Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polskie centrum telemedyczne

Polecane posty

Gość gość
Dzisiaj dostałam nakaz zapłaty niby z kancelarii spraw Sądoowych i Windykacji papier, bez żadnej pieczęci i żadnego podpisu i nazwiska czyli jak zwykle, oczekiwałąm na ewentualny nakaz z sądu, oczywiście straszenie włącznie do licytacji mieszkania , zajęcia emerytury oraz wykaz wlasności dłużnika do celów windykacyjnych- do wypełnienia i im odesłania tj. zasoby pieniężne, nieruchomości,środki trwałe biżuteria, które posiadam im podać. Na słabych to może podziałać. Mnie natomiast utwierdza w tym jak przestępcza jest to działalność i nie zapłacę im jedynie sąd mi może nakazać!!!! Jestem ciekawa czy ktoś dostał te wyłudzające papiery, proszę o wpisy.

Gość gość
Witam, Mija mama też dostała dzisiaj taki nakaz zapłaty.

Gość gość ze Słupska
witam, dzisiaj mój tata też coś takiego dostał.zgłosiliśmy to na policję, a jutro idziemy do prawnika może on nam coś pomoże...bo moi rodzice się wykończą...

Gość gość
Witam i mojej Mamie dzisiaj przysłali takie pismo , rozbawili mnie , ciekawe kto dłużej wytrzyma. Pozdrawiam

Gość piku piku
I moja mama również otrzymała pismo "zastraszające egzekucja komornicza " licytacja mieszkania zajęciu środków itp. Czytajac pismo nie wiem czy smiac się czy może płakać nad głupota osób to tworzacych. Pismo formalne a informacje mające przestraszyć " rzekomego dłużnika " pogrubione napisane większą czcionka. Oczywiscie jak to w przypadku pism z PCT żadnego podpisu osoby reprezentujace j żadnej pieczątki żadnych danych kontaktowych i oczywiście dodatkowo dołączone wypelnione polecenie przelewu i do wypełnienia oswiadczenie majątkowe - naprawdę są tacy naiwni? Napewno odesle im oswiadczenie majatkowe. Straszą licytacja mieszkania i komornikiem bez wyroku sadu bez nakazu zapłaty bez tytułu wykonawczego - straszą zabraniem telewizora i lodówki nie będąc świadomym faktu ze komornik nie może zająć rzeczy niezbędnych do zycia - szkoda ze ubrań i bielizny nie chcą zabrać i zostawić ludzi z przyslowiowa "gołą dupą".... Pismo które wysłali mogą sobie w dupe wysadzić mówiąc z kultura :) jeszcze oczywiscie drobnym drukiem na końcu pisma oczywiście powołują się na prawo bankowe i ze pismo które wysłali jest prawomocne bez stempla i pofpisu... Beznadziejny przypadek tej firmy jak i ludzi którzy tam pracują jeżeli chcieli na straszyć ludzi mogli skorzystać z pomocy prawnika - a teraz za stosowanie takich praktyk grozi im sprawa z kodeksu karnego Można sie ze mna kontaktować pod e-mailem isabelcia_1992@onet.pl

Gość gość z Łodzi
Moja mama również dzisiaj dostała identyczne pismo jak gość z 15 13. Nie zadali sobie trudu i wysłali pisma w "ciemno", mimo, że po interwencji rzecznika miejskiego odpisali blisko 2 miesiące temu, że do czasu wyjaśnienia sprawy wstrzymują działania windykacyjne. Aktualnie sprawa jest przekazana do prokuratury (wraz z innymi oszukanymi przez PCT)

Gość gość
Mnie także przysłali takie pismo, z przekazem wpłaty na kwotę 592,13 zł. Do zapłaty w terminie 14 dni, a termin mija za dwa dni. A te "pismo" dostałem dziś. Jeżeli nie wyślę określonej kwoty to mam podać wykaż własności. Szkoda że nie dopisali że w ostateczności odbiorą życie. A może podam im kogo mam za granicą i jaki mają majątek. Jaka kancelaria spraw sądowych i windykacji? gdzie ona się mieści i kto nią zawiaduje?. Dla mnie to jest chamstwo i okradanie starszych ludzi. Kurierzy kradną podpisy na rzecz PCT. A PCT żąda zapłaty za to że kurierzy ukradli podpis. Nie wspomnę już o zostawienie podstępem podpisanej umowy.

Gość gość
dzisiaj dostałam podobne pisma w tytule" nakaz zapłaty w trybie wezwania do zapłaty.Kwota 1059,28 pln.Sprawa została w zeszłym roku zgłoszona na policje i poki co nic się nie dzieje a pct nadal mnie nęka swoimi pisemkami! To już jest nękanie w rozmiarze xxl. Trzeba by dobrac się do nich w końcu! co to jest za cyrk! ze tez z pct nie można zrobić porządku od paru lat... żąłosne

Gość staniwoj
Nie podpisywałem świadomie żadnej umowy o świadczenie "usług telemedycznych", ale wpłaciłem im w ub. roku, dla świętego spokoju, 511,50 zł za "odstąpienie od umowy" Niepotrzebnie, bo nadal przysyłają monity i groźby przymusowego ściągnięcia tej kwoty. Co za perfidia! Prosze zauważyć, ze na wszystkich dokumentach i pismach otrzymywanych z tej "firmy" brakuje podpisów i nazwisk osób je wystawiających. Już to świadczy o tym, że kryje się za tym wielki szwindel

Gość gość
Bardzo proszę o niepłacenie żadnych pieniędzy tej firmie! Proszę zgłosić sprawę na policję i do prokuratury. W całej Polsce jest kilkanaście postępowań przeciwko tej firmie.

Gość diana2016
Szanowni Państwo, Bardzo proszę nie płacić żadnych pieniędzy, ponieważ jest to firma, która żeruje na naiwności starszych osób. Sprawdziłam w e- sądzie w lublinie, nie toczą się tam żadne sprawy z powództwa PCT. Osoby, które piszą na forum, że dostały wyrok z e-sądu, piszą nieprawdę. Jeśli będziecie płacić to wspomagacie firmę, która na WAS żeruje. Nie ma możliwości, żeby zajęli Państwu majątek, cokolwiek etc. Proponuję też, wytoczyć proces cywilny przeciwko prezesowi firmy. Może w końcu znajdzie się sposób na nieuczciwość.

Gość gość
Dzisiaj poprawił mi się humor, gdy otrzymałem list z PCT z Nakazem zapłaty i wykazem do wypełnienia Oświadczenia Majątkowego. Teraz będę zmuszony im podać moje konta bankowe na Dominikanie i wszystkie posiadłości na Teneryfie, żeby nie myśleli że mają do czynienia z biedakiem, a co. Jeszcze PSEL im potrzebny, aby mogli następną umowę podrzucić. Teraz poważnie. Jutro udaję się na policję z tymi bazgrołami celem dołączenia ich do kolekcji. Głowa do góry. Oszuści nas nie przestraszą żadnymi śmieciami ani sądem.

Gość gość lina
I ja dołączę do nowej fali wpisów. PCT nie daje o sobie zapomnieć. Pomimo, że jesteśmy po rozprawie sądowej uniewazniajacej umowę z PCT, również otrzymaliśmy to skandaliczne pismo. Tam nikt nie sprawdza jaki jest status danej osoby, czy zapłacił, czy ma wyrok uniewazniajacy. Jesteś na liście, to dostajesz pismo - może coś uda się wyrwać! Zastanawiam się, dlaczego postępowanie UOKiK tak się wlecze? Przecież we wrześniu 2015 stwierdzili, że PCT narusza interesy konsumentów ( odsyłam na stronę UOKiK ). I co dalej? Jak długo jeszcze PCT będzie nękać ludzi? Czy to dlatego, że sprawa dotyczy przede wszystkim starszych ludzi, często bezradnych i nie mających dużej siły przebicia? Pozdrawiam

Gość gość
Poszukajcie i przeczytajcie koniecznie to dokument wojewody z 5 lutego: wystąpienie pokontrolne PCT JZ.pdf

Gość gość
Dziękuję za informację o wystąpieniu pokontrolnym. Aż zaniemówiłam czytając! Unieważnił ponad 1000 umów, zwrócili koszty?! Kto dostał unieważnienie, albo może chociaż słyszeliście o takiej szczęśliwej osobie.Jaka hipokryzja!!! PCT wprowadzała kodeks dobrych praktyk?! A pacjentów mają aż 9 - cioro! Szok, niedowierzanie... A i to nie mają prawidłowo prowadzonej dokumentacji dla tych dziewieciorga osób!

Gość gość z Łodzi
W Magazynie Ekspresu Reporterów najważniejsze pojawiło się na końcu. Informacja od autorki reportażu.” Prokuratura Krajowa planuje pozyskać informacje ze wszystkich jednostek powszechnych prokurator na temat toczących się postępowań przeciwko firmie Polskie Centrum Telemedyczne. Po zebraniu informacji zostanie podjęta ewentualna decyzja o połączeniu tych spraw i przekazaniu ich do prowadzenia jednej jednostce prokuratury-podpisała pani rzecznik prasowa Prokuratury Krajowej. Cd czytany przez Pana Michała Olszańskiego- „ Firma nadal wysyła pisma zastraszające do tych ludzi, tym razem o stracie majątku jeśli nie zapłacą pieniędzy. Wszystkie osoby, które czują się poszkodowane przez tę firmę proszone są o zgłoszenie się na policję, do prokuratury. Porad udzielają miejscy rzecznicy konsumentów”.

Gość gość z Łodzi
http://bip.mazowieckie.pl/contents/content/324/15560 z dnia 5 lutego 2016 może tak łatwiej będzie dotrzeć do tego Wystąpienie Pokontrolnego. Właściwe to moim zdaniem taka kontrola to się trochę mija z celem. Owszem zwrócili uwagę na pewne nieprawidłowości, ale nie docierają do sedna problemu. Chyba trzeba byłoby Pani Zastępcy Dyrektora Wydziału Kontroli to uświadomić, może podać link do Kafetrii ?

Gość gość
Witam .Moja mama wczoraj 26.04.2016 r również tak ja ostatni gość na wpisie takie same wyłudzające papiery otrzymała na kwotę 1063,99 zł. Dołączyłam je dzisiaj do złożonych w styczniu kompletu papierów w naszej Prokuraturze.

Gość gość
Dzięki Ci gościu z Łodzi za ułatwienie dostępu do mojego linka.

Gość gość  też z Łódzi
Z firmą PCT borykam się w imieniu mojej matki już od sierpnia ubiegłego roku, sprawa jest u Rzecznika, w Prokuraturze Rejonowej oraz na Policji. W dniu wczorajszym mimo listu informującego o wstrzymaniu windykacji z PCT mama otrzymała też nakaz zapłaty, który przekazuję na Policję. Proponuje wszystkim zainteresowanym abyśmy się zorganizowali wreszcie i złożyli pozew zbiorowy przeciw PCT. Trzeba to zakończyć !!!!! Na marginesie zdrowie mojej matki ucierpiało bardzo!!! w tym czasie, rozważam pozew o odszkodowanie.

Gość gość z Łodzi
http://zbiorowepozwy.org/podstawa-prawna proszę zwrócić uwagę na Art. 2. Art. 2. 1. Postępowanie grupowe w sprawach o roszczenia pieniężne jest dopuszczalne tylko wtedy, gdy wysokość roszczenia każdego członka grupy została ujednolicona przy uwzględnieniu wspólnych okoliczności sprawy. 2. Ujednolicenie wysokości roszczeń może nastąpić w podgrupach, liczących co najmniej 2 osoby. W Grupach jest również Telekomunikacja dla Domu sp. z o.o. Moja mama na razie poniosła koszty faktury 9 zł i odesłania pocztą urządzenia do pomiaru EKG (dotyczy PCT). Ale jak przeliczyć stracone nerwy, strach,utratę zdrowia i zaufania? Przypadek mojej mamy jest zgłoszony do miejskiego rzecznika, na policję i do prokuratury. Niestety nasz rzecznik miejski nie działa tak szybko i zdecydowanie jak np. Pani rzecznik miejski z Olsztyna. W najbliższym czasie zamierzam wysłać pismo do Pani Joanny Zych Zastępcy Dyrektora Wydziału Kontroli, która podpisała się pod WYSTĄPIENIEM POKONTROLNYM, szczególnie o wyjaśnienie tego fragmentu ..." Po otrzymaniu sygnałów o zawieraniu umów niezgodnie z przyjętymi przez podmiot leczniczy standardami, PCT niezwłocznie unieważniło ponad 1000 umów, zwracając pacjentom wszystkie uiszczone opłaty, zaś te nieuiszczone a naliczone zostały anulowane. Prezes PCT poinformował o współpracy z organami ścigania w celu wyjaśnienia zaistniałych sytuacji"... w nawiązaniu do sytuacji mojej mamy oraz Państwa doświadczeń przedstawionych na Kafetrii.

Gość gość
Do gościa z Łodzi. Jeśli anulowali 1000 umów, to niech ten podmiot kontrolny poda nazwiska anulowanych umów i komu zwrócili zajumaną kasę? Dlaczego kontrola dała się spławić oświadczeniom PCT, nie sprawdzając stanu faktycznego? Taki protokół kontrolerzy mogli sobie napisać w domu siedząc przed tv, bo nic z tego nie wynika. To tylko rozzuchwala złodziejski proceder PCT.

Gość gość z Łodzi
Też tak uważam. Dziękuje za podpowiedź, może jeszcze ktoś dorzuci swoje spostrzeżenia odnośnie Wystąpienia Pokontrolnego...

Gość gość
MONITOR SĄDOWY i GOSPODARCZY, Warszawa, dnia 3 lutego 2016 r. Nr 22 (4907), Poz. 2274 Likwidator Polskie Centrum Telemedyczne Sp. z o.o. w likwidacji z siedzibą w Warszawie, ul. Grzybowska 80/82 lok. 261, 00-844 Warszawa, wpisanej do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS: 0000491730, zawiadamia, że w dniu 12.01.2016 r. nadzwyczajne zgromadzenie wspólników spółki podjęło uchwałę o rozwiązaniu spółki w drodze likwidacji. Likwidator wzywa wierzycieli do zgłaszania wierzytelności w terminie 3 miesięcy od dnia ukazania się niniejszego ogłoszenia.

Gość gość
I co w związku z tym? Czy ta przestępcza "firma " w czasie likwidacji będzie gnębiła porządnych ludzi, czy jest na to przyzwolenie , chyba tak, skoro konrolne instytucje nie zadziałały? W jakim kraju my żyjemy?. Może ktoś wie jakie prawa mają Ci przestępcy w fazie likwidacji?

Gość gość
Ja mam identyczny problem z moją mamą co mogę zrobić poradzcie mi coś

Gość gość
Czy mam problem z moją mamą zgłosić do konkretnej prokuratury czy najbliższej proszę o pomoc!!!

Gość gość
Czy jak moja mama z wrocławia a ja studiuję w warszawie mogę złożyć zgłosznie w prokuraturze w warszawie? Czy muszę iść wcześniej na policję i do rzecznika? A może mam iść prosto do UOKIK-u. Bardzo proszę o pomoc nie wiem co zrobić nie stać na zapłatę a nie chcemy nic stracić