Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1naszcykl

Mamy na LIPIEC 2016

Polecane posty

Karolina - nic takie nie zauważyłam :P ale muszę ta wsiąść pod uwagę. A mocno bolą was piersi ?? Mnie tak delikatnie ale tyko przy dotyku. Zrobiła mi sie taka żyła od sutka do klatki na drugiej troche mniej widoczna :) Ja jeszcSe siedzę w pracy .. Wrócę to muszę przygotować sie tu i tam na wizytę hehe , bo tez niestety od południa jestem w robocie ale potem mnie ktoś zastąpi na ta godzinkę.

Airina a pracujesz biurowo? ja po tym jak trafilam do szpitala wzielam zw lekarskie w pracy :) i mowilas ogolnie w pracy ze jestes w ciazy? ja nie wiem wlasnie czy mowic kolezankom (pracuje biurowo) o powodzie mojego zwolnienia bo szefowi to wiadomo ale kolezankom? mowicie ?

Pufffk ja mam interes rodzinny , moim szefem jest moj tata hehe :P pracuje w małej restauracji ale praktycznie w okres zimowy nic tu sie nie dzieje i siedzę większości dnia o czasu naleje jakieś piwko ( w weekendy jest większy ruch). Zobaczymy co moj gin powie , poszłabym chętnie na L4 ale pierw ktoś musi sie znaleść na moje miejsce i to tez nie takie proste.

Aaa to masz fajnie ;) ja pracuję w korporacji :) i tam są plotki i ploteczki więc wolę chyba poki co do konca pierwszego trymestru nie mówić nic koleżankom :) ogolnie L4 bo wiecie jak to w korpo wyscig szczurów i się siedzenie jak na szpilce w pracy :D

Gość kk92k
Airina na pierwszej wizycie czyli w piatek bylam w poradni ginekologicznej zrobiono mi usg na którym widoczny był pęcherzyk ale lekarz powiedział ,że to za wczesnie teraz w poniedziałek poszłam prywatnie do ginekologa ona o wszystko wypytala powinnam dostac okres 16.11 a poprzednią miesiączke milam 18.10 zrobiła mi badanie palpitacyjne czyli włożyła "pół ręki" do środka i stwierdziła ze ciąża potem kazała sciągnąć stanik i powiedziała ,że piersi bardzo obrzęknięte typowo ciążowe stwierdziłą ze to 5-6 tydzien ciąży dostałam polecenie aby zrobić szczegółowe badania glukoza,grupa krwi i wiele skrótów których nie pamiętam i wizyte mam 21go bo kończy mi sie zwolnienie w pracy

Gość Wanilia86
Witam wszystkie mamusie :) Dzis ten dzien, wizyta z wynikami tych wszystkich badan u lekarza. Ciąza polowa 9 tygodnia ale ten czas leci. Moze lekarz zalozy juz karte ciazy :) Milego dnia

Gość gość
Witam wszystkie starające się o dziecko. Ja z mężem tez podjęłam ta decyzję i aż jesteśmy zdziwieni pierwsza próba i co Udało się!!! Termin będzie między lipiec sierpień Życzę i wam uprawnionych 2 kreseczek :-)

Gość Gagni
Airina mnie bolą ta średnio, czasem mocniej czasem mniej, tak po bokach i przy dotyku. Brzuch mnie czasem tez boli ale tak umiarkowanie. Lekarz mówił zeby brać magnez dwa razy dziennie bo to 'masuje macice'.

Wanilia i gość witajcie , gratulacje :) Gagni Dzięki za radę :) a bierzecie jakieś dodatkowe witaminy ? Ja biore femibion natal 1. Zobaczymy co dzis lekarz powie :)

Gość Gagni
Mag b6 mama, a do smarowania słyszałam ze najlepsza jest Mustela, podobno droga ale warto. To co dziewczyny czy każda w przyszłym tyg bedzie juz po lekarzu?

Gagni- ja mam dzis wizytę , moze za wcześnie ale to pójdę za tydzień znow :P a ja słyszałam Że dobre jest masło z Palmersa , dostałam tez takie i fajne jest super nawilża.

Gość gość
Ja biorę oczywiście kwas foliowy dodatkowych witamin na razie nie mam. Jestem dopiero przed szeregiem badań pewnie po wynikach coś mi przepisze.

Gość olala25
Pufffka to mnie teraz wystraszyłaś...ale zrobię krew, zobaczę co ginek powie i zobaczymy - może też coś z tym progesteronem nie tak. Widzę dziewczyny, że wszystkie pracujecie. Ja jestem na ostatnim roku studiów i mam serdecznie dośc. Jeszcze przez te ciążowe nerwy mam ochotę się spakowac i wrócic do domu, do pracy. Mam nadzieję, że wytrwam...A powiedzcie mi jeszcze, czy wasza waga też już się zmieniła? ja jestem załamana, bo 2 kg na plusie, a to dopiero początek. Jem zdrowo i nawet mniej niż przedtem.

Gość Ewbela
Hej. Odebralam badania krwi i moczu wyszy w normie. Troche mnie brzuch kuje. Ale da sie wytrzymac. Tez biore ten fembion 1. I mam wizyte w najblizszy wtorek. Jedyna rzecz ktora mi dokucz to lekkie przeziembienie mam katar i suchy kaszel macie jakis pomysl?

olala25 - Ja też jestem na ost. roku studiów, więc Cię doskonale rozumiem :) nic się nie chce, a tu jeszcze trzeba pisać pracę mgr... :( moja waga chyba się zmieniła bo widzę po spodniach że mnie gniotą w pasie, więc chodzę w leginsach ( pojutrze będę już w 10 tc ). Ciągle mnie mdli ale na szczęście nie wymiotuje :P Piersi bolą mnie tak jakby ktoś mnie tam pobił ... masakra ale jakoś się trzymam bo trzeba i warto :) Ewbela - ja też biorę Femibion Natal 1 :) Od wczoraj boli mnie gardło i mam mały katar :( niewiem czy dzwonić z tym do mojego ginekologa????? Wyczytałam na necie że dopóki nie ma gorączki to takie rzeczy nie grożą maluszkowi, trzeba je domowymi sposobami zwalczyć.

Gość Julkaa28
Hej :) Chcialam sie zapytac czy ktoras z was zaszla w ciaze mimo okresu? ostatniej miesiaczki dostalam 8.11 ale byla skapa, bardziej przypominala plamienie, nie przejelam sie tym wogole. Problem w tym,ze prawie tydzien temu zaczely mnie meczyc mdlosci z rana i odruchy wymiotne(nie wymiotowalam) mdlosci przechodzily po jedzieniu i znow pojawialy sie na czczo do tego omdlenia,zmeczenie i odruch wymiotny na zapach pierniczkow xD Poprzednia miesiaczke mialam 15.10 czy mozliwe zeby objawy juz wystapily?

Ja biore falvit mama i kwas foliowy. Na l4 jestem juz 3tyg z powodu plamienia i poprzednia ciaze poronilam. Piersi nie bola. Mdlosci brak. Czasem tylko brzuch boli

Gość Ewbela
Tak mi tez gonekolog powiedzial ze jak nie ma goraczki to domowe sposoby. Na katar dzialal chrzan a na kaszel oliwa z cytryna. Najlepszy efekt mialam po mleku z czosnkiem i miodem ale wymiotowac mi sie od tego chce. Jak ktos ma jakies lepsze recepturu to poprosze. Mozna jeszcze zrobic syrop z cebuli chyba musze sprobowac.

Ewbela- ja nie dam rady takich sposobów wypróbować bo na samą myśl już mi niedobrze, ledwo kanapke zjem czy jakiś obiad... :P Ja to piję słabą herbatę z cytryną i miodem, ewentualnie samą wodę z miodem. Tylko wrócę do domu i kładę się do łóżka... :(

Hey dziewczyny :) ja tez biore femibion natal 1 , dzis mnie mdli troche ale do wytrzymania ;) i wszystko mi śmierdzi .. Z tym troche gorzej :P Ja wiazyte mam dzis o 18 zobaczymy jak tam i jak wyniki bo tez odbiorę przy okazji

Gość Ula05
Hej dziewczyny a ja dzisiaj byłam w szpitalu zwiększyło mi się plamienie ale na szczęście wszystko ok ciąża mlodsza niz wynika z om. Ja łykam symnatal pro baby i wizyta na usg w nast wtorek

Gość Ula05
Karolina mam tak jak ty piersi nie bolą mdłości prawie wcale ale podobno nie u każdej kobiety muszą boleć

Ula to uważaj na siebie teraz koniecznie !! Mnie piersi bardzo delikatnie pobolewaja , mdli delikatnie ale rzadko a tak to nie mam żadnych innych objawów.

Gość Ula05
lekarz mi powiedział, że nie muszę zostać na obserwacji, ale w domu mam plackiem leżeć, a jak się nasili to przyjeżdżać, w sumie lepiej w domu niż w szpitalu,

Gość Ula05
Arina z usg wynika mi, że poród będziemy miały podobnie,