach odcinek z max kolonko

Gość gość
Tych afer jest tyle ze ulotka wyglądała by jak książka telefoniczna :(

Gość gość
Lubie Maxa dobrze gada :) jego tez trzeba rozpowszechniać tzn jego filmiki

Gość guma_85
Chcę odnieść się do pomysłu ulotek . potrzebny jest nam jakiś brand nasz znak rozpoznawczy tak jak by ,pamietacie jak na Ukrainie była pomaranczowa rewolucja ludzie nosili pomarańczowe wstążki i my w geście poparcia w Polsce tez sobie je przypinalismy lub przywiazywalismy do anten samochodów, gdybyśmy sobie wymyślili teraz nasz własny brand,logo etc. To zainteresowali byśmy ludzi ciekawych co to oznacza i wtedy możemy powiedzieć ze to jest znak naszego oburzenia na obecny system i ewentualnie jeśli by ktoś miał to taka ulotkę przekazać przy tej okazji,więc fajnie by było gdyby ktoś chętny mógł to ładnie zaprojektowac a przynajmniej rzucić jakiś pomysl.proszę o komentarze odnośnie mojego pomysłu

Gość gość
trzeba opracowac góra 1 lub dwie strony największe afery gdzie najwiencej ludzi ucierpiało np afera ambergold stoczniowa zeby kazdy wydrukował jedna kartkę i przykleił na słupie ogłoszeniowym wiecie ile to miast ile ludzi to przeczyta

Gość gość
i tu już kończą sie moje pomysły