Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

to nieszczesne 500zl to dla ludzi powod do zawisci

Polecane posty

Gość gość

to nieszczesne 500zl to dla ludzi powod do zawisci

Gość gość
tu autorka, nie wiem dlaczego wcielo post ale wklejam: x Zauwazyliscie to, ze ci którym się nie będzie nalezalo to swiadczenie caly czas mowia, pisza w necie ze to na pewno nie przejdzie, ze ci którzy na to licza to sa glupi, naiwni , patole :O A mnie się wydaje, ze tacy ludzie po prostu zazdroszczą tego, ze my - biedniejsi dostaniemy kase za damro wlasciwie a oni dalej orka w pracy :D Moja znajoma ma 1 dziecko, dobra prace , kredyt na następne 30 lat i caly czas mi brzęczy nad uchem , ze NA PEWNO NIE DZADZA tych pieniędzy bo nei maja skad ich wziąć :D. No i narzeka , ze nie dali jej zasiłku rodzinnego :D

Gość gość
Prosze odpowiedzcie moje starsE dziecko ma 23 lata mieszka juz na swoim czy dostane na mlidzsze 15 letnie? Dziekuje

Gość gość
19.55, odezwala się taka zazdrosnica. :D

Gość gość
No tak Ty biedna nie musisz iść do pracy, dostaniesz 500 zł - brawo Ty. Tylko, że przez to wzrośnie inflacja nie pomyślałaś?

Gość gość
I ciekawe skąd PiS weźmie tyle hajsu, naiwniaczko.

Gość gość
19.56 jeśli spełniasz kryteria to dlaczego masz nie dostać!

Gość gość
Nie powód do zawiści. Po prostu nie chcę płacić na twojego bachora. To moje życie i moje pieniądze. A jak myślisz, komu zabiorą, żeby wam dać?

Gość gość
gość dziś I ciekawe skąd PiS weźmie tyle hajsu, naiwniaczko. " wezmie , wezmie. Co się martwisz. Jak Duda obiecal to da! Zobaczycie! On to nie Kopaczka albo Sikorski z PO ze tylko geba miela i osmiorniczka winem za tysiaka zapijają. ja wierze , ze my, najbiedniejsi dostaniemy ta kase.

Gość gość
za darmo dostaniecie? a pomyślałeś skąd się wezmą te pieniądze? wcale się ludziom nie dziwię że są wściekli - dlaczego mają pracować na cudze dzieci?

Gość gość
Ale czego tu zazdrościć? Tego że jesteście z ojcem dziecka życiowymi niedorajdami, które bez pomocy państwa nie potrafią wykarmić własnych dzieci? To powód do wstydu, a nie coś czego inni mogą zazdrościć.

Gość gość
19.58 a co mnie to obchodzi , ze ci zabiorą? A jak dzieci za 30 lat nie bedzioe to kto ci emeryture wypalci? he? Myslec trzeba! Ja teraz inwestuje w dzieci i w d**e mnie możecie pocalowac! Będziecie zaiwaniać w tych swoich garnbiturkach w korpo a ja będę w domu siedzieć. 👄

Gość gość
patologia narobi dzieciaków, rodzina będzie miała za co pić, a MOPS-y też nie dadzą rady :( Beznadziejny pomysł z tym rozdawnictwem. Ale patole tylko czekają, żeby im coś dawano Ja tam wolę wędkę niż rybę

Gość gość
gość dziś Ale czego tu zazdrościć? Tego że jesteście z ojcem dziecka życiowymi niedorajdami, które bez pomocy państwa nie potrafią wykarmić własnych dzieci? To powód do wstydu, a nie coś czego inni mogą zazdrościć. " Obydwoje z mezem pracujemy na czarno wiec po podliczeniu wszystkich dodatkow będziemy mieli okragla sumke. :)

Gość gość
Nie dziwię się takiej gadce, tym bardziej że kasa ma być już na jedno dziecko, jeżeli nie przekracza się jakiegoś tam dochodu. I zawsze ktoś na tym cierpi, bo np. wykracza 20 zł poza granicę, ale w całościowym rozrachunku wychodzi, że jest o 480 zł biedniejszy niż ktoś kto idealnie się w tę granicę wpasował. Poza tym to ogromne obciążenie dla państwa, a nie od dziś wiadomo, że forsy jest za mało. Dodatkowo dojdą kontrole ośrodków socjalnych, a to znowu będzie się wiązało z kolejnymi wydatkami, być może nowymi stanowiskami.

Gość gość
19.58 a co mnie to obchodzi , ze ci zabiorą? A jak dzieci za 30 lat nie bedzioe to kto ci emeryture wypalci? he? Myslec trzeba! Ja teraz inwestuje w dzieci i w d**e mnie możecie pocalowac! Będziecie zaiwaniać w tych swoich garnbiturkach w korpo a ja będę w domu siedzieć. usta.gif" Dokladnie, :d oni się będą urabiać po lokcie a my będziemy się z takich smiac :D

Gość gość
E tam, jakby 5000 dawali to ja rozumiem. 500 zl nie umiecie zarobić, tylko dać i dać. Ja jestem za pomocą, ale sensowną. Niech dadzą na stypendia dla zdolnych dzieci albo inne dofinansowania dla potrzebujących na książki albo na dożywianie, na przebudowę systemu domów dziecka, a nie kasę każdemu. Ja się obędę, można sensowniej spożytkować pieniądze o ile w ogóle jakiekolwiek będą.

Gość gość
Tylko, że ja w "korpo" zarobię 12 razy więcej niz Tu dostaniesz tego swojego zasiłeczku, także ten.... :D

Gość gość
Patola pracująca na czarno będzie miała kilka flaszek więcej w miesiącu. Ich dzieci prawdopodobnie nauczą się takiego schematu życia, więc na nasze emerytury raczej pracować nie będą.

Gość gość
A jak któreś z was ciężko zachoruje to ta okrągła sumka nagle w cudowny sposób wyparuje. Ot, to wciąż powód do wstydu, a nie do dumy.

Gość gość
gość 20 02 wiesz co ja mam 5 dzieci i obydwoje pracujemy legalnie nie cierpię takich oszustów jak wy :-o

Gość gość
Na pewno będą jakieś warunki, np. trzeba być przykładnie zarejestrowanym bezrobotnym gotowym do podjęcia każdej pracy, bo w innym wypadku to wiadomo, że mają jakiś dochodzik na boku.

Gość gość
Tak, na pewno się nasiedzisz w domu za 500zł, kretynko. Sam wózek dla twojego bachora to wydatek z rzędu 1200zł, chyba, że kręci ciebie wizja, jak na używanym twój pierwszy bachor srał, i teraz twój drugi w tym siedzi. Takiej ogromnej sumy pieniędzy nie da się pozyskać bez szkody dla nikogo. Bezdzietni zwyczajnie stad wyjadą.

Gość gość
Wózek kupuje się tylko raz, a potem jak dziecko pójdzie do szkoły, to niech się żywi owocami z okolicznych sadów i hulaj wódko piekła nie ma.

Gość gość
ak, tak a jak będziemy szły na emeryture o ile dożyjemy to dostaniemy pare złotych bo państwo juz ledwo dycha. nasze matki jeszcze jako tako maja a my nawet na czynsz nie będziemy mieć , światło i gaz to będzie luksus o lekarstwach nie wspomne bo będziemy musieli wykopać z grobu dr. Wilczura. To tyle

Gość gość
Ja nie dostane, bo mam jedno dziecko i o wiele więcej niż te 800 zł na osobę. I nie zazdroszcze, bo i czego? Tego, ze ktoś nie potrafi uczciwie zarobić na utrzymanie i wyciąga rękę krzyczac daj? Sorry ale dla mnie to jest powód do wstydu, ze mloda kobieta, bo 25-30-40 lat to nie jest przecież babulenka, jest takim roszczeniowym leniem. I wole zapracować na wszystko i z duma powiedzieć, ze to co mam zdobylam swoim wlasnym wysilkem, a nie wyciaganiem ręki. Tylko, te co tak krzyczą, ze one sobie w domu będą siedzieć, a my, frajerki, zapiepszamy, zobaczymy za lat 30-40 kto się bedzie śmiał, a kto bedzie płakał, ze nie stać go na leki i jedzenie, bo emerytury nie ma.

Gość gość
tu autorka dziś a tam do wstydu ;) przecież mam dochod na boku - tak maz jak i ja wiec o co chodzi? Zal wam dupki sciska i tyle a 500zl piechota nie chodzi taka prawda i każdy by chciał ta kase ale dostana tylko nieliczni. :D czyli m.in ja :)

Gość gość
do tych siedzących w domu Ciekawe z czego emeryturę dostaniecie, skoro nigdy nie pracowałyście A w wieku emerytalnym już dzieci nie da się narobic, zeby chociaż te 500 zł dostać :D Kto nie pracuje, emerytury nie dostanie, chyba wiecie o tym