Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja.

Polecane posty

Azurro moja córcia coraz mniej kopie. Teraz raczej sie przesuwa. Czuje sie jakbym miała węża w brzuchu! I pory ma bardzo podobne do Twojego syna, bo 21-22 i 5-7.

Azzurro, MH1 - pięknie piszecie o Waszych maluszkach. Miło przeczytać takie informacje. x golf - rewelacyjny wynik. Ja też miałam tyle komórek. Wspaniale,że transfer będzie w tym cyklu. Powodzenia. x Magda7814 - nie ma pewności, aby w ciągu 4 dni endo podrosło naturalnie do 10mm, ale może za pomocą estrofenu da radę. Bądź dobrej myśli. Głowa do góry. x Iza82 - kciuki zaciśnięte. Powodzenia. x Milita - cieszę się z bardzo dobrych wiadomości od Ciebie. Dobrze,że masz przyjazny i zaufany szpital. x Zosia.D - cudownie,że synuś ma się dobrze. Współczuję bólu. Skąd się to wzięło? x gość Hexe - fantastycznie. Niech nadal pięknie się dzielą.

Nadzieja78 - wczoraj 20km, ale rowerem :) bieganie dzisiaj już zaliczone. Trochę ruchu i znów waga lekko w dół :) Staram się teraz codziennie coś robić, tzn. bieganie , rower, ćwiczenia w domu lub dłuuuuuugi spacer. Do tego dorzucam to co lubię i tak na dziś plan: kartka okolicznościowa na roczek i pamiątka ślubna. Pomysłów dużo, pytanie czy tego porannego zapału wystarczy na kolejny upalnie zapowiadający się dzień? o Golf - super ... niezły wynik :) ... zdrowych zarodeczków życzę :) o Julia83 - :) o Miłego dnia dziewczyny :D

Gość gość
Dziewczyny, jakiś czas temu udzielałam się trochę na tym forum, ale potem miałam lekkie załamanie, po trzeciej inseminacji. Teraz jestem w trakcie stymulacji do in vitro. Tylko jak tak Was podczytuje to widzę, że moja się trochę różni i zastanawiam się czemu. Ja przyjmuje tabletki antykoncepcyjne ( w sumie już kończę) i zastrzyki co drugi dzień z gonapeptylu( w sumie jest ich 8). 13.08 mam wizytę w invikcie. Zastanawiam się czemu mam mniej zastrzyków niż niektóre z was...i czy jak teraz przestaje brać tabletki to będę miała jakieś krwawienie czy zastrzyki je powstrzymują. Tabletki antykoncepcyjne biorę bez przerwy juz trzeci miesiąc( ze względu na wakacje które nam trochę wydluzyly cały proces) Pozdrawiam, Morela15

Gość gość Szmacioszka
Morela , to zwyczaj Invicty, po odstawieniu antków będzie krwawienie ale mniejsze niż zawsze, gonapeptyl daily co drugi dzień I jak pójdziesz na wizytę to ropiszą stymulację na 7 dni - rank gonapeptyl a wieczorem menopur, następnie podglądb I decyzja o punkcji lub dostymulowanie Julia - powodzenia na wizycie Pozdrawiam

kkahha - dziękuję za informację, czuję że znowu czeka mnie kolejny miesiąc czekania :(

Gość gość
Gość szmacioszka- dziękuję za odpowiedź ;) Morela15

Cześć. Pytanie do dziewczyn, które miały długi protokół. Czy po antykoncepcji i podczas brania Gonapeptylu jest normalnie okres? Miałam nadzieję, że jak mam od razu Gonapeptyl to nie ale dziś studiuję neta (kolejny raz) i się dopatrzałam na wykresie z długiego protokołu, że miesiączka jest w trakcie analogu :(

Gość Azzurro
Mh1- he dobre porównanie z tym wężem. A ja przez długi czas myślałam że po lewej stronie mam głowę syna i czasem jak wystawała to ją głaskałam a tu się okazało że to był bark a głowa juz w dole po skosie. Więc teraz mam po lewej barki a po prawej pupę, które jak prężą sie to wyglądają jak dwa garby a nogi wbijają się czasem bardzo mocno pod żebra, nie są to miłe kopniaczki jak kilka tygodni temu. Teraz to już chyba tylko gorzej będzie, w dodatku zaczynam stresować się zbliżającym sie porodem.

Mam wynik bety- ze 123.28 przyrosło do prawie 263 :-) Tylko leukocyty mam za wysokie, pewnie przez ten płyn, który się przesączył :'( Jutro mam wizytę w Gamecie, ale umówiłam się też na wtorek do mojego poprzedniego lekarza, żeby spojrzał na te wyniki swoim czujnym okiem. x Pozdrawiam w ten skwarek z samego centrum :-)

Dziewczyny czy któraś z Was miała problem z endomertrium przed transferem, proszę o pomoc :(

Gość gość Szmacioszka
Magda 78.. na polepszenie endometrium wypij czerwone wino, jedz orzechy i wędzone ryby, ja brałam estrofem I specjalnie robione globulki w aptece, ale ich cena była zabójcza Iza już dziś pisałam rank moreli, że się dostaje @

Gość gość Szmacioszka
Malena5 bardzo ładny przyrost, oby tak dalej :-)

Iza po odstawieniu antków po 4,5 dniach dostaniesz @ powinna być krótsza i lżejsza. Magda ja nie pomogę nie mialam crio i nie brałam estrofemu.. pozdrawiam w ten upalny poranek :-) o 6 rano byla taka mgla ze nie widzialam jeziora oddalonego o 10 metrów, trawa mokra bylo przyjemnie i rześko ;-) Azurro poszukam tej herbatki, na dzien dzisiejszy przyswajam zupę szczawiową i bulki z pieczonym pasztetem i pomidorem ;-) nic poza tym ah wczoraj kawałeczek arbuza, pól jablka i pól śliwki, m.grillowal rybę a ja wisialam nad wc :-P

*Iza, widzę, że idziemy podobnie. Ja w poniedziałek wzięłam ostatnia tabletkę anty i od wczoraj wieczora mam plamienia, teraz juz bardzie wyglądające na @. Cały czas jestem na gonapeptylu (jeden zastrzyk dziennie). *Malena, bardzo się cieszę z pięknego przyrostu :)) *Julia, jak się masz? :) *Miłego dnia!

Ananasowa ja właśnie wróciłam z Mazur i wybieram się do Gamety. Wizyta o 15. Odezwę się po. Morela15 hej! No długo Cię nie było. Ale widze działasz. Masz dokładnie tak jak ja przy długim protokole. Na następnej wizycie dostaniesz Menopur i kolejna partię gonapeptylu. @ przyjdzie Ale skapa. Powodzenia i daj znać kiedy będzie punkcja i w ogóle co u Ciebie będzie się działo! Iza , ananasowa trzymam kciuki za dobrą stymulacje!

Gość gość Szmacioszka
Magda nie wiem, ja jadłam laskowe bo lubię, możesz też kupić tabletki z kwasami omega

MH1 Moj synek chyba wazy ok 6500g i dzisiaj kończy 7 miesiecy, patrząc na niego kto by pomyslal, że to wczesniaczek... Dzisiaj mial miec szczepienie,ale ma rumień nagly,czyli tzw. Trzydniówkę, wiec przelożyliśmy na za tydzien szczepienie. Wczoraj byl bardzo marudny wiecorem i apetyt mu zabralo,ale lekarz mowil ze za 2-3dni powinno być już dobrze

Gość Azzurro
Nadzieja- próbowałam znaleźć tą gazetę z reklamą tej herbaty ale jak na złość nie mogę, choć nic nie wyrzucałam, jednak znalazłam jakieś krople o nazwie imbifem, w aptece też są jakieś specjalne plastry na mdlosci które naklada sie na nadgarstki. Potem napisze nazwę.

http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/standard-opieki-okoloporodowej Azzuro wcale nie musi byc gorzej - pamietaj nasze samopoczucie jest w glowie ;) U mnie dzisiaj termin porodu i powiem Ci, ze gdyby nie ten upal byloby swietnie, a tak to nic mi sie nie chce. Karolek tez ciut leniwy, ale czasami jak kreci sie, wciska lapki w pachwiny albo syrki wciska pod zebra, to nie jest to zbyt przyjemne, ale znowu nie jest tak zle. Jak sie ulozy w niedogodnej dla mnie pozycji, to go glaskam, lekko uciskam brzuch, zeby zmienil pozycje i jest ok - krzywdy mu tak nie zrobisz ;) Acha i ciezaroweczki przed porodem warto poczytac rozporzadzenie ministra zdrowia w sprawie opieki okoloporodowej - link powyzej. Warto wiedziec co nam sie nalezy w ciazy, na jaka opieke mozemy liczyc, czego mozemy oczekiwac w szpitalu itp. Po tym jak przeczytalam opis porodu jednej z dziewczyn ostatnio, stwierdzilam, ze tak nie moze byc, zeby ktos mnie o czyms nie informowal lub nie pytal mnie o zdanie. Generalnie nikt nie zapoznal sie z jej planem porodu, o niczym nie byla informowana, nawet o tym, ze ja bedzie nacinac. Po porodzie bez jej wiedzy dokarmiali dziecko mlekiem modyfikowanym i jeszcze kilka innych elementow w opiece moznaby sie doczepic. Ja sie po tym zmobilizowalam - napisalam plan porodu, czyli moje preferencje w tym zakresie. Przeczytalam rozporzadzenie dwukrotnie i jak opieka w szitalu bedzie od niego odbiegac, to glosno bede pytac, czy rozporzadzenie MZ i wytyczne WHO w tym szpitalu nie obowiazuja? N Ponoc taki tekst dziala cuda. Jesli nie zmienia podejscia do mnie, to po porodzie napisze oficjalna skarge do dyrektora szpitala i odpis pisma do MZ, a co? Trzeba znac swoje prawa i je egzekwowac.

Gość gość
Griszanka nie miej mi za złe co teraz napisze, ale rzeczywistość i oczekiwania jak sie jest w domu a pózniej jak sie jest juz w szpitalu to dwie rozne historie. Owszem bardzo dobrze jest mieć świadomość swoich praw ale są takie sytuacje jak np mnóstwo rodzących ze jak nawet chcesz mieć poród zgodnie z planem to moze to być trudne do wykonania przy dużej ilości pacjentek, jeśli chodzi o nacięcie to w moim przypadku nie było nawet czasu na zastanowienie trzeba było ciac i tyle, jestem szczęśliwa ze trafiłam na fantastycznych lekarzy i położna która wiedziała co robić. Najważniejsi są ludzie a nie plan na papierze no zwyczajnie często nie ma na to czasu. Ja życzę Ci jak najlepiej i żeby wszystko poszło zgodnie z twoimi oczekiwaniami, ale osoby pracujące w szpitalu to tez ludzie, którzy wykonują ogromnie ciężka prace i postawa rządajaca myśle ze na miejscu nie jest, trzeba zachować we wszystkim umiar. Powodzenia Alexewl

* malena5 gratulacje :) * Nadzieja podobno mdłości świadczą o prawidłowo rozwijającej się ciąży :) Szkoda tylko, że są takie męczące. Mój dr zalecał częste jedzenie, ale nie wiem czy się da. Ja ich nie miałam, pewnie dlatego tak się skończyły moje ciąże... Bosacka mówiła, że powinno się coś zjeść zaraz po przebudzeniu zanim się wstanie z łóżka. Np. herbatnik, wafel ryżowy, banan itp. "O matko" Fajny program dla ciężarnych. * Moje samopoczucie ok. Dzisiaj 2 dc, zaczynam się kłuć i wraca nadzieja :)

Gość ewap156
Cześć dziewczyny inseminacje miałam 13lipca hcg z 3 sierpnia 766 mój ginekolog na urlopie czy mam powtarzać jeszcze hcg SMS wysłał mi ze zaprasza na wizytę 17 września czy przyrost hcg jest odpowiedni bo jakiś się nie łapie w tych tabelkach

Aniu1602, cieszę się, że samopoczucie masz lepsze :-) x Ewap156, niestety nie pomogę, bo kompletnie nie ogarniam przyrostów...

Gość gość
Ewap ja bym się udała do innego lekarza i sprawdziła czy wszystko ok, a nie czekała do 17 września. Powodzenia

Witajcie, mam do was pytanie w którym dniu cyklu podchodziłyście do transferu? Ja mam się jutro zgłosić będzie to mój 9 dc. Dziś zapytałam się pani przez telefon jak ze mną rozmawiała to mówiła,że może transfer odbyć się już w środę byłby to mój 13 dc czy nie za szybko? jak było u was?