Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ingaa

Czy są wśród Was kobietki, które chca już zostać mamami?

Polecane posty

Gość malgos27
hej jak sie czujecie i Wasze maluchy? claptola: jak tam dzidzia? jak sie czujesz? brzuszek sie pokazuje? pozdrawiam

witajcie ponownie:) Lonia niestety nic wiecej nie znalazlam :(ale LIDKA opisala troszke,mysle ze to twoj test jest??? Zabka witam cie i gratuluje ci rocznicy:) I oczywiscie reszte nowych starajacych sie : Grandi nie martw sie usg nie zaszkodzi dzieciatku,,ja mialam co trzy tygodnie robione ale szecs lat temu nie musialam za nie placic na szczescie!Kazda mame ten malenki ekranik uspokoi jak widzi ze dzieciatko wywija w brzuszku:D

Gość malgos27
:classic_cool: to ja :-D fajne te ikonki - dzieki marceliza! 🖐️

Gość malgos27
sorki 1102! a nie marceliza :-) pomyłka :-D 🌼 🖐️

Żabko....tak sie zagalopowałam ze nie zauwazylam tego co napisalas...Witam Cie na tym topiku!! ;)

Gość 18 tydzień
Lusia ja nie chodze do prywatnego lekarza ale i tak nigdy nie mam z tego powodu problemow nigdy nie ma kolejki ani do lekarza ani do punktu pobran, wszystko jest czytelne i nie mam tez zastrzezen co do innych rzeczy juz mnie nawet pamietaja panie z rejestracji i tylko co chwila patrza mi na brzuszek czy juz widac hihi :D Lusia a bardzo ci juz widac brzuszek?? bo moj jest chyba jakis niestandardowy bo strasznie odstaje jak baniaczek boje sie ze to moga byc bliznieta hihi :D Zabka to ja zycze ci w takim razie powodzonka :D 🌻 ❤️ spoznione zyczenia z okazji rocznicy 🌻 🌻 Metka26 jak ja powiedzialam o takich klujacych bolach to lekarz mi powiedzial ze to macica sie powieksza bo dzidzia ma malo mikejsca :) nie ma powodów do obaw :D Pozdrawiam wszystkie kobietki bez wyjatkow : DZIDZIUS, SZARAMYSZA, LUSIA, OLIMPIA25, METKA26, CLAPTOLA, MAŁA31, AŚKA, TRUDI, MARCELIZA , LONIA, MATECZKA, ...WIKI..., SNURKA, GRANDI,INGAA, KATARINKA29, ZUZA25 , PATIS,ESTELLA, SMUTASEK,1102, PTYSKA 25, SARA7, DIODA, ŻĄBKA ,MISIAK22, MALGOS27 :D :D :D

Dziękuję za odpowiedzi :-) 🌼 :-) Jeszcze mam inne dylematy. Nie mam jeszcze wybranego ginekologa. Chciałabym chodzić do państwowego, bo chciałabym za darmo... Ale jak sobie pomyślę, o tych kolejkach, potem druga kolejka do USG, to mi sie odechciewa. Jak idę raz w roku to mi to nie przeszkadza, ale co miesiąc??? A nie daj Boze częściej... ;-) Na razie koleżanka poleciła mi fajnego lekarza, bierze 70 zł z USG, może do niego pójdę... Mam pytanie: Kiedy powiedziałyście w pracy, że się spodziewacie dziziusia??? Ja mam dobre układy z kolegami i nie chciałabym ich za długo \"zwodzić\" ;-) no a uważam, że szef powinien dowiedzieć się pierwszy. Czy jak pójdę w 6 tygodniu do lek. to mogę od razu powiedzieć, czy lepiej poczekać do końca 3 miesiąca...??? Powiedzcie proszę, jak było u Was... Pozdrawiam WSZYSTKIE bez wyjątku!!!!!!!!!!! :-) 🌼 :-)

Cześć babeczki!!! W piątak mam badanie i już mam tremę. Dół mi minął jakoś ciągnę... Widzę, że i Wy w dobrych nastrojach. 18 tydzień -> a kiedy Ci się pokazał ten brzuszek? Ja uczę w szkole i tak się zastanawiam czy się szybko zorientuje moja smarkateria? Też mam takie bóle jak wy ale to jest pryszcz....poród to będzie jazda. Już mi się czasem przyśni.....brrrrrrrrrrrrrrrrr No to trzymajcie fason i papapa

Gość kobietka nowa
Witam.Jestem tu nowa.Mogę sie do Was dołączyc?? chciałabym zapytać czy po urodzeniu dziecka planujecie iść tylko na urplop macierzyński albo też na wychowawczy? Prosze o odpowiedz... Ja chcę zaraz wracać do pracy, nie chce siedzieć z dzieckiem w domu przez 3 lata...

Gość Katarinka29
WITAM SERDECZNIE :-) witam Wszystkie kobietki bardzo serdecznie niestety ja tylko na chwilke nadal nie mam stałego łącza z netem :-( ale mam nadzieje że od przyszłego tygodnia już ruszy i nadrobie zaległości :-) u mnie wszystko w porzadku dzidzia rosnie jak na drożdżach :-) . Niestety synek mojej koleżanki o którym wam psiałam zmarł :-(maluszek przetrzymał operacje serduszka ale jego nerki odmówiły współpracy. dziekuję wam wszystkim za wsparcie i dobre słowo rodzice jakoś sie trzymają. Jeszcze raz duzo buziaków dla Was Wszystkich pogłaskania dla brzuszków :-)

Gość trudi
Katarinka... tak mi przykro. Nie umiem wyrazić swojego żalu.

Gość estella
ojej biedactwo, tyle się nacierpiało i zgasło...

Gość 18 tydzień
Az mi sie łzy kreca w oczkach biedne maleństwo czemu musialo to spotkac takie male stworzonko ktore nikomu nie zawinilo :( 😭

Gość 18 tydzień
Kobietka nowa witaj jaka jest twoja sytuacja jestes w ciazy czy sie dopiero starasz?? ja np nie ide ani na jedno ani na drugie bo nie pracowalam nigdzie bo sie ucze :) i mam zamiar sie uczuc dalej i pogodzic jdno z drugim i znalezc jakos prace dorywcza :)

Gość 18 tydzień
Szra myszko brzuszek mi sie pokazal jakis miesiac temu koniec trzeciego a poczatek czwartego miesiaca teraz jest juz poczatek piatego a brzusio wyglada jak nadmuchany balonik :)

Gość dzidzius
hej dziewczyny MADI30 najlepiej juz powiedziec po co ma sie dowiedziec jak bedzie bardziej widac.A i mnie brzuszek bolal w pierwszych miesiacach ciazy CLATOLA dzieki za pamiec MARCELIZA jak malenstwo kolezanki?? ja narazie siedze z goraczka i zapaleniem okostynm zeba :( nic jesc nie mogie proszkow tez nie moge brac zostalo mi tylko plukanie dziasel jakims swinstwem::(:( maz mnie pilnuje:( 18 TYDZIEN,LONIA,LUSIA,TRUDI,GRANDI,SZARA MYSZKO,METECZKA,METECZKA26 I TE KTORYCH NIE WYMIENILAM pozdrawiam serdecznie

Katarinka,straszna wiadomosc.....nawet sobie chyba nie umiemy tego wyobrazic dziewczyny...obysmy nigdy nie musialy..... Madi30, nie pracuje ale mysle ze powinnas troszke zaczekac z powiedzeniem o ciazy w pracy.... 18 tydzien....tez mi wyac brzuszek a to poczatek 4 miesiaca.to chyab juz ten czas... Witaj kobietko nowa wsrod nas! dobilo mnie to, ze takie malenstwo, bezbronne....nawet nie chce mi sie dalej pisac. Pozdrawiam was i zycze Wam dobrej nocy....

Gość dzidzius
KATARINKA29 tak mi przykro :( ze tez zycie jest takie nie sprawiedliwe dla maluszka MARCELIZA sorki ze pomylilam ice z KATARINKO29

Katerinka nie wiem copowiedzieć, strasznie mi przykro z powodu tego nieszczęścia, to jest prawdziwa tragedia. Łączę się w żalu.

Gość 1102
...jakie to nasze życie jest kruche...............:-( do Madi Ja mam dobre układy z szefem, ale powiedziałam dopiero kilka dni temu, czyli juz w 13 tygodniu, jestem mile zaskoczona, bardzo pozytywna reakcja, no i juz mam z głowy...pozdrawiam.....

Gość
cześć dziewczyny, Dioda, 1102, Metka, Marceliza, 18 tydzien i reszta - dziękuje za ciepłe przyjęcie ❤️ i za życzenia 🌼 tyle was, że nie mogę spamiętać ... 1102 - dzięki za info o kwiatkach itp., zobaczymy jak mi wyjdą :) witam cię kobietko nowa - cieszę się ze jest na forum ktos tak \"nowy\" jak ja. wiesz co, ja po macierzyńskim zamierzam skorzystać chociaz z kilku miesięcznego urlopu wychowawczego, bo nie wyobrażam sobie zostawić 4-miesięcznego (bo tylko tyle w tej chwili trwa url. mac. 😭 ) maleństwo z jakąś opiekunką albo z teściową. chyba serce by mi pękło... dlatego poczekam aż dziecko skończy roczek i dopiero wtedy wrócę do pracy. możesz przeciez wykorzystać jakąś część url. wychow. - nie musisz całych 3 lat!!! pozdrawiam 🌻

cześć Katarinko - słowa to mało.... Witam wszystkich, nie pisałam, niestety jakoś nie moge wyjść z dołka ogólnego. Mateczka - trzymaj sie mocno, wiem jak musisz sie czuć, nie wiem jakiego rodzaju są twoje problemy, ale wyobrażam sobie jak ciężko podejść do nich z dystansem, zwłaszcza kiedy jesteśmy w takim stanie. Małgoś - no nareszcie się odezwałaś :), mój brzuszek zaczyna wystawać, a dzisiaj śniło mi się ze się strasznie roztyłam Metko jeżeli tylko bóle Cię martwią to przyspiesz wizytę. lepiej dmuchać na zimne. Madi ja swojej bezpośredniej przełożonej powiedziałam dzień po usg- mamy fajny zespół w dziale dziewczyny się ucieszyły i trzymają kciuki, ale zeka mnie jeszcze rozmowa z naczelnymi - niestety przyszły wici, ze chcieli mnie przenieść do innego działu bo ktoś z niego odchodzi, nie wiem jak wtakiej sytuacji zareagują na moje rewelacje. jedno jest pewne, że w najgorszym razie wezmę wychowawczy po macierzyńskim i bede szukac nowehj pracy. Nowe dziewczyny - żabka, kobietka nowa, lidka witajcie - mam nadzieję ze będzie Wam dobrze wśród nas. Szara Mysza, dzidziuś, cieszę się, ze humorki lepsze. Lusia - ty dobry duszku - dzięki za Twój optymizm :):) 18 tydzień, Aśka, estella, trudi, grandi, sara7, 1102, Lonia, marceliza, snurka - jeśli kogos nie wymieniłam wybaczcie - pozdrawiam Was gorąco. TO WSPANIAŁE ŻE JESTEŚCIE !!!!!!!

WITAJCIE WSZYSTKIE KOBIETKI,jest tak was tu duzo ze trudno kazda z osobna wymieniac i balabym sie ze ktoras pomine, Claptola,chce ci napisac ze cesarki nie musisz sie obawiac,nie jest taka straszna jak niektorzy opowiadaja,ja tez mialam 6-lat temu,czulam sie swietnie,wstalam na drugi dzien juz z lozka, chcec z bycia z dzieckiem robi swoje ,zapominamy o tym ze nas cos boli,sklamalabym gdybym napisala ze wcale to nie boli ale wszystko idzie wytrzymac,,ja mialam przy porodzie juz bole parte ale moj synek sie przekrecil i zachaczyl gdzies noskiem i nie umial wyjsc ,dlatego pani doktor wolala zeby cesarke zrobic niz zeby mialao sie cos jemu stac,no i po 15 minutach juz byl na swiecie,zdrowy i caly:D Nie martw sie bo bedzie wszystko dobrze:) Milego dnai WAM zycze i duzo CIEPLA:)

Witajcie!! Cala noc drzalam...czy znow zacznie mnie cos bolec....przewertowalam wszystkie ksiazki i znalazlam ze to wiazadelka podtrzymujace macice po bokach sie rociagaja i moze bolec... jednak mi przeszło....ani jednego kłujacego bolu od wczoraj....oby tak pozostalo. Mateczka 🌻 trzymaj sie. zreszta wszystkie sie trzymajcie... 1102 jak u ciebie w wielkoscia brzuszka...nasze ciaze sa w tym samym wieku? Wielu powodow do usmiechu!!!!!!!!!! pa

Dziękuję :-) Ja się na razie zastanawiam, kiedy powiem, ale to tak trudno nie podzielić się tą wiadomością... Myślałam właśnie, że powiem po badaniu i USG,kiedy będę wiedzieć, że wszystko OK. Cieszę się, że jesteście iże jest takie forum!!! :D Pozdrawiam wszystkie bardzoo ciepło, bo na dworze ziiiiimmmnnnooo!!! ;-) 🌼

Gość Mateczka
Witam Was wszystkie, Claptolus i Metka26 dziekuje wam za slowa otuchy, bardzo ciezko mi jakos choc dzis chyba juz lepiej, moj maz jest bardzo cierpliwy caly czas mnie wspiera i pomaga.Wczoraj bardzo sie wystraszyl bo bylam 3 godziny na spotkniu z terapeuta i sie nie odzywalam.Po powrocie do domu bylam nie do zycia, z placzu zasnelam, dobrze ze moj maly juz spal opiekunka go polozyla bo na pewno by mnie zapytal dlaczego mama placzesz. Zdobylam sie na cos dla mnie bardzo istotnego, mianowicie postanowilam Wam ujawnic moj problem zyciowy to fragment wypowiedzi ktory zamiescilam na forum, co dla mnie nie bylo latwe. Czytalam wczesniej, czytam i teraz i postanowilam sie przelamac i napisac. Moze pokrotce powiem o sobie,jako 12 latka zgwalcona przez taty kolege, oboje rodzicow to alkoholicy, pozniej i maz i do tego hazardzista,choroba nowotworowa (rak skory) czerniak nie okazal sie zlosliwy,mialam 3 operacje, ale podjelam probe samobojcza,pozniej po rozwodzie kolejny partner tak samo pijacy jeden wyjatek brak tak okrutnych awantur, nastepnie obecny partner (maz) ktory tez na poczatku o czym dowiedzialam sie po 5 miesiecach znajomosci mnie zdradzal (bo nie skonczyl zwiazku), a to byla jedyna osoba w moim zyciu ktorej ufalam, dzieki niemu dowiedzialam sie ze jestem DDA(Dorosłe Dzieci Alkoholików) i postanowilam sie leczyc, wczesniej chodzilam 3 lata do psychologa i psychiatry mialam niesamowita depresje.Teraz bylam na 1 rozmowie i nie mam odwagi isc na terapie grupowa. To tak w ogromnym skrocie to kontynuacja tego co kiedys do Ciebie Claptolus napisalam. Wczoraj bylam na tej terapi odwazylam sie i poszlam. Moze zle ze napisalam tyle o sobie ale postanowilam ze nie bede tego ukrywala. Wiecie co jest niesamowite ze nikt o tym nie wie kazdy widzi mnie i odbiera jako kobiete silna, kobiete interesow , kobiete ktorej nic nie jest straszne, pracuje w duzej firmie na odpowiedzialnym stanowisku, po studiach itd , nikt by sie nie spodziewal ze moge borykac sie z takimi problemami. To chyba tyle , bardzo mi smutno i przepraszam jesli kogos bardzo zmartwilam ale zapewniam ze nie bylo to moim celem. Pozdrawiam.

Gość 18 tydzień
Mateczka miałaś trudne życie mam nadzieje ze juz nic nieprzyjemnego cie nie spotka, zycze ci tego z całego serca 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️

witam wszystkich serdecznie...... Metko - nie martw sie tym bólem- to nic powaznego...to wszystko \"wina\" dzdziunia :)) 1102- gratuluje dobrych u kładów w pracy to tez jest wazne gdy sie jest w ciąży :)) 18 tydzien- ciesze sie ze nia masz problemów z lekarzem i badaniami. u mnie niestety tak nie jest :(( Co do mojego brzuszka, to ja jestem po prostu gruba. Ale urósł mi tylko brzuszek- ręce mam nadal tak szczuplutkie, że lekarz ma problem ze zbadaniem cisnienia, nogi tez jak patyczki. Natomiast brzuszek mam juz duuuuuuuzzzzzyyyyyy bardzo- nosze juz sukieneczki ciażowe :)) Fajne sa te nasze baloniki, prawda??? Madi- ja powiedziłam pod koniec 3 miesiąca o ciąży w pracy- ale tylko z takiego powodu, ze bałam sie ze cos moze byc nie tak. Zresztą rodzinie tez. Nie wiem jak ja tak długo wytrzymałam- mimo dobrych układów w pracy no i niesamowitej radosci w rodzinie na wiesc o dzidzi. Natomiast po 3 miesiącach nikt Cie nie moze zwolnic z pracy- taki jest przepis!! Szara myszko - ciesze sie ze dobry nastrój wrócił:)) Kobietko nowa- witaj serdecznie- ja nie chcę ale bede musiała zaraz wrócic do pracy!! Katarinko- ciesze sie , ze z Twoim dzieciatkiem wszystko dobrze, ale jest mi okropnie przykro, ze synek kolezanki zmarł- Mój Boże, taka tragedia...... Dziudzius- uwazaj na te temperature.....zycze szybkiego powrotu do zdrowia... Claptola- głowa do góry kochanie, wszystko sie ułozy i w pracy tez!! Mateczko- zasmuciłas mnie, ale prosze Cie nie poddawaj sie, duzo przeszłas i musisz byc silna. Nie jestes sama pamietaj o tym!! U mnie te jest niezbyt wesoło- odebrałam wyniki badan. Hemoglobina spadła mi z 13,3 do 12,1. Wiem ze to jeszcze nie anemia, bo na poczatku ciąży miałam 11,9. Ale płakałam cały wieczór. Dziecko rosnie, ja odżywiam sie tak samo- choc na siłe. Wogóle nie moge nic jesc. Dobrze ze jutro mam wizyte u mojego lekarza-on na pewno cos zaradzi- albo mnie uspokoi. Dziewczyny- co jeszcze ma duzo żelaza oprócz- szpinaku, miesa i brokułów- mam juz tego dosc.!! Wiem ze na pewno wątróbka- ale ta tez ma wit. A- co w nadmiarze szkodzi dziecku. Moze kupic Biowital???? Pozdrawiam wszystkich niewymienionych bardzo serdecznie. Pamietam o Was i jestem z Wami!! :)) :)) :))