Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja przyrodnia siostra mnie odnalazła ODPISAĆ?

Polecane posty

Gość gość
mnie osobiście kiedyś zaprosił kuzyn, mojego ojca brata syn. kiedy próbowałem ustalić pewne kwestie związane z naszą rodziną, kiedy pewnie powiedział o tym swoim rodzicom kontakt automatycznie się urwał. żadna rodzina nie jest przychylna na takie zaburzanie spokoju. przynosi to chaos w rodzinie, wymiana informacji, po co to. sprawa ucichła, kasę dostajesz z funduszu, żyjesz swoim życiem, niech nie włazi z butami. równie dobrze gdybyś wewnętrznie chciała to Ty byś ją wyszukała. nie chciałaś, nie odpisuj. nie sugeruj się opiniami tutaj ludzi, bo każdemu łatwo się wydaje:a napisz.

Gość gość
tylko mama i mama. nigdy nie dowiesz sie jakie miala ta dziewczyna intencje. pisalam wczesniej,ze znam przypadek prawie indetyczny. i co? super sie dogaduja. a chlopak z ojcem sie nie widuje mimo,ze siostre wychowal. to nie wina tej dziewczyny, ze twoj tata splodzil i uciekl. juz widze,jak pokurator podaje ci dane :)

Gość wifigdańsk
autorko nie odpisuj jelsi nie zyczysz sobie jej poznania. jestes dorosła,sama decydujesz o sobie i jesli nie jestes zainteresowana daną osobą,nawet przyrodnią siostrą to nie musisz postepowac inaczej,bo "tak trzeba". i nie musisz obawiac się tez ze ojciec pozwie cię kiedys o alimenty-jelsi dana osoba jest pozbawiona praw rodzicielkskich to nawet jesli pozostaje w niedostatku- nie moze zadac alimentów od dziecka wobec którego nie potrafiła być rodzicem. takie jest prawo.

Gość gość
Przeciez ewidentnie widac, ze matka jej podswiadomie wpoila do glowy jakies bzdury. Niby moze sie spotykac, poznac ojca, ale autorka sama nie chce. Siostra nie ma z tym nic wspolnego. Czemu piszecie jej, ze sie wpieprzy w cos... Ja bym odpisala. Jednak skoro czujesz, ze nie chcesz to nie rob tego i idz spac.

Gość gość
Przeciez ewidentnie widac, ze matka jej podswiadomie wpoila do glowy jakies bzdury. Niby moze sie spotykac, poznac ojca, ale autorka sama nie chce <><><> haha zaprzeczasz sam/sama sobie, matka dała jej wolną rękę, bo ojciec to jednak ojciec. to że im nie wyszło to dziecku sie nie uniemożliwia drogi do rodzica. więc dała jej wybór, ale ona nie chce. kocha matke wiec widzico dla niej zrobila i odpitolcie sie od niej. autorko zamykaj temat i rób jak ci podpowiad serce

Gość gość
Naganne zachowanie ojca lub matki wobec dzieci, może być okolicznością decydującą dla zasadności ich roszczeń. Oddalenie powództwa w dużej mierze będzie zależało od aktywności osoby pozwanej o alimenty i przekonania sądu do swego stanowiska. Wyrok o pozbawieniu władzy rodzicielskiej może zaś być jednym z dowodów, który można wykorzystać w takim postępowaniu, by bronić się przed alimentacyjnymi roszczeniami wyrodnego rodzica.

Gość gość
o matko jednya, co za tepaki tu siedza. matka dala jej wolna reke, ale autorka wie, ze matka by cierpiala z tego powodu. wiec jaka to wolna reka? blokada psychiczna. tepe dzidy.

Gość gość
Twoja siostra nie jest niczemu winna tak jak i Ty. Napisz jej, że nie jesteś gotowy na spo4kanie, że może kiedyś i tyle. Ciesz si e że masz kogoś bliskiego, siostra to siostra...

Gość gość
Autorka wini ja, podswiadomie. Mysle,ze nawet sobie z tego sprawy nie zdaje. Tak jak pisza inne dziewczyny, ona nie jest niczemu winna. To nie ona cie zostawila,jak bylas mala, to nie ona porzucila twoja mame. Ona zostala tak samo splodzona,jak ty. Tyle,ze ojciec moooze mieszka z mama tej dziewczyny,a z twoja nie. To, ze nigdy nie chcial cie poznac,to inny temat. Teraz skup sie na sobie,a nie na mamie. Mama jest swiadoma na pewno,ze kiedys moze i ty bedziesz chciala kontakt z siostra. Nie wiem czemu wydaje ci sie,ze matka moze cierpiec z tego powodu. To mnie zastanawia. Mysle,ze w jednej z odp wyzej, jest troche prawdy.

Gość gość
Znam kogos, kto nie ma kontaktu ze swoim dzieckiem ok 10 lat. Facet probowal,ale matka dziecka zabraniala. To byla dluga i smutna historia. W tej chwili wyszedl na tego zlego, ale ja wiem,ze probowal. Nie bede opisywala wszystkiego, tyle,ze czasami prawda wyglada inaczej. Dziecko tego czlowieka,nie ma o niczym zielonego pojecia. Mysli,ze tata go nie chce. A ja wie,ze chce, ale ciezko mu teraz wchodzic w jego zycie. Jest przerazony. Jestem osoba postronna, dlatego wypowiadam sie obiektywnie. Autorko, nigdy nie wiesz,jak bylo naprawde.

Gość gość
Oczywiście że odpisz. Ona jest Ci bardziej potrzebna niż ojciec. Pomyśl - kto będzie dla Ciebie rodziną jak Twoja matka umrze? Wiadomo że możesz założyć swoją i mieć znajomych ale rodzina to coś niezastępowalnego. Jak jestem jedynaczką i na pewno chciałabym poznać siostrę na Twoim miejscu.

Gość gość
A ona nie chce,bo sprawi tym mamie przykrosc-nie rozumiecie? Ktos,kto wyzej pisal, ze matka podswiadomie jej wbila do glowy, ze tamta rodzina jest fuj, mial raje. Dziewczyna ma blokade, wydaje jej sie, ze tamta sister ma zle zamiary. A prawda moze byc zupelnie inna. Malo takich historii? Ja wiem,ze ona bedzie kiedys zalowala. Mam nadzieje,ze bedzie juz za pozno i tamta siostra ja oleje,bez slowa, tak jak zrobila to autorka, ktora ma mame histeryczke i zazdrosnice.

Gość gość
Teraz czujesz się pokrzywdzona przez los i nie chcesz znać siostry, naprawdę nie wiem dlaczego winisz swoja przyrodnia siostrę. Zobaczysz minie wiele lat i kiedyś gdy poczujesz się samotna, będziesz żałować, że nie masz kontaktu z siostrą. Ja bym odpisała i spotkała się koniecznie

Gość gość
Moja matka też niby nic mi nie zabraniała ale dawała odczuć, że jej przykrość sprawie kontaktem z ojcem. Pamietaj dziewczyno, znasz tylko wersję matki i ta wersja na pewno jest taka jak matce pasuje żeby sie przedstawić w jak najlepszym świetle. Kij zawsze ma dwa końce :-( Na pewno sostrze bedzie bardzo przykro jak ją olejesz, ja bym sie tym przejęła bardzo, że ktoś nie chce mnie poznać, mojej wersji i dać sie wytłumaczyć. Przykre :-( Ona pewnie też nie marzyła, że tak bedzie ale co ma biedna zrobić. Nie wiesz jak jej życie wyglądało. Znam też faceta, który przez 14 lat nie wiedział, że ma dziecko. Niestety po tylu latach nie dało się odbudować prawidłowych relacji, jedynie luźną znajomość i bardzo cierpiał z tego powodu :-( Oczywiście dziecko myślało, że tata to ten zły :-(

Gość gość
taa bo matki zawsze tak przekabaca swoje dzieci,ze bedzie i tak tak jak one chca. nawet sad jest dla nich przychylny. jesli matka autorki mowi prawde, to autorka wcale nie musi utrzymywac kontaktu z ojcem. nie to nie. ale mam siostre,czy chce czy nie. obwinia o to, ze tata jej nie chcial. a moze to matka go zostawila? a moze probowal zlapac kontakt z autorka? tyle, ze matka nie pozwolila? nigdy sie prawdy nie dowie. wierzy mamie, jak te inne dzieci, ktore wychowuja mamusie, a dzieciaki mysla,ze tatusiowie maja je gdzies. w wielu przypdkach jest odwrotnie. tu widac ewidentnie,ze matka autorki to zazdrosna kobieta. najlepiej zrobic mine zbitego psa, bo jej dziecko ma siotre przyrodnia.. masakra.

Gość gość
Świetnie napisane o 9.15!Nie czytałam wszystkiego,ale jak masz tylko mamę,to dobrze by było,żebyś poznała przyrodnią siostrę,bez względu na to,co się jeszcze możesz od matki dowiedzieć.Nie można oceniać całej tej sytuacji tylko jednostronnie.

Gość gość
Autorko a ciebie matka ma z żonatym facetem? Jeśli tak to ja się nie dziwię dlaczego ci tak mózg wyprała, bo twój ojciec nie chciał się rozwieść z żoną. Pogadaj z siostrą, a dowiesz się prawdy, bo od zakłamanej matki prawdy nie poznasz

Gość gość
nie odpisuj , zablokuj niech idzie w cholere, to zadna twoja rodzina, wiem bo jestem w podobnej sytuacji , rodzenstwo jest od matki a ojciec to tylko taki przechodni smiec co sperme rozdawal , to nie twoja siostra

Gość gość
autorka juz tu nie zajzy. za duzo krzywdzacych slow padlo wczoraj na mamusie, bo to przyjaciolki. tyle,ze prawda w oczy kole. MAM NADZIEJE, ze ta siostra oleje ja, jak sie za pare lat autorce odwidzi. mam nadzieje... i tego jej zycze.

Gość gość
"nie odpisuj , zablokuj niech idzie w cholere, to zadna twoja rodzina, wiem bo jestem w podobnej sytuacji , rodzenstwo jest od matki a ojciec to tylko taki przechodni smiec co sperme rozdawal , to nie twoja siostra" xxx omg ale poziom

Gość gość
Niech ci wyśle zdj dowodu. A potem blokuj. Pewnie ojciec tęskni za tobą

Gość gość
wspolczuje wam, ze was ojcowie nie chcieli. ja mam pelna rodzine. widze,ze zle na caly swiat jestescie. fajnie,ze mnie tata chcial i moja mame :)

Gość gość
A ja sie zastanawiam, jak można nie odpisać własnej siostrze? Przecież jej niczym nie zawiniła jeszcze. Nie zasługuje na szanse? Co innego gdyby już wcześniej ją w jakiś sposób skrzywdziła. Skąd w ludziach taki upór i zawziętość?

Gość gość
"nie odpisuj , zablokuj niech idzie w cholere, to zadna twoja rodzina, wiem bo jestem w podobnej sytuacji , rodzenstwo jest od matki a ojciec to tylko taki przechodni smiec co sperme rozdawal , to nie twoja siostra" xxx omg ale poziom vv jaki poziom ? normalny, cala prawda powiedziana , przejmowac sie jakas dziewucha ktora splodzil ten sam facet ktory autorki na oczy widziec nie chcial to tylko zawracanie sobie glowy

Gość gość
matka jej psyche zryla. proste. wspolczuje jej. kiedys zalozy temat, ze miala szanse, ale ja stracila, teraz tamta ma ja gdzies. wszystko przez matke, ktora z milosci zrobila jej z glowy kogiel-mogiel. wspolczuje autorce.

Gość gość
"jaki poziom ? normalny, cala prawda powiedziana , przejmowac sie jakas dziewucha ktora splodzil ten sam facet ktory autorki na oczy widziec nie chcial to tylko zawracanie sobie glowy" xxx wg ciebie normalny, obiektywnie patrząc to nie jest normalne

Gość gość
najlepiej byc zlym na caly swiat. jednak rodzina bedzie sie do konca zycia. ja rowniez mam nadzieje,ze te wasze przyrodnie rodzenstwo was oleje,wtedy kiedy wy bedziecie mialy ochote na spotkania. i tez wam tego zycze! zazdrosne typiary. juz wiem dlaczego ojcowie waszych matek nie chcieli.

Gość gość
tamta pewnie czegos chce , do mnie tez po 37 latach sie taka odezwala , nawet milo rozmawiala i wiecie co ??? sie okazalo ze tatunio w kalendarz kopna i sporo po sobie zostawil ( pamietam ze alimentow nigdy nie chcial placic) a ta zdira byla mila bo wiedziala ze jak pojde do sadu to zabiore polowe wiec chciala mi jakies ochlapy dac i zebym spadala ale ja nie jestem glupia o nie! przez 37 lat gnij nawet mi lizaka nie kupil to teraz wezme co moje z nawiazka ale tamta sie w sadzie rzucala jak wesz na grzebieniu juz nie byla dla mnie milutka ale sprawe wygralam ja , zabralam polowe i pomachalam raczka zdzirce :) mam nadzieje ze zapamieta mnie do konca zycia szmata jedna

Gość gość
juz wiem dlaczego ojcowie waszych matek nie chcieli. x gowno wiesz idiotko , nawet nie powinnas takich glupot wypisywac nie znasz ludzi ich relacji i piszesz ze wiesz ?? gowno wiesz !

Gość gość
Słuchaj, jak nie chcesz kontaktu, to napisz jej prosto z mostu, że dziękujesz za zainteresowanie i nie chcesz mieć nic wspólnego z ojcem, który cię zostawił, ani z jego dzieckiem, które wychowywał z inną kobietą. Powinna zrozumieć. Z drugiej strony jednak, to co ona ci zrobiła? to nie ona jest winna a chciała by mieć siostrę. Może dasz jej szansę na poznanie się i może Wasze relacje ułożą się dobrze. Ani ona nie winna, ani Ty, że macie takiego ojca. Powiem Ci, że ja mam same siostry przyrodnie, jednego brata i z wszystkimi utrzymuję kontakt i nie myślę, że są przyrodnimi, to mam ich trzymać na dystans. Tylko z jedną nie utrzymuję kontaktu, ale ona sobie zasłużyła na to, tak że przemyśl dobrze i może warto ją poznać.