Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polskie centrum telemedyczne

Polecane posty

Gość gość
z TDD zerwaliśmy o czasie w ciągu tych 14 dni, a o tamtych pozostałych firmach to ja się zaczęłam dopiero teraz dowiadywać, że wogóle są z tym powiązane. Jutro idziemy do PGE powiadomić o fakcie, że mama mogła coś nieświadomie podpisać, na odwołanie się jest już za późno. Zobaczymy może tam coś doradzą, a jeśli chodzi o PCT to liczę, że tutaj znajdziemy pomoc, dobrze, że znalazłam to forum..magda

Gość gość
Jeżeli chodzi o Energetykę PRO proszę wypowiedzieć przede wszystkim pełnomocnictwo. Powiadomić o tym PRO i obecnego operatora energii

Gość dorota w
Czy wiadomo kiedy TVN wyemituje ten materiał?

Gość Przemek77777
Witam. Właśnie telefonowała do mnie miła Pani z TVNu. Zapraszała mnie z dziadkiem na nagranie na żywo do Warszawy. Pogram ma być w najbliższy poniedziałek 7 września. Zostaną wykorzystane także fragmenty rozmów z poszkodowanymi, nagrane w czerwcu br (także u nas). Niestety dziś kończę urlop i musiałem odmówić. Tak czy inaczej, ma być wejście na żywo w Faktach a po Faktach "Uwaga" poświęcona działalności PCT. Pozdrawiam.

Gość WAZNE WARTO TO PRZECZYTAC
UWAGA UWAGA UWAGA. !!!!!!!!!!!! na wcześniejszych stronach opisano że tematem zainteresował się TVN program UWAGA. Sprawdziłam to z Redakcją i to prawda. I najważniejsze Emisja reportażu odbędzie się W TEN PONIEDZIAŁEK - 7 WRZEŚNIA O 19:50 NA ANTENIE TVN. WARTO OGLĄDAC!!!!! UWAGA UWAGA UWAGA. !!!!!!!!!!!!

Gość WAZNE WARTO TO PRZECZYTAC 2
kolejna sprawa – szukają osób do programu na żywo - tego 7 września - kręconego w warszawie. jeśli chcesz być i podzielić się swoją historią lub swojej rodziny prośba o kontakt z panią edytą augustyniak mejl: e kropka augustyniak małpa tvn kropka pl warto! może dzieki temu nagłosinimy sprawe na tyle ze wygramy z polskim centrum telemedycznym. powodzenia

Gość WAZNE WARTO TO PRZECZYTAC 3
kolejna sprawa – szukają osób do programu na żywo - tego 7 września - kręconego w warszawie. jeśli chcesz być i podzielić się swoją historią lub swojej rodziny prośba o kontakt z panią edytą augustyniak mejl: e.augustyniak@tvn.pl warto! może dzieki temu nagłosinimy sprawe na tyle ze wygramy z polskim centrum telemedycznym. powodzenia

Gość merekkopka85
Witam serdecznie po długiej przerwie. Chcę podzielić się z Wami wiadomością dotyczącą emisji programu Uwaga w TVN, gdzie będzie poruszony temat PCT. Doczekaliśmy się. Emisja już w najbliższy poniedziałek tj.07.09.br o 19.45. Zapraszam do oglądania.

Gość isabelcia
witam ponownie. wypowiadałam się już w tym temacie jako gość 2015.06.18 chciałam troszkę dopowiedzieć co wydarzyło się od ostatniego razu w sprawie mojej mamy. cały czas wymieniam się pismami z PCT co dla mnie powoli traci sens bo mam wrażenie jak bym pisała do ściany (ludzi którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem - o ile w ogóle te moje listy ktoś czyta - bo może odpowiadają w ciemno ). PCT cały czas mi zarzuca że oświadczenie o błędzie które do nich wysłałam nie ma żadnego poparcia w faktach... urządzenie które do nas wysłali od razu zostało odesłane do nich i po czasie przyszła nota obciążeniowa (pct nie przyjęcie urządzenia potraktowało jak wypowiedzenie umowy - kara w wysokości 511,50 została naliczona - oczywiście my jej nie zapłaciliśmy). pct w swoich listach do mnie cały czas mi pisze o żebym jasno im napisała wypowiedzenie umowy (jak my nie chcemy wypowiadać umowy żeby nie płacić kary) - a pozatym jakiej umowy skoro została naliczona kara co jest jednoznaczne z faktem że umowa została już wypowiedziana. cały czas próbuje im wytłumaczyć jak ośmieszają się pisząc do mnie o wypowiedzeniu umowy - skoro sami ja wypowiedzieli. w piśmie dostałam informację że dopóki jasno się nie określe firma nie będzie podejmować żadnych działań (chcą bym wypowiedziała umowę która już została wypowiedziana - czyżby podwójna opłata?) a ostatnio przyszło pismo z firmy windykacyjnej - pierwsze pismo a od razu przedprocesowe wezwanie do zapłaty. oczywiście dzwoniąc na numer który był podany uzyskałam informację że nie dodzwoniłam się do odpowiedniego działu - to nie wiem po jaki ... podają numer w liście - kazali mi pozostawić numer kontaktowy i właściwa osoba miała się ze mną kontaktować jeszcze tego samego dnia - było to około 1,5 tygodnia temu - do dzisiaj cisza. ludzie nie poddawajcie się nie ma co płacić - ja obiecałam sobie że choćbym miała na głowie stawać to nie pozwolę by mama ponosiła jakiekolwiek koszty i utrzymywała tych złodziei - bo inaczej nie można ich nazwać.

Gość gość
Może coś to pomorze, jak już pisałam walczę z nimi od grudnia , zgłosiłam na policję do prokuratury ,do rzecznika praw konsumenta w Wałczu.Przesłałam pismo z ksero wszystkimi pismami od nich i wysłanych do PCT prze ze mnie ,do Rzecznika Konsumentów w Kartuzach, który pisał do Warszawy do Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta .Teraz i z naszego miasta Pani Rzecznik zainterweniowała. Faktury z PCT nadal przychodzą. Będziemy oglądać , nie mam możliwości przyjechać bo jest problem z mamą , Jestem z Państwem i popieram .

Gość gość lina
We wczorajszym Fakcie był artykuł o poszkodowanej przez PCT ze Szczecina. Wypowiedź p. rzecznik praw konsumentów : pomożemy wszystkim poszkodowanym. Na telefoniczne pytania dziennikarza Faktu, PCT odpowiada : bez komentarza. Jaka arogancja i bezczelność! Jestem bardzo ciekawa czy dziennikarka TVN uzyskała wypowiedź kogoś z PCT i czy to coś konkretnego, czy tylko takie pitu-pitu i zwalanie winy na call center i przedstawicieli. Z moją mamą walczymy z nimi od marca. Otrzymałyśmy juz (w takiej kolejności) notę na 511,5 zł, wezwanie przedprocesowe z kancelarii windykacyjnej, rozwiązanie umowy z datą z końca lipca z naliczeniem kary, kolejne rozwiązanie umowy z datą z końca sierpnia z naliczeniem kary. Super logiczne! Oczywiście cały czas domagają się wypowiedzenia umowy, żeby w świetle prawa działać dalej. Tak jak isabelcia, cały czas korespondujemy, ale także mam wrażenie, że nikt w PCT nie czyta naszych pism. Myślę, że losowo wysyłają gotowe wzory pism. Od nas nie dostaną ani grosza! Czy ktoś z państwa otrzymał wyrok z e-sądu? Wg rzecznika z Koszalina nikt z naszego terenu takiego wyroku nie otrzymał, przynajmniej taką wiedzę ma rzecznik. Myślę, że PCT dochodzi tylko do etapu wezwań z kancelarii windykacyjnej, bo liczą na to, że ktoś się wystraszy i złamie, no i zaplaci(np. przypadek sąsiadów p. Marka). Powodzenia w Warszawie!!!

Gość gość leon
Wielkie podziękowania dla osób, które wzięły udział w programie tv "Fakty po faktach". Byliście wspaniali! Cała Polska miała okazję zobaczyć jakim personelem ta spółka dysponuje. Żadnych osób związanych ze środowiskiem medycznym, prócz 2 naciągaczy siedzących przy komputerze. Tak wygląda "Polskie Centrum Telemedyczne" w nazwie. Ten aparat EKG, który demonstrował przed kamerami sprzedawca, nie był tym, który wysyłają do ludzi poszkodowanych. Wysyłają atrapę aparatu, który ma się nijak do tego, co demonstrował ten cwaniak. Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że po tym co nam pokazała tv, zajmą się tym odpowiednie czynniki kontrolne i przetrzepią oszustów od podszewki.

Gość dorota w
WIELKI SZACUN DLA WSZYSTKICH UCZESTNICZĄCYCH W NAGRANIU Pozdrawiam i trzymam kciuki

Gość gość
Witam. Mam pytanie czy gdzieś w pomorskim jest składany pozew zbiorowy przeciwko tej "firmie". Jeśli nie w pomorskim to gdzie są złożone takie pozwy. Proszę o kontakt truskawa145@wp.pl Pozdrawiam serdecznie!

Gość Krysia M
Cytat ze strony TVN Uwaga na facebooku: "Dziś w UWADZE! kontynuujemy bulwersujący temat naciągaczy, sprzedającym usługi telemedyczne. Wczoraj przedstawiliśmy dramatyczne historie osób straszonych sądem i firmami windykacyjnymi. Dziś pokażemy, co mają do powiedzenia przedstawiciele firmy oraz instytucje powołane do ochrony konsumentów. Reportaż w UWADZE! dziś o 19:50.

Gość piomoni
Niestety z przykrością informuje, że oszuści nadal działają, kilka dni temu w Łodzi na osiedlu Bałuty moja sąsiadka podpisała umowę na obniżenie opłat za prąd. Gdy tylko zobaczyła wczorajszy odcinek "Uwagi" wpadła w panikę. Jest jeszcze czas na odstąpienie od umowy , tylko nie wiadomo do której firmy pismo skierować, bo oczywiście nie zostawili żadnej kopi, a opisach na forum widzę, że pojawia się nawet 3 firmy stosujące ten proceder. Chcę pomóc sąsiadce, czy ktoś może podpowiedzieć i wskazać namiary adresowe, na które moglibyśmy wysłać odstąpienie, nie chcę czekać na ich faktury, bo wtedy to będzie już może za późno. Będę wdzięczna za pomoc. proszę pisać na adres: piomoni@poczta.onet.pl

Gość gość
Piszcie tu gdzie można odstąpić od umowy ja też znam osobę starsza która dwa dni temu podpisała a teraz się boi co będzie bo nie dostała żadnej umowy i nie wie gdzie wypowiedzieć

Gość gość
mam nadzieję, że "utrą d**y" tym oszustom, proszę wszystkich poszkodowanych nie płaćcie oszustom pod żadnym pozorem

Gość gość
zgłaszajcie sprawy do rzeczników z danej miejscowości i na prokuraturę, powodzenia

Gość gość Leon
Ja bym napisał (w ciemno) o odstąpienie od umowy pod adres: Polskie Centrum Telemedyczne 00- Warszawa, ul. Grzybowska 80/82/261. Gdyby taka umowa została podpisana (co jest raczej pewne), to ma 14 dni od chwili podpisania na jej odstąpienie, bez podania przyczyny. Drugie takie pismo wysłałbym na adres (poszukać w internecie skoro nie zostawili żadnej kopii) na który zawierano umowę z kurierem.

Gość gość Leon
Jeszcze jedno. Skontaktowałbym się z dostawcą energii, żeby nie rozwiązali z daną osobą umowy, bo ta oszukańcza firma wystąpi do nich z takim wnioskiem.

Gość gość Leon
Jeszcze jedno. Skontaktowałbym się z dostawcą energii, żeby nie rozwiązali z daną osobą umowy, bo ta oszukańcza firma wystąpi do nich z takim wnioskiem.

Gość gość daria
Leon - to nic nie da. My tak zrobilismy, napisalam nawet oświadczenie, że nie życze sobie zmiany dostawcy energii i dostałam odpowiedz, że pismo moje traktują jedynie informacyjnie, a teraz każda firma-krzak ma prawo sprzedawać energie, podpis na umowie jest podpisem itp. Ja na to, że tracą w ten sposób klientów, ale oni nadal swoje, że regulacje prawne etc etc. Jedynym wyjściem, jest napisać odstąpienie od umowy do tej firmy oszukańczej energetycznej (już tu się pojawiało kilka nazw, Polska Energetyka PRO czy Centrum Energetyczne) i z powrotem zawrzeć umowę z właściwą firmą. Radzono mi też na infolinii, żeby napisac skargę do urzędu regulacji enegetyki czy coś w tym stylu. W naszym przypadku nie doszło jeszcze do zmiany umowy na energię z powodu niekompletności danych, ale cały czas próbuję temu przeciwdziałać.

Gość DorH
Dzień dobry. Moja teściowa też padła ofiarą tych oszustów. ( czerwiec). Schemat taki sam. Pretekst - umowa na tani abonament. Ponieważ korespondencja z PCT rzeczywiście niewiele daje ( napisaliśmy oświadczenie o uchyleniu się od skutków prawnych oświadczenia woli zawartego pod wpływem błędu i teściowa dostała standardowe pismo, że oni tego nie uznają) zadzwoniłam dziś do Miejskiego Rzecznika Konsumentów. Pani Inspektor zapytała na jakim etapie jest sprawa i poradziła jakie kroki uczynić teraz. Dzwońcie do Powiatowych lub Miejskich Rzeczników lub umówcie się z nimi na rozmowę - oni znają sprawę, doradzą co robić na konkretnym etapie. Aczkolwiek nic w zasadzie nie są w stanie sami zrobić. My wysyłamy też komplet dokumentacji do UOKiK z prośbą o dołączenie do analizowanego materiału w sprawie PCT. Jednocześnie proszę wszystkich zainteresowanych o informacje o ewentualnych postępach w Waszych sprawach. Życzę wszystkim nam powodzenia.

Gość gość Leon
Pani Dario, Pani ma rację gdy wysyła się pisma po upływie 14 dni od podpisania umowy, wtedy to już jest walka z wiatrakami. Skoro umowa została podpisana kilka dni temu to w ciągu 14 dni od jej podpisania, zgodnie z prawem muszą ją anulować i żadnej łaski nie robią. Trzeba tylko wiedzieć jaka to firma zawierała umowę, żeby wysłać do niej pismo.

Gość gość
Teraz oszukują w Gdańsku ponoć już są zgłoszenia.....

Gość wep
Dlaczego nie wezmą się za tych kurierów też oni wiedzą co i jak robić są świadomi tych oszustw,szkolą ich eksperci.

Gość gość lina
Ach, gdyby tak zatrudnić się jako ich przedstawiciel i nagrać "szkolenie", jak oszukać starszych, niepełnosprawnych, nie mieć żadnego moralnego dylematu i zostać ostatnim s... Był taki przypadek firmy telekomunikacyjnej, która już zniknęła z rynku. Nagrano szkolenie i przepadli w postępowaniu.