Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polscy faceci czy bronilibyscie obcych Polek na ulicy gdybyscie zauwazyli ze

Polecane posty

Gość gość
Standardowe zachowanie polskich kobiet. Wymagać od obcych dbania o nie a one nic nie dadzą w zamian a jak ktoś się nie zgodzi to zwyzywać go od nieudaczników. Takim zachowaniem nie zyskacie a tylko stracicie. Dobrze zdajecie sobie sprawę, że kobieta bez mężczyzny nie da sobie rady w życiu. Krzykiem i wyzwiskami nie zdołacie nas do siebie przekonać i właśnie przez takie krzyki jest tyle negatywnych odpowiedzi. Żaden normalny mężczyzna mający honor nie będzie poddawał się takiemu szantażowi emocjonalnemu bo inaczej tego nazwać nie można. Rodzina, przyjaciele, znajomi, ich dzieci itp. to zupełnie inna sprawa i myślę, że wtedy nawet Ci co odpowiadają negatywnie odpowiedzą "tak" ale mowa tu o kompletnie obcej polce, obcej osobie, która go całe życie wyzywa, krzywdzi itd. taką opinię sobie robicie swoim zachowaniem i obraźliwymi krzykami.

Gość gość
/Dlaczego wszystkie całą tą rozmowę sprowadzacie do "bo nikt mnie nie chciał i dlatego jestem taki zły" / - jak to wszystkie. Ja cały czas piszę, żebyś nie tłumaczył swojego podejścia tym jak byłeś traktowany bo niejeden był gorzej traktowany a tak nie myśli. I można nie stać się potworem mimo najgorszego traktowania nawet. I jakoś nie wyzywam ( chłopaczek to nie wyzwisko przypominam ;)) nie krzyczę, spokojnie tłumaczę ale i tak nie dociera. To może dotrze jak pomyślisz, że Twoja siostra/matka/córka/babcia/ciotka czy ktokolwiek inny bliski byłby w takiej sytuacji i nikt by im nie pomógł bo stwierdziliby, że obcym nie będą pomagać..mógłbyś chociaż zsolidaryzować się z mężczyznami, dla których te dla Ciebie obce kobiety są najważniejsze na świecie..pomyśl, Ty będziesz miał satysfakcję, że obca polka jest gwałcona a jej ojciec czy brat będzie gorzko płakał nad nią. Skoro jej Ci nie żal to się nad nim zlituj. Te obce polki mają rodziny,tak jak pewnie Ty masz i sobie bliskiej kobiecie byś pomógł i chyba wolałbyś żeby w razie czego inni też jej pomogli? A co do dawania w zamian..to niestety w tym przypadku nie wiem co można dać w zamian..to ten wyjątkowy przypadek, gdzie kobieta faktycznie raczej sobie nie poradzi a pomoc mężczyzny byłaby bezcenna. Jasne, że takiemu bohaterowi fajnie byłoby się jakoś odwdzięczyć, pytanie tylko jak :) chyba, że ktoś ma forsy jak lodu ale taki facet jeszcze mógłby się obrazić za zapłacenie mu za pomoc :D Choć nie brakuje i kobiet z jajami, przykładem jest moja mama..ona pomogła rowerzyście którego jakiś szaleniec bił..w ogóle nie pomyślała, że może to być dla niej niebezpieczne wtrącić się , opieprzyła tego co bił, on nic jej na szczęście nie zrobił a ona jeszcze później w sądzie była jako świadek pobicia...czyli udało jej się pomóc. I co i to faceta wybroniła tak kobieta. Co to za czasy, w których kobieta ma więcej odwagi i honoru niż facet? Cóż, jestem z niej dumna :) Babcia też potrafiła się obronić sama jak ją zaczepiali kiedyś to im groziła parasolem i się odczepili :D No ale ja nie mam po nich takiej hardości..

Gość gość
" ale mowa tu o kompletnie obcej polce, obcej osobie, która go całe życie wyzywa, krzywdzi - no toś dowalił teraz..skoro jest kompletnie obca to jakim cudem całe życie CIę wyzywa i krzywdzi? Skoro jej nie znasz to nigdy Cie nie obraziła a jeśliby tak było to znaczy, że jednak nie jest taka obca..

Gość gość
jakie to wkurzające że pierwszych kilka postow na nowej stronie się nie pokazuje :O

Gość depresja dekompresja
Tak.

Gość gość
noo w końcu..pomyśl sobie,przychodzi twoja siotra cała pokrwawiona i zapłakana do domu pytasz przerażony co się stało a ona,że ją zgwałcili ..ty oburzony bo jej nikt nie pomógł "jak mogli nie pomóc MOJEJ siostrze" a ona na to,że jeszcze jakiś facet stał i się przyglądał z mściwym uśmieszkiem na twarzy,błagała go o pomoc ale on tylko powiedział,że obcej nie pomoże bo to na pewno jakaś wredna suka,w końcu całe życie był wyzywany przez kobiety...no i co,nie byłoby ci smutno? nie wolalbys,zeby ktoś obcy jej pomogl zamiast stać jak debil i jeszcze cieszyc morde z cudzego nieszczęścia? tym bardziej,ze ta twoja siostra nikogo nie wyzywa i nie krzywdzi..to strasznie idotyczne moim zdaniem

Gość gość
żeby to się na tobie nie zemściło to twoje idiotyczne chore i dziwne podejście do kobiet,do człowieka,do życia w ogóle ja tego po prostu nie ogarniam

Gość gość
Islamistami zostańcie k****. Faceci z was jak z koziej d**y trąba.

Gość gość
Według twojej teorii kobieta która została zdradzona ma prawo odgrywać się na wszystkich facetach. Tak to rozumiem.

Gość gość
mało,że zdradzona,taka zgwałcona to dopiero ma moralne przyzwolenie na krzywdzenie facetów! a może te co go wyśmiewały to wlasnie takie skrzywdzone wcześniej kobiety które pokierowały się podobnie pokręconą logiką jak on.. takie zgwałcone to może powinny zabijac przypadkowych facetow na ulicy bo zapewne każdy to gwałciciel,a jak nawet nie to trudno,ma pecha,ze się trafil w mniejszości gdyby każdy tak myslal dawno byśmy się pozabijali zdecydowanie lepiej i zdrowiej jest wybaczać

Nigdy nie byłem w sytuacji, w której widziałbym obcą kobietę narażoną na cokolwiek, więc trudno mi ze 100% pewnością powiedzieć, że tak... Ale wiem, że czułbym wstręt do siebie, jeśli bym nic nie zrobił. JEstem przekonany, że bym zareagował

Gość gość
gość dziś Jesteś nienormalna. Pozbawianie życia innych jest złe!

Gość gość
no jasne,że jest złe :) ale przyglądanie się z satysfakcją jak ktoś jest torturowany też jest złe..i dlatego dałam dobre porównanie. Może facet wreszcie to przemysli i zmieni zdanie

Gość gość
Szczerze to wolałabym zostac zamordowana niż zgwałcona. Ale jest nadzieja że wśród islamistów są geje. Może któryś zgwałci cię w d**e i zmienisz poglądy.

Ja uważam, że gwałt jest jedną z największych zbrodni i uważam, że za to należy się kara ostateczna.

Gość gość
Zdania nie zmienię, możecie podawać masę argumentów ale to mi dobroci nie przywróci.

Gość gość
coś musiałoby ją w końcu przywrócić, to dla Twojego dobra bo przede wszystkim to Ty masz problem ze sobą i jak CI się odmieni to sam to zauważysz też uważam, że gwałt to coś najgorszego

Gość gość
Na mnie jest już za późno bo ja się nie zmienię ale możecie uratować innych, tylko przestańcie się naśmiewać z takich bo macie żywy przykład czym to się może skończyć. Lepiej być traktowanym jak powietrze niż wiecznie poniżanym i tego właśnie takim jak ja życzę. Bycie niewidzialnym to najlepsze co nas może spotkać.

Gość gość
Zacznijmy od tego, że nikt nie ma obowiązku bronić polskich kobiet. Dzisiejsze polskie kobiety zachowują się tak, że tylko głupiec narażałby swoje życie dla obcej polki. Przykład widać w tym temacie.

Gość Okultysta
Jeżeli obrona czyjegoś życia to dla ciebie głupota, to wolę być głupcem.

Gość dornan78
Jakies 14 lat temu moj ex chlopak zaatakowal mnie na ulicy w dzien, bylo lato w malej miejscowosci za Piotrkowem Tryb... Dwoch przypadkowych kierowcow w samochodach sie zatrzymalo i przybiegli mi z pomoca za co do dzis jestem bezgranicznie wdzieczna! Wiem topik jest o obcokrajowcach/islamistach itp ale pomyslalam ze dodam moja historie jako slowa otuchy dla innych kobiet. Pozdrawiam

Gość gość
Autorko tematu, dziadostwo z bliskiego wschodu już nadciąga w stronę polski. Ja bym się na twoim miejscu zapisał na kurs samoobrony bo przykłady z francji nie wróżą niczego dobrego.

Gość gość
jakbyś mi obiecała lodzika to bym cie obronił nawet przed armią Mordoru.

Gość gość
Ten temat jest hipotetyczny jeżeli chodzi o tego typu skrajne sytuacje gdyż podejrzewam że "zaatakowana" przez 3 ciapatych w ciemnym zaułku Polka sama by przed nimi nogi rozłożyła.

Gość gość
bronić jakiejś polskiej dz...i?! Chyba was poie...ło:D

Gość gość
Kobieta to zło.