Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZniesmaczonaKomunistka

Jestem czarną owcą w rodzinie bo za mało dałam na Komunię Chrześniakowi

Polecane posty

Gość gość
"z metkami made in canada" x chyba made in china...

Gość gość
:D :D

Gość gość
czyli uważasz, że dzieciak bardziej ucieszyłby się z tandetnej pamiątki typu zabawkowy autobus dwupiętrowy? Co takiego jest w UK czego w Polsce nie kupisz?

Gość gość
Niektórzy za właśnie ten tandetny autobus sprzedaliby własną rodzinę.

Gość gość
możliwe, ze tamten facet trochę przecenił inteligencję swojej rodziny i nie wziął pod uwagę, że ciśnienie im skacze na widok naklejki "made in england" np.

Gość gość
Moj syn idzie do komuniii w maju. Ja rowniez nie robie tych szopek. Zaprosilam najblizsza rodzine i robie skromny obiad w domu. Stac mnie jest na wielkie przyjecie ale nie chce. Mieszkam za granica a tutaj komunia jest wydarzeniem typowo koscielnym. Moj syn nawet nie wie ze dostanie prezenty na komunie. Celowo nie robimy wielkiej imprezy aby dziecku nie zamacic w glowie. Od malego uczymy go opierania sie presjom zewnetrznym i wpajamy kierowanie wlasnym umyslem.

Gość gość
Powiem krotko. Skoro ochrzciliscie swoje dzieci z WASZEGO wyboru, potem poslaliscie do komunii co jest WASZYM zasranym obowiazkiem z racji tego wyboru wlasnie, to jak macie czelnosc WYMAGAC aby kasa za uroczystosc WAM sie zwrocila??? Skoro podejmujecie SWIADOMIE decyzje WIEDZAC ,ze wiaze sie ona z przyszlymi kosztami w postaci wyprawiania chrzcin czy komunii to wybaczcie, trzeba poniesc konsekwencje tej decyzji i te koszta poniesc. Pomijam samo znaczenie obu ww uroczystosci, ktorego najwyrazniej pseudokatolicy nie pojmujecie. Wam od poczatku chodzi po prostu o KASE. Trzeba bylo prezerwatyw urzywac a nie obarczac bliskich finansowaniem swoich dzieci i to w tak plytki i prymitywny sposob.

Gość gość
uzywac sorry

Gość gość
znów uogólniająca kretynka

Gość ZniesmaczonaKomunistka
Bardzo proszę bez obrażania innych!

Gość gość
jak może być uogólniającą kretynką skoro widać do kogo jest ten post?

Gość gość
a do kogo jest ten post? bo ja tu widzę tylko liczbę mogą WY - czyli do wszystkich

Gość gość
Do wszystkich mam, które liczą na kasę z komunii. A wbrew pozorom - sporo ich tutaj w tym temacie się wypowiadało.

Gość gość
Post jest oczywiscie do rodzicow z postawa roszczeniowa...

Gość gość
A tych z postawą roszczeniową jest sporo. Jak widać i w tym temacie dużo się ich wypowiadało.

Gość gość
aaa, to trzeba było to zaznaczyć, że do tych z postawą roszczeniową, bo można pomyśleć, że do wszystkich jak leci

Gość gość
Ale przecież czytając ten temat nie trudno się domyślić, o kogo chodzi.

Gość gość
W zasadzie jest to oczywiste.....

Gość gość
gość dziś Kobieto,nie trzeba jechać do Anglii by kupić to co jest w Anglii.W Galeriach jest masa róznych,róznistych gadżetów,butów.ciuchów,art,gospodarstwa domowego łacznie z kosmetykami przykad sklep TK max . A czym się róznią od naszych produktów???? niczym.Chyba że polecisz do Londynu do dobrego markowego sklepu, znanego projektanta i wydasz fortune,poza tym wszystko to samo co w Polsce,moze tylko mają ciekawsze torby reklamówki na zakupy i oczywiście inne ceny z racji zarobków Anglików. Chyba że jesteą chora na prezent zapłacony funtami,a to co innego.

Gość gość
jakoś ja nie miałam problemu żeby domyślić się do kogo był skierowany ten post. Już drugi raz ta mamuśka wyskakuje broniąc siebie chociaż nikt o niej nie mówił.

Gość gość
Widocznie ma coś na sumieniu ;)

Gość gość
Po co sobie samemu zaprzeczać ,skoro słyszy się po Komuniach take rozmowy kiedy to mamusie miedzy sobą rozmawiają cyt. ja wydałam na Komunię córci 2000zł ale zebraliśmy 2500zł +_ laptop+ rowerek+ złoty łańcuszek .Wszystko się zwróciło. Dziadkowie ubrali wnusię bo mają jedną to komu mają dawać etc. Czy to nie jest straszne......:)

Gość gość
Tylko prymitywne osoby takie rozmowy prowadzą. Taka jest prawda.

Gość gość
gość dziś do mogo było? jesli to nie tajemnica?

Gość gość
Do tych osób, które prowadzą takie rozmowy: "cyt. ja wydałam na Komunię córci 2000zł ale zebraliśmy 2500zł +_ laptop+ rowerek+ złoty łańcuszek .Wszystko się zwróciło. Dziadkowie ubrali wnusię bo mają jedną to komu mają dawać etc."

Gość gość
A mówią nieprawdę ???? przecież to samo życie.Cóż w tym niestosownego.

Gość gość
Niestosowne! bo prawda zbolała:)

Gość gość
Jeśli nie widzisz w tym nic niestosownego - to też zaliczasz się do tych prymitywnych osób. Taka prawda.

Gość gość
Ja uważam że rodzice powinni chrzcić swoje dzieci sami,głupi obrządek z chrzestnymi.Ludzie boją się odmawiać pójscia za chrzestnych bo ponoćź jest jakiś przesąd.Szkoda tylko ze nikt nie pomyśli o tych chrzestnych że okradną władne dzieci by zadowolić cudze.

Gość gość
gość dziś a ty do tych co żerują na innych.Pewnie uważasz że to ci się należy jak psu miska