Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na kogo zagłosujecie w wyborach prezydenckich i dlaczego

Polecane posty

Gość gość
zadowolona z komorowsiego, powiedz co zrobiłdla zyklego obywatela za swoich rządów ... nic , wisiał jak żyrandol i nic nie robił.

Gość gość
unia ponakładała limity na wszystko. woczraj rolnik mowil ze doi krowy na mandat bo przekroczył limit. nie mozna wedzic tradycyjnie. w rzadzie afery. pamietasz sól drogowa w miesie, pamietasz ze Po powiedzio ze nie poda firm ktore je dosypywał bo zaszkodzi to tym firmom ... a obywatele i dzieci niech żra.

Gość gość
gość dziś zapytałam dlatego że w innym temacie ktoś napisał że nie zagłosuję na Dudę bo to oszołom związkowy :D

Gość gość
jak to co zrobił dla swego narodu a podpisanie ustawy podnoszącej wiek emerytalny DLA WSZYSTKICH to NIC?! :D:D:D:D:D:D:D

Gość gość
Dla mnie nikt nie musi nic robic sama sobie radze. Mm dobra prace bogatego meza dobre wyksztalcenie. Swoje mieszkanie, robie co lubie, dobrze mi sie powodzi.nie wiek czy jestem przecietnym zjadaczem chleba. Wazne dla mnie bardziej ze prezydent nie jezdzi na wszystkie msze, nie chodzi na kleczkach do Czestochowy, nie caluje biskupow po rekach, jest bezstronny, to funkcja bardziej reprezentacyjna niz majaca wplyw na polityke. Ciesze sie ze ma normalna zone. Usmiechniety dziadek a nie obiecujacy niestworzone rzeczy alladyn z lampa :)

Gość gość
a co w ogóle może zrobić prezydent? przecież faktyczne rządy sprawuje premier i jego rząd. Prezydent niby jest zwierzchnikiem sił zbrojnych ale czy on decyduje o udziale Polaków w wojnie np. na Ukrainie? Prezydent nie może czegokolwiek dac górnikom , rolnikom czy innym pilęgniarkomanicznej bo po prostu nie ma takiego prawa, nie decyduje o kasie państwa i jego polityce zagranicznej. Jest jakoś tam samodzielny bo np. może wsiąść do samolotu i polecieć sobie na jakiekolwiek uroczystości a w razie rozperduchy konsekwencje poniesie rząd itd. itd. dlatego na prezydenta nie szukajmy dziadka mroza z workiem podarków tylko człowiek ogólnie szanowanego w świecie , w kraju o nieposzlakowanej opinii , wykształconego i doświadczonego, mającego w zyciu prywatnym inteligentnego partnera który również zna języki i nie jest oderwany od świata. Wszystko jest ważne łącznie z tym jakie ma poglądy. Prezydent WSZYSTKICH powinien być wiarygodny dla WSZYSTKICH

zadowolona z komorowskiego? ten człowiek porażka, nawet jak chce zaświecić to kurde sam się wrzuca na ruszt, bo wypoli jak ... zero wykształcenia, kultury, obycia, silnej ręki taka laleczka, makietka, pacynka jedynie :)czy jest czy nie nei ma znaczenia:) dziwie sie jedynie ze ktos widzi i mowi ze fajny... właśnie ta biernośc ludzi mówia że fajnie zamaist wymagać i chcieć coś lepiej... dziwne, dlaczego tacy jesteście,...

Gość gość
no i git gratuluje. wiesz ze składki wzrosna w2015 roku. pasuje ci takie drenowanie kieszeni.

Gość gość
Czytam to piszecie i widać, że większość z Was to młodzi ludzie. Nie widzicie całości, tylko fragmenty wyrwane z kontekstu i na ich podstawie budujecie resztę obrazu. Sam nie będę głosował na Komorowskiego. JEDNO PYTANIE DO WAS WSZYSTKICH. PO CO ZOSTAŁ PODWYŻSZONY WIEK EMERYTALNY?

Gość gość
Dla mnie Duda nie jest wiarygodny wiec sie nie nadaje. Czemu zawsze wszysto mamy dawac biednym? robin hood zabrac tym co sami sie dorobili i dac menelni. Czaaad wlasnie tego oczekuje od prezydenta :)

no to racja z UNIA dał d**y, nei wiem nie rozumiem, dlaczego w taki sposób... ale właśnei dostrzegam, że mądry facet ale ktoś też tam steruje, albo cos mu dolewał bo inaczej nei moge sobie tego wytłumaczyć bo to raczej nie byłą osoba która za kase by coś zrobiła, i to mnei znów urzeka, ze Kaczyński ten czy drugi, nei pokazują sie furami, zegarkami, luksusem nei wiem czy jest jeszcze jakiś polityk który ma takie podejscie neutralne do kasy? oczywiście nei piszcie o Tik Taku :)

Gość kasa zuzu jest pusta dlatego
żeby ludzie dłużej pracowli i kócej pobierali emeryture ew umierali jeszcze przed wiekiem emerytalnym :)

Gość gość
Bo dziady zyja 20 lat dluzej niz 20lat temu. Sa sami starzy w Polsce i ktos musi na nich robic. Skoro jest malo pracujacych trzeba miec ich wiecej by kasa szla na dziadow a eutanazji nie ma i nie bedzie. Ogolnie jakby nie bylo walkow. Kazdy by robil na siebie, nie bylo zusu to tak bym wolala. Co sobie uzbieram przez zycue to bede miec.

Gość gość
na siebie

Gość gość
nagrania z SOWY mowią jasno emerytur nie bedzie, a jak beda to głodowe bo nawet jak ktos dostanie 2000 tokupi za to pare bochenkow chleba,siła nabywcza.

i to wlasnie dziwne ze ludzie nei zrobią rozpierduchy!!! przecież mówia tak jak w kryminale, smieją się z tego że oszczędności ludzi są pokradzione!!! LUDZIE czaicie baze, i wszystko ucichło... a TVN przedstawił to że taśmy ktos wykradł i należy posadzić tego co nagrywał... obłęd..

Gość gość
prognozy 2050 rok mezczyzna srednio przezyje do 82 roku zycia. 700 pln skladki przez 30 lat a w zamian 600 przez 7 lat. heheh

Gość gość
tobie psuje ze Kaczyńscy nie ubierali się z klasą ( np. dwa różne sznurowadła u Jarka, plastikowa torba u p.Kaczyńskiej jak niosła sweterek Leszkowi ) czasem wyglądali jak ubogi kuzyn to już sprawa twojej estetyki ale coś takiego jest tez miarą kultury i obycia. Co ci szkodzi dobry zegarek( jak nie kradziony czy pożyczony) co w ogóle tobie szkodzi ze reprezentant państwa wygląda dobrze? ten argument jest nietrafiony i odpuść

Gość gość
no ale głosuja na bronka bo on taki spoko.... typ pisac nie umie, gada od zeczy. do obamy wyjechał ze z zaufaniem jest jak z zona ze sie ufa ale trzeba ja sprawdzac... obama zrobiłtegą mine bo pomyslał co on p******i ze moja miszel mnie zdradza. .hehehe parodia. albo te siedanie przed kobieta, czy toast nie swoja lampka, albo dłubanie w nosie, palenie smieci na działce, toz to burak.

Gość gość
do gość dziś Widać, że nie ogarniasz. Słuchaj daj mi 3000 PLN dziś, a jak oddam Tobie te 3000 PLN w 2050. Niech będzie jeszcze nawet 100 PLN dorzucę GRATIS. WIDZISZ RÓŻNICĘ?????

Gość gość
Oczywiście zagłosuję na Andrzeja Dudę, bo jest dynamiczny wykształcony i jeszcze młody , dość rządów starych dziadków, to młodzi powinni rozwijać Polskę. Hasło: Polska dla młodych i inteligentnych. Ja sam młody nie jestem, ale dlatego znam wydarzenia w Polsce nawet za czasów PRL, widzę że teraz jest źle a rząd i prezydent nie nadążają za zmianą świata, potrzeba nowych dynamicznych młodych ludzi aby zatrzymać ten marazm i upadek . Takim człowiekiem jest Duda Andrzej, głosujemy na niego.

nie rozumiemy sie skad to wziales ze sznurowadla, widziales? chyab masz TVN-owski mozg miecugowa i sekielskiego.. ubieral sie normalnie, ani zle ani dobrze i co ma ubior do nei wiem pokazywania sie na arenie politycznej/.?

Gość gość
czego nie ogarniam? myslisz zen nie rozumiem co to jest siła nabywcza pieniadza ktora traci na wartosci z czasem zarobki w miejscu a ceny rosna. ...za X (iks) lat te 3 tysiaki moga byc warte tyle co bochenek chleba.

Gość gość
co wy się tak plujecie z ta późną emeryturą,przecież wielu ludzi jak nie pracuje to umiera, traci sens zycia, zobacznie ilu emerytów siedzi na swoich posadach i blokuje miejsca młodym. Siedzą bo jeszcze chcą pracowac, zarabiać być kimś. czują ze są za młodzi aby siedzieć w domu, są przecież tacy także i wielu młodych wam o tym powie bo przez nich zablokowane są wakaty bo oni mają wiedzę i doświadczenie. Jak ktoś będzie niezdolny do pracy to i tak będzie na rencie- proste. Jak ktoś pracuje ciężko fizycznie to jest to w jakiś sposób jego wybór( brak wykształcenia, kreatywności, minimalizm ) Ludzie powinni być wśród ludzi i nie dobrze jest kiedy są wykluczani bo mają 60 parę lat. Wybierajcie takich radnych, posłów, prezydentów i premierów, którzy są wiarygodni bo tylko to jest szansą na zmiany nawet tej ustawy która w większości z was nie będzie dotyczyła, bo życie jest zazwyczaj inne niż planjemy

Gość gość
ale w ogóle o co wy się tak sracie? u nas prezydent to taka małpka do pokazywania gwiedzi - zero realnej władzy i możliwości. rządzi tylko i wyłącznie premier do spółki z parlamentem. więc kogo byście nie wybrali, to i tak żadnych zmian w czymkolwiek to za sobą nie pociągnie.

Gość gość
Ale lepiej żeby prezydent był wykształcony, reprezentatywny, umiał pisać i potrafił wygłosić przemówienie bez kartki :D i nie przynosił wstydu Polsce tak jak obecny prezydent.

Gość gość
no widzisz jak nie widzisz? skąd wiem ze miał sznurowadłą w dwóch kolorach? bo to mnie bardzo uderzyło, bo było w gazetach i TV ,poszperaj w archiwum boś jeszcze chyba zbyt młody.

Gość gość
prezydent ma prawo weta , mógłby nie dopuscic do podniesienia wieku wmerytalnego, ma prawo występowac w sejmi i ganić politykow ... jego głos byłby słyszalny i nie pominiety nawet w rezimowej TV

Gość gość
Duda własnie wsiada do dudobusa, pytanie czy wzią bezpłatny urlop w EP ?

Gość gość
Ludzie idźcie na wybory i głosujcie na Dudę. Im wiecej ludzi pójdzie tym większe będzie miał szanse. Trzeba coś zmienić w naszym chorym kraju.