Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Luty 2016

Polecane posty

Gość gosiauk
To u gory to ja prawie blizniacza ciaza:)

Gość MagdaLula
MammaOla - Trzymaj sie kochana. Bedzie dobrze!!! A jak reszta kobitek? Jak sie czujecie?

Bardzo się boję, robili usg w piątek (6t2d) brak echa zarodka, martwię się , że mój kropek źle się rozwija, no i ten niski przyrost bety. Jestem załamana.

Gość Mała_Mi_88
MammaOla to cudowna wiadomość! :) ja swoją Pchełkę widziałam w piątek i też już było pulsujące serduszko, a to był 6t 1d i miała 3,4mm :)

Gość gosiauk
Dobre wiadomosci byle tak dalej:) to mamy Kropka, Pchelke a ja na swoja mowie Babelek;)

Właśnie miałam kolejne usg, jest Kropek, jest serduszko :D Po południu wypis do doku. Co do plamień to czasami tak się zdarza, u nas przyczyną mogły być przytulanki

Gość gość
problem z zajściem w ciąze, udaje się kobiecie zajść w upragnioną ciąze i nie może sie powtrzymać z seksem !!! w pierwszych tygodniach seks nie jest wskazany, mogłas sobie odpuścic dziewczyno.

O!!! Następna ciotka dobra rada! Życia mi nie będziesz układać skoro lekarz dał zielone światło, no ale tak, ty jesteś mądrzejsza od lekarzy! Bujaj się stąd !!!

Gość gosiauk
O jejku to co mam zyc w celibacie bo w ciazy jestem 9 m-cy a pozniej jeszcze ile?? Nie przesadzajmy jak nie ma przeciwskazan to mozna szalec jak jeszcze brzuszek nie przeszkadza;)

Ja nigdy w życiu bym sobie nie darowała gdyby się coś stało dziecku...

Gość Anka_32
Ja w pierwszej ciąży w 12 tygodniu plamilam, leżałam w szpitalu, druga ciąże poronilam w 10 tygodniu. Teraz jak uda mi się zajść w ciążę to do 12 tygodnia nawet nie pomyślę o seksie. Kiedyś czytałam jakiś artykuł ze w ogóle seks nie jest wskazany od dnia terminu miesiączki czyli powiedzmy od pozytywnego testu przez 4 tygodnie. Ja 5 dni przed poronieniem też uprawialam seks z mężem ale nie łącze tego jakoś bezpośrednio z tym co się stało

Witajcie po przerwie! U mnie wg wyliczeń środek 7hbd. Czuje się prawie normalnie, śpię więcej, w pracy działam wolniej, mój nos wydaje się bardziej wrażliwy na zapachy, jakieś pobolewania czasami w podbrzuszu, jednak żadnych spektakularnych dolegliwości nie doświadczam. Tydzień temu robiłam drugą betę, która ładnie narasta - z 550 po 5 dniach ponad 4 tys., mam większość badań krwi gotowe na pierwszą wizytę. Martwię się trochę nieoptymalnym TSH, bo 3,5 - na razie suplementuję się jodem i staram się wysyłać w kosmos pozytywne myśli. Wizytę u ginekologa mam w piątek, to będzie sam początek 8hbd, więc mam nadzieję już ładnie zobaczyć Ninję :) Idziemy razem z mężem - to w temacie dyskusji wyżej. Do badania ginekologicznego się nie będzie pchał, jednak nie wyobrażam sobie, żeby go nie było przy USG. Pewnie obydwoje się popłaczemy ze wzruszenia. Jestem bardzo podekscytowana i też w nerwach, czy wszystko będzie dobrze. MammaOla - ulżyło mi, gdy przeczytałam dobrą wiadomość. oby już dalej bez przygód! witam serdecznie powiększające się grono! nick_________ wiek____ termin porodu_____ ktora ciaza MammaOla___ 28______02.02.2016___________2(ciąża 4) Gosiauk______34_______02.02.16_____________1 Mała_Mi_______27________06.02.2016__________ 1 MarzenaK______31_______06.02.2016___________1 Bedalia _______27________10.02.2016 __________1 MagdaLula______24_______15.02.2016___________1

Gość gość
ale usg w tym tygodniu ciazy bedziesz miala dopochwowo... nie wyobrazam sobie meza zeby patrzyl jak gin wklada mi ta pale policyjna w cipke...bleh i fuj usg przez powloki brzuszne dopiero po 12 tyg

Gość gosiauk
Moj byl razem ze mna u ginekologa przy badaniu byl za parawanem a przy pochwowym usg mial miejsce kolo mojej glowy nie zagladal mi miedzy nogi, dla niego jak i dla mnie byla to normalna rzecz kiedy zobaczylismy serduszko to zaniemowil a gdy lekarz dal mu zdj to juz wogole byl dumny jak paw, nie wybaczyl by mi jesli musialby czekac do tego 21lipca(bo dopiero wtedy mam 1sze oficjalne usg)

Mój mąż też był przy usg dopochwowym i też siedział przy mojej głowie i nie zaglądał co robi lekarz. NORMALNI ludzie nie widzą problemu

Mój mąż także wchodzi ze mną do gabinetu i jest przy badaniu, ani lekarz ani ja i mój mąż nie widzimy w tym nic dziwnego.

Gość donsiak
Nie moge uwierzyc ze rok temu bylam na Lutowkach 2015! Dziewczyny czas szybko leci az za szybko. Powodzenia ;) Jak ktos ma jakies pytania a bede znala odpowiedz chetnie pomoge ;)

Gość karolcia2088
Witam moge sie dołączyć?

"ale usg w tym tygodniu ciazy bedziesz miala dopochwowo... nie wyobrazam sobie meza zeby patrzyl jak gin wklada mi ta pale policyjna w c*pke...bleh i fuj" gość, Ty tak na poważnie czy to tylko trolling? dla mnie i dla mojego męża to nie żadne 'bleh i fuj', tylko część badania lekarskiego, która ma swój cel. i nie żadna 'policyjna pałka' tylko sonda dopochwowa, która jest dużo bardziej higieniczna niż męski penis, a to nam jakoś nie przeszkadza :) idąc tym tropem - gdyby nawet mój mąż stał przy nogach to a) i tak wiele nie zobaczy b) na tym etapie związku nie zobaczy tam nic nowego :) Rozumiem, że dla Ciebie, czy dla kogoś innego to może być zbyt intymne i niekomfortowe, jednak dla wielu osób jest zupełnie normalne.

Gość dorkama
Witam 10dpt 3 dniowe 2 babelki beta 260 jak myslicie moge liczyc na podwojne szczescie? Pozdrawiam

Gość karolcia2088
Ja dopiero wizyte mam w poniedziałek ale test pokazał 2 krechy

Cześć dziewczyna ja pierwszą wizyte mam dzisiaj ale się denerwuje tym :-) według wiliczeń mam 6t6d. Będę już słyszeć serduszko??

Gość Umina11
Trzymam kciuki za wizyty :-) ja mam w czwartek i juz nie mogę sie doczekać. Was tez czasem cos kłuje w brzuchu? Tak jakby ktoś wbijal szpileczke? Trochę sie martwię, bo pierwsza ciąże musiałam brać duphaston do 16 tc.

Gość Umina11
Jak będę na laptopie to dopisze sie do tabelki. Z tel mi cieżko.

Umina11 tak mam takie kucia najczesciej jak nagle wstane lub naciagam sie :-) ale to znaczy że ciąża się rozwija podobno :-) spytam dziś na wizycie gin o to to dam znać :-)

MarzenaK ja miałam usg w szpitalu w 6t4d i był pulsujący Kropek, ale posłuchać serduszka mi nie dali, tylko sprawdzili ,że jest i się rozwija, trzymam kciuki za Wasze serduszko :)

Gość dorkama
Witajcie MarzenaK popytaj o te bole i daj znac, moja dzisiejsza betka 566 teraz tylko bijace serduszko,i bede najszczesliwsza na swieciePozdrawiam