Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYBORY WYBORY czyli Kaczki na taczki 12 archiwum

Polecane posty

Shatyn litości...Marks stworzył Związek Komunistów i był współtwórcą jego programu ideowego.

Gość gość
\Kurna taki nieuk wysyła mnie do nauki :D. Skoro 2 międzynarodówka była wprost wynikiem pierwszej to marks jako naczelny ideolog pierwszej jest takim samym twórcą komunizmu jak lenin. Z tym,ze nie dozył 2 miedzynarodówki bo zdech.

Gość gość
Ale zaraz, zaraz jaka skladke lecznicza jak ja jako kobieta chcac sie umówić do ginekologa musze czekac pol roku? Operacja przegrody nosa, ktora bardzo mi uwiera boli mnie i od dwoch latach mam non stop katar - termin grudzień...2016:D systematycznie chodze do dentysty i za to place, nie wspominajac juz o wykonaniu jakichkolwiek badan, nie masz skierowania - plac. Wiec dlaczego place skladki na leczenie i oprocz tego i tak musze korzystac z lekarza prywatnie bo nigdzie nie ma miejsca, wszedzie sa kolejki, wiec za co ja place? Nie mow mi o emeryturach czlowieku, bo dobrze wiesz, ze dla ludzi w wieku 20-35 emerytury nie ma!! Rzad wyskrobie po pimcet dla kazdego i sam sobie z tego zyj. Moja mama cale zycie zapieprzala jako pielegniarka na intensywnej terapii, codziennie ogladala trupy i będzie miala 800zl emerytury, nie osmieszaj sie

Gość gość
gość dziś Kurna taki nieuk wysyła mnie do nauki xxJak widac potrafiłem napisac dlaczego jesteś nieuk a dokłądniej o tym, że piszesz o rzeczach na których się nie znasz.

Gość gość
O emeryture to ja sobie moge sama zadbac odkladajac pieniadze i inwestujac w kruszce p*****le shatyn ten twoj pozal sie boze zus

Gość gość
gość dziś Ale zaraz, zaraz jaka skladke lecznicza jak ja jako kobieta chcac sie umówić do ginekologa musze czekac pol roku?xxBo na skutek zmian w ustroju i ekonomii, wielu lekarzy wyjechało z Polski.Dlatego musisz czekać na wizytę.

Gość gość
Nie mow mi o emeryturach czlowieku, bo dobrze wiesz, ze dla ludzi w wieku 20-35 emerytury nie ma!! xxNie ma bo w tym wieku się emerytury nie dostaje.

Gość gość
Moja mama cale zycie zapieprzala jako pielegniarka na intensywnej terapii, codziennie ogladala trupy i będzie miala 800zl emerytury, nie osmieszaj siexxBo na tyle odłożyła.

Gość gość
gość dziś O emeryture to ja sobie moge sama zadbac odkladajac pieniadze i inwestujac w kruszce p*****le shatyn ten twoj pozal sie boze zusxxMoże ty możesz ale jest takich wielu co nie mogą. A państwo dba o wszystkich.ZUS polega na solidarności pokoleń.

Gość gość
marksizm, leninizm, trockizm, stalinizm, potrafisz wskazać różnice? Bo ja nie! I nie jestem po lekturze kilku zdań z wikipedii :D Więc nie bredź stary cyganie.

Gość gość
Okej wiec zakceptujmy te zmiany placmy dalej skladki a leczmy sie prywatnie:D nie ma to jak oplacac dwa w jednym

Gość gość
gość dziś O emeryture to ja sobie moge sama zadbac odkladajac pieniadze i inwestujac w kruszce p*****le shatyn ten twoj pozal sie boze zusxxI ZUS nie jest mój...

Gość gość
Wiec dlaczego place skladki na leczenie i oprocz tego i tak musze korzystac z lekarza prywatnie bo nigdzie nie ma miejsca, wszedzie sa kolejki, wiec za co ja place?xxJak zachorujesz poważnie (czego oczywiście nie życzę) i twoje leczenie będzie kosztowało setki tysięcy albo miliony, to zobaczysz za co płacisz.A jak nie ty to twój ojciec, twoja matka, twoje dziecko czy wujek...CZego oczywiście też nie życzę.

Gość gość
gość dziś marksizm, leninizm, trockizm, stalinizm, potrafisz wskazać różnice? Bo ja nie! I nie jestem po lekturze kilku zdań z wikipedii smiech.gif Więc nie bredź stary cyganie.xxNie wiem o czym bredzi stary cygan ale róznice są spore. Możesz sobie poszukac w necie bo ja na pewno nie będe cie uczyć.

Bo na tyle odłożyła. x niczego nie odkładała, nikt się jej o zdanie w tej kwestii nie pytał.

Gość gość
gość dziś Okej wiec zakceptujmy te zmiany placmy dalej skladki a leczmy sie prywatniesmiech.gif nie ma to jak oplacac dwa w jednymxxNic innego nam nie pozostaje.

Gość gość
Kadarka dziś Bo na tyle odłożyła.xniczego nie odkładała, nikt się jej o zdanie w tej kwestii nie pytał.xxSkoro nie odkłądała w postaci skłądki ZUSowskiej to nie ma się co dziwić, że ma mała emeryturę.

Ja to się nawet czasem przez moment zastanowię czy ty naprawdę jestes taki głupi czy tylko udajesz.

Gość gość
gość dziś marksizm, leninizm, trockizm, stalinizm, potrafisz wskazać różnice? Bo ja nie!xxTo sie rzuca w oczy, że tego też nie potrafisz ale się o tym wypowiadasz...:D:D:D

Gość gość
Kadarka dziś Ja to się nawet czasem przez moment zastanowię czy ty naprawdę jestes taki głupi czy tylko udajesz.xxMAsz prawo.A wiesz nad czym sie zastanawiasz?Może zdradzisz chociaż jeden punkt wskazujacy na moją rzekomą głupotę.\Jeden nad którym sie zastanawiasz.

Gość gość
to znawco napisz jakie sa roznice, chociaż po jednej, Wszystko to jedno komunistyczne g****o

Gość gość
Dobrze wiesz ze chodzilo mi o przyszla emeryture dla ludzi w tym wieku. Ja wiem, ze zus zadba i kazdy dostanie ale ile? Powiedz mi co mi z glupiego 500zl jak ja mam za to wyzyc na starość? I jak to tyle odlozyla? A ktos sie jej pytal o zdanie ile chce odkladac i jak to sie przeklada na przyszlosc?

Gość gość
Już napisałem. O tym możesz poczytać w necie ja cie nie będe nauczał skoroś głupi.

Gość gość
Poza tym Shatyn nie oszukujmy sie - ludzie w wieku powiedzmy 35-60 maja wyj****e albo nie widza tego co sie dzieje. Moi rodzice maja stabilna prace, ktora zdobyli w czasach, kiedy o prace bylo duzo latwiej niz teraz. Wiekszosc ludzi w tym wieku ma stabilna sytuacje finansowa, zarabia te 2,3k na miesiac i maja domy lub mieszkania, ktore dostali lub odziedziczyli. Ty sovie nie zdajesz sprawy jak młodym jest ciezko. Nie interesue cie to i masz to w d***e! Powiedz mi jak ja jako młoda osoba mam wynajac mieszkanie, zaplacic czynsz, rachunki, kupic jedzenie srodki czystości, kosmetyki i do tego zalozyc rodzine i zrobic dziecko? Za 1200zl? To juz wole tego dziecka nie powolywac na swiat, bo co ja mu dam? Jałmużnę 500zl od Pis? I nie jestem jakims debilem bez wyksztalcenia. Sam fakt, ze tyle mlodych ludzi ucieka za granice chyba o czyms swiadczy? A dokladnie o tym ze w Polsce nie da sie zyc godnie. I co ja mam na to patrzec i wysluchiwac Ciebie, ze jest tak bo tak, bo tak musialo byc, bo stalo sie to a nie tamto. A przez kogo sie tak stalo? Przez nieudolny rzad, ktory od tylu lat nie potrafi naprawic tego syfu

Gość gość
gość dziś Dobrze wiesz ze chodzilo mi o przyszla emeryture dla ludzi w tym wieku.xxCzyli mowa o emeryturze za 30-40 lat ???Tegio nikt nie wie jakie będą wtedy emerytury.To różnica taka jak pomiędzy rokiem 2015 a 1975.Czy myślisz, ze w 1975 ktokolwiek podejrzewał, że będzie tak jak teraz jest?Pomyśl a potem pisz. Nigdy odwrotnie.

Gość gość
Czyli jak widać Kadarko, zastanawiasz się nad tym czego nie wiesz...Może dlatego nic z tego nie wynika...:D

Gość gość
Nie musisz mnie uswiadamiac, ile kosztuje leczenie w szpitalu, bo doskonale o tym wiem, ale istnieje mozliwosc ze cale zycie bede bulic na sluzbe zdrowia, a nigdy w szpitalu lezec nie bede. Mam 30 lat prawie i ostatnio raz w szpitalu lezalam podczas moich narodzin. Byloby to moze sprawiedliwie gdyby kazdy naprawde korzystal z tej sluzby zdrowia, a nie tylko ludzie, ktorzy laduja w szpitalu. Wykupujac prywatne ubezpieczenie rowniez mozesz korzystac z uslug szpitala.

Gość gość
Ty sovie nie zdajesz sprawy jak młodym jest ciezko. Nie interesue cie to i masz to w d***e! xx:D:DNie powinienem ale napiszę.Mój syn ma ponad 25 lat czyli jest młodym człowiekiem wchodzacym w życie.A więc wiem jak to jest.Czyli juz wiesz...

Gość gość
gość dziś Nie musisz mnie uswiadamiac, ile kosztuje leczenie w szpitalu, bo doskonale o tym wiem, ale istnieje mozliwosc ze cale zycie bede bulic na sluzbe zdrowia, a nigdy w szpitalu lezec nie bede. xxDlatego właśnie ZUS to umowa solidarnościowa. Ty mi pomożesz a ja tobie.A jak nie tobie to twojej mamie czy twojemu wnukowi. I odwrotnie.

Gość gość
Alez oczywiscie ze nikt nie wie ale istnieje cos takiego jak wstępne prognozy, ktore jasno mowia o tym ze emerytura nie bedzie duza (mowimy o prognozach na te chwile)