Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominikap12

Co się dzieje z moim organizmem?

Polecane posty

Gość dominikap12

Trzy lata brałam tabletki antykoncepcyjne. Następnie przerwałam i przez trzy miesiące nie mialam okresu (grudzien - luty). Zostal on wywolany luteiną. Później okres był już regularny aż do weekendu majowego, kiedy miałam go ostatni raz. Kolejne to były dziwne plamienia, nieregularne, nawet teraz je mam. Przed wyjazdem mojego chłopaka za granicę współżyłam ostatnio 9 maja, jednak, mówiąc potocznie, do wytrysku nie doszło, wyszedł sporo przed, jakąś minutę. Testy ciążowe również negatywne, a od tego czasu sporo przytyłam mimo, że nie zmieniłam nawyków żywnościowych. Zapisałam się do lekarza ale chciałabym mimo to zapytać czy ciąża jest jednak możliwa czy to zwykłe problemy hormonalne i ich ciag dalszy?

Gość gość
idź na beta hcg z krwi. Wygląda na to, że to rozwalone hormony.

Gość dominikap26
a to nie jest hormon odpowiadający jedynie za ciąże?

Gość gość
tak to określi ci jest ciąża czy a potem będziesz drążyć temat dalej -pewnie gin ci zleci badania hormonów.

Gość dominikap26
ale czy w moim przypadku wogole warto rozważać czy jest ciąża? wydaje mi sie ona nieprawdopodobna. dodatkowo domowe testy (4!) na pewno by ja wykryły? ale zrobie ten test tak jak radzisz :)

Gość gość
zrób, testy czasem się mylą, więc lepiej mieć pewność.

Gość gość
znajoma mojego kolegi nie mogła zajść w ciąże przez kilka lat i była leczona takwięc nie dziwi mnie to i nie musi być ciąży. Ja dostałam tabletki na trądzik wyczułam że ingerują w płodność po 8 tabletkach odstawiłam i jeszcze długi czas było zauważalne że coś jest ze mną nie tak a miałam je brać 3 miesiące i oczywiście w ulotce nie było objawów które się u mnie pojawiły ani nawet że lek jest usuwany wraz z wydzioeliną z pochwy. To kłamcy są :(

Gość dominikap26
takze mam nadzieję, że nie jestem w ciązy. robiłam testy 4 róznych firm i wyszly negatywne. poza tym, wiem ze bede naiwna mowiac to, ale wątpie, aby zapłodnienie było możliwe wychodząc na tyle przed finałem

Gość gość
sprawdz hormony tarczycy