Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

strefa wolna od dzieci ,strefa wolna od zwierząt mieszkania

Polecane posty

Gość gość
Marzenie taka strefa, od razu bym tam kupiła mieszkanie, z dala od wrzeszczących dzieciaków.

Gość gość
mieszkam w uk i sa tu yzw. courty. sa to mieszkania przeznaczone do wykupu lub wynajmu dla osob o okreslonym wieku lub wlasnie dla rodzin z dziecmi. normalnie w opisie pisze ze np. caly budynek jest dla osib over 50 years. wiec w takim bloku czy domu tylko tacy wlasnie ludzie mieszkaja. bylam tez kiedys u kolezanki i to bylo takie jakby osiedle zamykane z 2 pietrowych domkow rodzin z dziecmi z placem zabaw miejcami na wózki itp... tak ze w uk tez cos takiego funkcjonuje. nie wiem czy my mielismy szczescie czy po prostu tak wyszlo ale mieszkamy w domku a wokolo sami starsi ludzie i jeden samotny kawaler. my bezdzietni. cisza i spokoj :))

Gość gość
Dobry pomysł z takim osiedlem. Chociaż powiem Wam, że na tych bogatszych, zamkniętych osiedlach też jest spokojniej. Pracowałam jako agentka nieruchomości i na takich osiedlach dzieci prawie nie widywałam. Najgorzej było przy starych blokach z wielkiej płyty... Dzieciaki miały zazwyczaj plac zabaw bezpośrednio pod oknami, hałas, krzyki, masakra. Ludzie zainteresowani kupnem zawsze pytali o sąsiadów i jak byli to ludzie starsi, to chcieli sąsiadów w podobnym wieku, żeby im dzieciaki np. nie tupały nad głową, albo nastolatek nie puszczał głośno muzyki wieczorem. Z kolei ludzie młodzi, bezdzietni, też najlepiej chcieliby podobne towarzystwo, a rodziny z dziećmi pytały, czy są dzieci w danej klatce, żeby ich dziecko miało się z kim bawić, także takie dostosowanie lokatorów moim zdaniem to dobry pomysł.

Gość gość
Miałam taką sytuację ostatnio,że koleżanka zaprosiła mnie na kawę do siebie,spotkałyśmy się przypadkiem,szłam z psem.Koleżanka mieszka w bloku z betonu,na VI piętrze, więc szłyśmy do windy,a pewna starsza pani zaczęła się złościć,że nie pojedzie windą z worem na pchły i kleszcze!Wyzwała mnie obrzydliwie,chciała się kłócić, ale powiedziałam jej niech jedzie,wór na pchły poczeka.Przyszła pani z dzieckiem i jechaliśmy razem,dziecko grzeczne,mama mu powiedziała,że ma mówić ciszej,bo cały blok nie musi słyszeć ich rozmowy.

Gość gość
Za granicą są takie osiedla i nie tylko. Parki kempingowe, pola namiotowe też tylko dla dorosłych a niektóre bez zwierzaków. W apartamentowcach dla dorosłych jest osobna sala na zorganizowanie atrakcji, pralnie itp. Nie wszystkie są prywatne. Spora część wynajmuje takie mieszkanie.

Gość gość
strefa wolna od ułomów z in vitro :o

Gość gość
super sprawa ale tylko w marzeniach,ja akurat mam dzieci i mi nie przeszkadzają ,ale psy mnie wnerwiaja strasznie i chętnie bym się wyprowadziła tam gdzie moje dzieci napewno nie wejda w g****o

Gość gość
Są takie miejsca,gdzie psa nie uświadczysz,ale drące się,rozwydrzone małe kanalie są wszędzie!U moich sąsiadów za płotem są dzieci i psy,tyle szczęścia naraz.Tu każdy ma dzieci i psy.Kto bogatemu zabroni:-P