Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko w nocy płakało a ja nie poszłam do niego

Polecane posty

Gość gość
po twojej wypowiedzi widac że masz 5 dzieci, zrób sobie jeszcze kilkoro :o

Gość gość
aj em de czołzen łan - popieram w 100%.

Gość gość
autorko wyluzuj, jest płacz i płacz, ja zawsze poznaje jak dziecko płacze w nocy bo po prostu się nudzi i nie chce spać a jak naprawde coś mu jest. jaby coś było poważnego na pewno tak by płakała że byś się obudziła ;)

Gość gość
gość dziś po twojej wypowiedzi widac że masz 5 dzieci, zrób sobie jeszcze kilkoro pechowiec.gif 2 A po twojej wypowiedzi widać że jesteś prostacką s/u/k/ą :-p ,a dorobić to sobie sz/m/a/t/o/możesz rozumku!

Gość gość
13.25. odrobine kultury w wypowiedzi. umiesz tylko wyzywac?

Gość gość
wychuchane dzieci? dziecko, które rodzice mają głęboko w d***e rzeczywiście będzie sobie lepiej radzić, wystarczy poczytać temat: najgorsze wspomnienie z dzieciństwa :O widać, że nie ogarniacie czym rózni się ponadroczne maleństwo od żądającego i wymuszającego kilkulatka, skoro stawiacie ich na jednej szali.

Gość gość
widze ,ze jakies wariatki tu sie wypowiadaja. Moze czas na normalna osobe:) po pierwsze kazde dziecko jest inne i no mojej przyjaciłki synek spal cala noc od noworodka i zmienilo mu sie to jak skonczyl rok a moj na odwrót:) budzil sie nawet 10 raz i to musialam dac ju mleko inaczej plakal, czy walczylam? jasne , ze tak! woda, herbatki, lulanie , cuda. z czasme bylo mnie pobudek i mniej . jak mialm jakies 18 miesiecy zaczal przesypiac cale noce ( dzieki bogu:) ) tak sam z siebie . mysle ze twoja córeczka 14 miesieczna miala "wazny powód" skoro dlugo płakała i oczywiscie nie obwiniam ciebie bo wiem co to znaczy byc chorym i wstac do dziecka ale tatus mógł zajrzec chociaz czy aby nie dusi sie , nie wymiotuje itp. na szczecie piszesz, ze rano obudzila sie wesoła wiec nie pamieta nic a nic:) i nie ty powinnaś czuć wyrzuty sumienia.

Gość gość
A czy dziecko specjalnie sie budzi bo ma kaprys ze chce sie napic czy budzi je pragnienie napicia sie? A wy jak w srodku nocy sie obudzicie i mocno chce wam sie pic to idziecie sie napic czy probujecie zasnac w pragnieniu?

Gość gość
drogie mamy zajmuje się zawodowo psychologią dziecięcą i takie też posiadam wykształcenie i rozpowszechniony przez pogląd,że wychuchane dzieci nie radzą sobie w życiu nie jest prawdziwy. dzieci do 2 lat (starsze też oczywiście, ale ten okres jest najważniejszy) powinno być karmione noszone tulone na żądanie (nawet nam dorosłym wydające się niepotrzebnym), powinno być otoczone nadludzka miłością i troską, jeśli potrzebuje jeść pić w nocy też powinno dostawać, ogólnie wszystko co potrzebuje gdyż takie dziecko nabiera psychicznej wartości i pewności siebie do radzenia sobie z przeciwnościami w dorosłym życiu. to wszystko zaprocentuje. dbajcie o dzieci, zdarzycie obejrzeć filmy i w******yć się z mężem nawet jak podacie pić w nocy. pozdrawiam

Gość gość
odrobine kultury w wypowiedzi. umiesz tylko wyzywac--ć A TY TYLKO SZYDZIĆ BO MAM 5 WAL się

Gość gość
aj em de czołzen łan jedyna normalna odp. popieram, autorko wyluzuj ;)

Gość gość
gość dziś po twojej wypowiedzi widac że masz 5 dzieci, zrób sobie jeszcze kilkoro pechowiec.gif 2 A po twojej wypowiedzi widać że jesteś prostacką s/u/k/ą jezyk.gif ,a dorobić to sobie sz/m/a/t/o/możesz rozumku! 3 dlaczego od razu obrażasz drugiego człowieka i atakujesz tak agresywnie? czyżby kompleksy i ktos ukuł cię w czuły punkt? p.s. tobie bliżej do s/u/k/i gdyż to właśnie s/u/k/a ma dużo małych 🖐️

Gość gość
13:31 popieram w 100 %

Gość gość
13:30 jak noworodek przesypia cala noc to cos jest nie tak i trzeba go wybudzic na mleko. Jak olejesz takie dziecko to sie odwodni i umrze. Wiec brawo za glupote

Gość gość
mysle ze twoja córeczka 14 miesieczna miala "wazny powód" skoro dlugo płakała xxx nie koniecznie. może się też budzic z przyzwyczajenia. moja kuzynka budziła dizecko na karmienia bo tak kazała położna laktacyjna. budziła o 24.00, o 2:30 i o 4.00, jak mała miała pół roku budzili tylko o 4.00 konsekwentnie. potem chcieli już nie budzić jak dziekco miało 1,5 roku ale się nie dało, mała się budziła do 4 rż o tej 4.00

Gość gość
tak tylko s/u/k/a/ s/u/c/e/ nie równa jedna się troszcy o małe a inna zagryza :-D miłego dnia ci życzę .

Gość gość
w życiu bym nie obudziła dziecka na karmienie jeżeli prawidłowo by przybierał.

Gość gość
mamo 5 ile masz lat?

Gość gość
CZEMU TU JEST TAKIE CHAMSTWO i PROSTACTWO? nie ma normalnych osób? Masakra, autorka nie wstała raz do dziecka bo nie była w stanie a już po niej pojechałyście jakby co najmniej to dziecko w beczce trzymała :o facet przez pół roku pracował i wnocy wstawał do dziecka, ale nie - dla was to bezduszny d/e/b/i/l :o ciekawe jacy wasi mężowie sa cudowni bo z tego co widze mają totalnie w doopie was i wasze dzieci a wy jestescie z nimi bo bez jego wypłaty byscie nie utrzymały sie nawet meisiąca :o stąd chamstwo i frustracja :o

Gość gość
Czy wy nie widzicie ze to prowokacja, zeby takie jedze mialy sie na kogo wyzyc

Gość gość
Ja czasami udawalam ze spie zeby tylko nie wstawac do dziecka, maz i tak sie budzil wiec wstawal

Gość gość
uwierz mi dla was stanowczo za mało jak na 5 dzieci , ale wystarczająco by ocenić mój styl pisania I UZNAĆ GO ZA PROSTACKI I NAZWAĆ MNIE SUKĄ / Ale ja rozumiem tutaj same kobiety z klasą i kasą

Gość gość
ja tez udawałam że spie i wtedy mąż chodził :D

Gość gość
boze jakie wy jestescie glupie p***y! bez kitu! skoro ktos pisze "wazny powód" w sudzysłowiu to oznacza ze wazny powód dla dziecka (np.przytulenie) a nie koniecznie dla mas super wazny. Mojej przyjaciółki dziecko mimo ze przez rok nie jadlo w nocy I ZYJE wiec dzieki za troske! dzis konczy 2 latka....

Gość gość
Nic się nie stało Nie win siebie ani męża Niejedną taka sytuacja jeszcze w kropkiWaszym życiu NIC SIĘ NIE STAŁO ŻYCIE nikt nie ma zawsze tego co w danej chwili chce i jakoś wszyscy żyją

Gość gość
a pani psycholog z 13:31 ma dzieci? pozwalac na wszystko? dziecko do 2 roku zycia ZAWSZE ma byc przytulane, glaskane? ojjj to ty wielka pani uczona nic nie wiesz o prawdziwym zyciu. w tym wieku dziecko uczy sie jak manipulowac np krzykiem itp. jezeli jestem zajeta to mowie -nie! a nie od razu biegne bo dziecko tak chce . Ostrzegam bedziesz miala rozwydrzonego bachorka . Mówcie co chcecie ja nie wierze w te brednie za 3-4 lata znowu cos nowego wymysla psycholodzy. wychowujmy dzieci mądrze ale szacunku do innych uczmy od pierwszych miesiecy!

Gość tutiki
Ojejku zdarzyło się.Jesteśmy tylko ludźmi.Następnym razem wstaniesz bo wiesz jakie będziesz miała później wyrzuty.

Gość gość
dokładnie, czy pani psycholożka ma dzieci? pewnie nie i nie wie jak to jest z gorączka wstawac po raz n-ty do dziecka w nocy. ja mam 31 lat i my byliśmy inaczej wychowywani, klapsy czy pas to nie było nic nadzwyczajnego. dzieci trzymało sie krótko, rodzice mieli czas dla siebie, nikt sie nie rozczulał, wychowywało sie 'twardą ręką' tzw ZIMNY CHÓW. ja też tak byłam wychowywana i kocham nad życie rodziców, szanuje, odwiedzam bardzo często, pomagam. Mamy świetny kontakt. Więc nie piszcie bzdur. Roczne dziekco już może ładnie wymuszać. Przytulenie pilna potrzeba? a wyleżenie gorączki czy odpoczynek po pracy to już nie? bez przesady. KAZDY W RODZINIE JEST WAŻNY. zdarzyło się. trudno.

Gość gość
KAZDY W RODZINIE JEST WAŻNY PRAWDAAAA Matka chora, mąż po pracy są równie ważni jak i dziecko. więc dajcie spokój.