Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYBORY WYBORY WYBORY nowa edycja nr 1

Polecane posty

Gość gość
17.05.2010: "Kropka nad i" w tvn24xPoniedziałek, 17 maja - Mam dość, kiedy słyszę teorie spiskowe i różne pomysły - stwierdziła w "Kropce nad i" Ewa Kopacz. Zapewniła też, że w każdym przypadku, w którym było to możliwe, dokonano sekcji zwłok ciał ofiar smoleńskiej katastrofy. - Tam na miejscu, była grupa blisko 30 lekarzy. Gdyby nie robili sekcji zwłok, to jaka tam byłaby ich rola? - pytała.x xx22.03.2012 zrodlo: „Kropka nad i” w tvn24:xPolscy lekarze nie byli biegłymi lekarzami i nie mogli uczestniczyć w sekcji zwłok, będąc w innym kraju - tłumaczyła w "Kropce nad i" marszałek Sejmu Ewa Kopacz, odpowiadając na zarzuty części prasy, która oskarża byłą minister zdrowia o kłamstwa dotyczące udziału Polaków w badaniu zwłok ofiar katastrofy smoleńskiej. Kopacz tłumaczyła też, że nie wszystkie ciała ofiar udało się ubrać, bo "to nie były ciała kompletne, a niekiedy nie było co ubierać".xEwa Kopacz zaprzecza, że mówiła, iż Polacy brali udział w sekcjach zwłok po katastrofie prezydenckiego samolotu. W "Kropce nad i" marszałek Sejmu tłumaczyła, że nie mówiła o udziale Polaków w sekcjach, a o pomocy w przygotowywaniu ciał.x- Tylko biegły lekarz sądowy może uczestniczyć w sekcji zwłok. Nasi lekarze uczestniczyli w przygotowaniach do pokazania ciał bliskim, w ich układaniu - mówiła Kopacz, dodając jednak, że pracowali oni "ręka w rękę" z rosyjskimi specjalistami.

Gość gość
- Tam na miejscu, była grupa blisko 30 lekarzy. Gdyby nie robili sekcji zwłok, to jaka tam byłaby ich rola? - pytała.xxxTam na miejscu był grupa tamtejszych lekarzy którzy, z tego co wiem, zrobili sekcje zwłok zanim przyjechali polscy lekarze.

Gość gość
- Ja tę sprawę wyjaśniałam, rozmawiałam również na spotkaniach, które miały miejsce w kancelarii premiera, wtedy kiedy było spotkanie z rodzinami. Mówiłam, owszem, moja zbitka słowna, niezręczność, która padła w wywiadzie z panią Moniką Olejnik, którą ja potem kilkakrotnie wyjaśniałam, łącznie z tym, że wyjaśniałam to rodzinom - polscy lekarze, i powtórzę to ostatni raz, uczestniczyli w przygotowaniu zwłok do identyfikacji. To jest zupełnie coś innego niż sekcja.

Gość gość
minuta i 25 sekund się zaczyna... mówi że "gdyby nie robili oni sekcji zwłok, to jaka byłaby ich rola?"xxA co poprzedzało te słowa:"Ewa Kopacz: - Tam pojechało naszych 11 lekarzy, patomorfologów, lekarzy sądowych, techników kryminalistyki, ale tam na miejscu była grupa blisko 30 lekarzy."xDla większej jasności:"ale tam na miejscu była grupa blisko 30 lekarzy."

Gość gość
W Sejmie...xx"Pojechałam do Moskwy, mając za współpracowników - ale było to też wsparcie merytoryczne - przede wszystkim 11 patomorfologów, w tym patomorfologów ze specjalizacją z antropologii. xPojechałam do Moskwy z technikami kryminalistyki, z psychologami, a także z lekarzami udzielającymi pomocy rodzinom, osobom, które jednak mimo wszystko traciły zdrowie, a niekiedy ich choroby przewlekłe, w Polsce niedające o sobie znać, podczas tego wstrząsu i tej tragedii nagle się odzywały. A więc byli lekarze opiekujący się również tymi rodzinami. Pojechali z nami także kapłani chcący oddać ostatnią posługę tym, którzy w tej katastrofie zginęli. Z wielką uwagą obserwowałam pracę naszych patomorfologów przez pierwsze godziny. Pierwsze godziny nie były łatwe i to państwo musicie wiedzieć. Przez moment nasi polscy lekarze byli traktowani jako obserwatorzy tego, co się dzieje. To trwało może kilkanaście minut, a potem, kiedy założyli fartuchy i stanęli do pracy razem z lekarzami rosyjskimi, nie musieli do siebie nic mówić. Wykonywali jak fachowcy swoją pracę, z wielkim poszanowaniem ofiar tej katastrofy. Trzeba było przede wszystkim myśleć o tych, którzy nie spali, przyjechali, lecieli samolotem, znaleźli się w obcym kraju, przeżywając swoją tragedię i nieszczęście, bo za wszelką cenę chcieli zobaczyć swoich najbliższych. Otoczeni opieką psychologów, znieśli trudy całej procedury - tak to nazwijmy - z wielką godnością. "xxxJak widac cały czas mówiła o identyfikacjach a nie o sekcjach.Tylko ktoś mało rozgranięty może twierdzić, że mówiła o sekcjach.

Gość gość
Gdzie wczoraj był Tusk? Zapomniał, ze wczoraj była 5 rocznica tragicznej śmierci jego partyjnych kolegów?

Gość gość
- Każda taka sytuacja w naszym życiu wymaga powrotu do tożsamości, do popatrzenia z dystansu. Aby z mniejszym emocjonalnym zapałem, ale z większym chłodnym rozumieniem próbować pojąć co nam Pan Bóg chce powiedzieć, także przez to wydarzenie trudne, traumatyczne, jakim była katastrofa smoleńska - podkreślał metropolita warszawski.xNie wszystkim wiernym słowa kardynała Nycza przypadły do gustu. Jeszcze podczas wygłaszania homilii z tłumu słychać było okrzyki: "Chcemy prawdy o Smoleńsku".

Gość gość
Haniebne brednie, jakie wygadują dziś Macierewicz z Kaczyńskim, nie pozwalają mi milczeć. Może i milczenie jest złotem, ale ja nie z tych.xW piątą rocznicę katastrofy smoleńskiej hucpiarze mają czelność po raz kolejny szargać pamięć ofiar, wmontowując je w swoją nienawistną polityczną paranoję. I to kto! Brat bratu to czyni. Brat bratu nie daje chwili spokoju, molestując jego pamięć absurdalnymi rojeniami o zamachu.xKtoś wam to musi powiedzieć: wasze pragnienie, aby jakimś cudownym zrządzeniem rzeczywistość odwróciła się i jednak OKAZAŁO SIĘ, ŻE BYŁ ZAMACH, jest moralnie odrażające. Czymś wstrętnym jest sama nieracjonalność, niezdolność pogodzenia się z prawdą. Czymś gorszym jeszcze ignorowanie prawdy, obojętność wobec prawdy i pragnienie wyparcia jej w imię jakiejś monumentalnej, chwalebnej fikcji.xAle czymś monstrualnym jest dopiero nazywanie swego bezprzykładnego załgania pragnieniem prawdy. Takiej agresji wobec prawdy, takiej nienawiści do rzeczywistości, jak w działalnośc***isowskiej paranoi smoleńskiej, pod kierunkiem Macierewicza, próżno szukać w dziejach polskiego życia publicznego. A że urągacie przyzwoitości i rozumowi od długich pięciu lat, ośmielając się przypisywać sobie jakąś moralną wyższość, pławiąc się w fałszywym patosie, a w dodatku kręcicie sobie przy tym na boczku polityczny interesik, robiąc ludziom wodę z mózgu i dzieląc Polskę, należą się wam słowa najsurowsze. A przede wszystkim słowa prawdy, tej prawdy, której tak nienawidzicie.xCzas wam powiedzieć, panowie Macierewicz, Kaczyński i cała smoleńska ekipo PiS: wy doskonale wiecie, i to od pierwszego dnia, jak każdy z nas, że ten samolot rozbił się w żałośnie banalny sposób – bo lądował w gęstej mgle na prymitywnym lotnisku. Doskonale wiecie, jak każdy odrobinę rozgarnięty człowiek, że to był WYPADEK. Czytacie nagrania z kokpitu, widzicie tę całą smętną żenadę, całą tragiczną banalność tego, co się wydarzyło. Ale nie macie dość uczciwości w sobie, aby stanąć z tą tragedią, której owa banalność jest nieodłączną częścią, oko w oko, jak czynią to ludzie dojrzali i mądrzy. Jesteście jak dzieci, ale złe dzieci.

Gość gość
Zabierajcie się z Krakowskiego Przedmieścia ze swoim sekciarskim szaleństwem, ze swoim cynizmem, ze swoją głupotą. Dość obrażania normalnych ludzi, dość szantażu emocjonalnego, dość waszych cierpiętniczo-porażonych min, pyszałkowatego nabzdyczenia, załgania, mitomanii i całego tego teatrzyku ludzkiej małości.xxŚwięte słowa...

Gość gość
Dla ludzi wierzących wzorowanie swojego życia na życiu Chrystusa jest normą a nie dziwactwem cyrkowym.Ks.Biernat o tym wie a Ty najwidoczniej masz luki w duchowosci bo to trzeba czuć a nie rozumieć.

Gość gość
- Nie słyszałem, żeby Antoni Macierewicz mówił wprost o zamachu. Słyszałem tylko, że mówił, iż była seria wybuchów. Takie ma stanowisko - powiedział na antenie RMF FM Andrzej Duda, kandydat PiS na prezydenta.xDuda był gościem programu Krzysztofa Ziemca. - Chyba nikt nie wierzy w badania, które były przeprowadzane gdzieś w Rosji. Moim zdaniem żadnych badań wraku nie było - ocenił gość RMF FM. xxA tak kłamie kandydat na prezydenta. Jak to pisior. Oni te kłamstwa mają we krwi partyjnej.

Gość gość
gość dziś Dla ludzi wierzących wzorowanie swojego życia na życiu Chrystusa jest normą a nie dziwactwem cyrkowym.Ks.Biernat o tym wie a Ty najwidoczniej masz luki w duchowosci bo to trzeba czuć a nie rozumieć.xxA czy ja gdziekolwiek twierdziłem, że jest inaczej?

Gość gość
Gdyby wybory parlamentarne odbyły się w najbliższą niedzielę wygrałaby Platforma Obywatelska (38,2 proc.). Na drugim miejscu uplasowało się Prawo i Sprawiedliwość (33,2 proc.). Tak wynika z najnowszego sondażu Ibris przeprowadzonego dla "Super Expressu".xZ badania wynika, że do Sejmu dostałyby się tylko cztery ugrupowania. Oprócz PiS i PO, 5-procentowy próg wyborczy przekroczyłby jeszcze Sojuszu Lewicy Demokratycznej (6,3 proc.) i Polskie Stronnictwo Ludowe (5,2 proc.).xPoza Sejmem znalazła się partia Janusza Korwin-Mikkego, KORWiN uzyskał 4,8 proc. poparcia. Natomiast na Twój Ruch Janusza Palikota głos chce oddać zaledwie 1,7 proc. badanych.

Gość gość
Seria bankructw piramid finansowych na Węgrzech pozbawiła oszczędności dziesiątki tysięcy Węgrów. I pogrążyła rządzący Fidesz, który notuje kolejne spadki popularności.xWszystko to sprawia, że poparcie dla partii rządzącej znów spada. Teraz wynosi 24 proc. - o 3 proc. mniej niż przed miesiącem. Sprawdzianem popularności będą wybory uzupełniające do parlamentu w tę niedzielę w Tapolcy na zachodzie kraju, gdzie kandydat Fideszu walczy o reelekcję.

Gość gość
Od lat opiekuje się ludzmi chorymi,którym niewiele życia zostało.Dla nich polityka niewiele znaczy,koncentrują się /prawie wszyscy/na modlitwie.Dla nich osobą,która jest ważna jest nie kto inny tylko wyśmiewany tutaj O.Rydzyk ze swoją telewizją i radiem.Apel Jasnogórski wieczorem i rano,różaniec,msze św. a jak ktoś spać nie może to powtórki w nocy.Każdego dnia dziękują za te możliwości w modlitwach i proszą żeby tak było nadal.Dla nas,opiekunów to też wielka pomoc,odkąd jest Trwam chorzy spokojniejsi i z nieuchronnym pogodzeni.Proszę Was w waszych krytycznych zapędach o zrozumienie i empatię dla słabszych od siebie.Prawda jest taka,że tylko Rydzyk o to zadbał wiedząc,że chory potrzebuje więcej niż pełna miska i opieka medyczna.

Gość gość
Udający zakonnika rydzyk nie jest wyśmiewany za swoją działalność religijną tylko za działalność polityczną.Rozumiem, że słowa powyżej (gość dziś ) to manipulacja ale czy wy musicie się czymś tak prymitywnym posługiwać?

Gość gość
Żadna manipulacja.Po prostu martwimy się,że usunięta zostanie Trwam a nic innego nie będzie.Nie widziałeś człowieku jaki jest kontakt O.Rydzyka z chorymi,bo nie pisałbyś o przebraniach.Wiem,zaraz powiesz,że mogą oglądać przez internet.Otóż zdecydowana większość nie potrafi albo nie posiada.Opiekunowie to też w większości kiepscy informatycy.

Gość gość
Jak Trwam nie złamie prawa to nie zostanie usunięte bo nie ma podstaw.Podstawy były w Niemczech kiedy zlikwidowano radio maryja w którym pracował rydzyk.

Gość gość
Nie widziałeś człowieku jaki jest kontakt O.Rydzyka z chorymi,bo nie pisałbyś o przebraniach.xxNie widziałem dlatego o tym nigdzie nie napisałem. To kolejna twoja manipulacja. Pisze o jego działalności biznesowo politycznej.

Gość gość
.Po prostu martwimy się,że usunięta zostanie Trwam a nic innego nie będzie.xxNo to apelujcie do rydzyka udającego zakonnika o to, żeby przestał zajmować się polityką, robieniem kasy i skupił się na swoim powołaniu.

Gość gość
Ale powiem ci omamisto, że to udawanie kogoś innego kiepsko ci wychodzi. Mogę nawet stwierdzić, że żałośnie...:D

Gość gość
Chyba nie chcesz powiedzieć,że upominanie się o potrzeby chorych jest prymitywne?Trochę pokory proponuje dla Ciebie,sam możesz być w takiej samej sytuacji.A wtedy opiekun/o ile będzie bo młodych nie ma ze względu na niskie zarobki/powie Ci patrz sobie w sufit bo ze względu na politykę nie masz gdzie.

Gość gość
.A wtedy opiekun/o ile będzie bo młodych nie ma ze względu na niskie zarobki/powie Ci patrz sobie w sufit bo ze względu na politykę nie masz gdzie.xxDlatego też...xxApelujcie do rydzyka udającego zakonnika o to, żeby przestał zajmować się polityką, robieniem kasy i skupił się na swoim powołaniu.

Gość gość
Chyba nie chcesz powiedzieć,że upominanie się o potrzeby chorych jest prymitywne?xxNie. Napisałem tylko, że twoje manipulacje są prymitywne.Postaraj się czytać ze zrozumieniem.

Gość gość
To fakt. Bardzo śmieszna strona. Takich bredni o rzekomych kłamstwach dawno nie czytałem.Ale trzeba przyznać, że śmieszna jest.:D:D:D

Gość gość
Nasi patomorfolodzy i genetycy mieli “ramię w ramię” przeprowadzać z Rosjanami sekcje zwłok ofiar smoleńskich. Ziemia miała być przekopana i przesiana na metr głębokości; wszystkie szczątki ludzkie zabezpieczone. Pani marszałek Kopacz mówiła nawet, że była obecna w momencie wkładania zwłok ofiar katastrofy do trumien i identyfikacji ciał. Dzisiaj zaprzecza niemal każdemu wypowiedzianemu przez siebie zdaniu. Okazuje się, że Kopacz była w Smoleńsku głównie jako “doktor Ewa”; na miejscu panował chaos; na sekcję zwłok polska grupa specjalistów z panią Kopacz po prostu się spóźniła, a przy identyfikacji ciał byłej minister zdrowia nie było… Zresztą o tym ostatnim dowiedzieliśmy się od Ewy Kopacz dopiero po ujawnieniu, że w grobie Anny Walentynowicz spoczywa inna osoba. “Nie byłam przy identyfikacji, ani nie towarzyszyłam, ani nie identyfikowałam zwłok Anny Walentynowicz” – szybko odcina się od skandalu marszałek Kopacz. Dotąd jednak dowiadywaliśmy się, że wszędzie była, Polacy wszystko robili, a współpraca polsko-rosyjska była wręcz zdumiewająco dobra. “Nasza Polska” postanowiła odsłuchać najważniejsze wystąpienia Ewy Kopacz od czasu katastrofy smoleńskiej i pokazać ewolucję kłamstwa byłej minister zdrowia.

Gość gość
Do uprawiania polityki nikt nie musi być zakonnikiem,więc kompletnie nie rozumiem wstawki o przebraniach.Jeśli poddajesz w wątpliwość tożsamość człowieka to Ci odpowiadam.Nie napisałeś polityk w przebraniu tylko zakonnik w przebraniu,czyli poddałeś w watpliwość,że jest osobą duchowną.I przestań mnie w końcu obrażać,ja nie zajmuje się polityką i nie jestem żadnym manipulatorem ani nikim innym.Grzecznie proszę tylko o empatię i zrozumienie.