Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Gość MiśkaD
Darkness mam podobnie i probowalam juz chyba wszystkiego, wlacznie z dieta mega lekkostrawna i bez efektu :) Zostalo mi przyjac to za normalne ;) do tego non stop mi sie odbija- juz sie przyzwyczailam ;) A Ty masz jeszcze jakies inne objawy? X Nowaja100-dziewczyny juz wszystko napisaly :) nie ma sie czego bac :)

Ewap u mnie ok, bylo badanie na fotelu. Dr.zadowolony z wyniku usg piątkowego. Teraz wizyty juz co dwa tygodnie. I w drugim tygodniu marca będziemy umawiać się na cc. Dr poda termin pod koniec lutego. Acard odstawiam na dwa tyg przed cc a clexane na trzy dni przed. Po cc dalej clexane ..nie wiem ile tylko. X Asia a nie da się zrobić histeroskopi na nfz ? X Malami moja blastka 2bb okłada mi właśnie żebra:-) u Ciebie tez tak będzie !

Hej dziewczynki! Ostatnio jakoś nie miałam siły i czasu nic napisać, ale czytam wszystko:) Wróciłam w ubiegłym tygodniu do 2 zaległych projektów które miały termin do dzisiaj i tak mnie to wciagnelo... dlubalam sobie w laptopie leżąc w łóżku:) Dobrze się czuje, mam więcej energii niż w I trymestrze. Wszystkie objawy odeszły, nawet zgaga! Darkness wzdęcia miałam wcześniej non stop, minęły:) Jedyne co to dzisiaj Mega Głód mnie dopadł:) Mały kopie codziennie, rano się budzę a tu puk puk. Cudne to :) Przede wszystkim chciałam pogratulować naszej nowej mamusi. Piksi dochodz do siebie szybciutko i wracaj tu do nas z większą ilością opowieści jak tam się macie Ty i malenstwo. Xoxo Kiniaa aporops sportu... W przypadku braku problemów z płodnościa nie ma żadnych przeciwwskazań. Schody zaczynają się przy in vitro. Podczas stymulacji na pewno nie można. Przed IUI cwiczylam ( miałam na naturalnych cyklach), ale po zabiegu już nie. Raczej spacer polecalabym. Może być też tak, że w przypadku intensywnych ćwiczeń wydziela się testosteron, co też utrudnia zaciazenie.

Asia AMH nie powinno drastycznie spaść zwłaszcza że po drodze nie miałaś żadnej intensywnej stymulacji. Powodzenia w badankach i do dzieła! Miśka jak tam leżenie? Masz plamienia? Pisałaś mi już termin porodu bo nie wpisalam :( Sylkaa Twojego TP też nie mam. Podano Ci już przybliżony? Kkola a Ty? Jak u Ciebie? Skanusia jakieś uciążliwości ciążowe? Biedronka już patrzyłam na takie warsztaty np. masażu dziecka, wiązania chusty, pierwszej pomocy małym dzieciaczkom. Szpital który wybrałam prowadzi takie zajęcia, odpłatne Ale ceny nie są zawrotne. Zamierzam pochodzić jak tylko już będę mogła prowadzić auto:)

Mamamii wierzę w tego Twojego silacza. Wierzę też że suplementy zadziałały i bedziesz mamusia już wkrótce. W razie czego zawsze możesz sobie wymyślić plan B. Ja taki miałam, wtedy lepsze nastawienie jest. Możesz myśleć ze np. jak coś to podejdziecie komercyjnie w innej klinice, najlepszej jaka istnieje. Duzo przecież zalezy od laboratorium i embriologow. Ale na spokojnie kochana. Jesteś młodziutka i masz jeszcze mnóstwo czasu jak coś... Jednak mam nadzieję że moje przeczucie się nie pomyli :)

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Asia7707 jeśli AMH robiłaś w lipcu, to jeszcze nie rób, niepotrzebny wydatek. Przez 6 miesięcy za bardzo się nie zmieniło. Chyba, że dr Ci kazał zrobić...

Gość MiśkaD
Julia:* Ja nadal nie plamie... Ale mam bardzo silne bole, jakby jajniki, od kilku dni, dlatego dzisiaj zaliczylam przyspieszona wizyte. Na szczescie to prawdopodobnie moje wiazadla tak mi dokuczaja i mam zachowac spokoj i tyle :) Malenstwo pieknie rosnie, niestety krwiak tez :( juz nie mam do niego sil, leze non stop, wstaje tylko kiedy musze, a on i tak rosnie :( dlatego postanowilam go zaakceptowac i leze sobie z nim dalej, ale nie dopuszczajac do siebie zlych mysli :) moje dzieciatko jest super silaczem i na pewno nic mu nie zaszkodzi :) tzn tak wlasnie probuje sibie wmawiac :( A Ty kiedy masz wizyte?

*Nowaja, do Twoich rozważań o dużej ilości chciałam jeszcze tylko ddoać, że nie kazy zarodek się zaimplantuje... niestety :( *MałaMii, Ty mi się tam nie smutaj! powiem CI, jak kiedyś Zocha "a czemu niby teraz miałoby się nie udac?" bo wczesniej nie wyszło? bzdura! nie ma dwóch identycznych procedur, choć mogą byc podobne efekty. wierzę, że teraz w ten jednym zarodku skumoulowały się najlepsze cechy wszystkich komórek i to jest prawdziwy wojownik! przytuli się do CIebie i pozostanie na długo! a Ty głowa do góry, masz jeszcze chwilę, więc zadbaj o rozrywki dla ciałą i ducha i na tym się skup. jak Ci idzie bieganie? jakiś fitness? ksiązka? kuchnia? ja Ci mocno kibicuję!!! jesli chodzi o transfer, to ja po punkcji czekałąm na @, od 2dc estrofem i przygotowania do crio, wypadło w 23dc *Alexcan, gonapeptyl... czyli dr Ż chce Cię dobrze wyciszyć, a potem włączy odpowiednią stymulację i da kopa! ja miałąm taką procedurę, co dało 3 zarodki. Życzę Ci podobnego efektu! dzieje się! miałąs już taki tryb postępowania? *Kkinia, myślę, że sport przed stymulacją jest jak najbardziej wskazany. nie tyle nawet dla sylwetki, ile dla głowy. po ostatniej stracie ja się ostro wziełąm za siebie i to dobrze robiło mojej głowie. w trakcie stymulacji i po transferze nie odważyłąbym się. po transferze leżakuję raczej lub spaceruję :) *Asia, widzę, że wdrażacie plan B. mam nadzieję, ze gdzieś uda Ci się histero prywatnie zrobic. nie masz gdzies lekarza na nfz? *NAdzieja, jejku, Ty zaraz rodzisz!!! ale numer :) *Miska, co za dziadostwo te Twój krwiak! ale masz rację! Kropek rośnie w siłe, a "towarzysz" w koncu odpusci! tylko pozytywne myslenie! *Iza, Biedronka, dziekuję Wam :** *u mnie spokojnie, czekam na jutro i tak jak ostatnio nie mam ochoty testowac i wolalabym to odroczyc.... czuję się bardzo podobnie jak poprzednio.

Ananasku :-) my czekamy razem z Tobą!! X MiskaD a to uparty krwiak ! On odpuści, nie ma wyjścia przeciez Wy jesteście silniejsi:-) który to juz Tc ? X Ciężarówki i mamuśki, może któraś jeszcze nie wie a sie dowie i skorzysta :D Warto w rosmanie poprosić o kartę Rosnę, zarejestrować sie przez Internet a potem miec fajne zniżki na produkty dla mamy i dziecka. NP.teraz można nabyć oliwkę dla mamy za 1 gr Babydream ma przyjemny delikatny zapach i fajny skład. W ogóle to po przestudiowaniu kilku składów kosmetyków różnych firm stwierdzam ze dla malutkiej na początek najlepsze będą właśnie z Babydream i ewentualnie Ziajka :-)

Gość gośćEliza
Ananasowa trzymam kciuki za jutro. U mnie jeszcze trochę do testowania. Nie mam jakiś szczególnych objawów... Trochę podbrzusze mnie pobolewa i mam straszne wzdecia :( Staram się myśleć pozytywnie ale po tylu porażkach jest mi naprawdę ciężko... Mam leki na uspokojenie i po nich praktycznie 2 dni przespałam. A ty jakie masz dokładnie objawy?

Gość gość
Ananasowa - jutro myślami od rana jestem z Tobą! Wierzę, że tym razem się uda :) x Eliza - nie faszeruj się jeżeli możesz.. :( Zajmij czymś głowę.. Pochodź po sklepach, idź do koleżanki, na spacer, grzeb w necie lub jeżeli umiesz rób na drutach ;) Trzymam kciuki! x Nadzieja - ja np. wiem o tej karcie, ale koleżanka poleciła mi ją wyrobić bliżej urodzenia dziecka, bo zakupy trzeba robić 6x w przeciągu miesiąca? dobrze mówię? bo nie pamiętam.. i za jaką tam kwotę, a wiadomo że zakupy potem będą bardzo często robione ;) Biedrona1979

Pierwsze słyszę o jakimś limicie zakupów? :-) w Rosmanie jestem raz góra dwa w miesiącu a zarejestrowałam sie we wrześniu jakoś..

Gość Gość morela15
Ja mam kartę rosssne, żadnych limitów nie ma, przed datą porodu ma się zniżki na produkty dla kobiet w ciąży a po upływie terminu porodu na pieluchy itp. Karta ważna jest do 3 roku życia dziecka;)

Gość gość
Witam , Nadzieja z jakiego powodu będziesz miała cc ? czy ciąża po ivf jest wskazaniem to ivf ? Ananasowa trzymam kciuki !!! U mnie rozpoczął się 26 tc, czuję się dobrze fizycznie, ale psychicznie mam strasznego doła od początku mojej ciąży w najblizszej rodzinie same problemy zdrowotne, najpierw mam nawroty depresji, po niej brat 23 lata wybadal sobie guza na węźle chlonnym, strasznie rozpaczał, na szczęście okazało się to nic groźnego, przed świętami u taty rtg wykazał że na płucach są jakieś zmiany i czeka na TK. Kilka dni temu byłam na kontroli z moją córkę u endykrynologa bo ma podwyższony testosteron, podczas wizyty dr zbadali jej piersi no i wyczuwa jakieś zgrubienie, dzisiaj wieczorem mamy usg , jesteśmy przerażone. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z forum , cały czas Was podczytuje i kibicuję. Magda 7814

Gość MiśkaD
Magda7814- zycze duzo sily i wytrwalosci! Oby wszystko skonczylo sie na strachu :) co do corki- nie wiem ile ma lat, ale ja tez mialam problemy z piersiami. Wiem co czujecie i jaki to strach, ale chcialabym Cie uspokoic. Jesli w bliskiej rodzinie nie bylo raka piersi to raczej nie bedzie to nic groznego. Ja trafialam na roznych lekarzy, malo kompetentnych i mocno mnie straszyli. Ostatecznie okazalo sie, ze to gruczolakowlokniak (dobry radiolog juz na usg to rozszyfrowala, byle jaki straszyl tylko). Pozniej faktycznie byla biopsja, zeby to potwierdzic, a na koniec operacja, zeby usunac, ale ten strach wczesniej byl po prostu zbedny. U Twojej corki moze to byc tez zwykla torbiel, ktora z czasem sie wchlonie. Mam nadzieje, ze na strachu sie skonczy! :) trzymam kciuki :) X Nadzieja ja zaczelam 10tydzien. X Ananasowa :* trzynam kciuki!

Magda głowa do góry! U córci to pewnie jakieś niegroźne groczulaki. Daj znac po USG. U mnie w szpitalu wskazaniem nie jest ani ivf, ani cukrzyca ciążowa, ani plastyka (którą miałam kilka lat wstecz) ale może być problem z kręgosłupem ale tez nie musi jak sobie zażyczysz rodzić sn. Ale to wszystko na raz, wraz z traumą po pierwszym porodzie sn kwalifikuje do cc. :-)

O Miska ja mam pełno gruczolaków właśnie od młodych lat. Kontroluje je usg raz w roku. Pojawiają sie i znikają w zależności od dnia cyklu. Kiedy masz umówione badanie prenatalne? 10 tydzien to juz sporo :-) będzie dobrze, ja to wiem :-)

Gość Pentelkaa
Witam, dziś powinnam zrobić bete. Jednak tego nie zrobiłam i nie zrobię. Czy tylko ja tak mam ?

Gość gość
Nadzieja, Morela - dzisiaj właśnie idę po balsam, więc dopytam o wszystko sama ;) x Magda - dużo siły życzę! Wszystko się poukłada... x Biedrona1979

Dziewczyny ja dziś z prośbą o pomoc. Moja znajoma jest w ciąży, okazało się ze maluch ma wadę serca i zaraz po porodzie musi przejść operacje w Niemczech. Koszt operacji to ok. 270 000 zł. Termin porodu to marzec 2016 wiec czasu na zebranie pieniędzy jest niewiele. Przesyłam link ze szczegółowymi informacjami http://www.corinfantis.org/podopieczni/56-pilna-pomoc/564-wojciech-portasiak bardzo proszę o pomoc w miarę możliwości. Można udostępniać na fb, jeśli macie jakieś znajomosci w show biznesie, mediach które nagłośnią sprawę bardzo Was proszę o działanie. I bardzo dziękuję :-)

Gość gośćEliza
Biedronka biorę hydroxyzynę. Lekarz kazał brać do testowania bo wie jaki nerwus jestem... Staram się nie myśleć bo teraz mam sporo rzeczy do zrobienia ale same wiecie jak to jest...

Gość gość
Kartę Rossne posiadam juz 3,5 roku ;) Z chwilą otrzymania karty macie naliczony rabat 3 %.Jeśli chciałybyście,aby rabat zwiększał się o 1 % co 90 dni,to warunkiem jest , że w przeciągu tych 3 m-cy,odbędziecie 6 wizyt.Podrawiam :)

Gość ewap156
Nadzieją 25mam to ostatnie USG i tak sobie mysle co właściwie oni tam głównie sprawdzają ?Czy to wygląda tak jak to ostatnie USG.

Gość gość Szmacioszka
Magda78 nie martw sę na zapas, u młodych dziewczyn często poawiją się niegroźne guzki ja też znalazłam u siebie, na szczęście okazał się tylko włòkniakiem. A jeśli chodzi o CC to Polskie Towarzystwo Ginekologiczne twierdzi, że IVF jest wskazaniem. DoReMiDo jak u Ciebie? U mnie spokój, w czwartek jadę na ktg, a w poniedziałek kolejna wizyta jesli do tego czasu nie urodzę, no i pewnie wezmą mnie do szitala. Pozdrawiam

Elfica, ja nie mam żadnych objawów. Czaem mnie boli jak na @, czasem nie. Biust mi się nie powiększył czy coś. Zobaczymy jutro. Nadzieja, Biedronka, rano pojadę na betę, sprawdza po południu. Już nic nie zmienię. Raz myślę, ze się udało, innym razem ze nie...znacie to:)

julia83 ja według USG mam termin porodu teraz na 23 sierpnia,wedlug miesiaczki 15 sierpień. XXX Jestem dzisiaj po wizycie w Gamecie u dr Cz i po wizycie u endokrynologa. Nasza fasolka ma 22,3mm a pecherzyk ciazowy 36,3mm i wreszcie dr mowi ze wszystko jest okey :) Dał mi na badania prenatalne pomiędzy 2 a 9 luty i tu NOWOSC -Gameta Gdynia nie ma już środków na NFZ na badania prenatalne i zarejestrowałam się na szczęście gdzie indziej w Gdyni z tym ze termin 12luty. Mam się zglosic po prenatalnych do dr jeszcze aby powiedział jak odstawic leki ale ze wzgledów finansowych i praktycznych chyba poproszę mojego ginekologa tu na miejscu aby mi pomogł odstawić Luteine,duphaston i Estrofem.Endokrynolog powiedziała, o USG ze tarczyca okey a niedoczynnosc tarczycy to przypadłość ciążowa-jutro muszę powtórzyć wyniki i napisac sms-em wynik a dr powie czy zwiększyć leki. Niestety już do konca ciąży mam co 4-5tyg robić wyniki tarczycowe i przychodzic do endokrynologa.Po osłuchaniu mnie powiedziała, że mam niestety nierówny rytm serca,badała dwa razy,muszę isc teraz do lekarza ogólnego po skieorwanie na ekg serca. Dzisiaj juz nie liczac paliwa poszło niecałe 500zł na dwoch lekarzy + leki,masakra nie stać nas aby w takim tempie wydawac kasę. Na szczęście ze względu na ciążę następne wizyty u endokrynolog beda kosztowały 50zł. Jakbym chciała na NFZ to wolne terminy dopiero po porodzie. Przeraża mnie ta nasza slużba zdrowia

PTG twierdzi ze może być wskazaniem a nie musi..tak ze wszystkim jest. Co lekarz i szpital to inaczej. Ewap to samo sprawdzają co przy połówkowym.