Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eveli 86

Listopad 2015

Polecane posty

Gość Justa2704
Mamasynkaaa to bardzo fajnie, ze juz sa jakies konkretne przypuszczenia co do plci :) Ja, jak cos mi fajnego i niedrogiego wpadnie w rece, to kupuje, ale w neutralnych kolorach. I raczej cala wyprawke tak bede chciala skompletowac, niezaleznie od plci. Jestem sklonna kupic jeszcze cos bardziej chlopiecego dla ewentualnego syncia, ale wciskanie dziewczynki we wszystko, co rozowe jakos sie kloci z moim charakterem ;) Po prostu jako nastolatka nie znosilam rozu, a druga rzecz, to wszystkie mamy malych dziewczynek u mnie w rodzinie musialy zawsze, ale to zawsze, wplesc do garderoby coreczek cos rozowego. Jakos mnie to nie przekonywalo. Raz od czasu tak, czemu nie. Ale przeciez chlopcow tez dzien w dzien nie ubiera sie od stop do glow na niebiesko, prawda? Ale to tylko moje zdanie, tak sie jakos chcialam podzielic :)

Gość Justa2704
Aaa ga ja mysle, ze juz najdalej za jakis miesiac wszystkie bedziemy mogly pochwalic sie pierwszymi ******* :) Ja przytylam kilka kg, brzuch zaokraglony i mocno wystaje, ale jeszcze nie tak uroczo jak u Mamysynkaa :) A jak wasze przeziebienia? Ja powoli wracam do swiata zywych :) Kaszel mi jeszcze zostal i troche katar. Gardlo prawie nie boli.

Gość mamasynkaa
13 tydzien. Ja jeszcze nie wierze w coreczke, to jest tak wczesnie, ze rownie dobrze mozna wrozyc z fusow:)

Gość Natalie21
Mamasynka strasznie gratuluje dziewczynki! :* ja pewnie dowiwm sie dopiero za minimum miesiac :( Wczoraj byl sttaszny dzien.. Caly czas wymiotowalam i czuje sie tragivznie wrecz ;(

mamasynka ja jestem w 15 tygodniu i jak sie spytałm lekarza o pleć to mi powiedział że jest jeszcze za wcześnie żeby powiedzieć co tam siedzi w brzuchu :)

Gość elipsa33
Dziewczyny super, ze z fasolkami dobrze :) Ja prenatalne mam w środę już sie nie mogę doczekać, może płeć poznam. mamasynkaa - piękny brzusio :) gratuluje dziewczynki :) dobre wyniki masz, ja też tak nie zdrowo jem, badania z kwietnia mam dobre, zobaczymy co będzie dalej przy takim odżywianiu ;) Justa- no miejmy nadzieję, że dowiemy się za niedługo. Paulina991 - dużo zależy jak się dziecko ułoży, od srzętu i od samego lekarza :) Natalie21 - współczuje, ja nie wymiotuje ale mam straszne mdłości i tez już jestem zmęczona tym, może za chwile to nam minie :) W sobote byliśmy na weselu, bawiliśmy się do wpółdo 4, myślałam, że tyle nie wytrzymie, ale nie mogłam długo tanczyć bo zadyszkę zaraz łapałam ;) Mam teraz problem z kręgosłupem, od środy bolą mnie krzyże, napoczątku myślałam, że jak poleże to mi przejdzie, bóle nie były takie straszne, ale dziś prawie wogóle nie spałam. Nie wiem co mam robić, mojego lekarza dziś nie ma, a w Internecie się naczytałam że to mogą być korzonki lub odklejanie się kosmówki, chociaż plamien nie mam i brzuch mnie tylko trochę pobolewa.To jest taki ból promieniujący na jajniki i boli mnie w każdej pozycji czy siedze czy leże, jak chodze to czasami ból ustępuje, ale tylko na chwile. Nie wiem czy czekać do przyszłego tygodnia czy jechać do szpitala, a może jakiegoś lekarza prywatnie szukać (u nas już dziś nikt nie przyjmuje musiałabym 30-50km od siebie szukać).

Gość aaa ga
Justa dzięki :-) czuje się Już trochę lepiej. Mam jeszcze katar ale już mogę jakoś normalnie funkcjonować. Mamasynka jak jest dobry sprzęt to Można wstępnie określić płeć w takim tyg. Oczywiście może się to zmienić przecież parę razy było tak ze kobieta pewna że będzie miała Dziewczynkę a tu Niespodzianka i chłopiec. A ty co byś wolała? Wiadomo ze żeby było zdrowe ale tak odrobinkę Bardziej chłopiec czy Dziewczynka? U mnie troszkę tylko się zaokrąglil ale musze sobie bieliznę większą kupić bo majtki powoli się roluja na brzuszku. Justa mam nadzieje ze tobie minie to chorubsko niedługo :-) 3 majcie się

Gość mamasynkaa
Paulina to dziwny lekarz:) w pierwszej ciazy w 14 tyg wiedzielismy na 100% , ze synek:) do tej pory mam zdjecie jajek:)

Gość mamasynkaa
aga synka mam, marzy mi sie teraz dziewczynka:)

Gość aaa ga
Mamasynka także mam Nadzieje ze Przy następnej wizycie ta pewność będzie 100% :-)

Mama synka ale to był lekarz w szpitalu bo pani doktor co mi prowadzi ciąze to muwiła że dziewczynka

Gość mamasynkaa
Ale to ze w szpitalu, to cos znaczy?:)

Gość Zuzaa_27
dziewczyny widzę, że się rozpisałyście :) Ja dziś rozpoczyam 13 tydzień, ale jeszcze nic nie przytyłam, brzuszka też jakoś specjalnie nie widać. Tylko wieczorami miewam takie duże wzdęcia, że mogę sobie wyobrazić jak to będzie wyglądało :) Super, że przechodzą Wam przeziębienia. Mam nadzieję, że nie długo pogoda sie troszkę ustabilizuje i w końcu zaczną się jakieś letnie dni :) Bardzo mi juz tego brakuje.

Gość mamasynkaa
Paulina to moze wszystko wyjasniac:)

napewno wizyte u swojego lekarza mam 1 czerwca to zobacze co jest we mnie na 100 % ile mają cm wasze maluszki

Gość aisog40
Witam jestem w 15 tc chciałabym dołączyć do Was jeśli pozwolicie miło by było z kimś porozmawiać o troskach i radościach ciążowych :) To moja 3 ciąża mam 2 synków najmłodszy ma 10 msc teraz nie była ciąża planowana lecz wpadka ale cieszymy się i czekamy na dzieciątko choć już jestem pewna że tym razem będzie już ostatnie :)

Gość aaa ga
Aisog40 witaj :-) im nas więcej tym lepiej. To pewnie teraz chciałabyś dziewczynkę hmm?

Gość mamasynkaa
Aisog witaj:) Paulina moj mial chyba 5,5 cm

Witaj aisog :) Moja dziecinka ma 6,2cm w 12tc 5d. Dzisiaj mam straszne dusznosci,ciagle mi tchu brakuje i jeszcze ten suchy meczacy kaszel :( juz z dobry miesiac sie z nim mecze.lekarze rozkladaja rece mowiac ze musze sie przemeczyc tym bardziej ze w plucach osluchowo jest wporzadku i nie mam goraczki

Gość mamasynkaa
Paulina 5,5 mial dokladnie w 11t 4 dniu. Jutro jade na pappa, to zobaczymy ile urosl Odebralam dzisiaj wyniki i w moczu mam liczne bakterie, szczawiany i leukocyty. Rodzinny stwierdzil, ze sie nie zna. Na szczescie jutro ta wizyta... Genova a moze to astma?

Mamasynka nie wiem,teraz ciezko bylo by ja zdiagnozowac,chociaz objawy sa bardzo podobne do objawow astmy.z badan diagnostycznych tylko spirometia i oslychowo przez lekarza.odechu swiszczacego nie mam.kilka lat temu robilam spirometrie i byla wporzadku ale wszystko sie zmienia z czasem.

Gość mamasynkaa
Kochana ja mam bardzo zaawansowana astme, a spirometria wychodzi idealnie:) 6 miesiecy leczylam kaszel, przyjaleam mnostwo antybiotykow, miesiac lezalam w szpitalu, dopiero alergolog i sterydy postawily mnie na nogi

mamasynka przejde sie jeszcze raz do rodzinnej,chociaz watpie ze przepisze mi antybiotyki czy sterydy.

Gość mamasynkaa
Genova rodzinny na bank nir wypisze

Gość motylkowa123
Dziewczyny mam do Was pytania bo bardzo sie martwie . Ile przytylyscie do tej pory ? Bo ja nic .A to juz 15 tydzien odkad schudlam 3 kg moja waga nic sie nie rusza. Zawsze bylam szczupla ale teraz jestem w ciazy i dalej waze zaledwiw 48kg.

Gość mamasynkaa
Motylkowa to czym Ty sie martwisz?? To chyba dobrze, ze nie przytylas??:) dzidzia wazy kilka gram, nie mialas od czego przytyc:) Ja przytylam 300g od ostatniej wizyty. Moj doktorek tego pilnuje, u niego limit to 0,5 kg na miesiac, a na poczatku najlepiej nic