Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przestał gaworzyc po szczepieniu

Polecane posty

Gość gość

Mamy co się stało :( nie wiem czy się wybrać z tym do pediatry czy jeszcze zaczekać. Otóż mój synek dokładnie kiedy skończył 3 miesiące został zaszczepiony 6 w 1 pneumokoki i rotawirusy. Zanim został zaszczepiony na 2 tyg przed zaczął pierwsze gaworzenia. Od podania szczepionek zamilknal :( jest nadal pogodnym chłopcem uśmiecha się utrzymuje kontakt wzrokowy itp tylko przestał gaworzyc. Minęło już prawie 3 tyg i nadal ciąża. Boje się bo w necie tyle posza o tym autyzmie i innych powiklaniach. Miała któraś może podobnie doradźcie ja juz wariuje :(

Gość gość
Moje dzieci, szczepione, nigdy nie miały żadnych powikłań po szczepieniach. Żadne tez z dzieci, które znam. Możesz zawsze iść do lekarza jeśli uważasz ze coś dzieje się zlego

Gość gość
Ooo najpierw było, ze po mmr autyzm, później po dtp, a teraz po pneumo i rota. To w końcu jak to jest? Bo coś teoria mmr i autyzm powoli traci

Gość gość
Nie szczepić tych dzieci, a później te maluchy łapią wszystko i roznoszą...ja nie mam w zwyczaju krytykować innych, ale to mnie strasznie wkurza

Gość gość
Za dużo na raz jak już szczepisz to podawaj po 1 szczepionce z miesięczną przerwą.

Gość gość
Mój synek tez miał przerwy w ,, gadaniu, , a szczrpilam 5v1 - potem było wszystko ok. Teraz ma 2 lata i znów cisza. Myślę że to przejdzie. Taki okres dziecko ma :-)

Gość gość
nie panikuj, bo dziecko wyczuje npięcie, nerwy. Mój jakoś tez miał przerwy w gaworzeniu, póxniej wszystko powróci.

Gość gość
masakra, czasu nie cofniesz, ale możesz odtruć... poczytaj. trzymam kciuki za kolejne decyzje.

Gość gość
gość dziś Ooo najpierw było, ze po mmr autyzm, później po dtp, a teraz po pneumo i rota. To w końcu jak to jest? Bo coś teoria mmr i autyzm powoli traci x Walnij sobie 6 wirusów naraz to będziesz wiedzieć.

Gość gość
Mój synek - wtedy nie był jeszcze szczepiony ( z powodu innych problemów mięliśmy odroczenie) też miał przerwę dość długą w gaworzeniu. Później tylko ruszał ustami - ale nie wydawał dźwięku. A później się rozgadał :) Podobno to normalne. Czy syn ma teraz wzmożony okres rozwoju ruchowego? Jeśli uczy się nowych umiejętności ruchowych to gaworzenie jakby schodzi na drugi plan.

Gość gość
jak już to głużyć, bo gaworzą niemowlęta koło 5-6 miesiąca a czasami później.

Gość gość
skok rozwojowy? czytałaś kiedyś? sprawdź czy czasem twoje dziecko go nie przechodzi i poczytaj o jego objawach

Gość gość
popieram szczepienia ale władowanie jednego dnia tyle szczepionek to wielkie przegiecie, a potem sie dziwicie ze cos jest nie tak z dziecmi, a spokojnie mozna podac te szczepionki w odstepach

Gość gość
wpakowałas w dzieciaka 8 wirusów i wielkie zdziwienie.. normalnie nie znosze takich rodziców co jak takie bezmyslne owce podążaja za tłumem i ani przez chwile nie zastanowia sie nad tym co robia

Gość gość
o k***a to tyle w temacie, bez komentarza, na malarię też zaszczepiłaś?

Gość gość
" gość dziś Nie szczepić tych dzieci, a później te maluchy łapią wszystko i roznoszą...ja nie mam w zwyczaju krytykować innych, ale to mnie strasznie wkurza " Kiedy ostatnio sie szczepilac? jestem pewna ze twoje szczepienia dawno stracily waznosc i lapiesz wszystko i roznosisz i strasznie mnie to wkurza...

Gość gość
czy wy potraficie czytać ze zrozumieniem ???

Gość gość
Napwrde dostał tyle szczepionek w jeden dzień ? pediatra sie na to zgodził ??

Gość gość
następna która doszukuje się teorii spiskowej na temat szczepionek... czytałaś o skokach rozwojowych? to pokrywa się z terminami szczepień, nie doszukuj się nie wiadomo czego zwłaszcza jak nie masz odpowiedniej wiedzy medycznej-pogadaj ze swoim pediatrą o przyczynach zmiany zachowania dziecka ale nie zakładaj od razu, że to szczepionka ludzie, przecież sam autor badań przyznał się, że wyniki są niereprezentatywne na populacje i nieautentyczne:/ a ludzie dalej w to wierza...

Gość gość
Wyrodna matka :-( sama się zaszczep takim swinstwem sadystko

Gość gość
Pediatra tak mi zalecił. Chciałam pneumokoki później ale z racji ze dziecko ur zimą zalecila juz szczepić. Pierwszego syna Szczepilam podobnie ale pneumokoki dopiero na 2 latka. Ufam mojej lekarce jeszcze mnie leczyla za mlodu i nigdy się nie zawiodłam. Dokładnie w dniu szczepienia zamilkł wiec odrzucamy ze to skok rozwojowy.

Gość gość
no to masz autyzm brawo

Gość gość
Ja szczepiłam pierwsze zwyklymi tylko drugie zdecydowałam sie na infarix IPV/Hibb 5w 1 nie bylo żadnych powikłań z tym ze ja nie szczepilam żadnymi dodatkowymi .

Gość gość
Ja szczepiłam tylko podstawowymi i darmowymi (czyli nie 5 czy 6 w 1) i córka też miała przerwy w gaworzeniu. Być może Twój maluszek jest teraz zajęty czymś innym? Przekręcaniem się na boki/brzuszek? łączeniem rączek? Na pewno musisz zachować spokój, obserwuj dziecko, jeśli naprawdę się martwisz to zapytaj lekarza.

Gość gość
Przestał głużyć, a nie gaworzyć. I nie po szczepieniu, tylko po prostu przestał. To, że to się zbiegło w czasie nie oznacza związku przyczynowo-skutkowego. Takie zamilknięcie zdarza się wielu dzieciom, i przeważnie jest to normalny etap rozwoju - dziecko uczy się różnych rzeczy, ale mózg nie nadąża ze wszystkim na raz, więc jedna czynność może zostać czasowo "odsunięta" na czas nauki innej. Owszem, czasem, rzadko, jest to objaw choroby, tyle, że źle szukasz winnego, w wypadku przedłużającego się braku rozwoju mowy (dwa tygodnie w tym wieku to sporo za mało) trzeba myśleć o zbadaniu słuchu (prosta zasada: "kiedy słyszysz tętent kopyt, myśl o koniach, nie o zebrach").

Gość gość
moj tez gaworzyl a potem ok. konca 3 mca wydawal jedynie dzwieki przez usta - uczyl sie chyba spolglosek typu "k". Ogolnie to co 2-3 tyg wydaje inne dzwieki

Gość gość
Napiszę 3 raz może dotrze głużył a nie gaworzył, bo gaworzenie jest później niż w 3 miesiącu życia, między 5 a 8 miesiącem zazwyczaj i polega na powtarzaniu sylab np. mamamamama, tatatata, babababa, dzidziadzia, dadadadada itp

Gość gość
szkoda że nie załadowałaś dzieciakowi 15w1 :O

Gość gość
przesadzasz z tą paniką:/ tak jak ktoś napisał-dziecko uczy się teraz nowych umiejętności, na tym polega jego rozwój niedługo będą tu posty-po zmianie pieluchy przestał raczkować... głupia nagonka w mediach i ludzie za tym idą, smutne:/