Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zagubionakobieta

Chłopak wyjeżdża na zawsze

Polecane posty

Witam. Mój chłopak w tym roku pisze maturę i zamierza iść na studia medyczne. Jego rodzina namawia go, aby w przypadku nie dostania się za 1szym razem na medycynę, pojechał studiować ją w Australii (ma tam rodzinę więc ma się gdzie zatrzymać). Mając dyplom po skończeniu medycyny tam ma się większe możliwości pracy niż po skończeniu jej w Polsce. Wiem, że to dobry pomysł, pozna nowych ludzi, doszlifuje język, a co najważniejsze będzie się rozwijał zawodowo. Póki co jest do tego nastawiony sceptycznie, jednak gdy ze mną o tym rozmawiał pochwalałam ten pomysł, mimo iż przez zagryzione zęby. Doskonale wiem że oznaczać to będzie definitywny koniec naszego 2letniego związku, być może już tam zostanie, w końcu założy rodzinę. Nie mogę sobie z tym poradzić ale chcę dla niego jak najlepiej... nie wiem co myśleć, co robić, nic nie wiem

Gość gość
Przeczysz sama sobie. Chcesz dla niego jak najlepiej, a chcesz go opuścić i oddać go innej kobiecie. Jedź z nim. Jak jesteś z młoda, to niech poczeka z tymi studiami, niech studiuje w Polsce, jest tyle możliwości, nie trzeba się rozstawać. Mój chłopak, z którym też byłam dwa lata wyjechał za granicę, bo jego rodzina się przeprowadzała, on był młody i też musiał. Taka miłość do człowieka, który wyjechał jest jak kula u nogi. Nie umiem pokochać nikogo innego, bo kocham jego, mimo, że jestem w nowym związku, to wiem, że kocham tamtego. Nie rób sobie dziewczyno, bo ja mam teraz ogromny problem nie do przeskoczenia, a ty pakujesz się w to samo.

Został mi jeszcze rok do matury więc nie wyjadę z nim, też wybieram się na medycynę jednak na wyjazd do innego kraju już o kontynencie nie mówiąc zwyczajnie mnie nie stać, nie wiem co myśleć o tym wszystkim, już w tym momencie wiem, że będę czuła dokładnie to co Ty a jednak nie mam na to wpływu, taka bezradność jest niesamowicie smutna

Gość gość
Niech on poczeka na Ciebie rok, ty zdasz maturę, oświadczy się Tobie i jedzcie wtedy razem. Rodzina go przygarnie, a skoro będziesz częścią jego rodziny to jego bliscy będą też twoimi. Znajdz tam sobie jakąś pracę albo też idz na studia, a potem staniecie na własne nogi.