Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety z tatuażami i kolorowymi włosami

Polecane posty

Możecie mi powiedzieć, co w tatuażach jest takiego super? Znosić ból, by miec jakiś rysunek na ciele, to jest masochizm. Nie podoba się wam własne ciało, że musicie je tak "upiekszać" na siłe?

Gość gość
Kasia - ja też lubię metal, ale raczej inny niż Ty, taki jakiego słuchałam ok 15 lat temu będąc nastolatką :D co do kolorowych włosów to z rok temu miałam fioletowe, bardzo ciemny fiolet. mam w sumie 3 tatuaże na ciele. jeden w miejscu, gdzie normalnie zakrywa go pasek stanika, i zarazem opuszczone ramię - dla wybranych (czytaj: partner). drugi na łydce, trzeci na łopatce. kolczyk w pępku i w nosie. no i uszy.

"ja też lubię metal, ale raczej inny niż Ty, taki jakiego słuchałam ok 15 lat temu będąc nastolatką" Jakiego metalu słuchałaś i jaki słuchasz? Niech zgadne, teraz słuchasz jakichś Nightwishów i innego popu i uwazasz że muzyka tym "lepsza" i tym bardziej "dorosła" im bardziej jest łatwa w odbiorze i przypominająca pop? :) Przykro mi, ale ten metal co ja słucham(thrash, black, death) ma większość dorosłych fanów, a Nightwish to domena gimbazy :)

Gość gość
Ja mam dwa tatuaże, jeden na ramieniu zrobiony jak miałam 20 lat - za stypendium naukowe na uniwerku, ale miałam potem awanturę z mamą i tatą :P drugi tatuaż, już dużo bardziej przemyślany, na plecach, zrobiłam sobie w prezencie na 30-stkę. czyli rok temu. wlosy mam w zwyklym kolorze, farbuję na złocisty blond. I mam dziecko któremu bardzo się podoba mój tatuaż, ten duży na plecach :D

Gość gość
Kasia, proszę oto tylko niektóre Satyricon, Opeth, Burzum, Samael, In Flames, Katatonia....

Gość gość
Kasiaszatanistka1994 dziś Możecie mi powiedzieć, co w tatuażach jest takiego super? x To jak już wspominałem wynik kompleksów ;) ale zostałem zbesztany ;)

Gość gość
Kasia - ludziom po prostu podobają się tatuaże. Jedni sobie wstrzykują botoks na zmarszczki, inni robią tatuaże. Dziwne, że akurat ty tego nie rozumiesz.

"kolczyk w pępku i w nosie " Naprawde uważasz że coś co wygląda jak opryszka na nosie w metalicznym kolorze, lub glut który wydostał się z nosa i przykleił do niego, jest super? :P Kolczyk w nosie kojarzy mi się z nastoletnimi buntownicami z gimbazy :P "mam w sumie 3 tatuaże na ciele. jeden w miejscu, gdzie normalnie zakrywa go pasek stanika, i zarazem opuszczone ramię - dla wybranych (czytaj: partner)" Może to taki fetysz, nie wnikam. :P

Gość gość
gość od kompleksów - kompleksy często mają ci którzy wmawiają je innym. Z jednej strony twierdzisz, że tatuaże nikomu się nie podobają (nie licząc tych wszystkich ludzi którzy mają tatuaże), a z drugiej, że to ma leczyć kompleksy. Widzisz tu pewien brak logiki?

Gość gość
No tak, napisałam że nie słucham Nightwish, to od razu się o coś innego czepiasz, zakompleksiona dziewczynko, bye bye

Gość gość
a propos kompleksów i bycia gimbazą to właśnie przyszła królowa kindermetali :P

"Satyricon, Opeth, Burzum, Samael, In Flames, Katatonia.... " Wszystkie te kapele słucham też, przynajmniej od czasu do czasu, ja. Wszystkie są powszechnie znane, banalne. Zaznacze jednak, że In Flames nie jest zbyt ambitnym zespołem, jak każdy melodeath jest to robienie na siłe z death metalu muzyki słuchalnej dla przeciętnego ucha. No to jaki jest ten "metal taki jaki słucham ja, a ty słuchałaś 15 lat temu", bo nadal nie wiem? :P

Gość gość
zabawnie brzmi krytykowanie czyichś kolczyków i tatuaży z ust kogoś kto wielokrotnie przyznawał się do noszenia śmiesznych ubrań, a teraz do kolorowych włosów.

Gość gość
Upiększanie się? Ja kocham kulturę japońską i chcę mieć ją zawsze przy sobie, w tym celu zrobiłam sobie tatuaż. Ludzie tatuują daty, motta. Nie po to, żeby się komuś podobać, tylko da siebie.

"a propos kompleksów i bycia gimbazą to właśnie przyszła królowa kindermetali " Mówisz o tej pomarańczce, która chce się nieudolnie dowartościować moim kosztem, a na metalu raczej sie nie zna, sądząc po zespołach, które podała jako "ambitniejsze od tych, które ja słucham"? :P

Gość gość
dobrze wiesz, że mówię o tobie

Gość gość
gość dziś gość od kompleksów - kompleksy często mają ci którzy wmawiają je innym. Z jednej strony twierdzisz, że tatuaże nikomu się nie podobają (nie licząc tych wszystkich ludzi którzy mają tatuaże), a z drugiej, że to ma leczyć kompleksy. Widzisz tu pewien brak logiki? X Napisałem że odrzucają i może że szpecą ale nie napisałem że NIKOMU. A jak chodzi o kompleksy to wyraźnie zaznaczyłem że to moja teoria i opisałem co zakłada i ogólnie o co w niej biega. Coś jeszcze? ;)

Gość gość
a ja ci odpisałam, że to głupia teoria i wyjaśniłam czemu. :)

Gość gość
gość dziś x Ja słucham najtłisza ;) Niech się ktoś przyczepi ;)

"dobrze wiesz, że mówię o tobie " A dlaczego nie o tej pomarańczce, która nie wiedzieć czemu wyskoczyła z metalem i zaczeła nieudolnie udowadniać, ze słucha ambitniejszego metalu ode mnie, bez żadnej zaczepki z mojej strony? Myślałam że chociaż poda jakieś podziemie, albo przynajmniej cos mniej znanego i bardziej ambitnego, tymczasem podała totalne banały, w sumie gatunkowo pokrywające się częściowo z tym co słucham. Ona jest kindermetalem, nawet jesli ma 30 lat :)

Gość gość
to przybij jej piątkę, jesteście w tym samym klubie

Gość gość
gość dziś x Apropo japońców! Jest u mnie w mieście jedna (tylko jedną widziałem) taka laska która wygląda jakby ją żywcem z japońskiego komiksu wycięli. Ona jest dosłownie boska! Gdybym tylko mógł to wziąłbym ją sobie do domu i na stole jako ozdobę postawił ;) Tylko bzykac bym wolał zwyczajne piękności z małymi cyckami i wariackim poczuciem humoru ;)

Gość gość
najwyraźniej i tak nie miałam szans nie będąc deską, mogę tatuowac się do woli :D

Gość gość
gość dziś a ja ci odpisałam, że to głupia teoria i wyjaśniłam czemu. usmiech.gif x Zaczynam cie lubić ;) Nie przez tatuaże bo co do nich zdania nie zmienię ale jesteś upartą jędzą a takie to ja wręcz kocham ;) Tylko nie kłóć sie więcej ze mną bo... Bo pożałujesz ;)

Gość gość
gość dziś najwyraźniej i tak nie miałam szans nie będąc deską, mogę tatuowac się do woli smiech.gif x Nie mów tak o innych dziewczynach bo to niekoleżeńskie ;)

Gość gość
to był żart :) ale wracając do Twojej teorii, pewnie jest sporo osób które mają tatuaże żeby poczuć się ładniejszymi. Wiele osób tatuuje sobie np. blizny powypadkowe. Tylko, że to nie jest większość.

"zabawnie brzmi krytykowanie czyichś kolczyków i tatuaży z ust kogoś kto wielokrotnie przyznawał się do noszenia śmiesznych ubrań, a teraz do kolorowych włosów" To teraz odniosę sie do tego, bo najwyraźniej pani od "ambitnych zespołów" już nie wróci. Otóż: 1.Kolczyki w nietypowych miejscach nie są ladne, to taka kropka wyglądająca z daleka nieestetycznie, jak wydzielina która wydostała się z nosa, opryszczka, zabrudzenie, albo znamie. Powiedz mi, co jest ładnego i fajnego w metalicznej kulce w nosie? :) nieestetyczne i już. 2.zarówno ubiór jak i kolor włosów, to coś co można łatwo zmienić, w przeciwieństwie do tatuaży. :)

Gość gość
zapomniałaś dodać "moim zdaniem", twoje ciuchy i włosy też są nieestetyczne dla wielu

w sumie to chyba nie była zaczepka "Kasia - ja też lubię metal, ale raczej inny niż Ty, taki jakiego słuchałam ok 15 lat temu będąc nastolatką" nie doczytałam, i zinterpretowałam to tak "takiego metalu jak ty słuchałam ok 15 lat temu będąc nastolatką, a teraz lubie lepszy, inny niż ty", podczas gdy jej raczej chodziło o to, że ona lubi taki metal jakiego słuchała będąc nastolatką i nie ma tu żadnego ataku na mnie :( I znowu zwyzywałam kogoś bez powodu :( :D Sorki. :D