Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gameover

Alternatywne teorie, nowe koncepcje, nietypowe obserwacje

Polecane posty

Gość gość
Twojego nie :p

Gość ufooooo
w sprawie ufo to tak ostatnio myślałem (bo pracuje z radiami) co by się stało gdyby zamknąć mocne radio w kuli(nie mylić klatką faradaya) otoczonej od zewnątrz stającą falą albo polem elektrycznym,te fale radiowe zaczęły by się odbijać od ścian tego pola bo nie mogły by się wydostać i ta zgromadzona energia narastała by cały czas, z czasem było by tego coraz więcej i więcej aż energia tak by wzrosła (ale nie mogło by rozsadzić na kawałki jak np metal w mikrofali) ze zakrzywiła by czasoprzestrzeń?? bo powiedzmy że masa-=energia a jak wiadomo w pobliżu ufo są te właśnie zakłócenia elektromagnetyczne i zakrzywianie światła,sprawdzał ktoś coś takiego? jacyś naukowcy? znajdźcie coś takiego na necie bo brzmi banalnie.

Gość gość
Nawet jak się zakrzywi to dalej będziesz idiota

brzmi ciekawie:) Niestety jeżeli chodzi o fale i magnetyzm a także elektomagnetyzm mam spore problemy ze zrozumieniem podstawowych definicji bo w zasadzie ich nie ma.jest a raczej są tylko sprzeczne opisy zależności i jakieś wzory. Ale zapytam kogoś kto ma ten temat w małym palcu w teorii i co ważniejsze w praktyce

ponadto pozostaje kwestia dostarczenia energii do tego radia. Chyba, że będzie ją samo indukowało;) znana sprawa. proste radio nie potrzebuje zasilania w rozumieniu podłączenia do sieci. Zasilają je "faleelektromagnetyczne" Ponoć więźniowie w obozach dla jeńców wojennych w czasie drugiej wojny takie budowali

ale ogólnie jak słysze o falach elektromagnetycznych to dostaje szajby, Nijak nie moge tego zrozumieć.

guma:) xxx " gość dziś Twojego nie jezyk.gif " xxx Nic straconego;)

Gość gość
Ta krowa co dozo ryczy....:p

no ćóż. Możesz zaufać mądrości ludowej albo sprawdzić sama. Mnie tam bez różnicy

poza ty to dowód na istnienie ufo...No ale skoro cie to nie interesuje

Gość gość
:) ale co tylko pokazesz?

Gość gość
Boje się ze jak się za bardzo rozwinie to wyskoczy z ciebie obcy :o

Gość ufooooo
ufo to musi mieć jakiś free energy napęd a do tego jszcze nie doszliśmy ,sa baterie nuklearne nasa do rakiet je montuje dużo prądu robią, radio kryształkowe o którym mówisz odpada bo fale nie mogą się wydostać z tego statku ani do niego wlecieć,naukowa definicja pola to chyba jest taka że te fale to już są zaburzenia w przestrzeni jak np masz wiadro z woda(woda jako czasoprzestrzeń) i jak coś wrzucisz do tego wiadra to rozejdzie sie fala w tej wodzie wiec może to kwestia skali.

Gość ufooo
synu,na kafe są same głupie puste laski to nie jest dobre forum do takich dyskusji.

heh. z tą wodą to nietrafione porównanie. woda to eter a ponoć eteru nie ma. No ni ma i chuj. skoro nie ma to co sie zaburza bo nie bardzo rozumiem.

poza tym powierzchnia wody potrzebuje do wytworzenia fali jeszcze objetości czyli tego co jest pod powierzchnią. co jest pod powierzchnią czasoprzestrzeni?

Jak na moje oko to taki eksperyment nie skończyły się niczym innym jak mniejszym lub większym bum :o

dobra inaczej. Jakim cudem dwuwymiarowy kamień wzbudza fale w trójwymiarowej kałuży?

bo dwuwymiarowy kamień, który wzbudza trójwymiarowe fale sam musi być tą falą. krótko mówiąc chodzi mi o źródło zaburzeń

Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi :) niech Pan spróbuje

no w łaśnie:) Ja zanim w ogóle przeczytałem o np manetyzmie czy alternatywnych źródłach energii planowałem zbudować rower napędzany elektromagnetycznie. w zasadzie znałem tylko dwa fakty. O tym jak działają magnesy w otoczeniu przewodnika i taki, że nie ma perpetum mobile. No i kurfa nijak mi sie te dwa fakty ze sobą nie zgadzały jak zacząłem o tym myśleć. Potem dałem sobie spokój bo sie naczytałem wyzwisk e różnych komentarzach do filmów opowiadających o takich innowacjach i doszedłem do wniosku, że po prostu jestem za głupi. ale ciągle mi sie ta wizja włączała i wyglądała całkiem logicznie więc dotarłem wreszcie do różnych blogów i dowodów na to, że jest to możliwe:)

Tez mi się wydaje ze perpetuum mobile z użyciem magnesów jest całkiem możliwe , ogladalam takie filmy i jestem pod wrażeniem przede wszystkim prostoty

w zasadzie to nie jest perpetum mobile. Tyle, ze naukowcy nie mają pojęcia czym jest magnetyzm wiec teoretycznie takie urządzenie działające dzięki temu oddziaływaniu musi być wg nich perpetum mobile. To proste. Jak ktoś nie ma pojęciach o sztuczkach kuglarskich to jest dla niego magia. a z całą odpowiedzialnością twierdze, że nie ma definicji magnetyzmu, która by tłumaczyła to zjawisko.

A co do eksperymentu z radiem to stwierdzam z całym przekonaniem ze jest nie możliwe by cos z tego wyszło

a najbardziej mnie wkurfiają inżynierskie oszołomy kroczące z prawami termodynamiki na ustach niczym inkwizycja z biblią i skazują wszystkich na wieczne smażenie w smole ignorancji:D ale jak sie zapytasz czym jest magnetyzm to ci powiedzą to ssamo co inkwizycja: "Magnetyzm nie jest dla profanów":D I tak mniej więcej wygląda dzisiejszy postęp:D

Gość naukamatkawynalazkow
'Tez mi się wydaje ze perpetuum mobile z użyciem magnesów jest całkiem możliwe , ogladalam takie filmy i jestem pod wrażeniem przede wszystkim prostoty ' 'a to, że jego istnienie jest niezgodne z działającymi w naszym świecie prawami fizyki, wcale mnie nie zastanawia' LUDZIE CO WY ĆPACIE???

Gość ufooo
właśnie ja tez nie rozumiem teorii Einsteina o tym ze duża masa (planeta) gniecie czasoprzestrzeń i to jest źródłem grawitacji bo w ta dziurę wpadają rożne obiekty,ale skoro czasoprzestrzeń składa sie z niczego to jak masa może ją wygiąć? teoria eteru była dawno temu ale maxwele i te inne ją odrzuciły,Tesla byl fanem eteru ,najprawdopodobniej nie ma czegoś takiego jak absolutne nic.