Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ewelina_94

Mamy na Luty 2016

Polecane posty

Gość gość
up

Gość gość
up

Nigdy nie wiadomo kiedy mnie złapie; ) niby czytałam na necie objawy zbliżającego się porodu. To się zgadza to ze się oczyszczam przed porodem tzn częste korzystanie z WC :) obym zdarzyła w domu głowę umyć i mogę jechać rodzic; )

Gość gośćania
Domi dlatego ja od tygodnia myję codziennie i golę nogi w razie czego :)

Gość Kasia 85
Ja dzis sie wygolilam bo jutro lekarz tylko glowa mi zostala to jutro rano umyje ale sie smieje ze moge jechac teraz Nogi mozna codziennie golic gorzej troche wyzej a tam co dwa do trzech dni max musze sie golic bo akurat tam szybko rosna a przez brzuch ciezko to idzie Moze Ola jutro znajdzie troche sily i zda nam reacje

no ja dziś nogi ogoliłam i wyżej :) jakoś chyba nie dokładnie wyżej bo mam brzuch bardzo nisko i ciężko :)

Gość Kasia 85
Domi to tak jak ja wiec jutro lekarz pewnie zobaczy gdzies niedopatrzenia ale dla mnie wazne ze tak nawet nie na 100% dokladnie jest wygodnie i lepiej sie czuje niz bym byla wogle nie ogolona :)

położna przy porodzie pewnie coś poprawi przy ewentualnym nacięciu krocza :) zresztą jest to sztuka ogolić się z tak dużym brzuchem:) bo ja mam ogromny :)

Gość gośćIlona
Ta depilacja to naprawde masakra :D alee juz nie dlugooo... Heh :D

no cóż wyczyn to jest :) w razie co myśle że przy porodzie położna poprawi :)

Gość Kasia 85
Ilona tylko ze pozniej znow brzuch zniknie ale zostanie oczyszczanie wiec moze byc ciezko sie golic i blizna czy to po cesarce czy po nacieciu krocza moze bolec czy znow krocze po porodzie wiec jeszcze pewnie przyjdzie troche sie pomeczyc

Gość gośćIlona
To fakt. Musimy sie pozytywnie nastawiac :D juz blizej niz dalej:D he he

Gość Kasia 85
No tu masz racje :)

Gość gośćIlona
Ale szczerze to az ciary mi przeszly na mysl o tych bliznach :(

Gość Kasia 85
Jesli chodzi o blizne po cesarce to zalezy od lekarza bo widzialam dziewczyny u ktorych ta blizna az tak zle nie wyglada i nie jest duza wiec moze nie bedzie zle :)

Gość Kasia 85
Domi bedzie dobrze nie poddawaj sie niepokojom

Gość gośćania
Co do blizn to ja nie mam jakoś bzika na tym punkcie. To nie są jakieś bardzo szpecące blizny i wcale nie tak duże. Poza tym akurat blizna po cc nie jest na co dzień widoczna więc ja się tym w ogóle nie przejmuję. Co innego jakby to była blizna na dekolcie, rękach, twarzy to co innego. x Co do depilacji to też już bym chciała zobaczyć swoją płeć normalnie a nie wszystko na czuja :)

Gość gośćIlona
Ja czasem czuje taki niepokoj, ze np zaczelabym rodzic w domu i bym jakos nie zdazyla i bym w domu urodzila albo w samochodzie... Zalamalabym sie chyba... :0 przerazajaca wizja :0

Gość gośćania
Wstałam o 3:40 bo nos zapchany, gardło zawalone. No masakra jakaś. Zrobiłam sobie inhalacje i chyba jest ciut lepiej ale to na chwilę. Wzięłam prenalen, rutinoskorbin, paracetamol i coś do ssania i mam dosyć. Jak przeziębienie może wykończyć. Do tego mały się wierci non stop. Ciekawe co na to moja gin powie?

hej jak tam po nocy?:) ja na szczęście mało razy sie budziłam :)

Gość gośćIlona
Ja sie malo razy budzilam ale za to zasnelam o 3 przez ta durna zgage i niewygode:(

Gość Kasia 85
Hej A ja druga noc ze najpierw wstaje ze 2 razy do wc a za trzecim tak po 4 jak wstane to do 7 nie spie niby spiaca jestem ale zasnac nie moge i to twardnienie brzucha do tego wiezadla mi sie chyba znow rozszezaja i specyficzne ciagniecie na dole przez malego Ciekawe jak tam Ola

no właśnie ja mało co do wc wstawałam aż jestem w szoku:) tylko niestety nogi mnie strasznie w nocy bolą i podbrzusze po bokach jak się przekręcam ale się wyspałam:) może to cisza przed burzą hehe:) jakoś synuś dziś leniwy lekkie przesunięcia czułam tylko.

Gość gośćania
Ja kolejna inhalacja i biorę się za jaką pracę w domu bo oszaleję chyba. Nie będę siedzieć i czekać na wizytę bezczynnie i skupiać się na zapchanym nosie. Idę wietrzyć kołdry i poduszki i prac pościel po tych zarazkach, mam trochę prasowania a potem się zobaczy. x Też się ciekawię co z Olą? Ewelina, Kotulina a jak u Was?

Gość gośćIlona
Pewnie po cesarce sie kuruje Ola. Jak ja sie boje tego ciecia wiecie co... Zostalo kilka dni i tez chyva przez ten strach spac nie moge. Wolalabym pojsc do dentysty chyba :(

Gość Kasia 85
Aniu wywietrzenie poscieli na pewno pomoze w walce z bakteriami :) Ilona gdybym miala cesarke planowana tez bym sie pewnie stresowala a tak stresuje sie porodem ogolem jak to bedzie wiem ze kazda to przechodzi ale coz kazda inaczej wiec jak to bedzie u mnie i kiedy oto pytanie :) Aj chodze teraz spiaca ale wiem ze i tak nie zasne tak jak wczoraj niby spiaca w dzien a spac nie moglam

Gość Kasia 85
Domi ja tak mialam jakies kilka dni temu ze moj maly przez dwa czy trzy dni caly dzien ledwo co go czulam tylko np jak zaczynalam myslec ile minelo od ostatniego ruchu to takie przesuwanie wlasnie a wieczorem i w nocy nadrabial :) Teraz caly czas na zmiane raz przesuwanie raz ruchy mocne odpoczynek i tak w sumie cala doba

Gość gośćania
A ja wylądowałam u lekarza ogólnego bo jakas ropna wydzielina mi sie saczyła z gardła i od razu pojechałam bo sie przestraszyłam, że to może angina. Okazało się, że nie angina tylko mam tak podraznione gardło i język po pastylkach do ssania z jakimiś wybroczynami :( Dostałam jakieś paskudztwo do odkażania tych ran. Do tego kolejne leki żeby jak najszybciej udroznic nos i zatoki. Jestem załamana bo lekarka mówiła, że jak zaczne rodzić to nie będą mieć wyjścia i będą mnie musieli uśpić ale podrażnienie po tej sondzie przy narkozie bedę mieć okropne :( I żeby to dziadostwo się nie namnożyło. Do tego mam słabą morfologię a dokładnie leukocyty i rodzinna powiedziała, że tego tez bedą się czepiać...

mój się nie dawno ruszał jak jechałam samochodem:) teraz troszke sie rusza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować